Ryad Boudebouz Cezayir'de yılın futbolcusu


Ligue 1 ekiplerinden Sochaux'un Cezayirli yıldızı futbolcusu Ryad Boudebouz ülkesinde  yılın futbolcusu seçildi. 
Ceyazir Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, oylamada Vitória Sport forması giyen Hillel Soudani (318) ve Lecce'de oynayan Djamel Mesbah'la birlikde yarışan Sochauxlu futbolcu Ryad Boudebour'un yılın futbolcusu unvanına layık görüldüğü belirtildi.
Bu ödüle ilk kez kazanma gururuna erişen 21 yaşındaki futbolcu yapılan oylama sonucu 545 puan toplarken; rakiplerinden Soudani 318,  Mesbahise 306 puanda kaldı.
Ballon d'or ödülünü kazananlar listesi 

Devamı »

Le Classique / Olympique de Marseille - Paris Saint-Germain vol :2


Derbi maçında Marsilya  ile PSG  karşı karşıya gelecek. 30 puanı bulunan PSG, 18 puanlı Marsilya karşısında galip gelerek zirve yarışını sürdürmeyi ve puan cetvelinde ki yerini Montpellierden geri almayı hedefliyor. Ayrıca PSG, teknik direktör Antoine Kombouaré "Le Classique" yu kazanarak en zayıf halka olmadığı zengin araplara göstermenin hesaplarını yapıyor.

Bu gece sahada iki farklı takım olacak. Maça deplasman takımı olarak çıkacak ve mutlak favori olmanın rahatlığı içinde olan PSG ile sancılı bir sürec içinde olan ve onur mücadelesi yapmak için sahaya çıkacak olan Marsilya...


PSG, bu sezon ciddi paralar harcayarak riskleri göze alan bir kadro kurduğunu ve şuana kadar bu harcamaların olumlu yönde bir sonuca meyil ettiğini kesin. Geçen yıl en sorunlu bölgeleri olan kale ve savunma hattini  sadece 10.5 milyon € vererek nerdeyse yeniden şekilendiriler ve Sakho'dan 7 hafta uzak kalmalarına rağmen Toulouse ile beraber ile ligin en az gol  (12 gol ) yiyen takımı durumundalar.
Orta alana Matuidi ve Sissoko gibi iki savaşcı ve  Pastore gibi harika bir lider transfer ettiler. Sissoko'dan istedikleri randımanı almasalarda, 43 milyon verilerek alınan ama 14 haftada bu futbolcuya bu para az bile dedirten bir Pastore izledik.
Ofans hattına Menez ve Gameiro gibi ne vereceğı belli futbolcular transfer ederek iskelet bir kadro oluşdudurlar.
Bu sezon sadece  ilk ve son maçlarında sahadan yenik ayrıldılar. 
En skorer isimler: 
Gameiro : 8 gol / 1 asist
Nene : 6 gol / 3 asist
Pastore : 6 gol / 2 asist
Menez : 2 gol / 4 asist


Kadrosu : Sirigu, Douchez- Armand, Bisevac, Camara, Ceara, Jallet, Lugano, Sakho- Bodmer, Matuidi, Ménez, Nene, Pastore, Sissoko- Gameiro, Erding, Bahebeck.


Sakat : Tiene, Chantome, Hoarau
Cezalı : Yok
Kadroya Alınmayanlar : Areola, Arnaud, Luyindula, Kebano, Landre
Muhtamel 11 :
Marsilya ise kağıt üzerinde  veriler itibari ile en düşük riskli transferleri yaptı.  Sözleşmesi biten Heinze yerine Nkoulou, Taiwo'nun yerinede sol beke Jeremy  Morel ve geçen sezonun en formda futbolcusu Amalfitano kadroya dahil ettiler. Kaliteli bir topluğa sahip olan Marsilya üstüne koyarak gelmesi gerekirken  sadece 4 galibiyet alabildiler. Elde ettikleri 3 galibet son 4 hafta içinde gelmiş olsada takımın ivmesi yukarıya doğru diyemiyorum.
En skorer isimler : 
Remy : 6 gol / 2 asist
Andre Ayew : 4 gol 
Valbuena : 2 gol / 7 asist
Jordan Ayew : 1 gol / asist


Kadro : Mandanda, Bracigliano - Azpilicueta, So.Diawara, NKoulou, Morel, D.Traoré, Sabo - Diarra, Kaboré, Lucho, Be.Cheyrou, A.Ayew, M.Amalfitano, Valbuena, Mbia - Remy, J.Ayew, Omrani.


Sakatlar : Fanni
Cezalı : Yok
Kadroya Alınmayanlar : Azouni, D’Ulivo, J.Rodriguez, Gadi, Roland, Andrade, Omrano, Gignac
Muhtamel 11 :

kimler ön plana çıkar ? 
Marsilya : Valbuena, takımının bulduğu gollerin % 50'sinde direk olarak etkisi var her maçda olduğu gibi devreye girmesi gerekli 
PSG :  Takımda Ménez, Pastore, Nene ve Gameiro'nun yaklaşık olarak ne yapacaği belli vasat üstü bir kaliteye sahip olan Ceara, Marsilya kanatları karşında vereceği mücadele maçın skorda belirleyeci olabilir.
Marsilya - PSG

Maç saati: 22:00
Canlı Yayın: Lig Tv 2
Stad: stade de vélodrome


Devamı »

Galatasaray 2-1 Sivasspor / Radyoda maç



Galatasaray 2-1 Sivasspor / Radyoda maç
işlerim dolayısı ile Galatasaray maçını izleyemedim. Bende izleyemiyorsan dinlerim diyerekden radyoyu açdım.

Radyoda maç dinlemenin altın kuralı ' göz görmeyince spiker ne anlatırsa ona kanaat getirip o anı kafada kurgulamak ' olsa gerek. Bende öyle yapmaya çalışdım ama pozisyonları kafamda canlandırayım derken kafam bir milyon oldu. Doğal olarak maçdan hiç birşey anlayamadım. Radyodan maç dinlemek ne kadar zormuş bunu öğrenmiş oldum. 


Maç hakkında söyleye bileceğim, üç puan kazanmış olsakda, iki hafta sonra oynayacağımız bilmem kaç senedir yenemediğimiz Fener maçına Elmander gibi mücadeleci bir hücümcü  ve ipi ile en son kuyuya inilecek kişi olsa bile yetenekleri itibarı ile kadronun olmazsa olmazı Engin'den yoksun çıkacağız. Bu iki eksiği derbide çok arayacağız kesin...
Devamı »

Le Classique / Olympique de Marseille - Paris Saint-Germain



Le Classique / Olympique de Marseille - Paris Saint-Germain

Fransa'n
ın iki büyük şehrinin takımları, Kuzeyin'in Paris Saint-Germain ve Güneyin Olympique Marseille takımları arasındasında oynanan rekabetçi maçlara 90 yıllarda Canal Plus'un yellendirmesi ile doğmuş bir derbidir. Adını Real Madrid ile Barcelona arasında geçen rekabetden El Clásico'dan esinlenerek almış.

Derbinin geniş bir tarihi veya hikayesi yoktur fakat Fransa'nın en etkili derbilerinden birinin olmasının nedenini ülkeye göçen eden Afrikalı göçmenler oluşturur. Paris ve Marsilya'nın varoşlarındaki bu gençler aralarındaki hemen her karşılaşmada önlenemeyen kavgalarda sayısız yaralanmalar ve bir felç,bir ölüm olayı gerçekleşmiş.


Yaşanan olaylar
* 5 Mayıs 1989 : Paris taraftarlarına deplasman yasağı

* 29 Mayıs 1993 : Velodromda, Paris taraftarlarının fişekle saldırılarına koltuklu karşılık bulunca bilanço 2'si kadın 14 yaralı

* 11 Nisan 1995 : Fransa Kupası yarı-final maçında çıkan olaylarda 9 polis yaralandı ve 146 kişi tutuklandı.

* 13 Ekim 2000 : 18 yaşındaki Marseilya taraftarı, Parc des Princes stadında PSG taraftarların attığı koltuktan darbe aldı ve felç oldu.

* 26 Ekim 2002 : 61 kişi tutuklandı.

* 25 Ocak 2003 : 43 kişi tutuklandı.

* 9 Mart 2003 : 27 kişi yaralandı ve 1 kişi hastanelik oldu.

* 29 Nisan 2006 : Stade de France çevresinde çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı.

* 4 Şubat 2007 : Paris taraftarların otobüsü taşlandı. 3 yaralı, 1 tanesi hastanelik

* 2 Eylül 2007 : 3 kişi yaralandı ve 5 kişi tutuklandı.

* 15 Mart 2009 : 20 kişi tutuklandı.

* 25 Ekim 2009 : 10 kişi tutuklandı ve 10 kişi yaralandı.

* 20 Kasım 2009 : 15 kişi tutuklandı

* 28 Şubat 2010 : 20 kişi tutuklandı; Yann L. adında PSG taraftarı yaralandı. Hastanede ki yaşam savaşı kayıp etti.
Ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Marsilya’nin üstünlüğü göze çarpıyor. Mavi-Beyazlilar, geride kalan 76 maçtan 32’ini kazanırken, Kırmızı-Mavi-Beyaz ekip bu süre içinde 27 kez galip geldi. Ezeli rakipler 17 maçta ise eşitliği bozamadı. Mavi-Beyazlilarin attığı toplam 99 gole, Kırmızı-Mavi-Beyaz 92 golle karşılık verdi.
Ezeli rakiplerin maçları hep büyük kitleleri peşinden koşturdu. 26 Nisan 2006’da Stade de France oynanan Fransa Kupası maçını 79 bin 061 seyirci izlerken, Aralık 1991'da Stade de Velodrome'da yapılan lig maçında 2.91 milyon Canal + abonesi ekranları başında izledi.
Ezeli rekabette Makelele,Boubacar,Djorkaeff,Heinze ve George Weah gibi yıldızlar taraf değiştirsede Lorik Cana'nın transferi ile en fazla tepki çeken transfer oldu.


İki takım arasında 40 yıllık rekabette en farklı skorlu galibiyet, 5-1’lık sonuçla Paris’e ait. Marsilya adınaysa en farklı skor 4-0’la geldi
İki takım arasında 40 yıllık rekabette en farklı skorlu galibiyet, 5-1’lık sonuçla Paris’e ait. Marsilya adınaysa en farklı skor 4-0’la geldi
En gollü maçlar 7 Nisan 1979 oynana ve PSG'nın 4-3 üstünlüğü ile biten maçda elde edildi.

Ezeli rekabetin en golcü ismi Parisli Pauleta oldu. Marsilyallı Hervé Florès 5, Mustapha Dahleb, François M'Pelé ve Josip Skoblar'lerin 4 golü bulunuyor

Hala Paris forması giyen Sylvain Armand 15 maçda bu heyacanın en fazla yaşayan futbolcu konumunda
not :Vakit bulursam maç öncesi yazısıda yazmaya çalışacağım.

Devamı »

Tanrı'nın Annesi

Maradona annesi Dalma Salvadora Franco ('Tanrı'nın Annesi') son görevi ve vedasını yaparken.

Devamı »

Beşiktaş 0-0 Galatasaray / Le cadeau de Muslera



Sabri'nin orta sahada kullanılması ve Riera'nın her hafta kötü olmasına rağmen oynatılmasından dolayı Mersin İdman Yurdu maçının ilk yarısının heba edildiğini söylemişdim. Terim bu hafta önceden yaptıgı bu iki hatayıda yapmadı. Sahada olması gereken 11'i çıkartı ama Semih Kaya, Tomas Ujfalusi ve Muslera hariç  kötü bir Galatasaray vardı.

ilk 20 dakika Galatasaray alan daraltarak oynamaya çalışdı. Alanlar genişleyince Beşiktaş'ın hücumcuları daha çok top taşıma fırsatı buldu ve Q7 ve Simao ile  pozisyonlarda buldular ama Muslera pozisyonların hepsinde topun filelerle buluşmasına engel oldu.

Galatasaraylı futbolcular fizik olarak çok kötüydü saha  kenarıda her zaman bir oyuncu vardı. Maçın tamamında Galatasaray saha içinde 10 kişi yer aldı.

Galatasarayın en ciddi pozisyonunu hazırlayan Melo, Galatasarayda ilk defa kötü oynadı. Engin, Kazım ve Ayhan'ı ben sahada görmedim. Arada kaynayıp gittiler.

Futbollun romantizim kısmını konuşan çarşı, uygulamada Eboue ve Melo'ya atılmadık madde bırakmadılar. Herhalde atıkları maddelerin gül olduğunu zannediyordular yoksa rakip taraftarın olmadıgı maçda bile böyle birseyi niye yapsınlar ki !!

Derbide, iki puan ve Sabri'nin 7 hafta sahalardan uzak kalacak olması haftanın kayıp edilenleri olurken. Türkiyeye merhaba diyen, verilen paraların boşa gitmediğinin kanıtlayan Muslera ve  uyumlu birer ikili olduklarını perçimleyen  Semih ve Ujfalusi Galatasaray adına haftanın kazanımları oldu.

Sonuç olarak son yıllarda olduğu gibi bir derbide daha futbol adına hayal kırıklığına uğradım. Bu kadar kötü oynayan bir orta sahanın olduğu maçda 1 puan almak için birilerine duacı olmak gerekli.

Devamı »

Scout - Yaya Sanogo

  • 11/19/2011 07:28:00 ÖS
  • 0 yorum



Tam ismi  :  Yaya Sanogo
Doğum Tarihi:  23/01/1993
Uyruk: Fransa /  Fildişi
Mevkii:  Forvet
Kulüp Takımı:  Auxerre
Boy : 1m90
Kilo : 74



*27 ocak 1993 doğumlu, Fildişi Sahili asıllı fransız futbolcu.
* Henüz 13 yaşında iken  CO Les Ulis (Thierry Henry'nin doğduğu ve ilk futbola başladığı kulüb)'de futbol oynarken Auxerre scoutları tarafından keşfedildi.
* Fransa U16 takımı ile 18 maçda 18 gol atarak ismini duyurdu.
* Arsene Wenger  devreye girmesine rağmen Auxerre ile  profesyonel sözleşme imzaladı.
* Ligue 1 'de ilk resmi golünü 6 Kasım 2011 tarihinde Toulouse karşı attı.
Kariyeri :
Milli takım kariyeri :
Fransa U16 : 18 maç / 18 gol
Fransa U17 : 16 maç / 9 gol
Fransa U19 : 9 maç / 2 gol
Fransa U21: 2 maç
Kulüb kariyeri :
2011 - 2012 :  6 maç / 1 gol

Teknik özellikleri :  Genç yaşına rağmen fiziğiyle, üstün tekniği, yumuşak bilekleri ve gol yollarındaki becerisi ile idolü olarak gördüğü Didier Drogba'ya  benzetiliyor. Haziran 2012'de kontratı sona erecek olmasından dolayı daha cazip hale geliyor.
Devamı »

Scout - Vincent Aboubakar

  • 11/14/2011 12:25:00 ÖS
  • 0 yorum



Tam ismi  :  Vincent Aboubakar
Doğum Tarihi:  22/01/1992
Uyruk: Kamerun
Mevkii:  Forvet
Kulüp Takımı:  Valenciennes 
Kilo : 82
Boy : 1m84




* Aboubakar, kariyerine Cotonsport Garoua'da başladı ve 2009 yazında takımı Elite One Ligi'ne yükseldi.
*18 Ağustos 2009'da, Beyrut'ta düzenlenen Francophonie Oyunları'na katılan Kamerun 20  Yaş Altı Milli Futbol Takımı kadrosunda yer aldı.
*2010 Dünya Kupası'nda yer alan 23 kişilik Kamerun Milli Futbol Takımı kadrosunda yer aldı.
*Davet edildiğinde  kadrodaki halen Kamerun'da ikamet eden tek futbolcuydu.
* 26 Mayıs 2010'da Valenciennes takımına transfer oldu 3 yıllık imza attı.(Milli takıma davet edildikden bir kaç gün sonra )
* Kamerun Milli Futbol Takımı'nın formasını ilk kez, 29 Mayıs 2010 tarihinde millî takımının Slovakya Milli Futbol Takımı'na karşı oynadığı hazırlık maçında giydi.
* 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer aldığında 18 yaşında olan futbolcu, 2010 Dünya Kupası'ndaki takımların kadrolarında yer alan en genç üç futbolcudan biriydi.
* Dünya kupasında Hollanda ve  Danimarka maçlarında görev aldı.
* 10 Ağustos 2010 Polanya  maçında ilk milli golünü attı.
*  Fransa topraklarındaki ilk resmi golünü 26 Ekim 2010 tarihinde, Lig Kupası  Boulogne maçında hat-trick yaparak kayıt etti.
-  11 Aralik 2010 PSG'nin 2-1 kazandığı  maçda ilk defa bir lig maçında golle tanışdı.

Kariyeri :
Milli takım kariyeri : 11 Maç / 1 gol
Kulüb kariyeri : 
2010 - 2011 : 17 maç / 519 dakika / 1 gol 
2011 - 2012 : 5 maç / 322 dakika / 2 gol

Teknik özellikleri :  Genç ve potansiyeli yüksek oyunculardan kurulu bir takım olan Valenciennes  ekibinde forvet olarak forma giyen, hava toplarına oldukça hakim olan 19 yaşındaki 1,84lük forvet oyuncusu aynı zamanda ayaklarına da oldukça hakim Fiziğini iyi kullanıyor, güçlü ve seri bir oyuncu. Fizik olarak genç yaşına rağmen kuvvetli ve güçlü, kolay kolay devrilmeyen bir oyuncu. Savaşmayı seven, mücadele gücü yüksek ve hırslı, azimli bir oyuncu. Bitirici özelliği bulunan ve süratli bir oyuncu olarak dikkat çeken Vincent Aboubakar'in transfer edilebilmesindeki en büyük husus oldukça yetenekli, potansiyelli olması. 
Devamı »

Afrika Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Esperance



Afrika Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Esperance
Afrika Şampiyonlar Ligi'nde, Fas'ın Wydad Casablanca  takımını 1-0 mağlup eden Tunus'un Esperance takımı şampiyon oldu.

Esperance,  böylece 1994'den sonra  bu kupayı ikinci kez müzesine götürmüş oldu. Fas'da ( 0-0 ) eşitlikle sonlanan final maçının rövanşında, Yassine Bono'nın attığı golle yenerek şampiyonluğu elde etmiş oldu.

1,5 milyon dolarlık ödülü kazanan Esperance, gelecek ay Japonya'da yapılacak FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na da katılma hakkınıda kazandış oldu.

Devamı »

Gelmiş Geçmiş En İyi 11 / Marca

İspanya'nın Marca gazetesi 11/11/2011 tarihinde Gelmiş Geçmiş En İyini 11 seçmiş.
Efsaneler ile dolu bir  futbol tarihini bir 11 sığdırmak çokda kolay değil, mecburen baz isimler dışarda kalacakdır. Jose Angel Iribar'ya milliyetçilik duyguları ile olsa gerek efsanelerde yer vermiş olsalar bile fena bir kadro olmamış. 
Marca'ya göre Gelmiş Geçmiş En İyi 11 şu şekilde oluşmuş...

Kaleci : Jose Angel Iribar 
Defans : Cafu , Franz Beckenbauer , Paolo Maldini 
 Orta saha : Xavi , Johan Cruyff , Diego Maradona, Zinedine Zidane 
Forvet : Messi , Alfredo di Stefano , Pele

Devamı »

Türkiye 0-3 Hırvatistan / Gözü Tamamen Kapalı



Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında Belçika, Avusturya, Azerbaycan ve Kazakistan olduğu  grupda "bu maçda iyi oynadık " diyeceğimz bir tane maç olmadan  17 puan alarak baraj maçlarına kaldık. Evimizde Hırvatistan 3-0 yenilince hayal kırıklığı uğramış gibi kafamızı taşlara vuruyoruz.

Kazakistan maçı  1-1 giderken, dakikalar 90 artıyı gösterirken serbest vuruş kazandığımızda twitterda Selçuk Şahin vursun "o ballı  " belki atar diye umut etmedik mi ? Umudumuz balı futbolcuların  atacağı şans gollerine kalmışken bu hayal kırıklığı niye ?

Gruplarda dökülen milli takımın Avrupa Şampiyonasında mücadele edemeyeceğini bilmeyecek kadar gözlerimiz kapalımı ?


illaki maç yorumu okumak istiyorsanız FUTBOL SANDIĞI'nı okuya bilirsiniz...
Yok ben maçdaki olayları okumak istiyorum diyorsanız "Futbol ezilen halkların mutluluğudur" bunu okuya bilirsiniz...

Devamı »

Fransa Ligue 1 Sözleşmesi Bitenler / Kaleci, Stoper ve Bekler




Serinin üçüncü ve  sonuncu konusu Kaleci, Stoper ve Bekler ile devam edelim..
Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan  kaleciler
Jérémie Janot / Saint-Étienne   ( 34 yaşında ) :   Nami değer Spiderman .  Jorge Campos  ile beraber kısa boylu kalecide olur demek için yaratılmışlar. Boy dezavantajini, inanılmaz zıplama potansiyeli ile hiç belli etmeyen, kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda ki başarısı ve inanılmaz refleksleriyle  tanınıyor.  2004'de iç saha maçlarinda 1534 dakika gol yemeyek inanılmaz bir rekorunda sahibi.
Saint-Étienne'nin bayrak kalecisi, Stéphane Ruffier gelmesi ile yedek kulübesine mahkum oldu. Bundanda çok hoşnut değil. Yeni sözleşme yeniler mi belli olmaz ama kalitesi ve renkli kişiliği ile Süper Lige büyük renk katar.
Nicolas Penneteau / Valenciennes ( 30 yaşında ) : Korsikalı annenin oğlu olarak Marsilyada dünyaya geldi. Genç Milli takımlarının bütün kademelerinde görev aldı. 2000 yılında 19 yaş altı  Avrupa Şampiyonası'nı kazanan Fransanin yıldızıydı. O zaman Paris Saint Germain'nin 7.5 milyonluk teklifini kabul etmeyip . Köklerinin olduğu Korsika'nin  iki takımından biri olan Bastia'da oynamayi tercih etmişdi.  Tam 6 sezon Bastia kalesini korudu. Bastia lig ikiye düşdüğünde neler yaşandi bilmiyorum ama para için terk etmediği kulübünü terk ederek Valenciennes'e transfer oldu.  Altı sezondur Valenciennes'i ligde tutan en büyük unsur olan  Penneteau sezon sonunda bitecek olan  sözleşmesi yenilemeyip yeni heycan araya bilir. 

Steeve Elana  / Brest  ( 31 yaşında ) :  31 yaşında olan Elana, kariyerinin büyük bir kısmını ikinci lig sürdürdü. Birinci lige çıkardığı Brest ile iki sezondur ligue 1'de mücadele ediyor.  Vasat kadroya sahip olan Brest'in yıldızı konumunda. Hava toplarindaki başarısı ve müthiş refrekleri ile kalbur üstü bir kaleci üç büyükler hariç diğer takımların kalesinde harikalar ayarta bilir

Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan  bek oyuncuları :

Jérémy Berthod  / Auxerre / Sol Bek ( 27 yaşında ) :  2000 - U15 , 2001 U17 Dünya şampiyonu olan Fransanin temel taşlarındandı. Lyon'un 2003 ve 2004 şampiyon olan kadrosunda sürekli görev alıyordu. Hazırlık maç sırasında ciddi bir diz sakatlığı yaşamasa çok büyük futbolcu olabilirdi. Aradan geçen yıllar kariyerinden çok şey götürsede kalitesinden hiç bir şey götürmedi.
Lamine Gassama   / Lyon  / Sağ bek ( 22 yaşında ) : Gassama 1989 doğumlu ve Fransa U-21'de forma giymiş, fakat  milli takım tercihini Senegaldan yana kullamış. 2008 yılından beri Lyon'da forma giyiyor. Hızlı, atletik ve güçlü ama bir o kadar da savruk bir oyuncu.  Yine de Süper Ligde bir takımda görmeyi isterim en azından potansilyelli bir futbolcu

Timothée Kolodziejczak / LYON / sol bek  (20 yaşında ) : U-17 2008 avrupa şampiyonasında bize gol atmışdı. Genç Milli takımlarının bütün kademelerinde görev aldı. 2011 20 yaş altı dünya kupasını izleyenler hatırlayacakdır. Hırslı, hızlı ve teknik oyunuyla ön plana çıkıyor. Yaşı ve beklentileri göz önüne alığında çok mümkün görünmesede Süper Ligde görmek isterdim.

Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Bekler :

Mathieu Peybernes / Sochaux / Stoper  (21 yaşında ) : Fransa ümit milli futbolcusu olan  Peybernes, üstün formu ile Jacques Faty'i Süper Lige postaladı. Hızlı, hava toplarında ve ilk müdahalelerde çok etkili olmasına rağmen top kullanmada problemi var. Henüz 21 yaşında olan Mathieu Peybernes potansiyelli ve gelişime açık.

Souleymane Diawara (32 yaşında ) / Marsilya / Stoper  /  (32 yaşında ) :
 Marsilya’nın Senegalli defansı Souleymane Diawara en az her sezon bir büyükle imza aşamasına geliyor. En son Lugano'nun yerine  Fenerbahçe'ye imza atıyordu. Soğukkanlı ,havadan geçit vermeyen, kademe anlayışı olan kopmle bir defans oyuncusu

Devamı »

George Weah Liberya devlet başkanlığına aday



1995'de Dünyada Yılın Futbolcusu ve 1998'de Yüzyılın Afrikalı futbolcusu ödüllerinin sahibi Liberyalı George Weah,  8 Kasım 2005 tarihinde % 40.4 oy olarak  devlet başkanlığına seçimini kaybettikden sonra ikinci kez devlet başkanlığına aday oldu.
Fotoğrafda mitingde konuşma yaparken çekilmiş.

Devamı »

Ligue 1 13.Haftanın En iyi 11'i

Haftanın Futbolcusu :   Frederic Bulot (Caen) 
Sol kanat ve ofanif orta saha olarak oynayan Bulot, Monacodaki  çalkantıları içinde kayıp olmuşdu. Caen'da harika futbol sergiliyor. Bu hafta Dijon'a karşı iki asist ve bir golle haftanın en iyisi oldu. Gelecek yıl büyük kulübde izleye biliriz.
Haftanın Takımı :  Sochaux
Fransa liginin en iyi kadrolarından birine sahıp olan Sochaux belkide ligin en dengesiz takımı. Ligin düşme adayları Valenciennes ,Evian ve Nice gibi takımlara puan verip bu hafta olduğu gibi Lyonnu yenebiliyor. Sochauxu galibiyete taşıyan golleri Cissokho'nun kendi kalesine ve  Boudebouz penaltıdan kayıt etti
Haftanın Teknik Direktörü : Franck Dumas
Altı sezondur en iyi silahını satıyor para vermeden aldığı bir futbolcunun cehresini değiştirip futbol piyasasına sürüyor. Piyasaya sürdüğü futbolcularin nerdeyse hepsinin kanat futbolcusu olması ilginç bir detay. Kanat sorunu çeken Galatasarayin bir tavsiye almasında yarar var.
Haftanın En iyi 11'i

Devamı »

Ligue1 İstatistikleri ve Lejyonerler - 13.Hafta


Ligue1 İstatistikleri  
Toplam Seyirci Sayısı : 190.616
En Fazla izleyici çeken Maç :  39.716 Marsilya - Nice
Stadyumların Doluluk Oranı: % 72,3

En Fazla  Topla Buluşan Kaleci :   Bertrand LAQUAIT (50)
En Fala Topla Buluşan :  Omar DAF (97)
En Fazla Top çalan :  Grégory LECA, Steven PAULLE  (28)
En Fazla Top Kaybeden  :  Thomas GUERBERT, Alexandre RAINEAU (28)
Pas İsabet Oranı : Aurélien CHEDJOU ,Jonathan ZEBINA  (% 85)


Haftada atılan gol sayısı : 23
Sezonda  atılan toplam  gol sayısı  : 336

Gol Krallığı Sıralaması :
8 Gol : Olivier GIROUD (Montpellier), Kevin Gameiro (PSG)
7 Gol : Bafetimbi GOMIS (Lyon)
6 Gol Alain Traore (Auxerre) , PASTORE (PSG),  Nene (PSG),Loic REMY (OM),
5 Gol : Souleymane CAMARA (Montpellier), Dennis OLIECH (Auxerre), Benjamin CORGNET (Dijon), Jires KEMBO-EKOKO (Rennes)
Asist Krallığı  Sıralaması :
7 Asist : Mathieu Valbuena (Marsilya )
4 Asist : Jérémy MENEZ (PSG), Michel BASTOS (OL), Eden HAZARD (Lille), Marvin MARTIN (Sochaux),
3 Asist : Garry BOCALY (Montpellier),Ryad BOUDEBOUZ (Sochaux),Johan CAVALLI (Ajaccio), Yann JOUFFRE (Lorient ), Julien FERET (Rennes), Christian KINKELA (Ajaccio), Cédric BARBOSA (Evian)

Lejyonerler ne yaptı?
Umut Bulut :  Son iki maça nazaran biraz daha iyidi ama bu hali bile çok yetersiz. Umut Trabzonsporda  çok fazla gol kaçırıdığı için eleşdiriliyordu Toulouse onuda yapamiyor.
Hasan Kabze : Her zaman ki gibi tribündeydi. Fransa ligindeki vadesini doldurdu yavaş yavaş valizini toplamaya bile başlamışdır.
Mevlüt Erdinç : Avrupa ligi maçinda 90 dakika sahada kalmışdı. iyide bir futbol sergiledi ama Menez ve Gameiro sağlam olduklari sürece forma göremeyecek.
Fatih Atik : Arles-Avignon - Guingamp maçi, şiddetli yağışlar nedeniyle iptal edildi.
Puan Cetveli 


Devamı »

Galatasaray 0-0 Mersin İdman Yurdu / Bir puan iyi puan ?




Deplasmanda Kayseri maçında eksiklere rağmen kazanmiş, Fenerin deplasmanda puan kayip etmesi ile rüzgari arkasina almiş şekilde maça başlamlamamiz gerekliydi ama Terim'in defalarca denediği ama tutmadiği Sabrinin orta sahada kullanma  hamlesi geldi.  Ne  oldu koskoca 45 dakika çöpe atıldı.

Tabiki tek başina Terim bir tercihi koskoca ilk yarıyi heba etmedi. Kayseri maçi ilk yarısı hariç geldiği günden bu yana ayakda duramayan  Riera bu maçda kendini iyice aşdi. üst üste top kayiplari ile Galatasarayin kontra yemesine sebep oldu. 45. dakikada Riera'nin hatasi ile ceza sahasına giren Moritz, kaleci Muslera'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Fırat Aydınus doğru kararla penaltı noktasını gösterdi.

Muslera, Antalya maçının 90+3. dakikasindan sonra penaltiyi kurtararak yüzümüzü güldürdü ama ne zaman toplara çıkıp çıkamayacağini bilemiyor. iyi olmasini temenli etmekden başka çare yokdur.

Terim ikinci yarıya yanlışlarında vazğeçmiş olarak başladi. 2005-2006 şampiyonluğunun kilit adamlarindan Ayhan ne zaman Bariş ve Mustafanin arasina girip Bam'i oluşdurdu. O zaman taraftarin nefret ettiği adam oldu. iki haftadir Ayhan sessiz harfliler olmadan nefret edilecek bir futbolcu olmadiğini gösterdi.
Ayhan'in oyuna girişi ile Galatasaray ölü toprağini üzerinden atti. Oyunu karşi alana yikdi ama üstünlük sayısını bir türlü bulamadi.

Ayhan, Melo ve Selçuk'un yaninda sırıtmasada üstünlük sayısı gelmediğinde 10 numaralı hareket yapacak bir oyuncunun Galatasaraya gerekli olduğunu iyice belli etti.
Melo bu maçda 10 numaralık  hareket birkez yapti ama Melo'dan her maç böyle hareketleri beklemek çokda sağlikli değil.

Semih Kaya, onun bu seviyelere gelmesini çok bekledik. Oda Ujfalusi gibi bir liyderin yanında harika oynuyor. Belalımız Nobreye aman vermedi her hava topunda Nobreyi ezdi. Böyle devam ederse Servet ipod'ini  alıp yedek kulübesinde rahat rahat müzik dinleye bilir.

Birde Eboue vardi. Gerçek mevkisi hariç her yerde kullanildı. Adı bidona çikacakdı. Gerçek yerine geçdi olağan üstü oynuyor. Sağ tarafi tek başina savundu ve saldırdı. Fenerbahçeli olsa Dani Alves'i rahat keser diye tv yorumculari ağizlarina sakiz ederdiler.

Bu maçda parentez açilmasi gerekeni kesinlikle taraftarlardi. Son yıllarda mıymıy olan Galatasaray  Tribünleri Arenada son zamanlarin en iyi tribün performansı sergilediler.

Sonuç olarak Moritz penaltisi ve Nduka'nin direkden dönen topunda şansli olduğumuz kadar Elmander kaçirdiği pozisyonlarda şansizdik. Milli maç arasindan sonra zorlu bir maç periyoduna giriyoruz o zaman bir puan kazanmişmiyiz kayıpmı etmişiz belli olacak.


Devamı »

Fransa Ligue 1 Sözleşmesi Bitenler / Kanat ve Orta Sahalar



Serinin ikinci konusu kanat ve orta sahalar ile devam edelim..
Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan  kanat  oyuncuları :


Ludovic Obraniak / Lille ( 26 yaşında ) :  Polanyalı  normalde sol kanatda oynuyor ama 10 numara gibi ve sağ kanatdada oynaya biliyor. Harika bir tekniği ve oyun görüşü var. Zaman zaman Galatasaray ve Bursasporun gündemine geldiği yaziliyordu. Hatta Geçen yaz menajerinin İstanbul’da Galatasaraya imza attacağı falanda konuşulmuşdu. Türkiyede özeliklede Trabzonspora çok yararlı olacağını düşünüyorum.

François Clerc  / Lille ( 28 yaşında ) :  28 yaşında Clerc'i futbol severler Lyondan hatırlayacaklar sakatlıklardan dolayı bir düşüş yaşadı ve kendini Nice'de buldu. Geçen yıl 29 maçda görev  aldı. Bu sezonda kendine gelmiş gözüküyor . Hızlı, iyi top süren, çalım atma yeteneği olan bir futbolcu gerekdiğinde Lyonda olduğu gibi bek olarakda kullanila bilir.

Loris Arnaud / PSG ( 24 yaşında ) : Paris alt yapisindan yetişdi. Stajini ikinci ligde yapti takımina döndü oynamayada başladi ama Paris'deki transfer sürkülasyonunu düşününce yeni sözleşme imzalayacağiniz zannetmiyorum. üç büyükleri için yetersiz gözükse bile anadolu ekiplerinde Kamil Grosicki etkisi yarata bilir.

Éric Mouloungui / Nice ( 27 yaşında ) : 1.84 boyundaki Gabonlu Sol kanat ve Sol forvet olarak oynuyor. Dört sezondur Nice formasını terletiyor her sezon üstüne koya koya geliyor . Bu sezon Nice'in en formada futbolcusu . çok  kuvvetli  bir futbolcu olmasada (Riera'nin yaninda öküz gibi ) top teknigi ile yumuşak bilekleri göze çarpiyor. Topu aldığında direk kaleye yöneliyor. Fransa liglerindede hatıri sayılır golü var

Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan orta saha   oyuncuları :


Ederson / Lyon ( 25 yaşında) :  iki ayağinida kullana bilen harika bir 10 numara çok ciddi sakatliklar yaşamasa Barca, manu, chelsea gibi ekiplerde oynayabilecek yetenekde bir futbolcu. Lyon 16 milyon vererek aldi ama istediği verimi alamadi. Daha yaşinin 25 olduğunu düşünürsek risk almaya değer

Étienne Didot / Toulousse ( 28 yaşında) sert oyundan yılmayışı ve üst düzey top kullanma kabiliyetiyle ile taniniyor. Alfred N'Diaye bile fark yarattiği ligimizde çok faydali olur .

Stéphane Dalmat / Rennes (32 yaşında ) Ordusporda oynayan Wilfrie Dalmat'in  abisi yani Marsilya,PSG,inter, Tottenham gibi takımlarda oynayan gerçek Dalmat. 32 yaşında olsa bile hala sağlikli futbol oynayacaği 2-3 sezonu var orta sira anadolu takımlari için biçilmiş kaftan

Dariusz Dudka / Auxerre ( 27 yaşında ) : Fotomaç " Popescu tarzında geriden oyun kurabilen bir stoper olarak Ünal Aysal transferi için uğraşdığı " yazmışdı.  Geriden oyunnu  çok iyi kurduğu doğru ama Stoper değil ön liberoda görev aliyor.  Topla arası iyi olan, Türkiyedeki ön liberolar gibi aldığı topu yanındakine veren değil oyun kurana bilen , sert fiziğiyle, pozisyonbilgisi ve  duran toplarida çok etklili kullanmasi ile taniniyor.

Devamı »

Fransa Ligue 1 Sözleşmesi Bitenler / Forvetler


Futbolcular sözleşlemesi bitmesine  6 ay kala  diğer takımlarla görüşmek serbest olduğundan  kaliteli futbolcuları kapmak için elli çabuk tutmak lazim. Bende Fransa’da 2011-2012  sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve serbest kalacak oyuncuların listesini hazirladim. Ve bu futbolculardan Türkiye liginde iş yapacağı düşündüğüm futbolcuları paylaşmaya çalışacağım.
Forvetler ile  başlıyoruz...
İşte Fransa’da sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan  Forvet oyuncuları :

Péguy Luyindula / PSG ( 32 yaşında ) : Fransa'nın en büyük kulüpleri Lyon, Marsilya, Auxerre ve son olarak PSG forma giydi. Gerek yaşı gerekse PSG yıldız transferleri ile gözden düşdü. Daha en az iki sezon faydalana bilecek bir futbolcu.Türkiye liginde oynayan forvetler ile kıyaslandığında  Ferrari gibi duruyor. Sözleşmesi haziranda bitecek olsa bile almak isteyen kulüpler devre arasında bu işi bitirmeliler.

Yannis Tafer / Lyon ( 20 yaşında ) : Lyon alt yapısında ki en yetenekli futbolcu olarak gösteriliyordu. Fransa milli takımı tüm  yaş kategorilerinde görev almiş bir futbolcu ama o beklenen sıçramayı yapamadı. Haziranda büyük ihtimal Lyondan ayrılacak böyle bir yetenek için risk almaya değer. Tutarsa çok büyük katkı sağlayacakdır .

Tulio De Melo  / Lille ( 26 yaşında ) :  1.93 boyundaki Brezilyalı Uzun boyune rağmen bilekleri çok esnek, müthiş bir profesyonel yedek kalmayı hiç bir zaman sorun etmez görev verildiğinde görevini eksiksiz yapıyor. Türkiye Liginin üstünde bir forvet.

Hasan Kabze  / Montpellier ( 29 yaşında ):  Bu sezon ligde  iki kez 18'e girebildi  bir kezde oyuna sonrada hadil oldu ve 4 dakika görev aldı. Montpellier'de 4. , 5. forvet durumuna düşdü artık Türkiyeye dönme zamanı geldi. çoğu türk gibi avrupada tutunamasada Hasan büyük kulüblerde olmasada hala Türkiye liginde iş yapabilecek bir futbolcu 

Yaya Sanogo / Auxerre ( 18 yaşında ) : .Listedeki Türkiyeye gelmesi en zor futbolcu. Birinci nedeni biz genç futbolcu sevmiyoruz iki büyük kulüplerin merceğinde. Fransa U16 18 maç 18 gol, U17 16 maç 9 gol, U19 9 maç 2 gollü bulunuyor. Auxerre ilede bu sezon 5 maça çıkdı ama golü bulunmuyor .
1.91'lik  forvet Yaya Sanogo 18 yaşında, bilekleri oldukca yumuşak ilerde çok büyük bir yıldız olacak.

Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine