En iyi solist



*FIFA tarafından üç kez dünyada yılın oyuncusu seçildi.
*Brezilya ile iki Dünya Kupası şampiyonluğu (1994, 2002) yaşadı.
*Üç Dünya Kupası'nda toplam 15 kez fileleri havalandırarak organizasyon tarihinin en golcü ismi oldu.
*Kulüp takımlarında 515 resmi maçta 352 gol kaydetti.
*Brezilya milli takımında 97 maçta 62 gol kaydetti.
*Daha 20 yaşındayken dünyada yılın oyuncusu seçilen ve bu ödülü kazanan en genç futbolcu unvanını aldı.
*1996 yılında Barcelona'ya (19.5 milyon dolar) ve ertesi yıl Inter'e (27.9 milyon dolar) transfer olurken, o dönem için dünya rekoru bedellerle takım değiştirmişti.
* Real Madrid ile ispanya lig şampiyonluğu ve Kıtalararası Kupa şampiyonlukları kazandı
* Barcelona'da Kupa Galipleri Kupası
*Inter'de UEFA Kupası  şampiyonlukları yaşadı .
Fenomen lakaplı büyük usta Ronaldo futbolu bırakmışdı bizde bu video ile anmış olalım .

Devamı »

Başkan sazı eline aldı / Diego Forlan, Jose Antonio Reyes, Thomas Ujfalusi


Başkan sazı eline aldı /  Diego Forlan, Jose Antonio Reyes, Thomas Ujfalusi
Ünal Başkan'nın sabah ispanyaya  gitmesi taraftarları beklenti içine sokmuşdu.Akşam olmadan NTVSPOR ve LIGTV ,Galatasarayın Atletico Madrid'le anlaştığını duyurdular. NTVSPOR ve LIGTV  haberi heyacan yaratdıysada aklımda acabalarda yok değildi.
Galatasaray Sportif A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada "görüşmelere başladığını " yazmış olsa bile  bu Transferlerin gerçek olduğunun kanıtıydı.Aynı takımdan üç oyuncu transferi çokda alışık olmadığımız bir durum ama 2001 yılında Mbo Mpenza, Robert Spehar ve Pavel Horvath gibi vasat oyuncularla bunu denemiş olsak bile .
Atletico Madrid'in ilk 11 oyuncusundan 3 tanesi artık bizim formamızı giyecek.

Diego Forlan ; Forlan için söylenecek tek olumsuz yorum çok pahalı olduğu ola bilir .Manchester United  forması giymiş , iki defa Altın Ayakkabı kazanmış Dünya kupasının en iyi oyuncusu seçilmiş bir forvete kim hayır diye bilir.


Jose Antonio Reyes : Bu transferin en olumlu kılan yanı Terimin listesinde 1. sırada olması.Ben Reyes'i bizim Aydına benzetiyorum. Müthiş potansiyeli var ama üzerindeki ölü toprağı bir türlü atamıyor.Sevilla yetişdi çok yüksel bir ücrete Arsenala transfer oldu.Wenger istediği verimi alamayınca Real Madrid'e kiralık olarak gitti. Realde yeniden doğar  gibi oldu  ve Atletico'ya transfer oldu. Her geçen yıl yukarıya doğru bir ivmesi var takıma büyük katkı sağlayacağı umudunu  taşımakdan başıma çaremiz yokdur.


Thomas Ujfalusi : Neil sevgisinden dolayımı ama bilmiyorum ama bu transfer hiç içime sınmedi .çok iyi bir savaçıydı Italyada harika oynuyordu ama şauan 33 yaşında futbol vadesi bitmiş oyuncu bonservis vermek pekde mantıklı gelmiyor . Tek olumlu yönü ise sağ bek ve defans merkezinde oynama opsiyonu olması.

Bu Transferlerden sonra Forlan ,Baros , Elmander ,Stancu ,Pino , Arda ,Reyes ve Kazım gibi muazzam bir hücüm hattına sahip olduk.Orta sahamız geçen yıl ile kıyaslanmayacak kadar iyi bir hal aldı ama Sabri hariç diyer defans oyuncularımız Galatasaray'da oynamaması gereken oyuncular Defansa ve Kaleye iyi transfer yapılırsa şampiyonluğun en büyük favorisi oluruz.

Devamı »

Forlan, Reyes ve Ufalusi Galatasaray'da



Ntvspor   ve Ligtv son dakika haberi olarak veriyor . Galatasaray, Forlan, Reyes ve Ujfalusi'nin transferi için Atletico Madrid'le anlaştı. Ayrıntılar geldikçe aktarmaya çalışacağım..


Devamı »

Kaçan Balık / Andreas Granqvist



Kaçan Balık / Andreas Granqvist
 isveçli  savunma  oyuncu Granqvist'i ben hiç izlemedim. Nasil bir futbolcu olduğu hakkında hiç bir bilgim yokdur ama 32 maçda 11 gol atan defans oyuncusu olarak gazetelerde okumuşluğum var , Cüneyt Tanman'ın başında olduğu scout ekibinden 4 farklı kişinin, 4 maçta oyuncuyu izlediği ve olumlu rapor verildiği yazıldı.Son zamanlarada Galatasaray taraftarları arasında çok popüler , alınması gereken futbolcular listesinde ilk sıralarda , yeni Galatasaray 11'inin olmazsa olmaz oyuncusuydu.Bu gün Genoa ile anlaşdı.Ve Galatasaray alamadığı futbolcular listesinde kendine yer edinmiş  oldu.
Devamı »

Alkışı hak ediyorsunuz



Maçın son anlarına F.Bahçe'nin 71-70 üstünlüğüyle girildi. Shipp'in 9 salise kala iki kişi üzerinden attığı basketle G.Saray 72-71 öne geçti.seriyi 3-2 getirerek şampiyonluk umudunu korudular .  Finalle kaldığı günden bu yana Medya tarafından yok sayılan , taciz edilen Galatasaray'lı basketbolcular belki şampiyon olamayacaklar ama biliyoruz ki kanlarının son damlasına kadar
savaşacaklar.sonuç ne olursa olsun takımımı avuçlarımız patlayana kadar alkışlayacağız..
Devamı »

Kevin Gameiro Paris'e imza atdı ,Mevlüt erdinç Galatasaraya çok yaklaşdı.




Kevin Gameiro Paris'e imza atdı  ,Mevlüt erdinç  Galatasaraya çok yaklaşdı.
Fransa futbol piyasasını en çok meşgul eden Gameiro sonunda PSG ile sözleşme imzaladı.PSG bu transfer karşılığında Lorient'a 11 milyon verecek.
Talipleri çok fazlaydı Bordeaux ,Lyon ,Marsilya , Valencia , Tottenham topa daldı ama bir sonuç alamadılar en çok parayı veren Paris Gameiro'nun sahibi oldu.
Gameiro'nun gelişi Mevlüt erdinç'e yol görünmesi anlamına geliyor .Elde Hoarau ,Giuly, Luyindula ,Maurice ,Bahebeck  ve Mevlüt gibi forvetler varken Gameiro almak Paris'i ekonomik olarak çok zorlayacak olmasından dolayı Mevlüt'ün satıp bu yükden kurtulmak istiyorlar .
Fransiz medyasında  yazan haberlere göre Gameiro gelince ," Mevlüt'ün Galatasaray'a transferinde onay verilmiş .Taraflar transfer için görüşmeye başlamışlar ve imza aşamasındaymışlar" .Mevlüt'ün yaklaşık 8-9 milyon değeri var Türkiy kulüplerinden başka hiç bir kulüp bu  paraları veremez  hal böyle olunca Türkiye'den başka bir kulüp bu transfere çomak sokmazsa Mevlüt'ü Galatasaray forması ile göreceğiz.
Devamı »

Bernard Lama'nın Jübilesi



Bernard Lama'nın Jübilesi
Fransanın ve PSG "kedi" lakaplı  unutulmaz kaleci Lama futbola 10 yıl önce veda etmiş olsada dün Parc des Princes' de jübilesini gerçekleşdirdi.
Ardan yıllar geçsede Lama'nın davetini hiç kimse geri çevirmemiş.Jübileye dünyanın en büyük yıldızları katıldı.



98 dünya kupası şampiyonu Fransa :  Zinédine Zidane, Patrick Vieira, Didier Deschamps, Laurent Blanc, Fabien Barthez, Lilian Thuram, Marcel Desailly, Bixente Lizarazu, Robert Pires, Christian Karembeu, Bernard Diomède, Sabri Lamouchi, Martin Djetou, Olivier Dacourt,Henri Emile, Alain Boghossian.tabiki unutmadan Teknik adam  Aimé Jacquet.

PSG'nın 90 yıllarda ki unutulmaz oyuncuları : Raï, George Weah, Pedro Pauleta, Youri Djorkaeff, Valdo, Ricardo, Leonardo, Jay-Jay Okocha, David Ginola, Laurent Fournier, Vincent Guérin, Daniel Bravo, Antoine Kombouaré, Amara Simba, Alain Roche, Jimmy Algerino, Jérôme Alonzo, Laurent Robert, Jean-Luc Sassus ve niceleri

BlackStars takımı olarak :  Samuel Eto'o, Yannick Noah, Hidetoshi Nakata, Clarence Seedorf, Abedi Pelé, Edgar Davids, Basile Boli, Marius Trésor, Jimmy Adjovi-Boco, Pegguy Arphexad, Anthony Baffoe, Joseph-Antoine Bell, Alain Couriol, Steeve Elana, Wagneau Eloi, Franck Sylvestre, Gael Ipoua, Steeve Marlet, Frédéric Piquionne, Pascal Vahirua ve Fransanın sanat dünyası.

jubile 3 maç oynandı
PSG 90' ile Uluslar arası siyahi yıldızlar  (Black star) takımlari arasında  (1 -1 ) Kapo (BS), Pauleta (PSG)
Fransa 98 ve siyahi yıldızlar  (Black star) takımlari arasında   (2-2)
ve sonuncusu Fransa 98 ve PSG 90' arasında (3-3) Gol : Weah (PSG), Zidane (F98), Pauleta (PSG), Blanc (F98), Djorkaeff (F98), Raï (PSG).


Parisli taraftarların kulübün gelmiş geçmiş en iyi kalecisi seçtikleri Lama ya son bir sevgi gösterisinde bulundular.  jübile nin tüm gelirleri ise DIMABARS DERNEGI ne bağışlandı.

Devamı »

Fransa 1. Ligi 2011-2012 fikstürü belli oldu


Fransa 1. Ligi 2011-2012  fikstürü belli oldu 

Fransa 1. Ligi ( Ligue 1 ) Fikstürü belli oldu .Fransa 1. Ligi yeni sezona 6 Ağustos Cumartesi  2010 tarihinde  başlayacak ve 20 Mayıs pazar  2012  tarihinde  oynanacak maçlarla tamamlanacak.

1. hafta maçları şöyle

1.Hafta Maçları - Cumartesi 6 Ağustos 2011:
Ajaccio - Toulouse 
Bordeaux - Saint-Etienne 
Brest - Evian/Thonon 
Caen - Valenciennes 
Dijon - Rennes 
Marseille - Sochaux 
Montpellier - Auxerre 
Nancy - Lille 
Nice - Lyon 
Paris SG - Lorient

En ilgi çekici maçların  oynayacağı haftalar şu  şekilde 

3.Hafta Marsilya  - Saint-Etienne  
4.Hafta Lille - Marsilya 
6. Hafta Lyon - Marsilya 
9.Hafta PSG- Lyon 
11.Hafta Lille -Lyon
12.Hafta Lyon - Saint-Etienne 
15.Hafta Marsilya -PSG
18.Hafta PSG -Lille 








Devamı »

Kaptan Newcastle'a transfer oldu


Lille' nin  alt yapısından yetişip  kaptanlığa kadar yükselen 25 yaşında ki  Yohan Cabaye Newcastle United ile 5  senelik sözleşme imzaladı.
Lille'nin bu sene ki şampiyonluğunda beyin vazifesi gören , Fransa milli takımında yer bulmaya başlayan Cabaye için Newcastle'in ödediği bonservis bedeli yaklaşık 5 milyon euro.ülkemizde Milli forma giymeyen Türk  oyuncular için istenen bonservis bedelinin yanında komik kalıyor.
Orta sıra takımına dönüşen Newcatle , Cabaye'nın önderliğinde neler yapabileceğini bekleyip göreceğiz ..


Devamı »

Paul Scholes









Kariyeri
Tam ismi : Paul Scholes
Ülkesi :  İngiltere
Doğum tarihi : 16/11/1974  
Boyu : 1.70
Oynadığı Pozisyon : Ofansif Orta Saha 
Oynadıgı takımlar: Manchester United 676 Maç 150 Gol
Milli sayısı :   66 Maç  15 Gol



Devamı »

Türkiye tatilde! Fransa Takım olma derdinde




Türkiye tatilde! Fransa Takım olma derdinde

Fransa milli takımı son 2-3 Ulusal Turnuvada dibe vurdu.Bizim tavan halimiz onlarin taban haline nerdeyse eş değer olsa bile Fransizlar bu durumdan çok rahatsızdılar,Yeni bir  hoca yeni bir ekiple yolla çıkdılar.Herşey onlar istedikleri gibi gitmesede çalışmakdan başka birşey yapmıyorlar.
Türkiye milli takımı oyuncuları senede 40-45 maç oynuyorlar çok yoruldular ayın üçünde bir maç yapıp Amerikaya  tatile kaçtılar .
 Fransiz futbolcuları  senede 70-80 maç yapıyorlar ama bizim üstümüze  iki tanede hazırlık maçı yaptılar aday kadroya çağırıdıkları 26 oyuncuyuda denediler dünya kupasındaki kavgalar ve küfürleri bir daha duymamak için  takım olmak için uğraşıyorlar.
Eric Abidal ,Kanser oldu  futbol hayatı bitdi derken  Şampiyonlar Ligi Finali'nde 90 dakika sahada  kaldı ,kupayı kaldırdı. Hastayım bırakın yakamı  tatilime çıkayım demiyor Polanya maçında  90 dakika sahada kalıyor , kaptan oluyor.
Onlar 5 farklı ligde oynayan , 10 farklı ırkdaki  vatandaşlarından  her defasında bir takım yapa biliyorlar, biz aynı ligde oynayan futbolcularla hiç bir zaman takım yapamıyoruz .çünkü onlar çalışırken biz Amerikada tatıldeyiz.Ellinizi vicdamıza koyun Abidal ile bizim futbolcuları nasil aynı kefeye koyalım.
ülkemizin  futboldaki  başarısızlığını   ligdeki yabancıların fazlalığına ,sahalara , toplara ,hocalara, hacılara bulacağıza  Eric Abidal  örnek alıp çalışmalız.bu işi başarmanın  başka çaresi yokdur..

Devamı »

Samba ve Gol


ilk bakışda bu futbol  showunu  Brezilya yapıyor  zannede bilirsiniz ama değil!
Golden Cup Final maçında  Jamaika ve Grenada Millî Futbol Takımları  karşı karşıya geliyor .Jamaika, maçı  4-0 kazanırken samba yaparak bir gol  atıyorlar.Sambaya son noktayı koyan Omar Daley .



Not : Ben ilk defa duyuyorum ama Grenada diye yer varmış. Hatta ülkeymiş

Devamı »

Morgan Amalfitano Marsilya'da



Ligue 1 'da oynanması gereken 38 maçın hepsinde oynayan 5 gol , 13 Asistlik  üstün perfonmansla yıldızı parlayan , bonservisi ellinde olmasından dolayi  Lyon ,PSG.Lille ,Marsilya , Sevilla ve Valencia  gibi büyük kulüplerin kıskacıda olan   hatta Turgay Kıran kazansaydı Galatasaray forması giyecek olan Morgan Amalfitano'yu Marsilya kaptı. 

Lucho Gonzalez'i gözden çıkaran Marsilya , Lucho'nun boşluğunuda doldurmuş oldu.
 Transfer sezonuna durgun başlayan Fransa , Amalfitan'nun  imzasi ile star almış oldu.



Devamı »

Gökhan Töre Hamburg’da



Chelsea forması giyen,  Belçika maçının aday  kadrosuna çağrilan 19 yaşındaki  Gökhan Töre, önümüdeki sezon Hamburg forması giyecek.
Hamburg ile 2014 yılına kadar sözleşme imzalayan Gökhan , takım değiştiren genç türk futbolcular kervanına katıldı.
  Gökhan için doğru bir karar gibi görünüyor. Chelsea rezerv  takımda gerekli gelişimi gösterdi Chelsea A takımında  kendine yer bulaması çok zor .Gelişim çağında olan bir oyuncu için sürekli  forma giyeceği bir takımı seçmiş olması akılıca  Bir aksilik olmazsa başarılı olacaktır
Devamı »

13 Günde 100 imza


Transfer sezonu taraftarların umutlarının yeşerdiği, kötü geçen bir sezonu unutmak için bahane aradıkları Gazete Sütunlarından heyacanladıkları iki aylık bir dönem.
Sağolsun bizim spor medyamız Gazete sata bilmek için rüyalarımızda göre bileceğim oyuncuları 'Formayı giydi' ,'Pazartesi imza için istanbulda' 'Hava alanında' v.s v.s başlıkla bizi rüyalara daldırdılar.

Bu sezon 22 Mayısda Lig bitdi .Fanatik ve Fotomaç Galatasaray'a kaç futbolcuya imza atdıracak diye saymaya çalışdım ama 13.gün rakam 100 (Htspor,Milliyet, Fotospor gibi gazeteler dahil değil) olunca saymakdan bıkdım ve bırakdim.
Bende bu isimleri sizlerle paylaşayım dedim.

1-Didier Drogba (Chelsea), 2-Diego Milito (Inter) 3- Mirko Vucinic ( Roma),
4- Djibril Cissé ( Panathinaikos), 5-Fernando Muslera (SS Lazio),
6-Stéphane Ruffier (AS Monaco),7-Sercan Yildirim (Bucaspor) 8-Doni ( Roma)
9-Raúl Bravo ( Olympiakos),10- Andrés Guardado( Deportivo La Coruna),
11- Mevlüt Erding (PSG),12-Cristian Zapata (Udinese ), 13-Manuel Almunia (Arsenal)
14-Sinan Bolat (Standard Liège),15-Andreas Granqvist (FC Groningen),
16-Andreas Isaksson (PSV Eindhiven),17- José Antonio Reyes (Atletico Madrid)
18-Fernando Gago (Real Madrid),19- Yuri Zhirkov (FC Chelsea),20- Maxwell (FC Barcelona)
21- Diego ( Wolfsburg),22-Edwin van der Sar (Manchester United)
23- Kim Källstrom ( Lyon),24- Mellberg (Olympiakos),25- Sergio Romero (AZ Alkmaar)
26-Mehmet Akyüz (TKI Tavsanli Linyitspor),27- Adel Taarabt (Quenns Park Rangers)
28- Akinfeev (CSKA ),29-Tuncay Sanli ( Wolfsburg),30- Ersan Gülüm (Adanaspor)
31-Esteban Cambiasso (Inter),32-Pedro Mendes (Sporting Lisbon), 33-Kevin Gameiro (FC Lorient),34- Giuseppe Rossi (Villarreal), 35-Mauro Fórmica (Blackburn Rovers)
36-Sezer Öztürk (Eskisehirspor),37-Adrian Mutu (Fiorentina),38-Sébastien Frey (Fiorentina),
39-Salomon Kalou (Chelsea), 40- Popov (Gaziantepspor), 41-Kamil Grosicki ( Sivasspor),
42-Samuel Eto´o (Inter ) ,43-Diego Costa (Setúbal ),44- Clarence Seedorf (AC Milan),
45-Alper Potuk (Eskisehirspor),46- Zé Roberto (Hamburg SV),47- Necati Ates (Medical Park Antalyaspor)48-Guillermo Ochoa (CF America),49-Ali Dere (Konyaspor),50-Tomasz Kuszczak (Manchester United)
51-Ricardo Fuller (Stoke City),52-Abdoulaye Fayé (Stoke City),53-Olcay Sahan (Duisburg),
54-Artjoms Rudnevs (Lech Poznan),55-Stilian Petrov (Aston Villa),56-Cenk Tosun (G.antep)
57-Volkan Sen (Bursaspor), 58-İbrahim Akın (i.b.b),59-Emmanuel emenike (Karabük),

60-Ceyhun Gülselam (Trabzonson),61-Olcan Adin (G.antep),62-Batuhan Karadeniz (Eskisehir)
63-Gabriel Torje ( D.Bükres),64-Hamit Altintop (B.Münih),65-Halil Altintop (Frankfurt)
66-Orhan
Sam
(Gençlerbirligi),67-Mustafa Pektemek (Gençlerbirligi),68-Morgan Amalfitano (Lorient)

69-Alaixys Romao( Lorient ),70-Stanislav Manolev (PSV),71-Kevin-Catherine (Rennes)
72-Vitor (Deque),73-Serdar Gürler (Sochaux),74-Sercan Y
ıldırım (Bursaspor)
75-Marvin Martin (Sochaux),76-Emana (R.Betis),76-Marcos Senna (Villareal)
77-OZAN
İPEK (Bursaspor)78-Hasan Ali Kaldirim (Kayserispor)79-YİĞİT GÖKOĞLAN (Manisaspo)

80-YİĞİT Incedemir (Manisaspor),81-Semih Şentürk ( Fenerbahçe),
82-Uğur Boral (Fenerbahçe)
83-Gianluigi Buffon (Juventus),84- Romaric (Sevilla),85-Eden Hazard (Lille)86-Klose (B.Münih)
87- Lukas Podolski (Köln)88-Taner Yalçin (Köln)89-Miralem Pjani
ć (Lyon)90-Dejan Stanković (inter)
91-Ivan Cordaba (inter) 92-Lucio (inter)93-Lassana Diarra (R.Madrid)
94-Mahamadou Diarra (Monaco)95- Mehmet Eren (Kayserispor)
96- Bobo (BJK)97-Victor Nsofor Obinna (West Ham) 98-Siem de Jong (Ajax),99-Paula (Braga)
100-Ciprian Marica (Stuttgart)

Bu kadar büyük isimler Galatasaraya imza atmışken 11 yapmamak olmazdı



Kusura bakmayin Podolski ,Klose ,M.Diarra, Lass,Mutu ,Milito ve Diego gibi oyuncular 11'de kendilerine yer bulamadılar
Not : Foto Fotomaçdan alıntı. Numaralandırma ras gele yapılmışdır
Devamı »

Nuri Şahin en iyi 20. futbolcu


''www.castrolfootball.com'' internet sitesinin Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde mücadele eden oyuncuların bu liglerde ve Şampiyonlar Ligi'ndeki performanslarına göre belirlediği listenin zirvesinde 1141 puan Messi bulunuyor .Messi'yi Benzema ve Ronaldo gibi  Real Madridliler takip ediyor.
Real Madrid'e Transfer olarak yüz akımiz olan Nuri listede 20. sırada yer aldı.diğer Türk futbolcular  listedeki sıralaması şu şekilde 

47-Mesut özil 
238-Mevlüt Erdinç
325. Mehmet Topal (Valencia)
457. Mehmet Ekici (Nürnberg)
1073. Halil Altıntop  (Eintracht Frankfurt)
1330. Hasan Kabze (Montpellier)
1404. Hamit Altıntop (Bayern Münih)
1628. Tuncay Şanlı (Wolfsburg)
2068. Tunay Torun (Hamburg)
2346. Onur Ayık (Werder Bremen)

Listenin Zirvesi 
1-L.Messi -1141
2-K.Benzema -987
3-C. Ronaldo-976
4-M.Gomez-968
5-R.Van Persie -926
6-M.Hummels -972
7-G.Pique-864
8-D.Berbatov-847
9-S.Agûero-835
10-F.Malouda -834
10-D.Villa-834
12-C.Puyon-832
 13-F.Lampard -820
14-N.Subotic -816
15-A.Di Natale -813
16-Dani Alves -807
17-B.Ivanovi-795
18-J.Hart-792
19-A.Iniesta -790
20-N.Sahin -789


Devamı »

Fransada rotasını zirveye kıranlar



  Ryad Boudebouz (21) FC SOCHAUX-MONTBELIARD: 38 maç/ 8 gol /7 Asist

Orta Saha : Cezayir asılı olup Fransada futbol oynuyorsa bir futbolcu kesin Yeni Zidane damgası yiyor  ama  Ryad bu damgayi yemeyenlerden .En az Zidane kadar yetenekli ama 59 kiloluk iskelet görünüşlü olunca bundan bir birşey olmaz diye Yeni Zidane damgası yemedi. Bu sezon rotayi zirveye kıranlardan bir taneside Ryad; Sezonun bütün maçlarında kendine yer buldu. 8 Gol ,7 asistlik perfonması ile  beklentilerden çok fazlasını karşıladı.Bakalım kemik adam gelecek yıl yeni Zidane olarak lansa edilecek mi


Morgan Amalfitano (26)  FC LORIENT BRETAGNE SUD : 38 Maç / 5 Gol/ 13 Asist

Orta Saha : Tam  5  sezondur  nerdeyse hiç maç kaçırmadan oynuyor.Sedanda defanif orta saha olarak oynuyordu ama bu sezon oyunun  iki yönünüde oynamaya başladı.Gameiro ile çok iyi bir sezon geçirdiler Gameiro'ya öyle paslar attıki kendide yıldız oldu Gameiroda. şuanda boşda Fransanin büyükleri ve Valencia peşinde kim kaparsa çok iyi bir transfer gerçekleşdirmiş olacak





Moussa Sow (25) LOSC LILLE METROPOLE :36 maç /25 gol /3 Asist

Forvet : Rennes'de sıradan bir futbolcuydu Rennes yedek kulübesinde yada Sedanda kiralik olarak oynadı.Rennesde Son 4 sezonda Lig ,Kupa, hazırlık maçlarının hepsinde toplam 26 gol atan bir oyuncu .Lille transfer olduğunda sıradan bir haberdi ama Lille  forması ile sahay çıkdığında sihirli deynek değmişdi.Lille adına 25 gol atdı.Artık Dünyanın tanıdığı bir yıldız oldu.






Andre Dede Ayew (21) OLYMPIQUE DE MARSEILLE  : 37 Maç /11 Gol/  1 Asist

Ofansif Orta Saha:  Ayew kardeşlerin büyük olani Marsilya alt yapısından yetişme ama iki sezondur kiralik olarak ikinci ligde top oynuyordu.Sezon başında takım döndüğünde en fazla yedek olur diye düşünülüyordu ama sezona fırtına gibi girdi 37 maç ve 11 golluk perfonması ile Marsilyalıların yeni gözdesi.Gelecek yıllarda çok büyük bir yıldız olacak.





Mathieu Debuchy (25) LOSC LILLE METROPOLE  : 35 maç /2  Gol/3 Asist

Sağ Bek : Lille 'in alt yapısında yetişdi. 4 yıldır banko olarak oynuyor.Oyunun savunma yönünü kusursuz oynuyor  çok fazla hücüma katilmasada ,katıldığı zaman çok etkili oluyor.Bu sezon sağ koridoru rakiplerine kapatdı.Bence yılın en iyi Sağ Bek  performansına sahip 





Mamadou Sakho (21) PARIS SAINT-GERMAIN : 35 maç /4 gol/ 7 Asist

Defans Merkez , Sol Bek : Bu sezonun  yıldızı!!  komple bir topcu hava hakimiyeti ,sürat ,top tekniği ne ararsanız var. Paris adına atılan 11 goldede direk olarak katkısı var.Ünü Fransayı aşdı bu yaz döneminde takım değiştirmesi muhtemel.







Marvin Martin (23) FC SOCHAUX-MONTBELIARD : 37 maç /3 gol /17 Asist

Orta saha :  Türkiyede yeni Ribery olarak tanıyor ama nerdeyse hiç kanat olarak oynamadı. Sochauxda oyuna yön veren ,pas trafiğine yön veren oyuncu.Fransada Asist kralı oldu.çok zayif olmasına rağmen ikili mücadelerde ayakda kalıyor .Bu sezon sadece 1 maç kaçırdı oynadığı 37 maçda sadece 4 defa oyunda çıkdı.Sochaux'yu  bu sezon uefa 'ya ya taşıdı. Gelecek sezon büyük bir ihtimal Lyon forması giyecek



Adil Rami (25)  LOSC LILLE METROPOLE : 36 maç/3 Asist

Defans Merkez : Devre arasında sezon sonuna kadar Lille'de kalmak  şartı ile Valencia'ya satılmışdı ama son maça kadar canını dişine takarak oynadı.Lille'nin Popescusu , oyunu arkadan yön veren, oyunu başlatan oyuncu.Top tekniği ile bu sezon fark yaratdı.Valencia çok iyi bir defans oyuncusu transfer etmiş oldu.





Anthony Mounier (23)  OGC NICE COTE D'AZUR :34 maç /3 gol /11 Asist

Sol Kanat :  Mounier  Lyon alt yapısında yetişmiş bir oyuncu ama 2 yıl önce 2.5 milyon € ve Nice  başka bir takıma satarsa  Lyon'a % 15  pay verecekdi.Aradan geçen 2 yılda Mounier Fransanin en iyi kanat adamlarından bir tanesi oldu zaman zaman Fransa milli takımınada çağrılıyor ama oynama fırsatı bulamadı.Nice bu sezon Ligue 1 yer alıyorsa bunda aslan payı  Mounier ayit ..




Youssef El Arabi (24)  S.M. CAEN :  38 maç/ 17 Gol/ 4 Asist

Orta Saha Forvet  : Salonlardan yeşil çimlere transfer olan El Arabi; Caen Ligue 1 çıkartan oyuncu bir neyi Emenike . ikinci ligin en iyilerinden olsa bile soru işareti uyandırıyordu.ligue 1 öyle bir futbol oynadiki herkesi kendine hayran birakdı.






Jean Christophe Bahebeck (18) PARIS SAINT-GERMAIN : 240 dakika

Sağ ve Sol Kanat : Paris  formasını sadece 240 dakika terletdi.Futbol piyasına kendini 2008 yıllında U15 NIKE Cup'da tanıtı.  U 15,U 16 ve U 18  Yaş Kategorisi bir sezonda ortama 20 gol atmiş bir oyuncu.Vitesi ve tekniği  aşırı derecede iyi , Rakiplerini kolayce geçip çok sert şutlar atabiliyor Serbest vuruşdan çok fazla  gol atabiliyor.şuana kadar kimse tanımasada ilerde büyük bir yıldız olacakdır .


 Raphael Varane (18) RACING CLUB DE LENS  :23 Maç /2 Gol
Defans Merkez ve Orta saha : Lens ikinci Lige giderken bir yıldız adayını futbol piyasasina sürmüş  oldu.Top tekniği ve hava hakimiyeti ile göze batan bir oyuncu .Normalde Defansin merkezinde oynuyordu ama son maçlarda  orta sahada oynadı ve iki gol atdı.
bir  ay önce Manchester'a imza atdığı söyleniyordu ama şuana kadar atılmış resmi bir imza yokdur.







Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine