İtalyan filmleri tadında ki Nike reklamı

NBA yıldızı Kobe Bryant, İtalyan'nın NBA deki temsilcisi Marco Belinelli, futbolcular Marco Materazzi,Gattuso,Claudio Marchisio,Gianpaolo Pazzini,Wesley Sneijder ve Alberto Aquilani oynadığı, Enzo G. Castellari'nin yönetdiği İtalyan filmleri tadında ki Nike reklamı "NIKE BASKETBALL: MILANO KALIBRO KOBE"



Devamı »

Messi'den önce o vardı / Paulino Alcantara


Messi 12 gol daha atarsa Cesar Rodriguez'in 235 gollük rekorunu kıracak olursa olsun. Barcelona tarihine iyi bakarsak ilk sırada 1912-1927 yılları arasında 357 gol atan Paulino Alcantara olduğunu göreceğiz.


ispanyol bir baba, Filipinli bir annenin oğlu olarak Filipinlerde dünyaya gelen Paulino Alcantara,  Catana maçında Barca formasını sırtına geçirdiğinde hem üç gol birden attı hemde Barcelona'nın gelmiş geçmiş en genç forma giyen futbolcusu oldu( 15 yaş 4 ay 18 gün).


Barcelona saflarına katıldıkdan sonra 1 kral kupası, 2 Katalan şampiyonluğu kazanan Alcantara, 19 yaşında Ailesi ile Filipinlere dönmek zorunda kalır.


Filipinlerde Bohemian Sporting kulübünde futbol oynamaya devam eden Alcantara bir yandanda  Tıp eğitimide almaya başlar. 1917 Asya Oyunlarında hem futbolcu hemde Masa tenisinde Filipinleri temsil ederek iyi sporcu olduğunu kanıtlar.


Alcantara sız geçen yıllarda Barcelonada işler iyi gitmez. Alcantara'ya tekrar Barcelona forması giydirmek isterler ama Alcantara'nin ailesi bunu kabul etmez. Asyada sıtma hastalığı salgını başlayınca ilaç almayı ret eden Alcantara, Barcelona forması giyerse ilaç alabileceğini söyleyince Ailesi bunu kabul etmek zorunda kalır ve Alcantara'nın Barcelona kariyeri tekrar başlar.


Fransaya 25 metreden attığı golde fileleri yırtan Paulino Alcantara,  fileleri delen anlamına gelen El Romperedes lakabını alır.  357 gol ve 17 kupa kazanan Alcantara 1927'de 31 yaşında kramponlarını astığında arkasında Ispanyolları, Katalanları ve Filipinlileri uluslar arası arenada temsil etmenin onurunu yaşar.


Filipin Futbol Federasyonun önünde heykeli dikili olan Sporcu ve Doktor Alcantara, 1964 yıllında dolu dolu yaşadığı hayattan göçmeden önce Futbolculuk anılarının yer aldığı birde kitap bırakır.
Devamı »

Fransa Milli Takımının 2012-2013 Forması




Fransa Milli Takımı 2012 Avrupa şapmiyonasında ve 2012-2013 sezonunda kullanacağı yeni formayı piyasaya sürdü. Geçen yılki mavi formanın çizgisinde olsada her bir noktasında Fransız modasının zerafetini göre bilirsiniz. Denizci ünüformasını anımsatan bu yeni formada benim en çok beğendiğim  nokda yaka kısmına yerleşdirimiş olan "farklılıklar bizi birleştiriyor" yazısı oldu.















Devamı »

ihtiyar delikanlılar / Ligue 1




ihtiyar delikanlılar  / Ligue 1
17-18 yaşındaki çocuların sürekli forma giydiği, Belhanda, M'vila, Ayew, Aubameyang, Hazard, Boudebouz, Mamadou Sakho ve Bakary Sako gibi dünya devlerini peşine takan gençleri ile cazibe merkezi olan Fransa Liginde, birde "ötekiler" var. Yıllandıkca güzelleşen formu ile parmak ısırtan ihtiyar delikanlılar. 
Futbolda son günlerini geçiren bu dekilanlıların en dikkat çekenleri şu şekilde


Cedric Barbosa Evian (35 yaşında) : 17 maç / 7 gol / 6 asist 
Uzun yıllar Montpellier, Rennes ve Metz  gibi takımlarda  Ligue 1 tozunu yutan vasat bir futbolcuydu. 32 yaşında kademe düşdü. Ligue 2'de iki sezon geçirdikden sonra Evian ile tekrar Ligue 1 çıkma bile bir başarıyken, bu sezon Evian'u sırtında taşıyor. Evian Ligde kalırsa bu Barbosa sayesinde olacakdır.


Laurent Batlles Saint-Etienne (36 yaşında): 23 maç/ 3 gol / 2 asist
17 yıllardır aralıksız Ligue 1 'de futbol oynuyor. Marsilya ile zirveyi, Grenoble ile dibi gördü ama hiç bir zaman bu kadar verimli olmadı. Sahada 90 dakika kalacak enerjisi olmasada, oyunda kaldığı süre içinde takımını harika yönlendiriliyor. Muhtamelen bu son sezonu olacakdır ama Saint-Etienne taraftarı her zaman iyi olarak hatırlayacakdır.


Pierre-Alain Frau  (31 yaşında) : 19 maç / 5 gol / 1 asist
Listedeki en genç futbolcu olan Frau, Ligue 1'de 83 gol , Ligue 2'de 18 gol olmak üzere resmi maçlarad 135 golü bulunuyor. Sochaux, Lyon, Lens, PSG ve Lille forması giydi. Her zaman benim beğendiğim bir futbolcu olmuşdur. şampiyon Lille'den ayrılmasını çok yadırgadım. Tamam şampiyonlar liginde takım sırtlayacak bir futbolcu değil ama oyun zora girdiğinde dört elle sarılınacak bir futbolcu. Anadolu takımlarında olsa Webo ve Gekas gibi fark yarata bilecek bir futbolcu.


Vitorino HILTON Montpellier (34 yaşında ) : 21 maç 1 gol 1 asist 
Brezilyalı geçen yıl Marsilyada en son görev verilen defans oyuncusuydu kontratı bitince yol verildi.  Galatasaray defansına  Ujfalusi ne kadar etki etdiyese Hilton transferide Montpellier defansına o kadar etki etti. Montpellier defansını derleyıp toparladı. Takımının zirve ortağı olmasında en büyük paylardan birine sahip.


Florent Balmont  Lille ( 32 yaşında) : 20 maç / 1 gol
Müthiş enerjisi ile Lille orta sahasında dinamosu olan Balmont, Ligue 1'in kısa boylu ve en fazla mesafa kat eden futbolcusu. 30 yaşından sonra o kadar gelişme gösterdiki bu yaşdan sonra dev kulüplere transfer olursa hiç şaşırmam


Jonathan Zebina  Brest ( 33 yaşında):  20 maç 
Nerdeyse bütün futbolcuların ortak bir hayalli vardır. "Avrupanın devlerinde forma giyeyim, futbolada kendi ülkemde veda edeyim" diye. Zebina'da bu hayalin ilk kısmını dibine kadar yaşadıkdan sonra, veda kısmını Manş Denizine karşı yapmak istemiş olsa gerek ki Brest tercih etmiş. Tabi benim bu varsayım şuana kadar teoride kalıyor. Roma günlerinde kalma futbolu ile  hiçde emekli olmaya hazırlanan bir futbolcu gibi durmuyor. 
Not : Burda yer alan isimlerin yakında futbolculukları son bulacak olmasından başka bir orta noktalarına hepsinin tipsiz olmaları olsa gerek.

Devamı »

Mönchengladbach'ın baş döndüren paslaşmaları


Bundesliga'da gösterdiği performansla taraflı, tarafsız herkesi büyülen Mönchengladbach'ın baş döndüren paslaşmaları

Devamı »

Sporun Kralı Zidane



Spor Kralı Zidane 
128. düzenlenen Rio Karnavalında Zinedine Zidane "Sporun Kralı" olarak  XVI Papa Benedict , Barack Obama ve Dalai Lama ile birlikde sergilenmiş.
Zidane'nın Sporun Kralı olarak anılması onur verici olsada, kukla korku filminden fırlamış gibi.

Devamı »

Looking for Istanbul / Eric Cantona on Galatasaray

Eric Cantona'nın sunumuyla Galatasaray - fener ezeli rekabetini anlatan belgesel




Sorun çıkarması ihtimaline karşı alternatif link


Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo

Devamı »

Anzhi'nin yeni teknik direktörü Guus Hiddink



Yüklü sözleşmesine rağmen Avrupa Şampiyonası elemelerinda hayal kırıklığı yaratan Guus Hiddink, Anzhi Makhackala'nın yeni teknik direktörü oldu. Guus Hiddink'in yeni sözleşmesi 18 aylık ve senelik net 10 milyon euro alacak(Vergilerin kulüp tarafından ödenecekmiş). 
Rusyada bir Oğuz Çetin bulurmu belli olmaz ama emeklilik günleri için güzel kapıya tezgah açdığı kesin.
Not :Buda resmi açıklama

Devamı »

Scout - Samed Kılıç

  • 2/16/2012 05:50:00 ÖÖ
  • 0 yorum



Türkler Almanya'ya 1960'lı yıllarda göç ederken, Almanyadaki Türkler 80li yıllarda Erhan Önal, İlyas Tüfekçi, Erdal Keser ve Uğur Tütüneker ile gurbetçi  futbolcu furyasını başlatarak günümüze kadar sayısız futbolcu yetişdirken. 70li yıllarda Fransa göç eden Türkler ancak 90ların sonlarında Bülent Üçüncü ve Bayram Bektaş  gibi vasat olsada futbolcu çıkartmaya başladılar. Onlarında sayısıda bir ellin parmakları geçmez. 


Son yıllarda Mevlüt Erdinç, Serdar Gürler ve Şervan Taştan  gibi kısmen daha kaliteli gençlerimiz  yetiştmeye başladı. Ama U16 seviyesindeki Türk gençleri daha çok umut vaad ediyor. Bu gençlerin belkide en yeteneklisi olan Fransa U16 forması giyen Samed Kılıç'ı tanıtmaya çalışacağım.
Tam ismi  :   Hakan Samed  Kılıç (Fransızlar Samed kilic diyor )
Doğum Tarihi:  28 Ocak 1996
Uyruk: Fransa
Mevkii:  Ofansif Orta Saha 
Kulüp :   Auxerre 
Boy : 1m80
Kilo : 67


Noisy-le-Grand FC (2005-2008), Bussy Saint Georges FC (2008-2011) ve  INF Clairfontaine (2009-2011) gibi amatör ekiplerinde forma giydikten sonra bu yaz Auxerre transfer oldu ve Auxerre alt yapısında kendinden bir yaş büyükler ile mücadele ediyor ve 14 maçda 9 gol 8 asisti bulunuyor.


Gösterdiği başarıdan sonra Fransa U16 kadrosuna çagrildi ve ülkemizde düzenlenen Ege kupasında mücadele etti. 17 Ocak'da ilk kez Ukranya maçında Fransa forması giyen Samed, Milli forma ile ikinci maçında Belçikaya karşı ilk golünü attı. 


Ege Kupası Final maçında ülkemize karşı ilk onbirde başladı ve maçın tamamında mücade etti. Normal süresi 1-1 biten final maçını penaltilarla 4-2 yenen Fransa şampiyon oldu. şuana kadar Fransa forması ile 4 maçda 1 golü bulunuyor.
Teknik özellikleri : üst düzey teknik kapasite sahip, top hakimiyeti, yumuşak bilekleri ve çabukluğu sayesinde durdurulması çok güç bir oyuncu. Yaşına rağmen soğuk kanlılığı ile yaşıtları arasında fark yaratıyor.

Devamı »

Transfer Beklentisi - John Guidetti



Milan Baros'un çok sık sakatlanması ve itirazdan dolayı çok fazla  kart görmesi, Sercan'nın aklının bir karış havada olması, seneye bir yaş daha yaşlanacak Necati'nin bu yükü kaldıramayacak olmasından dolayı forvet  mevkisine transferi yapılması şart oldu. Bende Galatasaraya layık gördüğüm bir forvet adayını tanıtmaya çalışacağım.

Tam ismi  :  John Alberto Fernando Andres Luigi Olof Guidetti

Doğum Tarihi:  15 Nisan 1992
Uyruk: İsveç / İtalya
Mevkii:  Forvet
Kulüp :   Feyenoord (Manchester City'den kiralık)
Boy : 1m83
Transfermarkt değeri: 4.000.000 €




15 nisan 1992 doğumlu İsveçli forvet oyuncusu John Guidetti'nin gelecekte  çok büyük bir yıldız olması bekleniyor. Her yıldız gibi ilginç bir hayat hikayesine sahip. Dedesi italyan kökenli olan ve annesi de brezilyalı olan John, çocukluğunun büyük bir bölümünü kenya'da geçirmiş. Futbolla Kenya Futbol Akademisinde başlamış. Sonra alt yapı eğitimini ülkesinin  Brommapojkarna takımda almış . 2008 yıllında Brommapojkarna futbol oynerken Twente ve Manchester City'i arasında küçük çaplı savaş çıkartmış ama tabiki kazanan City olmuş. Manchesters City U18 takımı ile 13 maçda 13 gol atarak ne kadar yerinde bir yatırım olduğunu kanıtlamış.

2010/2011 sezonunu Burnley takımda kiralık olarak ülkesinde geçiren John'un haziranda sözleşmesi bitmiş. Yine Twente 3 yıl önce olduğu gibi kadrosuna katmak için çok uğraşmış ama Bosman kuralına takılmış.
Biten sözleşmesi Roberto Mancini tarafından yenilenerek sezon başındaki Manchester City'nin Amerika ve İrlanda'daki hazırlık kampına götülmüş ama  yeterli bulunmayarak tecrübe kazanmak için Feyenoord kiralanmış.

Feyenoord forması ile Twente, Ajax ve Vitesse kalelerine üçer gol atarak Hollanda Ligi'nde 3 hat-trick sayısına ulaşan 4 isim oldu. (Wim Kieft, Marco van Basten ve Johan Cruyff ) şuana kadar 15 maçda 17 golü bulunuyor.


Kulüp kariyeri :
2007/08 Brommapojkarna : 2 maç
2008/2010 Chesea alt yapısı
2010/ Brommapojkarna (Kiralik) : 8 maç / 3 gol
2010/11 Burnley (Kiralik) 5 maç / 1 gol
2011/12 Feyenoord (Kiralik) 15 maç / 17 gol
Milli Takım Kariyeri :
İsveç U17 : 11 maç / 8 gol
İsveç U18 : 5 maç / 5 gol
İsveç U21 : 10 maç / 4 gol

Teknik özellikleri : Elmander'e çok benzeyen teknik özelikleri var aslında. Fizikli,hava hakimiyeti iyi olan, çok üstün tekniği sahip, oyun kurabilen ve teknik ve etkili şutlar atabilen futbolcu.
G.Saray başkanı Ünal Aysal John Guidetti kast etmemiş olsada kafasındaki ' beyaz tenli, iri yapılı, İngiltere'de oynayan ' tanımına uyuyor. üstüne birde İsveçli daha ne olsun.
Manchester City ile 2014 yıllına kadar sözleşmesi olması, potansiyeli olması ve çok formda olması transferde engel olarak gözüksede, City'nin ellinde Dzeko, Agüero ve Balotelli gibi futbolcular varken elden çıkarta bilir yada kiralaya bilir.
iki sezon önceki Miroslav Stoch aynı şartlardaydı ama hemen Chelsea'de oynamayacak durumda olduğu olmadığı için transferine izin verilmişdi.

Devamı »

Ligue 1'in en golcü 10. ismi Mevlüt Erdinç


Mevlüt Erdinç hafta sonu yeni takımına üç puanı getiren golü attı. Bu golün yeni takımı ile ilk golü olmasının yanında başka bir anlamı daha var. Ligue 1'de  aktif futbol hayatını sürdüren futbolcular içinde en golcü 10. Futbolcu olmasını sağlamış olması. 24 yaşındaki Mevlüt böylece 49 gol ile 10 numaradan listeye giriş yapmış oldu. 
Mevlüt'ün Ligue 1 Kariyeri :
2005/06 Sochaux : 9 maç / 2 gol
2006/07 Sochaux : 4 maç / 
2007/08 Sochaux : 29 maç / 11 gol
2008/09 Sochaux : 36 maç / 11 gol
2009/10 PSG : 31 maç / 15 gol
2010/11 PSG : 34 maç / 8 gol
2011/12 PSG 11 maç / 1 gol + Rennes 3 maç / 1 gol



Ligue 1'de  aktif futbol hayatını sürdüren  golcü isimler:
1-) Peguy Luyindula (PSG)  / 370 maç / 86 gol
2-) Pierre-Alain Frau (Caen)  / 316 maç / 82 gol
3-) Kevin Gameiro (PSG) / 173 maç / 67 gol
4-)Bafetimbi Gomis (Lyon) / 225 maç / 67 gol
5-) Grégory Pujol ( Valenciennes )/ 243 maç / 58
6-) Youssouf Hadji (Rennes)  / 244 maç / 58 gol
7-) Loic Rémy (Marsilya)  / 142 maç / 53 gol
8-) ilan Araujo (Ajaccio )  / 176 maç /  52 gol
 9-)Andre-Pierre Gignac (Marsilya)  / 175 maç / 51 gol
 10-) Ireneusz Jeleń (Lille)  / 152 maç / 49 gol
10-) Mevlüt Erdinç (Rennes)  / 157 maç / 49 gol

Not : Bu Listede aktif futbol hayatını sürdüren ama hali hazırda olmayan (Mamadou Niang (100), Djibril Cisse (94), Shabani, Ludovic Giuly (84), Juninho (75), Marama Vahirua (71), Toifilou Maoulida (65), Marouane Chamakh (56), Ibrahima Bakayoko (55), Frederic Piquionne (55) ve David Trezeguet (52) ) gibi futbolcular alınmamışdır.
Devamı »

Herve Renard / Dünya'nin konuşduğu adam



Herve Renard / Dünya'nin konuşduğu adam
Herve Renard, Futbol dünyasına gelen Afrika şapmiyonluk ile  dün doğmuş gibi konuşsakda dün geceye gelinceye kadar başarısız ve zor yollardan geçmiş bir insan.

Yeşil çimlere genç yaşında Cannes ile ayak basan Renard,  Cannes  Ligue 1'e çıkmaya hak kazandığında kendini birden 4. ligdeki Vallauris bulmuş. Vallauris ve Draguignan ile Üçüncü, dördüncü ligde mekik dokumuş. Vasat Liglerde futbol oynayan vasat bir futbolcu olarak futbol hayatı son bulmuş.

Son futbol oynadığı takım Draguignan  ile Teknik adamlığa başlayan Renard , ilk sezonunda 3.ligde on dördüncü, ikinci sezonunda yedinci olmuş. Gelecek vaad eden bir başarı olmasada ingilizce bilmesinden dolayı yolu Claude Le Roy  ile kesişmiş. Le Roy Çin, İngiltere ve Gana'ya yardımcısı olarak götürmüş.

2008 Afrika kupası sonrası birinci adam olarak  Zambiya başına geçen Renard, 2010 Afrika Kupasında Zambiya'ya çeyrek final oynatarak ve son olarak Zambiya gibi ekiple 2000'lerin altın jenerasyonu Fildişi Sahilleri yenerek Afrika'nın en büyüğü oldu.

Vasat futbolcu olarak yolla çıkan, ikinci adam olarak olgunlaşan ve  Zambiya ile "Afrika  futbolunun tarihini değiştiren karizmatik  adam " olarak, Futbol Dünyasının konuşduğu adam oldu.

Devamı »

Mevlüt Erdinç'in Rennes forması ile ilk golü

Mevlüt Erdinç  Rennes'nin Sochaux ile yaptığı maçta 90 dakika  oynadı ve takımına üç puanı getiren tek golünü attı. Bu gol aynı zamanda kendisininde Rennes kariyerindeki ilk gol olarak kayıtlara geçti. Mevlüt'ü futbol piyasasına sunan Sochaux, Mevlüt'ün bir ilkine daha vesile olmuş oldu.

Devamı »

Galatasaray 1-0 Kayserispor



Sağ  bek ve sol beksiz olduğumuz bir haftada karşılaşmak istemeyeceğiz bir takım Kayserispor olsa gerek. (Gel ki Galatasarayda açıkda yokdur ama neyse... )
Adamlarda  Amrabat, Troisi, Biseswar ve Sefa gibi etkili kanat adamları varken, Bizde onları karşılayacak futbolcu olarak,  oynadığı her maçın ardından üzerine biraz daha koymasını beklerken, her geçen maç sonunda daha aşağıya düşen Sabri Sarıoğlu ve açık olarak bile kötü olan Riera vardı.
Amrabat özelikle ilk yarıda Sabriyi çok zorladı ama Kayseri takım olarak Amrabat'a ayak uyduramayınca üstünlük sayısını bulamadılar. Kayserispor ilk yarıda solda maden gibi Riera'nın hiç üstüne gitmediler. ikinci yarıda Amrabat'ı sola aldılar ama oda yorgun olduğu için oda etkili olamadı.

Galatasaray adına kilit rolü oynayan Selçuk ve Melo geçen maçlara göre daha diri ve istekliydiler. Sorumluluk almakdan hiç kaçmadılar. özelikle Melo oyunun ilk yönündede çok agresifdi. Son haftaların formda ismi Engin bu ikiliye yardımcı olunca kırılgan olan Kayseri takımının mat olmasına yetti.
Sezon sonunda Melo gibi bir değeri elden kaçırsak büyük yazık olur.Bence  Melo, Terim'in "Türkiye’nin en iyisi” dediği Colman'dan bile çok çok iyi ..
Tabi birde unutulmaması gereken bir Elmander gerçeği var. Hücumda top tuttuyor, mücadele ediyor, oyun kuruyor. Ama bir adamın üstüne bütün hücum yükünü yıkarsan nereye kadar bu yüke dayana bilir mechül... Kıçına teneke bağlanan Baros, Elmander'in yanına tekrar oynarsa Elmander'in yükü biraz daha hafifleyecekdir. Yoksa Sercanla Necati ile bu iş olmaz.

Neyse toparlarsak eksiklere rağmen kazanmak güzel. Haftaya Melo yokdur ama bence tam zamanında cezalı durumu düşdü. MIY maçında takımı yanlız bıraksada BJK, Sivas,FB, Gençler ve TS maçlarında ona daha çok ihtiyacımız olacak.
Not :  Özgür Yankaya Samsun ve Kayseri maçlarımızı yönetdi. Açık ara Ligin en kötü hakemi. Vermediği penaltıdan dolayı bu fikre kapılmadım. Sahada güven vermiyor, düdükleri geç çalıyor, insiyatif alıp avantaj  oynatamıyor.

Devamı »

Kazanma Sanatı





Kazanma Sanatı
Vasat olan Basketbol Şubemiz Cemal Nalga olayı dibe vurmuşdu. Sonra Oktay Mahmuti denen sihirli bir hoca takım başına geçti. Tıpkı Brad Pitt'in başrolünü üstlendiği gerçek bir hikayeye dayanan  "Kazanma Sanatı " filminde olduğu gibi; kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kuluplere meydan okuyan bir takım olduk. Ama bugün, bu meydan okuma zirveye çıkdı. Barcelona gibi başırılı, galacticos gibi dev bütçeli bir takım olan CSKA Moskova'yı savaşa savaşa mağlup ettik. Belki grupdan çıkıp Top 8'e kalamayacağız ama biliyoruz ki, Kirilenko gibi yıldızlara meydan okuyan mangal gibi yürekli basketçilerimiz son topa kadar o formayı ıslatacaklar..






Devamı »

Yıllar sonra akrep kurtarışı / Rene Higuita

1995 yılında Londra Wembley Stadı'ndaki İngiltere-Kolombiya maçındaki akrep kurtarışıyla ünlü olan büyük Usta Rene Higuita, Al-Nassr takımında kaleci antrenörlüğü yapıyormuş. Büyük usta antremanda yıllara meydan okurcasına kurtarışını tekrar yapmış.


Devamı »

Yaylada Maç


Yaylada Maç
Yılda 10.6 milyon kazanmak için Çin'nin yollunu tutan Anelka yeni takımı ile ilk maçına çıkmış.  Maç Stadyumda değilde, çitle etrafı çevrili, tribünleri olmayan, seyircilerin beleş tepeden maç izlediği bir yayla yapılmış.

Fotoğrafa bakınca daha fazla para kazanmak için böyle sahalarda futbol oynamaya değer mi. Sorusu akla gelmiyor değil.

Devamı »

Eboue’nin dönüş tarihi



Eboue’nin dönüş tarihi
Emmanuel Eboue, Fener maçında Yobo'yu pazara gönderince kahramanimiz oldu ama Afrika Uluslar Kupası’na gidince ne kadar değerli olduğu orta çıkdı. Bu değerlin anlaşilmasında Sabri'nin yardımları azınsanamaz tabi..
Neyse Fildişi Sahili elensin ve dönsün diye temenlide bulunduk. Adamlar ne gruplarda nede dün çeyrek final maçında gol yemeden yarı finalla kaldılar.
Yarı finalde rakipleri Mali'yi yenerseler 12 şubatda Libreville'de ki şampiyonluk, Yenilirseler 11 şubatda Malabo'da oynanacak üçüncülük, dörtüncük maçına çıkacaklar. Yani her halükarda Eboue turnuvada sonuna kadar bizimle olmayacak.
11 şubatda oynanacak Kayserispor maçında bizlerden uzak olsada 17 şubatda oynanacak MIY maçinda Türkiyede  olacakdır.
Devamı »

Hikmet Karaman'nın Galatasaray Karnesi



Üç Haftadır kayıp edilen 7 puan morelleri yerle bir etsede dün Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yenilmesi ile bir nebze teselli bulduk ama ilerki günlere daha iyi baka bilmemiz için Gaziantepspor maçı çok önemli oldu. 


Sezonun ilk yarısında Beşiktaş maçı ile Antep'in hocası olan Abdullah Ercan yine bir Beşiktaş maçı Antep'e veda etti ve belalımız diye bileceğiz Hikmet Karaman Gaziantep'in yeni hocası oldu. 2004/2005  Sezoununda  Kayserisporda   görev yaparken ligin 26. haftasında FB 62 puanda, Galatasaray 60 puanda iken o zamanlar kimsenin tanımadığı bir çocuğun (Gökhan ünal) 90 artı dakikalarda attattığı gol ile 2-2 berabere kalmışdık. Ve bu maç Galatasaraya  şampiyonluğa  mal olmuşdu. O tarihden bu yana Hikmet Karaman hep bizi yeniyor izlenimi veriyordu. Biraz merakdan biraz boş vakitden Hikmet Karaman'ın bize karşı karnesine araşdırdım çıkan sonuç şu şekilde;

Oynanan maç sayısı : 18 maç
Galatasaray  : 12 Galibiyet
Hikmet Karaman : 3 Galibiyet
Beraberlik : 3 Maç
Hikmet Karaman ile Fatih Terim rakip oldukları maç sayısı : 5 Maç ,Terim 5 Galibiyet 

 12.09.1998 Galatasaray 5 - 0 Erzurumspor (Fatih Terim / Hikmet Karaman)
 28.02.1999 Erzurumspor  0 - 1 Galatasaray (Hikmet Karaman /Fatih Terim)
20.02.2000 Galatasaray 4 - 0 Adanaspor (Fatih Terim / Hikmet Karaman)
18.11.2000 Adanaspor 1 - 2 Galatasaray (Hikmet Karaman / Mircea Lucescu)
25.02.2001 Galatasaray 2 - 3 Kocaelispor (Mircea Lucescu / Hikmet Karaman)
15.01.2002 Galatasaray 5 - 1 Kocaelispor (Mircea Lucescu / Hikmet Karaman)
28.04.2002 Kocaelispor 0 - 2 Galatasaray (Hikmet Karaman/ Mircea Lucescu)
13.09.2002 Galatasaray 2 - 0 Kocaelispor (Fatih Terim / Hikmet Karaman)
17.10.2003 Çaykur Rizespor 0 - 1 Galatasaray (Hikmet Karaman/ Fatih Terim)
17.10.2004 Galatasaray 5 - 1 Kayserispor (Gheorghe Hagi / Hikmet Karaman)
 03.04.2005 Kayserispor 2 - 2 Galatasaray (Hikmet Karaman / Gheorghe Hagi)
14.10.2006 Galatasaray 1 - 1 Ankaragücü (Eric Gerets / Hikmet Karaman)
01.04.2007 Ankaragücü 1 - 2 Galatasaray (Hikmet Karaman / Eric Gerets )
21.10.2007 Galatasaray 0 - 0 Ankaraspor (Karl-Heinz Feldkamp / Hikmet Karaman)
09.05.2009 Galatasaray 1 - 0 Ankaragücü (Bülent Korkmaz / Hikmet Karaman)
04.10.2009 Ankaragücü 3 - 0 Galatasaray (Hikmet Karaman / Frank Rijkaard)
14.11.2010 Galatasaray  0 - 2 Manisaspor (Gheorghe Hagi / Hikmet Karaman)
18.04.2011 Manisaspor 2 - 3 Galatasaray (Hikmet Karaman - Bülent Ünder)

Hikmet Karaman'nın bendeki sözlük anlamı : Antrenörlük lisanını Hennef Spor Okulundan (Köln)  almış. Kariyerine Mourinho misali  Reinhard Saftig ve Holger Osieck'in  yaninda  yardımcı Antrenör (Tercüman)  olarak  başlamış. O zamandan  bu zamana kadar Seyyah teknik adam olarak kariyerini sürdüren Hikmet Karaman, tavırları, mimikleri ve tarzıyla Fatih Terim ekolunun en büyük takipcisi olmuş bir teknik direktördür . 

Not : Bu karnede kupa ve Hikmet Karaman'nın yardımcı Antrenör olarak Galatasaraya rakip olduğu maçlar dahil değil
Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine