Bosna-Hersek Futbolluna Yasak Geliyor.



Bosna-Hersek Futbolluna Yasak Geliyor.


Bosna-Hersek 1992 yıllında sözde özgürlüğüne kavuğmuşdu.ülkede Boşnak,Sırp ve hirvat olmak üzere 3 ayri etnik kimlik bulunuyor .ülke kurulurken imzalanan Dayton Barış Antlaşması diye saçma bir anlaşma imzalanmış. Daytonna göre her koltuğun 3 irkdanda sahibi olacakmış.Bir ilçe belediyesinin bile 3 başkanı bulunuyor.Bu üç başlılık ülkeyi her gecen gün kaosa sürüklüyor.Bu üç başlılığa ilk itiraz eden FIFA ve UEFA oldu. Futbolda üçtane Federasyonda başkanı istemeyen FIFA bundan önce 2 defa Bosnaya bunu düzeltmesi için 6 aylık süre vermişdi.30 Mart tarihinde FIFA ve Bosna Futbol federasyonu yetkileri bir araya gelidiler. FIFA'nın isteklerini yerine getirmeyeceklerini bildiren Federasyona yetkileri. FIFA'nın ve UEFA'nın hiç bir Futbol Turnuvalari katılmayacak olsalar bile koltuğu bırakmayacaklarını bildirdiler.FIFA VE UEFA yetkileri Bosna futbollu için verecegi kararı cuma günü açıklayacak .FIFA'nın verecegi karar aslında kesin Federasyon başkanı bir tane olana kadar uluslar arenadaki futbol maçlarında men cezası .Dünya kupasına gitmeyi son maçda kayip eden ,avrupa şampiyonasına katilmak için emin adimlarla ilerleyen altın jenerasyonunu yakalayan Bosnalılar, ülkedeki başı bozukluk yüzünden dağılmak zorunda kalıyor.Sırplar ve Hırvatlar her zaman olduğu Boşnaklara bir darbe daha vurmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
Devamı »

Capello'nun sahada olan hiç birşey gözünden kaçmaz




Kurt hoca Fabio Capello'nun sahada olan hiç bir şey gözünden kaçmaz.Galler-ingiltere maçının açılış törenine Miss Galler 2010 kraliçesi Courtenay Hamilton'da katımış.Sahanın hakimi Capello güzel bir açı bulup kesmiş ,nede olsa bir italyan kan çekiyor demek ki...


Devamı »

Matthew Le Tissier / Unutduk Seni


Matthew Le Tissier / Unutduk Seni
Garip isimli Southampton'in bayrak adamı .Herşeyin para ve kupa olmadığının kanıtı olarak Southampton futbol oynadı ve birakdı.öyle golleri vardı ki şuan bu goller atan bir futbolcu olsa futbol dünyası birbirine girer.Kaderin cilvesimidir bilmiyorum herşey zamana yenik düşüyor büyük usta Matthew Le Tissier benimde unutduğum futbolculardan .internetde dolaşırken en güzel gollerine  rasladım.Unutanlar ve tanımayanlar için Matthew Le Tissier en güzel 10 golleri ...
 

 
 
Devamı »

Ronaldinho Memleketinin Havasından Suyundan Faydalanıyor

Yıldız olmak böyle birşey saha içindede saha dışındada show yapıyor .Yakışır bee Ronaldinho'ya
Devamı »

Brandao'da Memleketinin yollunu tuttu

Brandao'da Memleketinin yollunu tuttu

Klasikleşmeye başlayan vatan topraklarına dönme kervanına Brandao 'da katıldı.Marsilya ile 2013 yıllına kadar sözleşmesi bulunan Brandao , 2011 Aralik ayına kadar kiralik olarak Cruzeiro'ya verildi.Cruzeiro'nun 4 milyon satil alma opsiyonu bulunuyor.Cebini avrupda dolduran Brandao futbol hayatını brezilyada sonlandiracakdir.
Devamı »

Ligue 1 28.Haftanın En iyi ve En Kötü 11'i



Haftanın Futbolcusu : Damien Grégorini
Haftanın Teknik Direktörü : Laszlo Bölöni
Haftanın Takımı: Lens
 
Haftanın En iyi 11'i
 


Haftanın En Kötü 11'i


Devamı »

Balotelli formaya karşı

Devamı »

Deniz Yılmaz'ın Yeni Takımı Belli oldu

Bayern Münih forması giyen 23 yaşındaki Deniz Yılmaz gelecek sezon için Mainz ile 3 yıllık sözleşme imzadi.Haziranda sözleşmesi bitecegi için Mainz bu transfer karşılıgında hiç bir ücret ödemeyecek .Hali hazırda yerli bir forveti olmayan Galatasarayda böyle hamleleri beklesemde istifa etmeyeceklerini açiklayan yönetim hala ayakda uyuyor.Nede olsa Galatasarayda transfer hiç bitmez ama nedense gelen futbolcular transfer sezonunun son günü gelir.


Devamı »

Gazzetta dello Sport için çekilen reklam filmi



Milan-Bari Maçı Milanlı ve Barili futbolcular Gazzetta dello Sport için reklam filmi çekiyorlar hakkvermek lazım yaratıcılık ve oyunculuk harika olmuş.




Devamı »

Ligue 1 27.Haftanın En iyi ve En Kötü 11'i


Haftanın Futbolcusu : Eden Hazard
Haftanın Teknik Direktörü : Didier Deschamps
Haftanın Takımı: Marsilya

Haftanın En iyi 11'i




Haftanın En Kötü 11'i






Devamı »

Kaleyi bulmanız için Gps mi lazim ???


Kaleyi bulmanız için Gps mi lazim ???
Fransanın sarı-kırmızı ekibi Lens son haftalarda gol atamayınca evlerinde oynadıkları Toulouse maçında taraftar takıma pankart ile gönderme yapmış."Kaleyi bulmanız için Gps mi lazim ???"
Bende bu pankartı acana bir gönderme yapayım siz siz olun bu pankartı Runje'ye gösyermeyin bundan önceki tepkinizde ne olduğunu unutmadik!!
Devamı »

Siz en büyük duyguların katilisiniz


Siz en büyük duyguların katilisiniz
Geçen yıl Frank Rijkaard 'üçüncülük başarı ' dediğinde ortalığı birbirine katdılar . Vay biz Galatasarayız üçüncülük nasıl başarı olur!! üçüncülüğü başarı olarak sayan varsa onun gelecek sezon Galatasaray'da yeri yok dediler asdılar kesdiler .Bu futbolcu topluluğu ile üçüncülük başarı değilmişde neymiş??
Başkent’de sarı-kırmızılıları karşılayan 5 taraftar “Siz en güzel duyguların katilisiniz” yazan bir pankart açarak duygularımıza tercüman oldular.
Bundan sonra ki haftalarda herhalde sadece Galatasaray'ın yenilgilerini sayacağız elde var 25 maç 12 yenilgi.
Devamı »

Milan baros kovuldu /Ligtv'nin son dakika haberi



Ligtv'nin son dakika alt yazı haberi olarak duyurduğu habere göre Ankaragücü maçi öncesi sarı -kırmızı takımda şok gelişme.
Galatasaray teknik direktörü Hagi, Milan baros'u antrenmandan kovmuş.Böyle bir olay Galatasaray'da Tsunami etkisi yaratır.Detayları öğrenince daha sağlı yorumlaya biliriz.
Devamı »

Sonunda Görünmez Kartda Gösterildi.

İngiltere'de, hakemler grevde değiler Ama kendileri haklarını konuşmak için başka yollar arıyorlar.Örneğin, Everton - Birmingham maçı sırasında " kartlar, hiçbir yaptırım değildir" mesaji vermek için hakem ellini cebine atıyor kart gösteriyor ama ellinde kart yokdur.Zekice bir tepki şekli olmuş pek gündeme getirilmesede.





 
szólj hozzá: ---



Devamı »

Futbolcu ,Taraftara salto atıyor.

Taraftar sahaya çırılçıplak giriyor görevliler işi yavaşdan alınca olaya futbolcu müdehale ediyor durdurmak istersen biraz orantısız güç kullaniyor ve taraftara salto atiyor.Hakemde kırmızı kartlı gösteriyor.işde sahalarda nadir görünen o an!!
Devamı »

FRANSA MİLLİ TAKIM YENI DEPLASMAN FORMALARI

Nike tarafından Fransanın deplasmanda giymesi için tasarlanan formalar görücüye çıkdı. Görsel olarak 19. yüzyıldan beri Fransız kültür mirasına ait denizci, giysisi grafik esin kaynağı oldu.çevre dostu olan forma,mayo ve plastik şişelerden% 100 geri dönüştürülmüş mikrofiber polyesterden imal edilmiş . (% 96 geri dönüşümlü polyester,% 4 organik pamuk) ile birleştirilmiştir.
Genel olarak Fransa formalarını beğenirim ama bu forma çok değişik ve güzel olmuş.

Devamı »

Ligue 1 26.Haftanın En iyi ve En Kötü 11'i


Haftanın Futbolcusu :  Lisandro Lopez
Haftanın Teknik Direktörü :Rudi Garcia
Haftanın Takımı: Lille

Haftanın En iyi 11'i

Haftanın En Kötü 11'i





Devamı »

Yeni rekor mu geliyor


Yeni rekor mu geliyor
26.Haftası oynan Fransa Liginde Cumartesi günü oynan maçlar çok kısır geçti oynan 7 maçta sadece 3 gol atıla bildi.7 maçta sadece 3 gol atılınca yeni bir rekor gelir mi diye ben beklemeye başladım.Fransa Liginde rekor 2006-2007 sezonun 32.haftasında sadece 8 gol atılmışdı.
Bugün oynanacak olan Brest-Bordeaux ,Lyon-Arles ve Marsilya-Lille maçlarında 5 gol atılmazsa 26.hafta Fransa Liginin en kısır haftası olarak tarihi geçecek.

26.Haftanın Toplu sonuçları


Caen 1 - 0 St Etienne
Lorient 0 - 0 Nancy
Montpellier 0 - 1 Rennes
Nice 0 - 0 Lens
Toulouse 0 - 1 Sochaux
Valenciennes 0 - 0 Monaco
Auxerre 1 - 0 Paris S.G.


Not: Fransa Liginde en fazla gol atıldığı hafta 1950-1951 sezonun 34.hatasında 50 gol atılarak elde edilmiş( 1950 sezonunda Fransa Liginde 18 ekip yer alıyordu)
Devamı »

Eric Gerets




















 Kariyeri
 Tam ismi :  Eric Gerets
 Ülkesi : Belçika
Doğum tarihi : 18 Mayıs 1954
Boyu :  1.78
Oynadığı Pozisyon : Defans, Sağ bek

Oynadıgı takımlar:
1972-1983: Standard de Liege 318 maç 23 gol
1983-1984: Ac Milan 13 maç 1 gol
1984-1985: Mvv Maastricht 12 maç
1985-1992: Psv Eindhoven

Teknik Direkörlük Kariyeri
1992-1994: RFC de Liege
1994-1997:Lierse Sk
1997-1999:Club Brugge
1999-2002-PSV Eindhoven
2002-şubat 2004-Fc Kaiserslautern
Nisan 2004-Mayıs 2005 VFL Wolfsburg
2005-2007 Galatasaray Sk
Eylül 2007-2009 Olympique de Marseille
2009-2010: Al Hilal Riyad
2010-Fas Milli Takımı
 Milli sayısı :
Belçika 86 Maç 2 gol



Devamı »

Ve Misimovic resmen gitti!




Açıklama Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ile Vfl Wolfsburg Fussball GmbH arasında akdedilen Profesyonel Futbol Oyuncu Kiralama Sözleşmesi çerçevesinde Galatasaray'la anlaşan Zvjezdan Misimoviç'in sözleşmesi Dynamo Moscow FC ile anlaşması koşuluyla karşılıklı olarak feshedilmiştir. Buna göre oyuncu bu tarihe kadar doğmuş ve de 2010-2011 sezonunun sonuna kadar doğacak olan toplam 1.541.007 Euro tutarındaki alacağından kendisine toplam 300.000 Euro ödenmesi karşılığında feragat etmiştir. Şirketimizin bu oyuncunun kendisine ve Vfl Wolfsburg Fussball GmbH’e geleceğe yönelik hiçbir taahhüdü kalmamıştır. Zvejdan Misimoviç’e Galatasaray’a katkılarından dolayı teşekkür eder,bundan sonraki futbol kariyerinde başarılar dileriz. Galatasaray Sportif A.Ş.
Zvjezdan Misimovic 30 Ağustos 2010 günü saat 02.15 'de Türkiyeye ayak basmışdı.Sonunda aradığımız 10 numara geldi diye çok sevinmişdim. Galatasaraya hiç bir şey vermeden ,Nedeni bile belli olmayan bir sebeple Galatasaraydan uzaklaştırıldı.Uzaklaşdılınca Misimoviçde Galatasaray forması giymek için hiç bir çaba göstermedi 3 gün istanbulda 4 gün almanyada 183 gününü geçirdi.Bugün 17:45 itibari ile Galatasaraya deva etti.Bizede Yollun açik olsun demek kaldı.




Devamı »

Eric Cantona






















 Kariyeri
 Tam ismi : Éric Daniel Pierre Cantona
 Ülkesi : Fransa 
Doğum tarihi : 24 Mayıs 1966
Boyu : 1.88
Oynadığı Pozisyon : Forvet
Oynadıgı takımlar:
1983-1988- Auxerre 90 maç 20 gol
1985-1986-Martigues (kiralık) 15 maç 4 gol
1988-1991-Marseille 48 maç 15 gol
1989 -Bordeaux (kiralık) 11 maç 6 gol
1989-1990-Montpellier(Kiralı) 41 maç 18 gol
1990-1991-Nimes 19 maç 4 gol
1991-1992-Leeds United 35 maç 13 gol
1992-1997-Manchester United 182 maç 80 gol
 Milli sayısı : 45 maç 20 gol




Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine