Marsilya koltuğu kaptı


Marsilya koltuğu kaptı


Ligue 1'da Marsilya, güçlü rakipleri Lille ve Rennes'in puan kayıplarını iyi değerlendirdi. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen Nice’i andre ayew’ın dört gollü ile 4-2 mağlup etmeyi başaran mavi-beyazlılar zirveyi ele geçirdi.Ayew attığı bu gollerle ligdeki gol sayısını 11 çıkardı ve marsilyanın en golcu ismi oldu.

Cumartesi günü Lig kupasını kazanan Marsilya Bu sonucun ardından 16.haftada liderlik koltuğunu kaptırdığı Lilleden 32. haftada geri aldış oldu.Ligin bitmesine 6 hafta kala kolay bir fikstüre sahip olan Marsilya önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

Marsilya'nın kalan maçları şu şekilde Auxerre,Lyon (D),Brest,Lorient(D),Valenciennes,Caen(D) .2 hafta sonra deplasmanda oynanacak olan Lyon maçını kayıp etmezlerse şampiyon olmaya çok yakınlar.

Not: fotoğrafdeki kısa saçlı Andre Ayew  , diğeri de Jordan Ayew  .
Devamı »

Ligue 1 32.Haftanın En iyi ve En Kötü 11'i

Haftanın Futbolcusu : 

Bruno Ecuele Manga : Afrikanın en sorunsuz ülkesi olan Gabonlu olan Manga Ankaraspor ve Ankaragücünde oynayan Meye'nın hemşerisi ülkesinde futbola başlamış 18 yaşında Bordeaux tarafından bulunup Fransa yollunu tutmuş ama 1 sene sonra ligue 2 takımlarından Angers satılmış.Adem güllüm gibi ikinci lig dar gelince Lorient yollunu tutmuş.30 maçı ilk 11 olarak başlayan Manga ligin en iyi defans oyuncularından biri olarak gösteriliyor.Harika bir fizige sahip olan Manga Ligin en hızlı ve teknik adamlarından olan Hazard ve Sow adeta sahadan sildi.Bu formu ile Lorientde ona dar gelecek ayrıca yaşı daha 22 ..
Haftanın Teknik Direktörü :  Jean Tigana
Haftanın Takımı: Bordeaux
Haftanın En iyi 11'i
Haftanın En Kötü 11'i

Devamı »

Sportif Direktör Hasan şaş


14 Mayıs'da yapılacak seçimlerde Ömer Aysal galip ayrılırsa sportif direktör olarak Hasan şaş görev alacakmış.


Trt Türk'de yayınlanan Futbol Herseydir programinda yeni görevini açıkladı.

Hoca olarakda Lucescu ve Gerets ile görüşdüklerini söyledi ama konuşmalarından Gerets'in hoca olma ihtimalinin daha fazla olduğu anlaşılıyor.2005/2006 sezonun ruhunu geri çağiracaklar anlaşılan.
Devamı »

Bülent Hoca şimdi konuş!!



Bülent Hoca şimdi konuş!!


Bülent hoca sen hep Gstv'de yorum yapsaydın geçici olarak bile olsa bu teklifi kabul etmeseydin bu futbol aklı ve davranışlarınla çok fazla antipati topluyorsun.Vizyonun gelecek sezonun kadrosunda yer alması gereken oyuncuları hazırlamakken kendince teknik adamlık oynuyorsun.Hareketlerinden anlaşılıyor sen Teknik adam olma ihtimalini bile seviyorsun, tamam hoca sensin! takımıda sen kurarsın ama Trabzonspor maçında Forvet oyuncun kaleden 80 metre uzakda top kaptırdığı ve koşmadığı için medya karşısında veriyordun odunu.Bugün kalende tek bir tehlike bile yaşamadan bir gol yedin.Yemedin aslında defans oyuncuların atdı.iki tane sözde milli defans oyuncusularından bir tanesi duracağı ve koşacağı yeri bilmediği için ikincisi tıngırrr mıngırrr giden topa koşma zahmetinde bulunmadığı için gollu kalende gördün.Hocam bugünde çıkıp onlarıda medya karşısında odunlasaydınya!!!Niye yapmadın hocam ?onlar türk demi ?? 88 dakika sahada kalan takım arkadaşlarından tek bir tane pas alamayan oyuncunu kenara alıyorsun 1-1 giden maçta yaptığın değişikliğin mantiğinida medya karşında anlat hocam.şimdi tam konuşma zamanı...
Devamı »

Arsene Wenger Sonunda Para Harcayacak !!!

Arsene Wenger Sonunda Para Harcayacak !!!



15 Yıldır Arsenallı çalışdıran Ekonomist olan Wenger akılcı transfer yapması ile tanınıyor ama bu sezon rekabetci bir takım yapmak için şimdiden çalışmalara başladı.

Cesc Fabregas'ın 50 milyon gibi rakama sezon sonunda ayrılacağı nerdeyse kesin.Fabregas'dan gelecek para ile birlikde 100 milyon € bütce ayrılmış .Wenger gibi bir hoca için küçünsenmeyecek bir miktar.Gazetelere göre Wenger'in aklındaki isimler şu şekilde
Kaleci Hugo Lloris (Lyon) 20 milyon :

Lloris ,Lyondan ayrılma zamanı geldigini düşenmeye başladı .Talipleride çok Juventus, Liverpool ve Arsenal .Wenger , Jean-Michel Aulası ikna edecek bir miktarı gözden çıkarmış durumda olası bir transfer gibi duruyor.
Defans Gary Cahill (Bolton) 20 milyon :

 Bu sezon en dikkat çekici oyunculardan bir tanesi Cahill .Bolton'ın kapısını Cahill için çalan takım sayısı çok fazla .Manhestera gidip Vidic ve Ferdinand ile rekabet edecegine Arsenala gidip Squillaci ,Djourou ve Vamaelen ile rekabet edecegini  düşünüyorum.
Sol Bek Fabio Coentrao (Benfica) 20 milyon :

 Coentrao 23 yaşında pek tanınan bir oyuncu değil.2007den bu yana Benfica bünyesinde bulunuyor ama 3 sezon kiralik olarak çeşitli takımlarda görev almış.Gurbetde geçirdiği zamanı iyi değerlendirmiş şuanda takımın değişmezi Portekiz milli takımdada görev almaya başlamış.Arsenala transferi gerçekleşirse daha iyi tanımış oluruz.
Ofansif Orta saha Alexis Sanchez (Udinese) 30 milyon :


Wengerin birinci önceliği .en çok terletecek oyuncuda Sanchez'ı olmasını bekliyorum .Arsenalada cuk otururacak bir oyuncu , hakında birşey yazmaya gerek yokdur herhalde herkesin çok iyi tanıdığı bir isim.

Forvet Didier Drogba (Chelsea) 10 milyon :

33 yaşında ama herkesin rüyaları süslüyor.sayısız takımın aklındaki isim Marsilya ve Arsenaldan bir tanesinin formasını giymesini bekliyorum.
Takım şu şekilde oluşacak


Bu transferler gerçekleşirse 2005 den bu yana en iyi kadroyu oluşduracaklar gibi duruyor ..

Devamı »

Selçuk ve Burak için PSG iddası


Selçuk ve Burak PSG iddası


Fransanın önemli spor sitelerinden bir tanesi olan sport365 bugün önemli bir idda ortaya attı.PSG ,Tranzonsporlu Selçuk inan ve Burak Yılmaz'ı gündemine aldığını ve bu Transferleri bitirmek için uğraşdığını yazdı.sport365 bunlada yetinmeyip bu iki oyuncuyu Tottenham ve Bordeaux'da gündeminde olduğunu yazdı.Bu idda ne kadar gerçekleşir bilmiyorum ama PSG gözünü Türkiye pazarına çevirdiği kesin ,(Eskişehirli Sezginide gündemine almışdı).inşallah bu iddalar gerçekleşirde bende Türkiye formasını ile onları izleme fırsatı yakalamış olurum.
Devamı »

Ligue 1 31.Haftanın En iyi ve En Kötü 11'i


Haftanın Futbolcusu :
Modibo Maïga (Sochaux) : 23 yaşındaki Malili Le Mans'ın futbol dünyasına kazandırdığı oyunculardan bir tanesi Grafite ve Gervinho gibi Le Mansda oynarken yıldız adayı olan futbolculardan bir tanesiydi ne zaman ki Le Mansdan ayrıldılar o zaman dünyanın konuşduğu futbolculara dönüşdüler. Maiga şimdilik pek tanınan bir oyuncu değil ama bu hafta attığı 2 golle Ligdeki gol sayısını onüçe çıkardı.Güçlü fizigi ve gol vuruşları ile dikkat çekiyor.Sochaux Maiga'nın basmaklarından bir tanesi sadece ilerde önemli takımlardan bir tanesinde görememiz çok olagan birşey.Yolu Süper Lige düşer mi bilmem ama düşerse çok iş yapacak stili var.

Haftanın Teknik Direktörü : Christian Gourcuff
Haftanın Takımı: Lorient

Haftanın En iyi 11'i


Haftanın En Kötü 11'i



Devamı »

Phantom Kamera


Phantom Kamera


Andre Santos'un 90+3'te attığı golden sonra ortalık birbirine girdi. Gaziantepspor yedek kulübesi ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında yaşanan gerilim, sahaya da sıçrarken Aziz Yıldırım sahaya inerek taraftarları yatışdırdı. Maçı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte protokol tribününden izleyen Aziz Yıldırım olayı anında gördü ama Ligtv kavganın nasıl başladığı ve nasıl gelişdiği hakkında Feneri zan altında bırakacak tek bir kare bile çekmedi.

Ligtv'nın öve öve bitiremediği havada uçan sineği çeken Phantom Kamera nerdeydi acaba ?? saniyede 1000 kare çekebilen Phantom kamera üç dakikada tek bir kare çekemedi.çekmeyince çekmiyor bu meret...

not : Yukardaki fotoğraf Phantoma ayit değil ben ekranın fotoğrafını çekdim
Devamı »

Transfer Beklentisi / Youssef El-Arabi

Futbol yaşantısına yeşil çimlerde başladı ama yıldızı salonlarda parladı .Fransa Futsal milli takımi forması giyme başarısı gösterdi .


2008 de çok kalitesiz bir kadroya sahip olan Caen takımının sıradan bir genç futbolcusuydu , Ligue 1 'da ilk maçına Lyon'a karşı forma giydi.2008 de sadece 3 maçta görev aldı.Caen ligde tutunamayıp Ligue 2 düşünce hayatı değişdi.Franck Dumas ve Patrice Garande'nin sahadaki beyni oldu.Ligue 2'de 34 maça çıktı 11 gol atdı.Caen'ı Ligue 1 taşıdı. Ligue 2 yıldız olan El Arabi'nın Ligue 1 de neler yapacağı merak konusuydu.Caen deplasmanda Marsilya'yı 2-1(El arabi Ligue 1da ilk gollunu atmış oldu ) Lyon 3-2 yenince bütün gözler El Arabi'ye çevrilmesini sağladı.

30.haftası oynanan Ligue'de Caen 35 puanla 17 sırada El Arabi takımı adına 15 gol atdı ama Caen adım adım Ligue 2 yaklaşiyor . Yohan Mollo hariç takımda elli yüzü düzgün bir oyuncu bulunmuyor.Youssef El-Arabi Caen'i Ligue 1 tutsa bile Caen onu ellinde tutamaz.
Youssef El-Arabi nasil bir futbolcu ???

çok güçlü ,ayakları yere çok sağlam basıyor ,leblebi yer gibi adam eksiltiyor , mesafa tanımaksızın şut ata biliyor ,oyun kurucu olarak oynatıldığında takımı çok iyi yönlendiriyor, iki ayağınıda kullana biliyor ve en önemli özelliği gol vuruşları üst düzey .

Tabiki talipleri çok fazla ama Frana milli takımı yerine Fas'ı seçdi.Bir ilginç seçim yapması olası.

Galatasaray'da bu sezon ki en büyük eksiklik kriatif oyuncu eksikliği .çok olası bir transfer olmasada eğer Galatasaray becerip alabilirse Galatasaraydaki Kriatif oyuncu eksikliğini doldura bilir .Doğru bir teknik adamla Alex'in Fenere yaptığı katkıdan daha fazlasını yapa bilir .
 
Devamı »

Kendindede Değistirecek Bir Yer Kalmayınca ..

ilginç saç modelleri , tüm sırtını kaplayan dev dövmesi ile, imaj olayının dibine vurmuş olan Djibril Cisse kendindede değistirecek bir yer kalmayınca iki yüz elli bin euroluk Lamborghini marka oyuncağına şekil vermiş.araba Lamborghini olunca ne yapılırsa yapılsın güzel görünüyor.




Devamı »

Bu Hareketin Patenti Alınır

üç ayrı kıtada futbol oynamış olan 34 yaşındaki Kameronlu JOSEPH NDO Sligo Rovers forması öyle bir hareket yapmış ki bu hareketin Patenti alınır.

Devamı »

Ligue 1 30.Haftanın En iyi ve En Kötü 11'i



Haftanın Futbolcusu : Nolan Roux
Haftanın Teknik Direktörü : Alex Dupont
Haftanın Takımı: Brest
 
Haftanın En iyi 11'i
 

Haftanın En Kötü 11'i







Devamı »

şirinlik yapma


Trabzonsporun bizi yenmesi çokda beklemediğimiz bir birşey değil ama maç sonu Röportajı veren futbolcular" herşeyi yapıyoruz ama olmayınca olmuyor 'diyorlar .Lan 1 maçta 2 maçta söylerseniz anlarım ama 15 maç oldu .Bu Takımı bu hala getiren sizler hala bu forma için şerefinizi ortaya koymuyorsunuz.Biz taraftarın Dışarı çıkacak yüzümüz kalmadı, alay konusu olduk. Siz bir gün maç kazanırsanız kına yakacak hala geldik.


Hagi den sonra Bülent ünderde medya karşında bir futbolcuya faturayı kesdi .Misimoviç gitdi dertler bitdi şimdi Pino gidince kalan 6 maçda rakibe sahayı dar edersiniz 5 atarsınız.Bülent ünder böyle bir açıklamayı bari şenol hocanın olduğu sahada yapma Engin neler neler yaptı ama şenol hoca futbolcusunu yem yapmadı kazandı..

Bülent ünder maç oynanırken kameraya göz kırpma ne oluyor ?? şampiyonluk mesajimi verdin bizlere ??? Siz merak etmeyin size neler yapacam mi demek istedin ??? Şaftımız kaymış sen şirinlik yapıyorsun.Bize şirinlik yapmak istiyorsan gelecek yıl bu formayı giymeyecek olanları sahaha sürme bu bize yeter.

Devamı »

Transfer Beklentisi / CÉDRIC CARRASSO


Kaleciden çektiğimiz kadar hiç birşeyden çekmedik.106 yıllık Galatsarayda topu topu 3 tane iyi kaleci forma giydi.Mondi paşa gitdikden sonra Morgan De Sanctis geldi ama onunda kıymetini bilemediler.Son iki senedir Galatasaray kalesinde kimse yer almasa daha iyimi olurdu diye düşünmeye başladım.Bu sene 3 tane kaleci formasını giyen adına kaleci bile diyemeyeceğim arkadaşlar forma giydi.
Aykut 7 senedir Galatasarayda her gecen gün geriliyor gitdikce pısırıklaşıyor çizgiden ayrılmak ona ölüm gibi geliyor.Yol vermenin zamanı geldide geçti bile anadolu takımları mı olur Bank asya mı olur bilmem ama yeter ki gitsin.
Ufuk, Manisada gelecek vadediyordu bir kamyon genç ve miktar para karşığında alınmışdı.Harika bir fiziği var iyi kaleci olacak diye umut etdim ama oynadıkca batdı.Aykutdan cesur gibi gözüksede her kaleyi terk ettiğinde saçmaladı.Galatasarayda yedek kaleci bile olamayacağını kanıtladı.
Zapata ; Aykut ve Ufukdan daha kötü olamaz ya dedik ama en az onlar kadar kalitesiz boşuna yabancı hakkını heba etmeye gerek yokdur onuda sezon sonunda postalamak lazım.
Sezon bizim için bitdi .Gelecek sezon yeni bir kadro kurulması gerektiği kesin.Bizde kim gelse iyi olur diye düşünmeye başladık .En büyük sorunumuz kaleci olunca ilk Galatasaray kalesini korumaya layık isimler aramaya başladım.Medyada Guillermo Ochoa, Samir Handanovic,Grzegorz Sandomierski, Allan McGregor, Tomasz Kuszczak, Vincent Enyeama,Carlos Kameni,Sinan Bolat, Zydrunas Karcemarskas ve Sergio Romero gibi isimler geçiyor bu isimlerin çogunu fazla izlemişliğim yokdur.Benim çok iyi tanığım Galatasaray forması ile görmek istediğim CÉDRIC CARRASSO benim kaleci adayım.Galatasaray Carrasso'yu alabilir mi ??? çok zor bir ihtimal ama benim gönlümdeki isim o .

30 yaşında yaşı ilerledikce kalitesini ortaya koymaya başladı.
Marsilya alt yapısında futbola başladı.
Kiralık olarak C.Palace gitdi pek forma giymeden yeniden Marsilya yolunu tutdu.
tercübe kazansın diye EA Guingamp yolunu tutdu .Harikalar yaratınca Marsilya'ya geri döndü.
Marsilya formasını tapulamışken Pape Diouf'un baskısı ile Kalenin sahibi Mandanda olunca Toulouse gitmek zorunda kaldı .
ilk sezonunda bütün maçlarda forma giydi form grafiği ile Toulouse büyük geldi.Bordeaux'a transfer oldu.Bordeaux'un şampiyonluğunun mimarı oldu.Defalarca Fransa milli takımına çağrıldı ama forma giymedi.Fransanın üçüncü kalecisi ama bence Mandanda ve Lloris'den daha kaliteli.
Carrasso nasil bir kaleci ???
*Franco gibi mal mal bakmıyor sempatik bir kaleci
*Aykut gibi Pısırık değil çok cesur
*Ufuk gibi kaleyi terk ettiğinde saçmalamıyor nerde ne zaman ne yapacağını çok iyi biliyor.
*Mondragon gibi takım arkadaşlarını ateşliyor
*Taffarel gibi ayakları iyi değil ama Zapata'nın ayaklarından çok çok iyi
*Refleksikleri harika ,takımına % 100 veriyor  Galatasaraylılar için en önemlisi hatalı gol yemiyor (en azından ben görmedim)


 Tanımayanlar için videosu



Devamı »

Ligue 1 29.Haftanın En iyi ve En Kötü 11'i


Haftanın Futbolcusu : Gervinho
Haftanın Teknik Direktörü : Rudi Garcia
Haftanın Takımı: Lille
 
Haftanın En iyi 11'i
 

Haftanın En Kötü 11'i










Devamı »

BEKLENEN OLDU, BOSNA MEN EDİLDİ



BEKLENEN OLDU, BOSNA MEN EDİLDİ
FİFA ve UEFA’nın Bosna-Hersek’e tanıdığı süreninin (01.Nisan .2011) dolmasıyla birlikte ülkenin üyeliği askıya alındı.Bu karar sonucunda Bosna Hersek’in gruptaki kalan maçları da iptal oldu .Bosna futbolu dış dünyaya kapanmış oldu .

Ama Boşnaklar hala bir umutlarinin olabileceğine inaniyorlar.umutlanmalarını sağlayan Üçlü Konsey’in Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç. (Bosna-Hersek'in kurucu Alija Izetbegovic'in oğlu) 3 haziranda oynanması gereken Romanya-Bosna-Hersek maçına kadar uluslar arenada Boşnakların mağdur edildiğini anlatmaya çalişıp biz bu ülke yapısı ile sizin istediklerinizi yapamiyoruz siz bir komisyon kurup bizim futbolumuzu yönetin diyecek .Bu çağrıya FİFA ve UEFA ne cevap verir bilmiyorum ama bosna futbol federasyonun 55 delegesinde yer alan 18 Boşnak üye Fifa ve Uefa'nın bütün şartlarını kabul etdiklerini bildirmişdiler . Boşnakların mağduriyetinden dolayi kabul ede bilirler.

UEFA tarihinde bugüne kadar en uzun süre ile yöneticilik yapan Şenes Erzik bizim futbolumuza bir faydası olmadı belki Boşnakların davasında yardımcı olur.
Devamı »

Messi bir vuruşla iki gol attı!

Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine