Lyon'dan bir ilk / 3D forma


Olympique Lyon 2012 / 2013 sezonunda yeni bir çığır açarak 3D formalar giyecek. Lyon 3 boyutlu formayı dünyada kullanan ilk kulüp olacak. Adidas tarafından geliştirilen bu yenilik etkisini görmek için, bu teknolojiyi destekleyen bir TV'nizin ve gözlüklerinizin olması gerekli.








Devamı »

Hoşgeldin Bastia

  • 4/25/2012 07:00:00 ÖÖ
  • 0 yorum
Hoşgeldin Bastia 
Ligue 2'de Bastia, kendi evinde Châteauroux'u 2-1 yenerek ligin bitimine 5 hafta kala Ligue 1'e  % 99.9 yükselmeyi garantiledi. Puanını 65 yapan Korsika ekibi, 4. sırada yer alan Clermont'la arasındaki puan farkını 15'e çıkartarak 2004 / 2005 sezonundan sonra Ligue 1'e geri döndü.

2005'de Ligue 1'den düşdükden sonra iki kez 2008 /2009 ve 2010/ 2011'de CFA ( 3.lig) kadar gerilesede Frederic Hantz'ın teknik direktörlük görevine başlması ile layık oldukları lige tekrardan dönüş yaptılar.

Bastia kulübü bu şampiyonluk gününde bile  5 Mayıs 1992 tarihindeki tribün kazasında hayatını kayıp eden taraftarlarını anmasıda şampiyonluğu dahada anlamlı kılıyor.

(5 Mayıs 1992 tarihinde Bastia ile Marsilya arasında oynanacak Fransa Kupası yarı final maçından önce Bastia yöneticleri o dönemlerde Fransa'nın tartışmasız en iyi takımı Marsilya'yi izlemek isteyen taraftarların stada gelip izleyebilmeleri için kotuk sayılarının %50 arttmış.Maçtan önce yeni yapılan tribün çökmüşdü. Bu kazada  18 kişi hayatını kayıp ederken 2,300'ün üzerinde kişi yaralanmışdı.)

şampiyonluğu getiren getiren kare as


Toifilou MAOULIDA :  Ligue 1'de sıradan Ligue 2 'de fark yaratan bir futbolcu. Montpellier ve Lens'dan sonra Bastia'da golleri ile Ligue 1'e taşıdı. 12 gol ile takımın en golcü futbolcusu. Montpellier, Rennes, Metz, Monaco, Marsilya, Auxerre ve Lens gibi takımlarda görev almışdı.

Jerome ROTHEN :  Takımın en bilindik ismi olan Rothen'nin kariyeri hakkında bişeyler yazmaya gerek yokdur herhalde. Ligue 2'de Caen forması kendini tanıtmışdı. Futbola başladığı Ligde ben hala bitmedim mesajı verdi. Takıma katkısı 3 gol, 6 asist

NOVAES : Brezilyalı eldiven takımın en eskilerinden. Bastia Liglerden düşerkende, çıkarkende kalesindeydi. Yaşıda Kemalle erdi kendi. Bastia Ligin en az gol yiyen takımı ise bunu Novaes'e borçlular

Wahbi KHAZRI : Fransa ümit milli forması giyen genç Tunus'lu, Bastia alt yapısından yetişdi ve 4 sezondur takımda görev alıyor. Bu sezon 9 gol 7 asistlik performansı ile Bastia'yı şahlandıran futbolcuların başında geliyor.



Devamı »

33. Haftadan Kalanlar



* Montpellier beklendiği gibi yine evinde kazandı. Evlerinde oynadıkları maçlarda 15 galibiyet 1 yenilgi (PSG) , 1 beraberlikleri (Toulouse) bulunuyor. Haftaya evinde en az gol yiyen (8 gol) ve Ligin en az gol yiyen takımı (30 gol ) Toulouse'u yenerseler şampiyonluk geldi diye biliriz.
* Brest kendi evinde Rennes'e 1-0 yenilerek son 7 haftada 6. yenilgisini aldı. Bu periyotda tek yenebildiği takım Lille. Mevlüt oyuna 66. dakikada dahil oldu.
* Brest'in et etkili oyuncusu Ömer Erdoğan rolüne soyunan Zebina'naydı.
* Nolan Roux'u satdıkdan sonra dikey bir düşüş yaşayan Brest bu ligden düşen takım olur.  Steeve Elana (büyük ihtimalle OM imza atacak), Paul Baysse, Zebina ve Bruno Grougi yangindan kurtarılacak futbolcular.
* Caen kazansa ateşden gömlekden kurtulacağı maçda Saint-Etienne'den fark yedi (1-4). Pierre-Emerick Aubameyang maçda 2 gol atarken ligdeki gol sayını 13'e çıkartı. Bu gollerin 10 tanesini deplasmanda buldu.
* Caen taraftarının tek tesellisi 17lik M'Baye Niang'in formu olsa gerek
* Gael Kakuta'nın devre arasında transfer edilmesi ile rüzgar gibi esen Dijon, 3 haftadır yeniliyor.  Dijon'u yıkan golleri Hazard ve ve Mavuba'dan geldi. Hazard bu gol ile ligdeki gol sayısını 16 yapdı.
* Hazard'ın sakatlıkdan dolayı maçı yarıda bırakdı. PSG maçinda oynamayacak olması çok kötü oldu.
* Umut Bulut uzun zaman sonra ilk 11'de kendine yer bulduğu maçda Toulouse, Evian'a 2-1 mağlup oldu. Umut maçın basında kendi golüne engel oldu.
* Nice kendi evinde Anthony Mounier'siz ilk maçında gemileri kaymış olan Auxerre'i  1-0 yendi. Nice'in tek sayısı Arjantinli sol bek Farian Monzon'dan geldi.  Bu golle Monzon Ligdeki gol sayısını 7 oldu. Hepside penaltıdan

* Auxerre 3 puanın yanında en golcü ismi Dennis Oliech ve defanslarındaki belkide tek idare eden adamları Willy Boly'de kayıp ettiler. Haftaya Brest'e puan vermeleri kesinleşdi diyebiliriz.
* Bir büyük takım bu kadar maç kayıp etmez haftaya yenerler diyeli tam 12 hafta geçti Marsilya'dan tık yok. Bordeaux'ya galibiyeti getiren goller Jussie'den geldi. Maçda Mandanda birde penaltı kurtardı.
* Ta Katar'dan gol olsun diye twitter'da dualar eden Mamadou Niang' bile Marsilya'ya fayda etmiyor.
* Carrasso'yu Galatasaray kalesinde görememek içime dert olacak.
* Hafta'nın tek berabere biten maçında sevinen Nancy oldu.  8 Maçtir kayıp etmeyen Nancy mucize olmazsa Ligde kalır.

* Paris Saint-Germain'en evinde Sochaux'ya gol oldu yağdı (6-1). PSG'nin golleri Pastore, Motta, Menez, Nene (2) ve Armand'dan geldi.
* Motta Ligue 1'deki ilk golünü atarken,  Nene'nin  Fransadaki en golcü sezonu oldu (16 gol ).  Nene bu sezon attığı 16 golün, 14'ünü Parc des Princes'de.
* Gourcuff'lerin maçında kazanan oğul oldu. Maçda üstün olan taraf Lorient'di skoru 2-0'da yaptılar. Farkada gidebilirdiler ama salakca pozisyonları harcadıkdan sonra 3-2 yenildiler. Umarım bu maçı sezon sonunda aramazlar
Devamı »

Futbol adaletini ...



Futbol adaletini ...
17 Mart'da son saniyede ellimizden kaçan Fenerbahçe, bugünde 3 pas yapamadan, ezile ezile  iki gol atarak puan farkını ikiye indirdi. Oynadığımız oyuna, futbolcularımızın emeğine diyecek bir şey yok. Canınız sağ olsun Aslanlar. Siz bu ezikleri Kadiköyede yener şampiyon olursunuz. Futbol iki defa adeletsizlik yapsada üçüncüde hak eden sizler kazanaksınız.

Devamı »

32. Haftadan Kalanlar



32. Haftadan Kalanlar
* Montpellier ne zaman puan farkını açsa bir hafta sonra puan kayıp ediyor. şu işi bitiremediler gitti.
* Ligde 6 yenilgisi bulunan Montpellier, bu yenilgilerin 5 tanesini deplasmanda aldı.
* Montpellier'e evinde tek yenen takım Paris Saint-Germain (8. hafta)
* Lorient kazandığı 8 maçdan 4 tanesinin skoru 2-1
* Lorient bu sezon bir defa 3 golü kazana bildi oda 6. hafta Saint-Etienne'e karşı
* Olivier Giroud ligdeki 20. golünü attı.
* Paris Saint-Germain son 6 haftada 12 puan kayıp etti.

* Menez'i hayranlıkla izledim. Ne top oynadı bee
* Ligue 1'deki son iki sezonunda 14 gol atan Nene, aynı sayıyı ligin 32. haftasında yakaladı.
* Ajaccio Ligue 2'ye doğru demir aldı. Ochoa, Sammaritano ve Andre yangından ilk kurturılacak futbolcular
* Eden Hazard, Ligdeki gol sayısını 15 yaptı. Bu gollerin 7 tanesi penaltıdan
* Joe Cole'a yedek kalmak yaramış. Fransadaki en iyi futbollunu oynadı diye bilirim.
* Lille 4 gollü galibiyet ile Ligue 1'in en golcü takımı oldu (Lille 60 gol, Montpellier 59 gol )
* Nancy 7 haftadır yenilmiyor. Bu yedi haftalık periyotda Lyon, Montpellier ve PSG gibi devleri dize getirdiler
* Bakaye Traore son 4 haftada 5 gol atmayı başardı. Sezon sonunda iyi bir yere kapak atmaya kararlı
* çime alerjisi olan adam ( Yoan Gouffran ) Caen yıllarındaki etkinliğinde
* Geçen hafta Lilli'i hezimete uğratan Brest'e bu yenilgi hiç yakışmadı. Ligden düşmek için çok uğraşiyorlar
* Sako'nun golü yine tek vuruşdan geldi
* Marsilya ile adı anıldıkdan sonra Elana'da büyük düşüş var acaba imzayı attımı ?
* Samsunspor Petkoviç'den devre arası kurtulmadığı çok pişman oldu. Umarım Sochaux aynı pişmanlığı yaşamaz (Bazdareviç'den dolayı )
* Sochaux'da 16-17 yaşındaki veletler oynuyor Bizim Serdar hala ortada yokdur. üç sezonda Ligue 1'de 18 dakika  oynamışlığı var.

* Evinde  kralı olan Valenciennes 3 gol yiyerek haftanın süprizini gerçekleşdirdi.
* Aboubakar'ı çok beğenirim ama maçın başlarında net gol pozisyonlarını harcaması ona hiç yakışmadı.
* Evian'nın en etkili oyuncusu kalecisi Andersen'di , Taffarel gibi oyun kurdu. Gollerde payı çok büyük
* Rennes 10 maç sonra ( 9 Lig, 1 kupa) evinde kazanmayı bildi.
* Mevlüt iki haftadır formayı Youssouf Hadji'ye kaptıriyor. Allahdan Hadji çok etkili değil.
* Galatasaray Nordin Amrabat sevdasından vaz geçip Pitroipa yönelse ne iyi olur. Bencilik, sürat, teknik, güç olarak Amrabat'dan bir gömlek üstün
* Anthony Mounier'nin kasında 6 cm yırtık varmış. Sezonu kapattı. Mounier'siz bir Nice'in ne kadar etkisiz olduğu ilk maçda orta çıkdı.
* Remi Garde, Toulouse'dan korkmuş olacak ki Grenier, Gonalons ve Kallström'lü bir orta saha ile oyuna başladı ama korkunun ecele faydası yokdur.
* Umut, Lyonu çok sevmiş olacak ki bu maçdada boş geçmedi. Umut Bulut'un pozisyonu ofsayt olsada çok klas bir gol attı.
* Marsilya Ligde 10 haftadır 3 puana hasretti 11 oldu.
* Benim adam Frederic Bulot tam 18 hafta sonra gol atdı
* 32. haftada takımlar 30 gol atarken 5 gol penaltıdan geldi.  Sagbo, Hazard, Gradel, Tremolinas, Remy penaltıdan gol atan futbolcular
* Bu hafta hakemler 35 sarı kart gösterirken hiç kırmızı çıkartmadılar
Toulouse Lyon maçının gollerinin izlemek isteyenler için videosu



Devamı »

Rene Girard



Rene Girard
Ligue 2'den 3 sezon önce çıkan. Bu 3 sezonda sadece 6 milyon 300 bin € bonservis verek futbolcu alan, karşılığında 14 milyona futbolcu satan. 25 kişilik futbolcu kadrosundan 12 tanesini alt yapıdan çıkan futbolculardan oluşan bir takımı yaratan Teknik Adamın bilinmeyen kariyeni kısaca paylaşmak istedim

Rene Girard, Ligue 1'de beşyüz küsür maça çıkmış, 1982 FIFA Dünya Kupası Fransa ile Dünya dördüncü olmuş bir futbolculuk geçirmiş. Didier Six, Jean Tigana, Bernard Lacombe  ve Michel Platini gibi efsanelerin gölgesinde kalsada çok iyi bir futbolcuymuş. Neyse konumuz futbolculuğu değil...


Rene Girard, futbolculuğu bırakdıkdan sonra Nimes, Pau ve Strasbourg gibi takımları çalışdırmaya başlamış. iyi sinyaller vermiş olacak ki 1998 Dünya kupasında Roger Lemerre ile Aimé Jacquet'nin yardımcısı olarak Dünya şampiyonluğu sevinçini yaşamış.

Usta gitmiş yerine çırak  Roger Lemerre ( Aimé Jacquet ile aynı yaşdalar ) geçer bu defada kidemli çırak olarak Avrupa şampiyonluğu yaşar.

2002'de görevden ayrılan Lemerre'in yerine Jacques Santini geçer. Santini, Fransa U 19'da  görev verir goçunmadan kabul eder. U 16'da görev verir onada tamamder. (Bizim milli takım yardımcılarına böyle bir görev teklif edildiğini düşünemiyorum ile hakaret kabul eder savaş çıkarırlar)

2004'de Milli takımda yine görev değişi olur Raymond Domenech görev alır. Bu defada Rene Girard'a Ümit Milli Takım hocalığı verilir. Bu görevde tam 4 sezon kalır. Hugo Lloris,Samir Nasri, Bacary Sagna,Rio Mavuba, Toulalan,Yoann Gourcuff, Franck Ribéry, Lassana Diarra, Clichy, Jimmy Briand, Karim Benzema, Abou Diaby gibi bir çok futbolcuyu kimse tanımazken milli takımda görev verip A milli seviyesine taşır.

2008 / 09 Sezonunda Ligue 2 'de mücadele eden Montpellier açık ara liyder götürdüğü ligi son 6 haftada tehlikeye soksada son maçda Strasbourg'u yenip Ligue 1'e çıkar. Son haftalardaki düşüşden dolayı Rolland Courbis'in görevine son verilir. Ve Montpellier ile Rene Girard yolları kesişir.

11 sene milli takımda öğretici olarak görev yapan bir Teknik adamdan beklendiği gibi alt yapıdan bir çok futbolcu çıkartır.  Hiç para harcamadan Ligue 1'deki ilk sezonlarında Tino Costa ve Victor Montano önderliğinde harika bir sezon geçirler ve Ligi 5. bitirler.

2010 / 11 sezonda Tino Costa'yı (Valencia) 6.5 milyona, Victor Montano'yı (Rennes) 6.5 milyona satarlar. Yerlerine alınan futbolculardan aynı verimi alamayınca Ligde 14. sırada ligi bitirler.

Sadece bonservis için 107 milyon  harcayan PSG'nin bile baş edemediği masal gibi olan bu sezonu hepimiz biliyoruz zaten.
Devamı »

Futbolda Normandiya Çıkarması / Quevilly



Futbolda Normandiya Çıkarması / Quevilly
Hitler Almanyasına en büyük dabrenin vurulduğu yer olan Normandiya, şimdilerde kendini futbolda göstermeye başladı.

Normandiya'da yer alan, National Lig (3.lig)'de  mücadele eden Quevilly Fransa kupasında 2010'da yarı final oynayarak kendinden söz ettirmişdi. Bu sezonda 7.449 Takımın mücadele ettiği Fransa kupasında finala kalarak bir mücizeye sebep oldular.

Quevilly 5.turda kupaya dahil oldu ve sırası ile Evreux, Pacy-sur-Eure, Clermont, Feignies, Rennes Ta, Angers, Orleans gibi takımları kupa dışına yolladıkdan sonra, Marsilya ve Rennes gibi avrupa kupalarında bile rakip olsa "eyvahh" diyeceğimiz takımları alt ederek finalle adlarını yazdırdılar.

Finaldeki rakipleri Lyon'nu yenip kupayı alırlar mı belli olmaz ama Hitlere nasıl zorluk çıkartdıysalar Lyonada aynı zorluğu çıkartacakları aşikar.

Devamı »

Ligue 2'nin yıldız adayları -2

  • 4/11/2012 01:51:00 ÖS
  • 0 yorum



Nampalys MENDY
Yaş : 19
Boy : 1.68
Kilo : 68
Kulüp :  Monaco
Mevki : Orta saha
Bu Sezon :  21 Maç / 1304 dakika
Fransa ümit milli takım formasıda dahil olmak üzere her yaş grubunda milli forması giymiş bir isim olan Nampalys Mendy, Fransanın en potansiyelli orta saha oyuncularından bir tanesi. Agresif, cesur, pozisyon almayı bilen, topun doğru noktaya aktarılmasında çok başarılı bir isim. Fizik olarak biraz daha güçlenirse çok can yakar.
Abdoulay Diaby

Yaş : 20
Boy : 1.73
Kilo : 71
Kulüp : Sedan
Mevki : Ofansif Orta saha / Forvet
Bu Sezon : 23 Maç / 6 Gol / 1 Asist / 1114 dakika
3 Sezondur Sedanla maçlara çıkıyor ama bu sezon takımın parçası oldu. Dribling becerisi, golü koklaması ve kenardan gol bölgelerine top taşıması ile dikkat çekiyor. Topsuz oyuna sevmemesi en büyük eksikliği.

Zacharie Boucher
Yaş : 20
Boy : 1.78
Kilo : 72
Kulüp :  Havre
Mevki : Kaleci
Bu Sezon : 16 Maç / 14 Gol / 1417 dakika
Fransa'nın en yetenekli kalecisi olarak gösteriliyor. Fransa U17, U18,U19 ve şimdide U20 milli takım kalesini koruyor. Boyunun kısa olması her basamak atladığında sorun oluyor. En azından Jeremie Janot gibi olması bekleniyor.

Ryan Mendes
Yaş : 22
Boy : 1.73
Kilo : 75
Kulüp :  Havre
Mevki : Forvet
Bu Sezon : 28 Maç  / 9 Gol / 1 Asist  / 2204 dakika
Yeşil Burun Adaları vatandaşı ve milli formasını giyen Ryan Mendes Ligue 2'nin en dikkat çeken 2-3 futbolcusundan bir tanesi. Sezon sonunda en azından Ligue 1' kapak atmasını bekliyorum. Topla arası iyi olan, devamlılığı olan, süratlı, çok hareketli, kıpır kıpır bir forvet oyuncusu.

Anthony KNOCKAERT
Yaş : 20
Boy : 1.72
Kilo : 69
Kulüp :  Guingamp
Mevki :  Sağ Kanat
Bu Sezon : 30 Maç / 8 Gol / 4 Asist / 1918 dakika
Guingamp taraftarları 2002/2003 sezondaki Didier Drogba, Florent Malouda ve Bakary Kone'li yıldızların özlemini çeksede. Topla arası iyi olan, süratli, direk kaleye yöle bilen inantçı bir yeni bir yıldız adayları var.

Enzo REALE
Yaş : 20
Boy : 1.75
Kilo : 69
Kulüp :  Boulogne
Mevki : Orta saha
Bu sezon : 21 Maç /3 Gol / 2 Asist / 1520 dakika
Lyon'dan sezon başında kiralık olarak geldi.  Defans ve ofans arasında köprü görevi gören,  teknik özellikleri üst seviyede olan, öldürücü pası çıkartmada gayet iyi olan genç bir yıldız adayı. Yoann Gourcuff istediği verimi alamayan Ederson'nunda sözleşmesini yenilemeyen Lyonda belki izleme fırsatı yakalarız.

Geoffrey Kondogbia
Yaş : 19
Boy : 1.88
Kilo : 77
Kulüp :  Lens
Mevki : Orta saha
Bu Sezon :  25 Maç / 2 Asist / 1930 dakika
Ön liberolar cenneti Fransa'nın vitrin oyuncularından biri olmasını beklediğim Kondogbia, rakip hucumu ilk karşılayan, defans tandeminin arasına girip süpürücü rolünü üstlenen, takımı atağa kaldırırken de kilit paslar atabilen ve en önemliside ön sezgilerinin çok güçlü bir oyuncu. şuanda piyasa yapmamış bir isim olsada ilerde adını çok duyacağız.
Devamı »

31. Haftadan Kalanlar



31. Haftadan Kalanlar
* El Clasico'da korkak davranan, daha defansif kadro ile çıkan Paris Saint-Germain dört maç sonra galip geldi.
* Parc des Princes 1982'de oynanan Saint-Etienne maçından (46.760) sonra en kalabalık günü yaşadı. (46.252)
* Hazard ve Eto'nun yanyana PSG - OM maçını izlemesi, Paris'in bu iki oyuncuyu bitirmiş yorumlarına sebep oldu
* Marsilya son 11 maçda 10. yenilgisini aldı.
* Ligue 1'in en fazla berabere kalan takımlardan biri Ajaccio arka arkaya 4. maçındada berabere kaldı. Toplamda 12.beraberliği oldu.
* Mevlüt Erdinç, 9 maç sonra maça yedek kulübesinde başladığı maçda 90+2 dakika gol atmayı başardı. Bu gol Mevlüt'ün Rennes adına 4. toplamda 5. golü oldu.
* Dimitri Payet (Lille) son 3 maçda 3 gol , Bakaye Traore (Nancy) son 3 maçda 4 gol atmayı başardı.
*  Bu sezona kadar kariyerinde 7 golü bulunan Anthony Mounier, bu sezon ki  8.golünü atdı.
* Younes Belhanda'da bu sezon ki 8. golünü attı. 
* Nancy, son 6 haftada 5. galibiyet alarak bu ligden düşmeyeceğini herkese gösterdi.
* Alain Traore 17 hafta sonra gol atmayı akıl etti. 
* Ligde 37 puanı bulunan Valenciennes, evinde 30 puan topladı. 
Mevlüt Erdinç'in atdığı gol ve maçın özeti

Devamı »

Farkımız bu


Onların Başkan şikeden hapis yatar

Onların kalecisi rakibin alacağı cezayı artırmak için kapalı bıçağı açıp 80 metre depar atar hakeme gösterir 

Bizim Kaleci göt etmek için penaltıdan gol atar "Farkımız bu "

Devamı »

Ligue 2'nin yıldız adayları -1

  • 4/04/2012 06:10:00 ÖS
  • 0 yorum

Mücadeleci yapısıyla futbolseverlerin büyük beğenisini kazanan Ligue 2, birçok oyuncunun kendini gösterdikten sonra daha büyük vitrinlere yol aldığı bir lig. Scoutinglerin üst kurduğu bu ligde en çok göze batan gençleri hakkında kısaca bahsetmeye çalışacağım.



Wahbi Khazri
Yaş : 21
Boy : 1.82
Kilo : 76
Kulüp :  Bastia
Mevki :  Ofansif Orta Saha / Forvet
Bu Sezon : 26 Maç / 6 Gol / 7 Asist / 2253 dakika
Bir kaç sezondur geliyorum diye sinyal veren Tunus'lu sonunda geldi. Kendisinin gelmesi yetmedi peşinden Bastia'yı Ligue 1'e getiyor. Gücü, sürati ve dinamikliği ile rakip defansların korkulu rüyası olan Wahbi Khazri,  gol yollarında etkili olduğu gibi yaptığı asistlerle de  takımına çok katkısı olan bir isim. (Fransa ümit milli kadrosunda yer alan tek  Ligue 2 futbolcusu)

Djibril Sidibe
Yaş : 19
Boy : 1.80
Kilo : 75
Kulüp : Troyes
Mevki : Sağ Bek
Bu Sezon : 28 maç / 1 Gol / 1 Asist / 2366 dakika
Geçen yıl Troyes ile 6 maça çıkan Sidibe, bu sezon takımın değişmez futbolcusu oldu. Top tekniği, dayanaklığı ve enerjisi ile göze batan bir futbolcu. Ligue 1'e yolunda Troyes'un en güvendiği futbolculardan bir tanesi. Fransa U 20 forması ile bu sezon 3 maçda görev aldı.

Jordan Veretout
Yaş : 19
Boy : 1.76
Kilo : 66
Kulüp : Nantes
Mevki : Orta Saha
Bu sezon : 28 maç / 5 Gol / 3 Asist / 2256 dakika
Nantes eski günlerinden çok uzak olsada, futbolcu fabrikası gibi çalışan alt yapı hala eski günlerindeki gibi. Nantes alt yapısının bu sezon ki en değerli elemanı Jordan Veretout desek yanlış olmaz. Teknik özeliklerini ve futbol stilini Selçuk İnan'a benzetiyorum. Takımı ileriye taşıyan, oyunu yönlendiren, oyunun kilitlendiği anda harika bir gol ile takımını rahatlatan bir futbolcu.

Benjamin Mendy
Yaş : 17
Boy : 1.85
Kilo : 75
Kulüp : Havre
Mevki :  Sol bek
Bu sezon : 22 maç / 1 Asist / 1911 dakika
Bu sezon çok genç bir kadro ile mücadele eden Havre'nin genç yıldız adaylarından bir tanesi. Fransa milli takımında her zaman bir yaş büyüklerle mücadele eden Benjamin Mendy. Toplamda 34 kez Fransa milli formasını giymiş bir futbolcu. Yeni Patrice Evra olarak lansa ediliyor. şimdiden Bayern, Valencia ve Arsenal'ı peşine takmış durumda. Havre kulübü  3.5 milyona serbest bıraka bileceğini açıklamışdı.

Florentin Pogba
Yaş : 21
Boy : 1.88
Kilo : 87
Kulüp : Sedan
Mevki : Sol Bek
Bu Sezon : 24 Maç / 3 Gol / 2 Asist / 2084 dakika
Manchester United'lı Paul Pogba'nin abisi olan olan Florentin, Celta Vigo alt yapısında bir süre oynadıkdan sonra Sedan saflarına katıldı ve profesyonel oldu. ilginç bir milli takım serüveni olmuş. 11 Ağustos 2010'da Mali'ye karşı Gine milli takımına davet edilmiş. Sonra tercihini Fransa'dan yana kullanıp Fransa ümit milli takımı ile 3 maçda görev almış.(FIFA kuralları rekabetçi bir maçta olmadıkları  sürece çifte vatandaşlarına ülke seçme izin veriyor) Florentin Pogba'ni sert ve dayanıklı futbolunun yanı sıra isabetli ortaları ile dikkat çekiyor.



Devamı »

Bu formayı artık asla giymeyeceğim



Nancy maçında yedek bırakılmakdan menmun olmayan Luis Nene, soyunma odasında Anelka tarzi gider yapmış.
« Je ne porterai plus jamais ce maillot ».« Bu formayı artık asla giymeyeceğim »

Leonardo şimdilik bunu sineye çekmiş gibi gözüksede Luis Nene'nin başı ilerde ağrıya bilir.
Leonardo'nun Nene'ye cevabı
« Chacun peut avoir sa réaction, on le respecte, mais on ne peut pas se comporter comme ça, a estimé l’ancien coach de l’Inter. Il n’y a rien de personnel contre lui et J’espère qu’il a compris ».
« Herkesin tepkisi olabilir, saygı duyarız ama bu şekilde davranılmaz. Ona  karşı kişisel hiç birşey yok, umarım bunu anlamıştır. »
Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine