Bu ne tembellik !!!





Biz turkler dunyanin en zeki insani oldugumuzu iddaa ediyoruz. bundada hakliyiz ama is icraata geldiginde ellde birsey yokdur. uzun zamandir dikkatimi ceken bir konu var sampiyonlar ligi yayin hakki dogan medyanin kanallarindan biri olan star tv'de . avrupa ligi yayin haklarida dogan tvde .birde ingiltere premier liginin turkiyedeki yayin hakki spormaxda . bu maclari ballandira ballandira anlatiyoruz. maclar bitdiginde milliyet , hurriyet.maraton gibi haber siteleri bu maclarin videolarini yayinliyor.videodaki goruntulerin dilleri ya sirpca yada portekizce . kardesim siz bu kadar mi acizsiniz ???? bu kadar mi kafaniz calismiyor ??? goruntuler ellenizde 5 dakikalik bir ozet cikartip sitelerinizde neden yayinlamiyorsunuzda porkeziklerden sirplardan goruntu arakliyorsunuz. milyon dolardan eden kanallarinizda bir macin ozetini hazirlayacak ve kendi sitenize koyacak bir adaminiz yok mu ???eger yoksa !!! Dunyanin en genc nufususa sahip olan turkiyede genclerimiz kahve koselerinde surenecegine bir is kapisi acinda yuzunuzdeki bu kara lekeyi temizleyin .

Diger bir konuda ben avrupada yasiyorum .Avrupada yasadigim icinde bize her kanalin cakmasi olan euro tvler yayin yapiyor. nerde ise yaramayn program varsa euro tvlerde yayinlaniyor . bizde onlari izlemek icin kurbanlar kesmiyoruz ama milli maclarin oldugu zamanlarda euro tvlerde maclar yayinlanmadigi icin . o gun hangi kanal maci veriyorsa o kanallin sitesini aciyorum maci izlemek icin ama maci izlemek mumkun degil . goruntu donuyor.maci nerden izleriz diye armaya basliyoruz. bu tembel ulkenin yaratici gencleri justin tv uzerinden maclari yayinliyorlar . maci yayinlayan kanaldan bin kat daha kaliteli sekilde yayin yapiyolar . bu ulkedeki kanal yoneticileri sadece magazin ve dizileremi yatirim yapiyor. hic mi merak edip su bizim kanalli internetden bir izleyim demiyorlar.kocaa kanal evinden maci yayinlayan bir gencimiz kadar bile olamiyorsa televizyon kanallari biraz oturup dusunmesi gerekli
Devamı »

Kime yaradi ???




Bu Gece bursa kazanmis olsa anadoludan sampiyon cikartma hayali gercek oluyordu. hersey bitmedi simdilik bursaspor simdi dost takimi ankaranin ona yapacagi kiyagi beklemeye basladi .maca gelirsek herkes ellinden geleni yapmaya calisdi. ama ellerini kullanan kisiler maca damgasini vurdu Aykut galatasaraydaki en iyi maclarindan birini oynadi .ivankov bu senene ligin en degerli kalecisi oldugunu bir kez daha gosterdi.
Sabri sakatlana kadar Galatasarayin iyi adamiydi ama sakatlikdan sonra uyur gezer gibi ne ileri cikiyor ne kademe yapiyor. hatta yapmamak icin topdan kaciyor .kacdigi icinde kimse kotu oynuyor demiyor.adi basit oynuyora cikdi. caner mucadele ediyor birseyler yapmaya calisiyor ama kapasitesi bu kadar ortalari allah muhafaza bir taraftari oldurecek.elanoda azcikda kipirdanma var ama bu oyunu ile galatasarayin topcusu olmadigi kesin.
bence arda bundan sonra galatasaraya faydali olmasi cok zor üçü besi aramadan avrupada bir takima satilmali . turk futbollunun ardaya ihtiyaci var bu suratla psikoloji ile her gecengun futbollundan birseyler kayip ediyor. kayip ettiklerinin yerine kilo aliyor.

lig üçüncusu takimin taraftari en fazla bu kadar yazi yaza bilir . "Gelecek sezona bakiyoruz "
Devamı »

içi Geçmiş yabancilardan Sıkılan !!!

Moussa Sissoko




Doğum Tarihi : 16.08.1989
Uyruğu : (Fransa)
Boy : 186 cm
Kilo : 83 kg
Pozisyon : Ortasaha
Son Kulübü : Toulouse
Tavsiye edilen Kulüp : Galatasaray
not : Turkiyeye gelmesi cok zor .degeri yaklasik 15 milyon . turkiyede hic bir takim futbollun hamalligini yapan bir futbolcuya bu parayi vermez.chelsea verir bu parayi bir sene sonra Michael Essien gibi agzimiz acik izleriz


Luis Nene





Doğum Tarihi : 19.07.1981
Doğum Yeri : Jundiai - Sao Paulo
Uyruğu : (Brezilya)
Boy : 181 cm
Kilo : 72 kg
Pozisyon : Ortasaha
Son Kulübü : Monaco
Tavsiye edilen Kulüp : her takima lazim
not: alexden daha iyi gol atan .oyunu muthis okuya bilen bir oyuncu .Turkiye trasfer olursa geldigi andaki heyacani ve mutlulugu her macda hissettirir.

Blaise Matuidi




Doğum Tarihi : 09.04.1987
Uyruğu : (Fransa)
Boy : 175 cm
Kilo : 70 kg
Pozisyon : Ortasaha
Son Kulübü : St Etienne
Tavsiye edilen Kulüp : Galatasaray , Fenerbahce
not: herkesin gonlunde yatan Ön libero tanimi ; guclu olsun top yapsin mucadele etsin birde siyahi olursa super olur .Blaise Matuidi bu tanima uyan bir futbolcu .


Rod Fanni







Doğum Tarihi : 06.12.1981
Doğum Yeri : Martigues
Uyruğu : (Fransa)
Boy : 186 cm
Kilo : 78 kg
Pozisyon : Defans
Son Kulübü : Rennes
Tavsiye edilen Kulüp : Galatasaray
not : Fransa milli takimda kendine yer buluyor. galatasarayin istedigi pas yapan defans oyuncu tanimina uygun. gerekdiginde sag bekde oynaya biliyor hava hakimiyeti cok iyi

Asamoah Gyan





Doğum Tarihi : 22.11.1985
Doğum Yeri : Accra
Uyruğu : (Gana)
Boy : 180 cm
Kilo : 80 kg
Pozisyon : Forvet
Son Kulübü : Rennes
Tavsiye edilen Kulüp :Besiktas
not : Besiktas traftarinin hayran olacagi tarzda kosuyor musadele ediyor her zaman diri ve kuvvetli nobrenin ahi gidip vahi kalmis yerine alina bilecek en iyi futbolcu cokda pahali degil 5-6 milyona rahatlikla alina bilir


Loic Remy






Doğum Tarihi : 02.01.1987
Doğum Yeri : Lyon
Uyruğu : (Fransa)
Boy : 184 cm
Kilo : 66 kg
Pozisyon : Forvet
Son Kulübü : Nice
Tavsiye edilen Kulüp : Bursaspor , trabzonspor, Galatasaray
not : zaman zaman fransa milli takimindada yer aliyor .gol becerisi ust duzey cokda hizli bir futbolcu kim alirsa pisman olmaz.

Honorato Campos Ederson



Doğum Tarihi : 13.01.1986
Doğum Yeri : Parupa
Uyruğu : (Brezilya)
Boy : 181 cm
Kilo : 74 kg
Pozisyon : Ortasaha
Son Kulübü : Lyon
Tavsiye edilen Kulüp : Fenerbahce , galatasaray
not : nice'den 16 milyon € alindi suan gozden dusmus durumda . 6-7 milyona turk takimlari ala bilir orta sahanin her yerinde oynaya biliyor elonunun mucadele eden versiyonu.
Devamı »

Galatasaray - Diyarbakirspor 4-1




Mac Galatasaray taraftarinin protesto ile basladi ilk 5 dakika cit bile cikmadi Kesge mac sonuna kadar bu boyle devam etseydi. Galatasaray her gol atdiginda islikla protesto edildiler.Ben Galatasaray taraftari olsamda samiyendeki Galatasaray taraftarini hic ama hic begenmiyorum takimi uyutuyorlar . bu defa uyutmayi birakdilar birde takima celme takmak icin ugrasdilar.Galatasaray taraftarlari susmaya devam etsinler susmalari takim icin daha yararli .
Diyarbakir cephesinden bakarsak sezonun ilk calisasina 3 futbolcu ile baslamis ama 30-40 futbolcu almis bir takimdi. ziya hocanin gAZI ilemi desem basarisi ilemi desem fena puan toplamamisdilar. isler kotu gidince futbolcular kacmaya basladi . kacanlarin yerine yenileri alindi . anlayacaginiz Galatasaray yap boz bir takima karsi pek etkili oynamadan kendini zorlamadan 4 gollu bir galibiyet aldi .
Bitime 5 hafta kala Galatasaray taraftarlari biyik altindan sampiyon olurmuyuz diye hesap yapmaya basladilar . yok efendim olamazsiniz bursanin 5 fenerin 4 puan gerisindesiniz .iki takim birden aptallik edip sampiyonlugu galatasaraya hediye etmez .Butun galatasaraylilar toplanip ikincilik icin dua etmeleri daha hayirli olur.
macimiza donersek Baros'un 3 gol atmasi ve Lucas Neill'in Galatasaray formasi ile gollunu atmasi akilda kalan seylerdi



Devamı »

Besiktas - Trabzonspor 0-0




Maci 0-0 bitdi futbol adina guzel seylerin yasandigi ama futbollun meyvesi olan gollu goremedigimiz bir mac oldu.Trabzonsporlu oyuncular biraz gol becerisi olsa macda fark olurdu . 50. dakikadan sonra Şenol hocanin hamleleri ters etki yapti. forvetleri cikartip orta saha oyunculari alinca beraberlige yatacagi bekliyordu ama daha iyi hucum eden pozisyon bulan takim Trabzonspor oldu .Yakaladiklari 5 tane net pozisyonu harcadilar ve 2 puan kayip eden taraf oldular .
Trabzonspor Dört tane oyuncuya parentez açmaliyim
1. Umut Bulut; muthis bir futbol sergileri tek basina BJK defansini dagitdi gol noktalarinda pek yokdu ama mucadelesiyle herkesi hayran birakdi .Kimse pek begenmesede adi zaman zaman kazmaya bile ciksa bile . suan turkiyedeki en iyi forvet oyuncu oldugu kesin .turkiye iyi forvetlerin adi hep kazmaya cikmisdir.kazma futbolcu suan 10 gol atmisdurumda daha ne yapsin .

2. Alanzinho : Turkiyeye geldiginden bu yana en diri macini oynadi her pozisyonda ayakda kaldi .Trabzonsporun ataklarina cok iyi yön verdi insallah Alanzinho hep boyle olurda bizde doya doya izleriz

3. Onur : Şenol hoca ona formayi verdi oda hic yuzunu kara cikartmadi kalesinde guven verdi gelecek yillarda kale emin ellerde mesaji vermeye devam ediyor

4.Egemen : kendini bilmez sekilde savasmaya devam ediyor tamam savasiyorsun ama 90. dakikara autta giden topa niye el atiyorsun allahdan hakem gormedi yoksa takimina cezayi egemen kesecekdi
Devamı »

Sampiyon Kim Olur


Son 6 Haftaya girdik kim sampiyon olur sorusuna maclara bakarak bir cevap bulmaya calisalim

BURSASPOR 61 PUAN



Gençlerbirliği (D)---- 1 veya 3

Gaziantepspor ----- 3

Galatasaray (D) ---- 1

Kayserispor ------3

Ankaraspor (D)-----3

Beşiktaş -----3

mak -77
min -75

FENERBAHÇE 58 PUAN



Ankaraspor (D)----3

Beşiktaş -----0 veya 1

Kasımpaşa (D) -----3

Eskişehirspor -----3

Ankaragücü (D)----- 1

Trabzonspor -------3

mak -72
min -71

BEŞİKTAŞ 56 PUAN



Trabzonspor ------3

Fenerbahçe (D)--- 3 veya 1

Sivasspor -----3

Diyarbakırspor (D)-----3

Manisaspor-----3

Bursaspor (D)--- 0

mak- 71
min-69

GALATASARAY 54 PUAN



Diyarbakırspor ------3

Manisaspor (D)-----3

Bursaspor ------1

İstanbul B. B. (D) -----3 veya 1

Antalyaspor -----3

Gençlerbirliği (D) 3 veya 1

maksimum 70

minimum 64


maclara bakarak yapdigim puan durumuna gore sampiyon
1-Bursaspor
2-Fenerbahce
3-Besiktas
4-Galatasaray

Bursasporlulara sampiyonluklari hayirli olsun
Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine