Mehmet Topal



*Japop futbolcu Inamoto'nun imza töreninde çelimsiz uzun saçlı bir çocuk olarak hayatımıza girdi.
*Gerets'in yönetimindeki Galatasarayda hiç bir varlık göstermedi. Sezon sonunda adı gönderilecek listesindeydi ama bir şekilde takımda kaldı.
*Linderoth sakatlanınca  Karl-Heinz Feldkamp'ın ellinde örümceğe dönüşdü. Ayağını uzattığında alamadığı top hiç olmadı.
*2008'de yarı final maçında stopersiz kaldık stoper oynadı.
* Sonra sakatlıklar derken hiç bir zaman 2008'deki formuna yaklaşmadı.
* 2010 Mayısında piyango gibi bir transferle Valencia'nın yollunu tutdu.
*Bazen sakatlığı ile, bazen 30 metreden attığı golle, bazen Chelsea'ye transfer dedikoduları ile gündemimize geldi
* örümcek olduğu zamanlarda bile sezonda 20-25 maç oynayan bir futbolcu oldu
* 3 ay önce Chelsea gitmesini beklerken bugünde 7 milyon karşılığında Fenerbahçeli oldu
* Vizyon yerine parayı seçmiş olabilir buraya kadar hiç bir sorun yokdur. Yeter ki birilerine şirin gözükmek için Emre'leşmesin.

Devamı »

Düşmeyi Hak Etmeyenler - 2



Dariusz Dudka (28) Orta Saha : 34 maç / 2 gol / 2 asist
Polanyalı tam bir joker, normalde orta sahanın ortasında oynasada defansın merkezi, sağ-sol bek oynaya biliyor. Mesala bu sezon oynadığı maçların % 80'de sağ bek olarak görev aldı. Topla arası iyi olan, oyunu çok iyi kurana bilen, pozisyon bilgisi üst düzey olan bir futbolcu. Auxerre ile olan sözleşmesi bitti. Bedava alına bilecek en iyi futbolculardan bir tanesi.

M'Baye Niang (17) Forvet : 23 maç / 2 gol
Blogdaki Scout bölümünde ilk yazdığım isim olan Niang'ın nasıl bir futbolcu olduğunu burdan okuya bilirsiniz
 Yaşına rağmen 23 maça çıkmayı başardı. Gol sayısı olarak potansiyelin altında kalsada oyun olarak beni tatmın etti. ïler ki yıllarda çok büyük bir yıldız olacak transfer eden takim üstünden çok büyük paralar kazana bilir.

Baqtiste Reynet (21) Kaleci : 37 maç / 58 gol (yedi)
Ligue 1'in en fazla gol yiyen takımının en çok gol yiyen kalecisi olmasına rağmen benim çok beğendiğim bir isim.  Benim gibi düşünenler olacak ki ümit milli kadrosunada çağrıldı. Nasıl bir kaleci olduğuna gelirsek; harika rerfleksler sahip olan, cesur ve konsantrasyon yüksek bir kaleci.

Kamel Chafni (29) Sağ Kanat : 31 maç / 2 gol / 3 asist
Sağ Kanat  ve forvet arkasi olarak oynaya biliyor. Bilekleri çok  yumuşak, çok kolay adam eksilten, içeri kat edebilen çok iyi bir futbolcu.  Sözleşmeside sona erdi. Ligue 1'de mutlak bir transfer gerçekleşdirecekdir ama Arab futbolluna rakim olan Nurullah Sağlam'lı MIY'da büyük iş yapar.

Pierre-Alain Frau (32) Forvet : 32 maç / 6 gol / 1 asist
Aktıf  futbol hayatını Fransada sürdüren en golcü isim olan Frau'nun kariyerinde 136 golü bulunuyor. Bu gollerin 84 tanesini Ligue 1'de attı. Lyon, Paris, Lens, Lille gibi takımlarda mücadele etti. Senede 20 gol atacak bir futbolcu degil ama görev verildiginde ellinden geleni fazlası ile yapan kaliteli bir forvet. Türkiye şartlarında fark yaratan bilecek bir isim. Herve Tum'un bile neler yapa bildigine bakınca kaçırmayacak bir futbolcu.

Yaya SANOGO (19 Forvet : 7 maç / 1 gol
Sanogo performansından dolayı değil potansiyelinden dolayı listede yer alıyor. Nasil bir futbolcu olduğunu daha önce yazmış burdan baka bilirsiniz. Böyle bir potansiyele sahip bir futbolcu ancak bu durumda Türkiyeyi tercih eder. Bugünü degilde yarını düşünen bir kulübümüz varsa bu firsat kaçmaz

Devamı »

Düşmeyi Hak Etmeyenler - 1



Fransa Ligi sona erdi, Auxerre, Dijon ve Caen ligden düşdü. Ligden düşen bu üç takımdan futbolları ile göze batan ve Türkiyeye transfer olursa iş yapacağını düşündüğüm futbolcularıa yer vermeye  çalışacağım. çok fazla kaliteli isim olduğu için seri halinde blogda yer alacak.

Romain HAMOUMA (25 ) Sağ Kanat :  31 maç / 2 gol / asist
Galatasaray'a gelse çok iyi transfer diyebileceğim bir isim. Oyunu dikine oynayabilen, adam eksilte bilen, çok iyi ortalar yapa bilen, defansa yardim eden çok iyi bir açık.  Bu yaz sezonda çok iyi bir transfer gerçekleşdirecekdir. Fransadan takipleri var (Marsilya) ama ülkemizde izlemek istedigim isimlerin en başında geliyor

Benjamin Corgnet (25) Orta saha  : 36 maç / 8 gol / asist
ilginç bir hayat hikayesi var 10-11 yaşlarında Lyon alt yapısı tarafından beğenilmiş ama Mühendis baba ve Ebe olan anne okuması için futbol oynamasına izin vermemiş. Corgnet profesyonel olmasada amatör olarak futbol oynamış hemde Tip fakültesine gitmiş. Sonra Fizyoterapist olmuş. 2010 yıllında Dijon denemelerine katılmış begenilince profesyonel sözleşme imzanmış. Bu kadar geç futbola başlamasına rağmen Ligue 1'deki ilk sezonda 8 gol atmayı başardı. Dijon Ligden düşsede Corgner ortasahadaki savaşcılığı ve golü koklaması ile ligde kalmayı hak ediyor.

Alain TRAORE (24)  Sol Kanat : 27 maç / 9 gol / 3 asist
Sezona harika bir başlangıç yapıp ilk 4 maçda 5 gol atarak adından çok söz ettirmişdi. Afrika kupasına kadar Auxerri'in futbolcu topluluğunun çok üstünde bir futbol sergileğini söyleye bilirim.  Afrika kupasından döndüğünde Traore'den bir kaç parlak performans gelsede Auxerri kurtarmaya yetmedi. Traore gelişmeye açık bir futbolcu transfer eden kim olursa olsun pişman olmaz

Frederic BULOT (21) Sol Kanat : 38 maç /  4 gol / 7 asist
Ocak transfer döneminde Galatasaray'dan buna benzer bir transfer beklendiğim için Blogda yer vermişdim. Her geçen gün üstüne koyarak geliyor. Fransa ümit milli takımda oynayan bu kadar gelişmeye açık bir futbolcuyu bu şartlarda transfer edemezsek bir daha edemeyiz. Başa güreşen Anadolu takımların duyrulur.
Blogda daha önce ver alan Frederic Bulot yazısı


Olivier KAPO (31) Forvet :  15 maç / gol
Listedeki en bilindik futbolcu olan Kapo, İtalya, İspanya, İngiltere, İskoçya ve Katar liglerinde futbol oynadı ve alt yapısından yetişdiği takıma devre arasında kurtarıcı olarak katıldı. Fena bir performans göstermesede Auxerri ligde tutumadı. Bonservis bedeli ve yıllık alacağı çok fazla olmayan bir isim. Anadolu takımları kelepir fiyata bu işi bitire bilirler.

Younousse SANKHARE (22) Orta Saha : 33 maç / 4 gol
Moritanya asıllı olan Sankhare Paris alt yapısından yetişmiş bir isim. Geçen yıl Dijon'da kiralık olarak forma giyordu çok iyi işler yaptı.  Paris transfer çılgınlıgına başlayınca kadroda düşünmediler. Dijon'da  500 bin euroya bonservisini aldı.  Nasıl bir futbolcu olduğuna gelirsek,  Bursalı Alfred N'Diaye'nin daha agresifi, daha tekniği ve gerekdiginde sol kanat oynaya bileni diyebilirim.
Devamı »

Fransa Şampiyonu Montpellier






Ve beklenen şampiyonluk geldi. Montpellier tarihinde ilk kez, belkide son kez şampiyon oldu.
Fakir delikanlı bir kez olsun kum gibi parası olan zengin fırlamalarına karşı bir zafer elde etti.
Bu gördüğü ve göreceği son şampiyonluk olabilir onun için bu anın tadını çıkarmaya bakın
Devamı »

Fransada 2012 Yılının En İyileri



UNFP (Ulusal Futbolcular Birliği)  Tarafından 21 yıldır düzenli olarak seçillen yılın en iyileri 3 gün önce belli olmuşdu. Vakit bulamadığım için blogda yer verememişdim. Türk medyasında bu haberi atladığına göre duyulmamış haber taze haberdir mantığı ile blogda paylaşmaya karar verdim.

Avrupa devlerini peşine takan Fransada 2011 yıllın en iyi ismi olan Eden Hazard bu ödüle ikinci kez layık görüldü. Eden Hazard 2009 ve 2010'da En çok gelecek vaadeden futbolcu ödülü sahibi olmuşdu.

Lyon Kalecisi Hugo Lloris ise son 4 yılda 3.kez Fransada yıllın kalecisi seçildi. Geçen yıl en iyi kaleci  Steve Mandanda olmuşdu.

Yıllın  teknik direktörü ödülü beklendiği gibi Rene Girard olurken, koltuğunu Carlo Ancelotti yaptıran Antoine Kombouaré finala kalması çok manidar olmuş.

Bundan 15 yıl önce Caen forması ile Ligue 2'de parlayan Jerome Rothen'in hala ölmedim dercesine Ligue 2'nin en iyisi bu ödüle farklı bir güzellik katdı.

Fransada yıllın en iyileri Listesi şu şekilde oluşdu.

Ligue 1 yılın futbolcusu : Eden Hazard  (Lille)
Finalistler : Younès Belhanda (Montpellier), Olivier Giroud (Montpellier) Nene (Paris-SG)

Ligue 1 En iyi teknik direktörü :  Rene Girard (Montpellier)
Finalistler : Rudi Garcia (Lille), Antoine Kombouaré (Paris-SG), Olivier Pantaloni (Ajaccio)
Montpellier'i 

En çok gelecek vaadeden futbolcu : Younes Belhanda (Montpellier)
Finalistler: Rémy Cabella (Montpellier), Alexandre Lacazette (Lyon), Nicolas Nkoulou (Marsilya)

Ligue 1 En iyi kaleci : Hugo Lloris (Lyon)
Finalistler : Benoît Costil (Stade Rennais), Steve Mandanda (OM) et Salvatore Sirigu (Paris-SG)

Ligue 1 En iyi 11: Lloris (Lyon) - Debuchy (Lille), Nkoulou (Marsilya), Hilton (Montpellier), Bédimo (Montpellier) - Belhanda (Montpellier), Mavuba (Lille), Capoue (Toulouse), Hazard (Lille) - Giroud (Montpellier), Nene (Paris)


Ligue 2 yılın futbolcusu : Jerome Rothen (Bastia)
Finalistler : Romain Alessandrini (Clermont), Kamel Ghilas (Reims), Ryan Mendès (Le Havre)

Ligue 2 En iyi teknik direktörü: Frederic Hantz (Bastia)
Finalistler : Michel Der Zakarian (Clermont Foot), Jean-Marc Furlan (Troyes), José Pasqualetti (Istres)

Ligue 2 En iyi Kaleci :   Magno Novaes (Bastia)
Finalistler : Kossi Agassa (Reims), Fabien Farnolle (Clermont), Ulrich Ramé (Sedan)

Ligue 2 En iyi 11 :
Novaes (Bastia) - Abdallah (Sedan), Weber (Reims), Tacalfred (Reims), Harek (Bastia) _ Abdou Sadio Diallo (Bastia), Khazri (Bastia), Alessandrini (Clermont), Rothen (Bastia) - Mendes (Le Havre), Ghilas (Reims)

Yılın  Bayan futbolcusu : Gaëtane Thiney (Juvisy)
Finalistler : Camille Abily (Lyon), Lotta Schellin (Lyon)
Yılın Hakemi : Stéphane Lannoy
Onur ödülü : Fransa Bayan Milli Takımı

Devamı »

2012 Avrupa Şampiyonası Fransa aday kadrosu



2012 Avrupa Şampiyonası Fransa aday kadrosu
Laurent Blanc, Avrupa Şampiyonası maçların aday kadrosunu açıkladı . 27 futbolcudan oluşan ilk aday kadro 29 mayısda 23 futbolcuya düşürülecek.  Laurent Blanc yıllardır hiç bir varlık gösteremeyen Yoann Gourcuff  aday kadroya alması süpriz (hayalkırıklığı) oldu. Montpellier kaptanını Mapou Yanga-Mbiwa ilk kez milli takım kadrosuna çağrılarak iyi performansının ödülünü almış oldu. Ayrıca ben Anthony Reveillere'in yerine Christophe Jallet'i, Alou Diarra'nin yerine Etienne Cappue 'yu bekliyordum

29 Mayısda açıklanacak gerçek kadrodan çıkması muhtamel oyuncularında Gael Clichy, Blaise Matuidi ve Loic Remy'in olmasını bekliyorum.

Kaleciler  : Cedric Carrasso (Bordeaux), Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marsilya).

Defans : Gael Clichy (Manchester City), Mathieu Debuchy (Lille), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Philippe Mexes (AC Milan), Adil Rami (Valence), Anthony Reveillere (Lyon), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier).

Orta Saha: Yohan Cabaye (Newcastle), Alou Diarra (Marseille), Yoann Gourcuff (Lyon), Florent Malouda (Chelsea), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris SG), Yann Mvila (Rennes), Samir Nasri (Manchester City), Franck Ribéry (Bayern Munich).

Forvet : Hatem Ben Arfa (Newcastle), Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Montpellier), Jeremy Ménez (Paris SG), Loic Remy (Marsilya), Mathieu Valbuena (Marsilya).
Devamı »

Reims / Efsane Geri Döndü






Reims ( Stade de Reims)
Kuruluş yıllı :  1931
Stadyum : Stade Auguste Delaune (2008 yapıldı )
Stadyum kapasitesi : 21.628 
Sezon ortalaması : 12.419
Reims futbol kulübü çoğu insana pek tanıdık gelmesede Fransanın en köklü kulüblerinden bir tanesi. ilki 1949 sonucusu 1962 yıllında olmak üzere altı Şampiyonluğu bulunan, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki kez final oynamış. Fransa futbollunun en büyük efsanelerinden Raymond Kopa ve Just Fontaine'nin formasını giydiği asırlık bir çinar.
Bu asırlık çınar en son 1978/1979 sezonunda Ligue 1'de yer almış. Sonraki yıllarda 2.lig ve 3.lig arasında mekik dokuyup durmuş. Ve nihayetinde layık olduğu lige kavuşdu.

Reims bugününde neler var diye bakalım
Kulüb başkanılığı koltuğunda Jean-Pierre Caillot oturuyor. Nakliyeci olan Caillot takım 3.ligde oynarken( 1993) formaya reklam vermekle başlamış ve 2004 bu yana başkanlık görevini sürdürüyor.

Teknik Direktör olarak Hubert Fournier görev alıyor. Philippe Montanier (Real Sociedad'ın şuan ki hocası) yardımcısı olarak 4 sezon Boulogne çalışmış. 2009'da Marc Collat yardımcısı olarak Reims göreve başlamış, 2010'da birinci adam olmuş.
Genelde sahaya çıkan 11
Kossi Agassa (33) (Kaleci ) Togo Milli formasını 52 defa giymiş. Atacan Öztürk kıvamında bir kaleci. Emmanuel Emenike ile menajere sahip. 34 maçda 33 gol yedi

Aissa Mandi (20) (sag bek)  Alt yapıdan yetişen ve takımın en genç ismi olan Mandi, sag bekde görev yapıyor. 25 maçda görev aldı, 1 gol, 2 asist yaptı. Süratli, tempolu, iyi toplar kapıp süratla rakip sahaya geçe biliyor. Potansiyeli bir futbolcu ilerde çok iyi bir futbolcu olabilir.

Anthony Weber (24 )  (defans merkez) Hava hakimiyeti olan, güçlü, risksiz bir defans oyuncusu ülkemizde iyi işler yapa bilir. Bu sezon 37 maçda 3 golü bulunuyor.

Mickael Tacalfred (31) (Defas merkez )  Takımın kaptanı olan Tacalfred sağ bek olarakda görev yapa biliyor. Atletik ve zeki bir oyuncu.  Bu sezon oynanan 37 maçın hepsinde 90 dakika görev aldı.
Christopher Glombard (22) (sağ bek) Bordeaux alt yapısından yetişdi. iki sezondur takımda. Kanat bindirmeleri ve süpriz golleri ile tanınıyor. Bu sezon ki katkısı 29 maç 2 gol

Lucas Deaux (23) ( Defansif Orta saha ) Alt yapıdan yetişen futbolculardan bir taneside Deaux. Güçlü fiziği ve bitmek bilmeyen enerjisi ile takımın dinamosu 30 maçda bir golü bulunuyor. çok fazla kart görmesi  ile taniniyor.

Bocundji Ca (25) (Defansif Orta saha) Guinea-Bissau Cumhuriyeti vatandaşı olan Ca, 5 metreye pas atan, rakibi iyi bozman, defansıf olarak iyi işler yapan bir futbolcu. Bu sezon ki karnesi 34 maç 1 gol

Clément Tainmont (26 ) (Sol kanat) üç sezon önceye kadar amatör bir futbolcu olan Tainmont ilk gerçek anlamda futbol oynadığı yılda 4 gol, 6 asistlık bir performans sergiledi. Fizik olarak Ligue 1'e ayak uydura bilirse çok faydalı bir futbolcu olur.

Kamel Ghilas (28) (Ofansif Orta saha / forvet) Cedric Faure ile beraber Ligue 2'nin ve Reims en golcü isimleri. Portekizde Vitoria Guimaes, ispanyada Celta Vigo, ingilterede Hull City formaları giymiş. Top tekniği iyi olan, soğuk kanlı, iyi şut atan, zeki bir futbolcu

Cedric Faure (33) (Forvet) Bundan 9 sene önce Toulouse forması ile gol kralı olup (20 gol) takımını Ligue 1'e taşımışdı. (aynı sezon Emmanuel Adebayor Metz forması ile Ligue 2'de mücadele ediyordu) Ligue 1'de ilk sezonunda 10 gol atmayı başarmışdı ama tekrardan Ligue 2'ye dönüş yapdı. Sonraki yıllarda ligue 2'deki formu ile 2 defa daha Ligue 1'e transfer olsada tutunamadı. Ligue 2'ye bir beden büyük Ligue 1'e bir beden küçük bir isim.Bu sezon takımına 14 gol, 2 asistle katkıda bulundu. Toplamda Ligue 2'de 96 , Ligue 1'de 13 golü bulunuyor

Romain Amalfitano (22) (iki kanat / forvet) Takımın en potansiyeli futbolcusu. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Newcastle  gideceği için yazmaya gerek yokdur


Devamı »

Mucizenin adı Montpellier



Mucizenin adı Montpellier
Galatasaray ile mükayese edilmeyecek kadar olsa bile Montpellier'e seven biriyim. Sezon başında orta sıra takımı olmasını bekliyordum. Şampiyon hayal bile edilmeyeck kadar yükseklerdeydi.
Nasil  Şampiyonluğu hayal edelim ki !!!

Bir tarafda sadece bonservis için 107 milyon  harcayan PSG ve son 4 yıllın şampiyonları Lyon, Bordeaux, Marsilya ve Lille varken ; Ligue 2'den 3 sezon önce çıkan. Bu 3 sezonda sadece 6 milyon 300 bin € bonservis verek futbolcu alan, karşılığında 14 milyona futbolcu satan, son sezonun 14. sırada tamamlayan bir Montpellier'in  şampiyon olacağını kim hayal edebilir ki!!


Galatasaray ile Şampiyonluk sevinçini yaşadıkdan sıra Montpellier'e geldi diyerek Televizyonun karşısına kuruldum. Belhanda'sız bir maçda alına bilecek bir puan şampiyonluk kapısını aralamak demekdi.
Maçda tamda benim istediğim gibi gidiyor derken 3-4 sene önce Belhanda daha potansiyelli olan  Belhanda gibi Faslı olan  Karim AIT FANA 90+ 4'de Olivier Giroud  ikramı ile topu ağlara gönderek Türk gazetelerinin deyimi " Şampi" yapdı.


Bu hayal bile edilemeyen şampiyonluğa bir adım kaldı. Gelecek hafta Ligden düşen Auxerre'den alınacak bir puan şampiyon olmak demek. şimdiden şampiyonluk hayırlı olsun.

Devamı »

Ligue 1 Biletini Alanlar Belli oldu / Reims, Troyes



Ligue 1 Biletini Alanlar Belli oldu / Reims, Troyes
Gelecek sezon Ligue 1 mücadele edecek son iki takımdan belli oldu.  Bitime 4 hafta kala Lige çıkmayı garantileyen Bastia'dan sonra bitime 1 hafta kala Reims ve Troyes'da Ligue 1 biletini ceplerine koydular.

Bir zamanlar Raymond Kopa ve Just Fontaine gibi sembol futbolcuların formasını giydiği,  Fransa Ligi kurulduğunda lokomatif takım konumunda  olan, 6 Şampiyonluğu bulunan ( sonuncusu 1962 yıllında ) Reims'in 1978 / 1979 sezonunda  sonra tekrar Ligue 1'de mücadele edecek olması harika oldu.

Bugünlük Reims ve Troyes'a hoş geldin diyelim başka bir konuda şampiyonları değerlendiririz.

Devamı »

Marsilya 2012 - 13 forma + Tshirt / ırkçılığa Turuncu Işık


3D forma yaparak sükse yapan Lyondan sonra Marsilya dünyada bir ilke imza atarak yeni bir forma hazirlattı.  IAM rap grubunun lideri Akhenaton (Philippe Fragione) ve sanatçı - tasarımcı Pablo Reinoso tarafından tasarlanan bu ürünler ; iki sanatçı tarafından tasarlanan ilk geri dönüşümlü forma olmas olması ve bir yüzünün forma diger yüzünün Tshirt olarak kullanıla bilir olması bir ilkmiş.

A yüzündeki forma; Avrupa kupaları maçlarında ve Ligdeki 3. forma olarak kullanılacak
B  yüzündeki Tshirt ise  ırkçılığa karşı tepki olarak tasarlandı ve Akhenaton tarafından birde "Turuncu Işıklar" adında şarkı hazırlandı. şarkının sözleride Tshirtün arkasında yer alıyor.

Rapcinin kaleminden çıkdığı için Türkçeye tercümesi çokda kolay olmasada tercüme etmeye çalışdım.

On porte l’azur sur nos épaules comme une seconde peau. : Bu ikinci bir deri gibi omuzlar üzerinde mavi kapı.
Et nos cœurs sont oranges comme au couchant sous les flots. : Ve kalplerimiz dalgaların altında günbatımında portakal gibidir.
Cela veut dire que malgré ce qui nous sépare, on est tous égaux : bizi ayiranlara ragmen bizler esitiz

Les couleurs sont celles de nos valeurs et de nos idéaux : bu renkler degerlerimiz ve ideallerimize aittir









Devamı »

Scout - Romain Alessandrini

  • 5/08/2012 06:14:00 ÖÖ
  • 0 yorum


Çok uzun zamandır paylaşmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir ismi tanıtmaya çalışacağım. Futbolcumuzun ismi Romain Alessandrini Korsikalı kökeninli bir ailenin çocuğu olarak Marsilyada dünyaya gelmiş. (Soyismine bakılırsa kökleri Italyan olabilir)

Futbolla 1995 yıllında CA Plan-de-Cuques'de başlamış. 1999 -2005 yılları arasında Marsilya alt yapısı bünyesinde futbolla devam etmiş. 2005 yıllında 3.lig ekiplerinden Gueugnon 'nun alt yapısı geçiş yapmış.
2008 - 2009 sezonunda Gueugnon ile 3.ligde formaya giymeye başlar. ilk sezonunda 27 maçda 3 gollük performansı ile dikkat çeker. 2009 - 2010 sezonunda ilk 5 maçda 3 atar, 6. maçda FC Paris maçında  sol diz ön çapraz bağı kopar ve sezonu kapatır.

Bir sezonu nerdeyse sakat geçirmesine rağmen 3.ligdeki verdiği olumlu sinyal ile Clermont saflarına katılır. ilk sezonunda 35 maç,11 gol ve 7 asistlik üstün formu ile francefootball tarafından Ligue 2'nin en iyi 11'ine seçilir. Bu sezonda şuana kadar 31 maçda 11 golü ve 3 asistle takımı Clermont'u Ligue 1'e taşımak üzere. Ayrıca Ligue 2'nin en 4 oyuncusundan biri olarak gösteriliyor.

Clermont, son iki maçda Ligue 1 çıkamasada Romain Alessandrini kesinlikle bir transfer gerçekleşdirecekdir.

 Tam ismi  :  Romain Alessandrini
Doğum Tarihi:  03/04/1989
Uyruk: Fransa
Mevkii: sağ kanat / Ofansif orta saha - sol kanat
Takımı :  Clermont
Boy : 1m66
Kilo : 60
Piyasa değeri: 1.750.000 €


Teknik özellikleri : Ortalamanın üstünde teknik niteliklere sahip bir futbolcu, hızı ve patlayıcılığı en belirgin özelliği. Ayakları yere sağlam basan, güçlü, topu aldığında direk kaleye yönele biliyor. Golleride gelende bu özeliği ile buluyor. Türkiyeye yolu düşer mi bilmem ama en az Franck Ribery etkisi yarata bilecek bir futbolcu.

Devamı »

Sağlık Jokeri / Jeremie Janot



Sıradışı olaylar sıradışı kişilerin başına gelir.  Nami değer Spiderman Jeremie Janot  kısa boylu kalecide olur demek için yaratılmış olsa gerek.


16 sene emek verdiği Saint-Etienne formasından başka formayı üstüne geçirmemiş, bayrak adam olmuş o sıradışı kaleci yine sıradışı bir olaya imza attı. Bu seferkinin adı Sağlık Jokeri.

Fransada futbol takımları sağlık problemlerinden dolayı eksik kalıyorsa federasyon bir sezonda bir kereye mahsus olarak izin veriyor. (Futbolcuda bunu seçenekden bir sezonda bir kez yararlana biliyor )

Kalecileri Fabien Audard ve Benjamin Lecomte sakatlanınca ellinde bir tane kalecisi kalan Lorient, bu transfer seçeneğini kullarak Saint-Etienne'den Jeremie Janot  bitime üç maç kala kiraladı.

Jeremie Janot'un Haziranda sözleşmesi sona eriyordu.  Bence Saint-Etienne'de  kalma olasılığı yokdu. Yeni bir başlangıç  yapmak zorunda  Lorient için iyi bir tercih olabilir.


Devamı »

Hep Destek Tam Destek


Trabzonspor maçındaki puan kaybı can sıkıcı olabilir ama ortada gardımızı düşürecek bir şey yokdur. Şampiyon olamamız için Feneri yenmemiz gerekliydi. Değişen hiç bir şey yokdur. Feneri yeniyorsun şampiyon oluyorsun.

Birde diyer seçenek var tabi...  Şampiyon olmamak.

Geçen yıl " Arma için", "Forma için " "Renkler için " oynayında yenilin diye bir tarafımızı yırtmiyormuyduk. Ne çabuk unutduk.

Bu Aslanlar, son saniye kadar o arma için herşeyi yapmadılar mı ? Bu formanın hakkını sonuna kadar vermediler mi ? 

Verdiler...

O zaman Şampiyon olalım veya olmayalım Terim ve öğrencilerini avuçlarımız patlayana kadar alkışlayalım !!!

Diyerleri, Alınlarına leke süren başkanlarını bile alkışlarken,

Bizim Anlımız Açık Kafamız Dikken neden  hep destek tam destek olmayalım.


Devamı »

Olmasaydı iyi olurdu / Montpellier 2 - 2 Evian



Hafta sonu Lille, Paris'i yenilce fark 5 olmuşdu. Evian'nı evine puansız gönderiyorsun. Rakiplerin gardı düşüyor ve şampiyon oluyorsun. Olay pratikde bu kadar basitdi.

Maçda pratikde olduğu gibi çok kolay başladı. Montpellier, Evian'nı sahasına gömdü. Pozisyon üstüne pozisyon yakaladılar. Montpellier'e kalesinde devleşen Danimarkalı Andersen tek başına karşı koydu.

Dakika 42'ye kadar kalesinde devleşen Andersen zamanlama hatası yapıp, top yerine Olivier Giroud'yu yumruklayınca, Younes Belhanda'nın penaltı golü ile "bu iş burda bitti" dedirtdi. öyleki Evian ortaklarından  Zinedine Zidane gol sonrası tribünleri terk etti.

Zidane, koridorlara bile varmadan Barbosa & Kahlenberg iş birliği skoru eşitledi. Ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

ikinci yarıda ise sahada futbol olarak çok farklı bir Evian vardı. Eric Tie bi, enerjisi ile Estrada ve Stambouli'yi sahada sindirince meydan Barbosa'ya kaldı. Barbosa'da dört haftadır futbolla susamış olacak resmen dökdürdü.

Neyse... Puan kayıbından sonra hiç sevmediğim maç yorumunu uzatmayı bırakıp sadede geleyim.

Şampiyonluk stresini kaldıramayan Montpellierı futbolcularına son saniyede "langirt" deme şansı geldi ama Camara 11 metreden bu şansı geri tepdi.
Bu skora rağmen hala ipler Montpellier'de. Gereksiz streslerini bırakıp kendileri gibi olursalar şampiyonluk kendiliğinden gelecekdir.

Not : 90 + 2'de  Cedric Mongongu'nun el hareketine Younes Belhanda karşılık verince ortalık karışdı. Evian'da Cedric Mongongu ve Saber Khlifa Montpellier'de Gregory Lacombe Younes Belhanda  kırmızı kart gördü.




Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine