Montpellier İncelemesi



Teknik Direktör : Rene Girard
Geçen Sezon Sıralaması : 1 (Şampiyon)
Gidenler :  William Aho Abou (Arles), Geoffrey Dernis (Brest), Olivier Giroud (Arsenal), Gregory Lacombe (Clermont)
Gelenler  :  Gaetan Charbonnier (Angers) , Daniel Congre (Toulouse ), Emanuel Herrera (Union Espanola) , Anthony Mounier (Nice)

Transfer sezonu  nasıl geçti :
Takımın yıldızı ve Fransa Liginin Kralı Olivier Giroud 12 milyon euroya Arsenal'in yollunu tuttu. Giroud golcülüğünün yanında asist özelliği olan bir forvetti. Bu kayıbın Montpellier'i etkilememesi diye birşey mümkün olamaz. Bu kaybın yaralarını sarmak için iki tane transfer yapıldı. Birinci Giroud gibi Ligue 2'de kendi gösteren geçen sezon 12 gol, 4 asist yapan Gaetan Charbonnier. Diğeride şili liginde 11 gol atmış olan Arjantinli Emanuel Herrera. Herrera yi hiç tanımasamda internetdeki görüntülerine göre bitirici bir forvete benziyor.  Kansas ile oynanan hazırlık maçında 2 gol atarak umut verdi. Montpellier'in kasasından Charbonnier için 1.5, Herrera için 2.5 milyon çıktı.

Montpellier'in diğer takviyeleride  Fransa liginin en iyi sol açıklarından olan geçen sezon 8 gol atarak en iyi sezonunu geçiren  Anthony Mounier. Anthony Mounier Fransanın en iyi kanat adamlarından olsa bile çokda gerekli bir isim değil gibi duruyo.  Sol kanatda Karim Aït-Fana,  Rémy Cabella gibi gençler ve  John Utaka  varken o parayla beklere takviye yapılsa daha faydalı olurdu.

Birde olası Yanga-Mbiwa ayrılığı için 5 milyon verilerek  Toulouse'un kaptanı Daniel Congre transfer edildi. şimdiye kadar bu ayrılık gerçekleşmedi. Gerçekleşmezse Montpellier harika bir tandeme sahip olacak. 34 gol ile Fransa liginin en az gol yiyen iki defansından biri olan Montpellier defansına  en az gol diğer defansın baş aktörünü transfer etmiş oldu.

Kaleciler : Laurent Pionnier, Geoffrey Jourdren, Jonathan Ligali, Baptiste Valette
Kadroda yer alan dört kalecide alt yapının ürünü. Hepside aynı özellikde kaleciler 1.85 boylarında ayakları fena olmayan, hava hakimiyeti idare eden, refleksleri ile dikkat eden kaleciler ama aralarında büyük siklet farkı var.

Kalenin sahibi son yıllarda olduğu gibi Geoffrey Jourdren olacak. Geçen yıl 34 maçda görev alıp 31 gol yemişdi. Sakatlık ve cezalı olmadığı sürece formayı kimseye kaptırmaz. ikinci kaleci olarak kadrodaki en yaşlı kaleci olan Laurent Pionnier olarak görünüyor. Zorunluluk halinda kaleyi idare edebilir. Jonathan Ligali ve Baptiste Valette ise kolay kolay forma giyemeyecekler gibi duruyor.

Defans : Mapou Yanga-Mbiwa (Stoper, sağ bek), Hilton (stoper), Daniel Congre (stoper, sağ bek), Abdelhamid El Kaoutari (stoper, sol bek), Benjamin Stambouli (defans, defansif ortasaha), Teddy Mezague (stoper), Henri Bedimo (sol bek), Garry Bocaly (sağ bek), Mathieu Deplagne (sağ bek), Cyril Jeunechamp (sağ bek)

Sağ bekin sahibi Montpellier Ligue 2 de mücadele ederken Marsilyadan kiralanan ve Ligue 1 çıkan kadronun önemli oyuncularından Garry Bocaly ayit. Bocaly, yaş olarak büyüdükçe futbol olarakda büyüyor ve olgunlaşıyor. Geçen sezon hem defansif hem ofansif olarak çok iyi işler çıkarttı. Bu form durumu sürekli hale getirirse Fransa milli takımına bile çağrıla bilir.

Bocaly'nın geçen sezon ki  yedeği Cyril Jeunechamp'di. Jeunechamp'in yaşı 36 oldu bir daha forma giyemez. Bu bölgede birde genç Mathieu Deplagne  var ama stoperlerden Congre ve Yanga-Mbiwa zaman zaman sağ bekde görev alabiliyorlar. Bi ayrılık olmazsa bu bölgeyi stoperler yedekleyecektir.

Stoper : Şampiyonlukda Belhanda'nın, Giroud'nun yapı ne kadarsa Hilton ve Yanga-Mbiwa  payıda o kadardı. Şimdi birde bunlara Congre gibi Ligin en kaliteli stoperlerinden biri katıldı. Geçen sezon Ligde 34 gol yiyerek Ligin en az gol yiyen iki takımından biri olmuşdular. Bu sezon bu rakamı dahada aşağı alabilirler. Sorun olmaz ama sorun olursa El Kaoutari, Stambouli ve Teddy Mezague bu bölgede kullanıla bilir.

Sol bek Montpellier'li bütün futbolcular gibi altın sezonunu yaşayan Kamerunlu Henri Bedimo ya emanat. Bedimo geçen sezon 36 maça çıktı ve 35 de 90 dakika sahada kaldı. Bu sezonda formayı kimse kaptırmaz ama Afrika kupasının bu sezonda düzenlenecek olmasından dolayı sıkıntı yaşana bilirler. Sol bekin tek yedekleyecek isim olan Abdelhamid El Kaoutari hem tipik bir sol bek değil hemde arasıra formasını giydiği Fas ile Afrika kupasına katıla bilir. Bu bölgeye Benjamin Mendy (havre) ve Florentin Pogba (sedan) gibi gençler takviye edilse güzel olur .

Orta Saha : Joris Marveaux (Defansif ortasaha), Romain Pitau (Defansif ortasaha),  Jamel Saihi (Defansif ortasaha), Bryan Dabo (defansif ortasaha), Marco Estrada (defansif ortasaha),  Jonas Martin (defansif, ofansif ortasaha), Guillaume Legras (ofansif ortasaha), Jonathan Tinhan (sağ açık), Younès Belhanda (Ofansif Ortasaha), Rémy Cabella (ofansif ortasaha, sol- sağ açık), Adrien Coulomb (ofansif ortasaha), Anthony Mounier (sol açık), Karim Aït-Fana (sol açık, sol forvet)

Rene Girard , 4-3-3 dizilimini tercih eden teknik adamlardan.  Dün kayıp edilen Süper Kupa maçındada 80 dakika aynı dizilimle mücadele etti ama Anthony Mounier transferinden sonra bu dizilimden vaz geçerip 4-4-2 veya 4-5-1 de kullabilir.

Neyse biz geçen yıl ki dizilime göre değerlendirelim

Girard'in genel olarak Benjamin Stambouli, Jamel Saihi  ve  Younès Belhanda'lı bir orta alanla mücadele edeceğini düşünüyorum. Stambouli ve Saihi'di oyunun defansif yönü ile uğraşırken Belhanda'da öldürücü paslarla forvetlere gol pozisyonları hazırlayacak.

Stambouli ve Saihi'dinin yedekleri olarak Marveaux ve Estrada gibi senede 30 maça çıkan tecrübeli oyuncular var.  Belhanda'yida geçen yıl olduğu gibi Rémy Cabella  yedekleyecektir.

Dabo, Jonas Martin ve Coulomb gibi gençler forma yüzü göremez kiralık verilse veya satılsa iyi olur.

Forvet : Bengali-Fodé Koita (merkez Forvet), Abdoul Karim Sylla (merkez forvet), John Utaka ( Sol forvet), Souleymane Camara (sağ forvet), Gaëtan Charbonnier (merkez forvet), Emmanuel Herrera (Merkez forvet)

Sol forvetde Anthony Mounier, Karim Aït-Fana, Rémy Cabella ve John Utaka  gibi çok kaliteli futbolcular var. Kimler saha kenarında kalırsa yazık olacak. Takıma yeni katıldığı için oynama önceliği Anthony Mounier olacaktır. Hocanın ikinci tercihi büyük ihtimal Utaka olacaktır. Formanın belkide en son adayı olarak görünen Karim Aït-Fana yi Bursaspor gibi takımlar transfer etse çok faydalı olur.

Sağ forvetin banko sahibi  vasat üstü bir futbolcu olan Souleymane Camara olacak. Camara çok fazla öne çıkan bir futbolcu olmasada bellirli bir standartda oynayan yararlı bir futbolcu. Bu bölgeyi yedekleyecek orjini Sağ forvet olan futbolcu olmasada geçen performansı hayal kırklığı yaratan Jonathan Tinhan bu bölgede kullanıla bilir.

Giroud'nun ayrılması ile merkez forvete iki takviye yapıldı. Bu yeni isimlerden Emmanuel Herrera  formaya daha yakın. Iyi bir hazırlık kampida geçirmiş. Giroud etkisi yaratmasada faydalı olacaktır.

Herrera'nın zorlaya bilecek tek futbolcu Gaëtan Charbonnier olsada, Süper Kupa maçında izlediğim Gaëtan Charbonnier yedek olmakdan menmun gibi gözüküyor. Potansiyeli kadarda çalışsa ismini dünyaya tanıta bilir.

4-3-3 göre kadro var sayımım böyle olsada,  Rene Girard Cabella -Saihi-Stambouli (Estrada)- Mounier li bir orta saha oluşturup önlerine  Belhanda koyup Herrera'yida tek forvet olarakda kullabilir.

Lafın Kısası
Kale :  Sorun yaşanmaz
Defans : Beklerin alternatifleri yokdur. Stoperler çok kaliteli
Orta Alan : Saihi, Stambouli, Cabella, Belhanda  ve Ait-Fana gibi pırıl pırıl gençler varken sorun yaşanmaz
Forvet : Bekleyip göreceğiz
Sonuç  : 2009 / 2010 sezonundada başarılı bir sezon geçirilmiş, Tino Costa, Victor Montano takımdan ayrılınca bocalayıp ligde zor günler yaşamıştılar. En önemli figürlerini kayıp ettiler bocalama olacaktir ama Şampiyonlar Ligine gidebilecek bir sıralamada bitirirler
Beklediğim 11


Devamı »

Kaçan Balık / Kim Kallström



Kaçan Balık / Kim Kallström
Karpuz kabuğu denize düşer transfer sezonu başlar, Kim Kallström ismi ağzımıza sakız olur. Hiç gelmiyor diye haber yapılmaz. "Kim Kallstrom Galatasaraya imza atmasi an meselesi.... Artik Kallstrom sari-kirmizili formayi giyecek... Kallström’ün menejeri Roger Ljung istanbul'da.. " diye başlıklar atılır ama parçalı forma ile hiç görmek nasıp olmaz.

Melo'nun ve Menejerinin para para diye tutturduğu, hesap makineleri ellerimizde maliyet hesapladığımız günlerde uzatmalı sevgilimiz Kim Kallström, 3 milyon euro gibi cüzzi bir bonservis ile Spartak Moskova yollunu tuttu.

Bizede Kaçan Balık olarak yazmak kaldı.
Devamı »

9 numaralı formanın yolu fransızcadan geçiyor



9 numaralı formanın sahibinden mesaj var " Zlatan Ibrahimovic benim taşıdığım 9 numaralı formayı istiyorsa bir şartla veririm; Fransızca istesin "

Zlatan Ibrahimovic, " Peux tu me donner le numero 9 (neuf) "  demeyi öğrenirse formasına kavuşacak.
Not : DC United vs PSG maçında 18 numaralı forması ile ilk golünü attı.

Devamı »

Rennes İncelemesi



Teknik Direktör : Frédéric Antonetti
Geçen Sezon Sıralaması : 6
Gidenler : Fabien Boyer (Angers), Johann Carrasso (Metz), Stephane Dalmat (Nimes), Youssouf Hadji (Doha), Abdou Mangane ( Al Hilal)
Gelenler  :  Romain Alessandrini (Clermont), Abdoulaye Diallo (Bastia)

Kaleciler : Benoît Costil, Abdoulaye Diallo, Cheick N'Diaye
Rennes kalesinde Fransa Liginin en iyi 2-3 kalecisinden biri olan Benoît Costil yer alıyor. Costil, oyun kurabilen, defansin arkasına atilan toplara çıkıp alan, cesur bir kaleci. Geçen sezonda Ligue 1'deki futbolcular tarafından sezonun en iyi ikinci kalecisi seçilmişdi. Bu sezon dahada üstüne koyacaktır.

Costil'in yedegi olarak  geçen sezon 1 maçda görev alan genç Abdoulaye Diallo olacaktir. çok fazla maç oynamadığı için nasıl bir kaleci olduğu hakkında bilgi sahibi olmasamda Petr Cech, Isaksson ve Costil gibi kalecileri bulup kaleyi teslim eden Scout ekibinin ürünü olması ve Clairefontaine çıkışlı olması Abdoulaye Diallo'nun potansiyeli için olumlu bir referans oluşdurmakda. üçüncü kaleci olarak Cheick N'Diaye görünüyor. 7 sezondur Rennes bünyesinde ama sadece bir resmi görev almış.

Costil gibi kaliteli ve gelişmeye açık, Abdoulaye Diallo gibi potansiyelli kaleci varken kalede sorun yaşamazlar.

Defans :  Jean-Armel Kana-Biyik (Stoper), John Boye (Stoper),  Kévin Théophile-Catherine (Sol bek), Chris Mavinga (Sol bek), Onyekachi Apam (sağ bek), Yassine Jebbour (sağ bek), Dimitri Foulquier ( sağ bek), Romain Danze ( sağ bek)

Sağ bek :  Bu bölgede Antonetti'nin ellinde çok fazla alternatifi olsada formanın sahibi her sezon olduğu gibi Romain Danze olacaktır. Danze defansif ve ofansif görevini çok iyi yapan bir bek elemanı. Rennes'e bu bölgede sorun yaşatmaz.

Danze'yi geçen sezon Nijeryalı Onyekachi Apam  yedeklesede stoperde görev alan  Mangane gittiği için Apam stoperi yedekleyecekdir. Bu bölgenin en iyi  alternatifi Fransa U19 forması giyen  Dimitri Foulquier  gibi duruyor. Diğer bir alternatifde genç Faslı Yassine Jebbour

Antonetti'nin banko görev vereceği kaliteli bir bek ve genç rotasyon elemanları varken sorun yaşamaz.

Stoper : Bu bölgenin en kaliteli ismi Kana-Biyik ailesinin son temsilcisi olan Jean-Armel Kana-Biyik. Her sezon üstüne koyarak geliyor. Bu sezonda savunmayı derleyip toplayacak isim olarak duruyor. Jean-Armel Kana-Biyik'in patneri olarak kadrodaki tek stoper Originli  olan John Boye olacaktır. Kadroda bunları yedekleyecek bir tane futbolcu yer alıyor oda sağ bek olarak görev yapan ama zaman zamanda stoper olarak görev alabilen Onyekachi Apam yer alıyor. Bu bölgeye transfer yapılırsa Ligi iyi yerlerde bitire bilirler.

Sol Bek : Bu bölgede iki tane genç futbolcu yer alıyor. Geçen sezon 36 maçda görev alan Kévin Théophile-Catherine yine formayı giyecekdir. Catherine, çok fazla ataklara katılmasada (Jonathan Pitroipa'nın savunmaya yardım etmemesinin payıda olabilir) savunma görevini çok iyi yapan bir oyuncu. Sol bekin yedeği olarak PSG alt yapısında yetişen Liverpool scoutları tarafından Ingintereye götürülen ama umduğunu bulamayan Chris Mavinga bulunuyor. Chris Mavinga, daha 19 yaşında. çok potansiyelli bir futbolcu kendini göstere bilirse illerde çok iyi bir  sol bek olacaktır.

Orta Saha: Yann M'Vila, Tongo Doumbia, Vincent Pajot, Alexander Tettey, Abdoulaye Doucouré, Kamal Issah, Axel N’Gando   (Orta sahanın ortası), Julien Féret (Ofansif ortasaha), Romain Alessandrini (Sağ-sol açık), Yacine Brahimi (Sol açık)

Geçen sezon Frederic Antonetti takımını 4-3-3 sistemi ile oynatıyordu. Romain Alessandrini  hamlesinden sonra  bazı maçlara 4-4-2 sistemi ile çıkacaktır.

4-4-2'ye göre; Orta alanın ortasında Yann M'Vila yeri garanti, M'Vila'nın yanında Tettey, Doumbia, Pajot ve Feret formaya yakın isimler ama çok beğendiğim Julien Feret nin formayı kapacağını düşünüyorum. Skor olarak üstünlük kurulduğu maçlarda oyuna ilk dahil olacak futbolcu olarak Feret'ye göre savunma özelliği daha iyi olan Vincent Pajot olacaktır.

Rennes'in bu bölgede Axel N’Gando ve Kamal Issah gibi  değerli gençler var. Bunlar kiraya verilmezse yazık olacak

Sağ açık'da Ligue 2 de iki sezondur en iyi 11'e seçilen 2 milyona transfer edilen Romain Alessandrini  formaya giyecektir. Alessandrini hakkında birşeyler karalamıştım burdan ulaşa bilirisiniz. http://turkusev.blogspot.fr/2012/05/scout-romain-alessandrini.html

Sol açıkda çok hareketli, süratı, topla direk kaleye gidebilen Jonathan Pitroipa ve Yacine Brahimi yer alıyor. Geçen yıl takımın en iyisi olan Pitroipa yine formayı kimseye kaptırmaz. Bireysel oynaması Pitroipa'nin tek eksi yönü. Yedeği Yacine Brahimi ise potansiyelinin hala çok gerisinde bu sezonda potansiyeline yaklaşamazsa Rennes kadroda tutmaz. altdan çok önemli gençler geliyor son şansını iyi kullanmalı.

Forvet: Yacine Brahimi (Sol açık- sol forvet), Sadio Diallo (Ofansif orta saha, Forvet), Jonathan Pitroipa (Sol açık- sol forvet), Jirès Kembo-Ekoko, Abdoulaye Sané, Razak Boukari, Mevlüt Erdinç, Víctor Montano, Franck Julienne

Geçen sezon ki gibi 4-3-3 oynarsa Yann M'Vila, Romain Alessandrini ve Julien Feret  orta alanda yer alır. M'vila'yı Tettey,  Alessandrini ve Feret'yi Pajot ve  Doumbia yedekler

Forvet hattı ise tam bir cennet. Ne tür forvet arayorsanız mevcüt. Bitirici (Montano), pres yapan yıpratan (Mevlüt), defansı sırtında taşıyan (Ekoko), ve bu sezon Ligue 1'nin en parlak performansını beklediğim yeni transfer Sadio Diallo. Belkide hiç forma göremeyecek olan Abdoulaye Sané bile 19 yaşında olmasına rağmen Senagal forması giymiş bir isim

Kim oynara gelirsek 4-4-2 de 4-3-3 oynansa  Sadio Diallo ve Ekoko'nun yerinin garanti olacaktır.
sisteme göre Pitroipa sol açık veya sol forvet oynayacaktır. Bizim Mevlüt, Sadio Diallo'nun alışma sürecinde formayı kaptı kaptı yoksa sonra işi çok kolay olmayacak.

Frédéric Antonetti'nin elllinde En yaşlı futbolcu 29 yaşındaki (Feret) ve yaş ortalaması 23.7 olan  çok genç ve kaliteli  bir kadro var.  Kadronun tek bir eksisi var oda stoper. kaliteli bir transfer yapılırsa Ligi zorlaya bilirler en azindan Marsilya ve Lyon'nun kadrolarının üstüne koyamadığı bir sezonda bu defa Şampiyonlar Ligi biletini ceplerine koya bilirler.
 Beklediğim 11


Devamı »

Lorient İncelemesi



Teknik Direktör : Christian Gourcuff
Geçen Sezon Sıralaması : 17
Gidenler : Sigamary Diarra (Ajaccio), Joel Campbell (Arsenal'a geri döndü), Jeremie Janot ( Asse geri döndü)
Gelenler  :  Alain Traore (Auxerre) Fabien Robert (Kiradan döndü), Sebastián Dubarbier (Kiradan döndü)

Kaleciler : Benjamin Lecomte, Florent Chaigneau, Fabien Audard
Fabien Audard, 9 sezon Lorient'nin kalesini başarı ile savunnuyor. Artık  yaşını başını aldı ama hala çok iyi bir kaleci. Bir kaç sezon daha yararlı olur. Ama yedek kaleciler Lecomte ve Chaigneau ile çok vasat isimler. Chaigneau gönderilip genç bir kaleci alsalar daha iyi olurdu. Audard sakatlanmadığı sürece kalede sorun yaşamazlar

Defans : Lamine Kone (Sağ bek, Stoper ), Bruno Ecuele Manga (Stoper), Grégory Bourillon (Stoper), Wesley Lautoa (Stoper), Arnaud Le Lan (sol bek), Lucas Mareque (sol bek), Pedrinho (Sağ bek),Maxime Baca ( Sağ bek), Lamine Gassama (Sağ bek )

Sağ bek : çok fazla isim var ama birbirlerinden çokda fazlaları yokdur. Hoca'nın bu bölgede ilk tercihi devre arasında Lyon'dan alınan Gassama olabilir. Alt yaş gruplarında çok iyi bir bekdi ama bir türlü seviye atlayamadı. Lorient'de potansiyeline yaklaşa bilirse çok faydalı olur. Bu bölgenin ikinci adamı Maxime Baca olacakdır. çok ahim şahım olmasada sezonda 20-25 maç çıkan bir isim fena alternatif değil. Lamina Kone'de bu bölgede oynaya bilir ama  rotasyonu kısıtlı olan stoperde değerlendirileceğini düşünüyorum.  Birde Portekizli Pedrinho var ama kepçe kulaklarından başka dikkat çeken bir özelliği yokdur.

Stoper : Bu bölgenin en baba ismi Ecuele Manga istikrarlı, zeki, doğru pozisyon alan çok güçlü bir stoper. Ecuele Manga ya geçen sezon Grégory Bourillon ve Lamine Kone patnerlik etmişdi. Bu iki isimde Ecuele Manga kadar istikrarlı olmasalarda ayakları düzgün pas yapmaya oyun kurmaya daha müsayitler.

Sol bek :  Geçen sezon bu bölgenin bir numaralı ismi River Plate, Porto ve Independiente formaları giymiş olan Lucas Mareque di. Ligue 1 deki ilk sezonunda başarılıydı. Güney Amerikalı bir futbolcu göre çok sert ve agrasif bir isim. Lorient sol bekde Mareque varken sorun yaşamaz ama yedekleyecek Arnaud Le Lan yaşlandı. Mareque yi yedekleyecek bir isim transfer edilmesi gerekli.

Orta Saha :  Alaixys Romao (Defansif Ortasaha ), Cheick Doukouré ( defansif ortasaha ),  Rémi Mulumba (Defansif ortasaha, sağ açık), Arnold Mvuemba (iki yönlü ortasaha ), Mathieu Coutadeur ( ofansif ortasaha) , Mathias Autret (Sol açık ), Maxime Barthelmé (Sol açık) Yann Jouffre (sağ açık, ofansif ortasaha ) Alain Traoré ( Ofansif ortasaha, Sol açık)

Ortasahanın ortasında Fransa liginin en fazla top yapan ismi Alaixys Romao ve oyunun iki yönünüde çok iyide olmasada fena oynamayan Arnold Mvuemba  yer alıyor.  Geçen yıl Monaco'dan alınan Mathieu Coutadeur,  Christian Gourcuff bu bölgedeki en güvendiği isimlerden bir tanesi.

Sağ açıkda takımın starı Yann Jouffre yer alıyor. Ağır sakatlıklar geçirmemiş olsa Lorient yerine Arsenal'da oynaya bilecek kalitede.  Ligue 2'de Guingamp forması giydiği yıllardan bu yana ilk defa bir sezonda 30 maç oynadı ve eski günlerinde olduğu gibi çok etkiliydi. Bu sezon en çok umut bağladığım isimlerin en başında yer alıyor. Yedek olarak Maxime BARTHELME görünüyor . Lorient formasını giyecek kalitede değil. Bu bölgeyede bir transfer lazım

Sol açıkda tipik bir sol açık olmasada yeni transfer  Alain Traoré oynamasını bekliyorum. Alain Traoré  geçen sezon Auxerre'de altın sezonunu yaşamışdı. Pasa dayalı futbol oynamayan Lorient de kendini dahada gelişdirecekdir. Bu bölgenin diğer bir alternatifide Fransa U20 formasını giyen Rémi Mulumba yer alıyor. Sedan kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Takımda kalırsa bence çok faydalı olur.

Forvet :  Gilles Sunu, Jérémie Aliadière, Innocent Emeghara, Fabien Robert, Julien Quercia, Kévin Monnet-Paquet, Tristan Do,Ladislas Douniama,

Geçen sezon Arsenal'a dönen Joel Campbell da dahil olmak üzere 9 forvet sadece 21 gol atmışdı. Forvet hattında çok fazla isim var ama Kévin Monnet-Paquet ve  Innocent Emeghara hariç vasat futbolculardan oluşuyor. Kévin Monnet-Paquet, gol sayısı olarak olmasada oynadığı futbolla beni menmun etti bu sezon patlama bekliyorum.   İsviçre milli takımda oynayan Innocent Emeghara plase yapıp sezonun iyilerinden olabilir. forvet alamanlarından 2-3 tanesi gönderilip kaliteli  bir isim takviye edilse çok daha iyi olurdu.
Lafın Kısası 
Kale : Fabien Audard kaliteli, yedekleri kötü
Defans hattı : Ecuele Manga ve Mareque kaliteli, diğerleri vasat
Orta Alan : En kaliteli isimler bu bölgede yer alıyor. Ligdeki sıralamayı bu bölgedeki oyuncular tayin edecek
Forvet : Gereğinden fazla isim var.
                                   Beklediğim 11





Devamı »

Hoşgeldin Burak Yılmaz



Hoşgeldin Burak Yılmaz
Ve sonunda Burak transferi resmiyete döküldü. Transferin detayları açıklanmamış olsada muhtamelen 4 +1 yıllık kontraya imza atacak. Yerli olarak alına bilecek en iyi 4-5 forvetden 2 tanesini almış olduk hayırlı olsun. (Diğerlerinde Eren Derdiyok, Mevlüt Erdinç, Mustafa Pektemek )

Burak, 32 gol atarak zirveye çıkmış bir futbolcu olarak Galatasaray'a gelmiş olsada (hemde 5 milyon gibi kelepir fiyata ) büyük takım topçusu değil diye ahkam kesenler çoğunlukda. Hatta Danimarka liginden alınanan Dame N'Doye bile yeşil çimlere ayak basmadan Burak'dan daha iyi topçu oluyor (Bu nasil bir kafası ise )

Burak'ı Beşiktaş ve Fenerbahçe de ki günlerine bakarak değerlendirmek çok yanlış olur. Adamın oynadığı pozisyon bile değişdi. Eskiden adam geçemeyen süratlı bir kanat iken şimdi fiziği ile rakibi dağıtan, savunma arkasına dikine deparlar atan, kaleci ile karşı karşıya kaldığı zaman harika plase yapan, golü koklayan bir forvet oyuncusuna dönüşdü. Duran toplara vurmasıda cabası.

Neyse lafı gevelemenin bir anlamı yokdur. Trabzonspor'daki gibi 32 gol atamasada 15 - 20 golü çok rahat atacaktır. Burak ilk profesyonel maçına Gümüşhanespor'a karşı çıkmış. Gümüşhanespor Burak'a uğur getirmiş. 17 numaralı formayı giyemeyeceği için bari 29 giysede formasını alsak.

Galatasaray forması altında üstün başarılar.

Devamı »

Zlatan Ibrahimoviç ve Marco Verratti Paris Saint-Germain'de




Zlatan Ibrahimoviç  ve Marco Verratti Parc des Princes' ayak bastı.
Nasser Al-Khelaïfi tarafından satın alındıkdan sonra sükseli transfer yapılsada ilk kez 12'den vurmayı başardılar. Bir tarafda; her gittiği takıma şampiyonluk getiren 18 kupa kaldırmış, 254 kez gol sevinçi yaşamış, uğruna 168 milyon harcanan Zlatan Ibrahimoviç. Diğer tarafda 20 yaşına bile girmemiş, 10 numaralı forması ile Pescara'yı Serie A'ya taşıyan süper yetenek Marco Verratti.

Resmi olarak bu transferlerin detayları açıklanmamış olsada Zlatan Ibrahimoviç için 20 milyon bonservis, Ibrahimoviç'ede senelik 16.2 milyon (12.6 ), sözleşmeside 3 sezonluk. Marco Verratti'nin sözleşmesi 5 sezonluk, bonservis olarak 13 milyon ve Veratti'yede senelik 1.5 milyon net + bonus
Bu iki transferin istatistikleri


MARCO VERRATTI
5 Kasım 1992  Pescara
Orta Saha
1,65 m / 60 kg
Kulüb : 2008-2009 : Pescara (7 maç  Serie B), 2009-2010 : Pescara (8 maç  Serie B, 1 gol ),2010-2011 :  Pescara (28 maç  Serie B, 1 gol), 2011-2012 : Pescara (31 maç  Serie B)
Başarıları :  şapmiyon Serie B 2012
Italya  (ümit millli ) : 3

Zlatan Ibrahimovic
3 Ekim  1981 Malmö
1m92 / 84 kg

Kariyer :
1999 : Malmö FF (6 maç Division 1 – 1 gol)
2000 : Malmö FF (26 maç  Division 1 – 12 gol )
2001 : Malmö FF (8 maç Division 1 – 3  gol)
2001-2002 : Ajax Amsterdam (26 maç  Division 1 – 6  gol)
2002-2003 : Ajax Amsterdam (25 maç  Division 1 – 13 gol )
2003-2004 : Ajax Amsterdam (22 maç  Division 1 – 13 gol )
2004 - 2005 : Juventus Turin (35 maç  Serie A – 16 gol ,  Şampiyonlar Ligi 10 maç 3 gol )
2005-2006 : Juventus Turin (35 maç Serie A – 7 gol , Şampiyonlar Ligi  10 maç 3 gol)
2006-2007 : Inter Milan (27 maç Serie A – 15 gol , Şampiyonlar Ligi  7 maç )
2007-2008 : Inter Milan (26 maç erie A – 17 gol , Şampiyonlar Ligi  7 maç 3 gol )
2008-2009 : Inter Milan (35 maç Serie A – 25 gol , Şampiyonlar Ligi  8 maç 1 gol)
2009-2010 : FC Barcelona (29 maç Liga – 16 gol , Şampiyonlar Ligi  10 maç 4 gol )
2010-2011 : AC Milan (29 maç  Serie A – 14 gol , Şampiyonlar Ligi  8 maç 4 gol )
2011-2012 AC Milan (32 maç Serie A – 28 gol , Şampiyonlar Ligi  8 maç 5 gol )
361 maç 186 gol
Şampiyonlar Ligi 67 maç 22 gol

Başarıları

2002 : Hollanda Kupası (Ajax Amsterdam)
2002 : Hollanda(Ajax Amsterdam)
2003 : Hollanda Süper Kupası  (Ajax Amsterdam)
2004 : Hollanda Şampiyonluğu  (Ajax Amsterdam)
2006 : Italya Süper Kupası  (Inter Milan)
2007 : Italya  Şampiyonluğu   (Inter Milan)
2008 : Italya  Şampiyonluğu (Inter Milan)
2008 :  Italya Süper Kupası  (Inter Milan)
2009 : Italya  Şampiyonluğu (Inter Milan)
2009 : Italya Süper Kupası  (FC Barcelona)
2009 : Italya Süper Kupası  (FC Barcelona)
2009 : FIFA Dünya Kulüpler Kupası (FC Barcelona)
2010 : Ispanya Şampiyonluğu  (FC Barcelona)
2010 : Ispanya Süper Kupası   (FC Barcelona)
2011 : Italya Süper Kupası  (Milan AC)
2011 : Italya  Şampiyonluğu   (Milan AC)

Not : Juventus ile Serie A (2004–05, 2005–06 )  Şampiyon oldu ama malum olaylardan dolayı geri alındı
Isveç  : 80 maç  – 33 gol  –  ilk milli maçi 31 Ocak 2001

Devamı »

Avrupada Yılın Futbolcusu Adayları


Avrupada Yılın Futbolcusu Ödülünün 2012 adayları belli oldu. UEFA'ya bağlı 53 ülkenin spor yazarlarının oylarıyla belirlenen ödüle 2012 yılında aday olan futbolcularının listesini eufa.com tarafdan açıklandı. Adaylar arasında  9 İspanyol, 3 İngiliz, 3 Portekizli, 3 Italyan, 2 Fildişili, 2 Arjantinli, 1 Hollandalı, 1 Polanyalı, 1 Alman(Mesut),  1 çek, 1 Belçikalı, 1 Hırvat, 1 Polanyalı, 1 Japon, 1 Kolombiyalı, 1 isveçli ve 1 Gallerli futbolcu yer alıyor.

Kazanacak futbolcuyu tahmin etmek pekde zor olmasada şüphesiz listenin en ilginç futbolcusu Bangor City forması giyen Leslie Davies olsa gerek.

32 kişilik aday liste :
Sergio Agüero (ARG) – Manchester City FC
Xabi Alonso (ESP) – Real Madrid CF
Mario Balotelli (ITA) – Manchester City FC
Jakub Błaszczykowski (POL) – Borussia Dortmund
Gianluigi Buffon (ITA) – Juventus
Iker Casillas (ESP) – Real Madrid CF
Petr Čech (CZE) – Chelsea FC
Fábio Coentrão (POR) – Real Madrid CF
Leslie Davies (WAL) – Bangor City FC
Didier Drogba (CIV) – Chelsea FC (Yeni takımı ow at Shanghai Shenhua FC)
Cesc Fàbregas (ESP) – FC Barcelona
Falcao (COL) – Club Atlético de Madrid
Joe Hart (ENG) – Manchester City FC
Zlatan Ibrahimović (SWE) – AC Milan
Andrés Iniesta (ESP) – FC Barcelona
Shinji Kagawa (JPN) – Borussia Dortmund (Yeni takımı  Manchester United FC)
Vincent Kompany (BEL) – Manchester City FC
Frank Lampard (ENG) – Chelsea FC
Lionel Messi (ARG) – FC Barcelona
Luka Modrić (CRO) – Tottenham Hotspur FC
Mesut Özil (GER) – Real Madrid CF
Pepe (POR) – Real Madrid CF
Andrea Pirlo (ITA) – Juventus
Sergio Ramos (ESP) – Real Madrid CF
Raúl González (ESP) – FC Schalke 04 (yeni takımı al-Sadd Sports Club)
Cristiano Ronaldo (POR) – Real Madrid CF
Wayne Rooney (ENG) – Manchester United FC
David Silva (ESP) – Manchester City FC
Fernando Torres (ESP) – Chelsea FC
Yaya Touré (CIV) – Manchester City FC
Robin van Persie (NED) – Arsenal FC
Xavi Hernández (ESP) – FC Barcelona

Not : Kazanan futbolcu 30 Ağustos'da Monaco'da ödülün sahibi olacak

Devamı »

Hamit Altıntop'un Wattenscheid günleri



Devamı »

Kaptan dümende / Didier Deschamps



Kaptan dümende / Didier Deschamps 
Avrupa Şampiyonasındaki hayal kırıklığı ve futbolcuların disiplinsiz hareketleri sonrası görevini bırakan Laurent Blanc'ın yerine Didier Deschamps getirildi. Didier Deschamps'ın sözleşmesi 2014 Dünya kupası sonuna kadar.

Başlığa bakınca çok sevinmış gibi görüne bilir ama aslında pek sevinmedim.  Zizou'ya bu görevin verilmesini beklerdim. Fransa'ya Dünya ve Avrupa şampiyonluğu getiren  Zinedine Zidane bu görev daha çok yakışırdı.

Neyse olmuşa ve ölmüşe çare yokdur. Ellimizde olana bakalım. Deschamps 33 yaşında futbolu bırakdığı sene Monaco'nun başına geçti. O sezon Giuly, Rothen, Gallardo, Abidal, Prso, Simone  ve Nonda'lı kadro ile Ligi düşme potasının bir üstünde 15. sırada tamamladı. 

ikinci sezonunda kadroya Nice'den Patrice Evra ile takviye yaparak şampiyon olan olan Lyon'un sadece 1 puan gerisinde Ligi ikinci olarak tamamladı ve (Coupe de la Ligue) Lig kupasını kazandı. 2003 -2004 sezonunda kariyerinde zirveyi görerek Şampiyonlar Liginde José Mourinho'nun Porto'su ile final oynayarak kayıp etti. Ligdede son iki maça kadar şampiyonluğu kovaladı. 

şampiyonluk parolası ile başladığı 2004-2005 sezonda  kötü sonuçlardan dolayı 9. haftada görevini Francesco Guidolin'e bırakmak zorunda kaldı.
2006 yazında futbolcu olarak 11 kupa kazandığı, şikeden dolayı ligden düşürülen Juventus'un başına geçdi. Eksi 9 puanla aldığı Juventus'u matematiksel olarak şampiyon yaptıkdan sonra  Sportif direktörü ile yaşadığı sorunlardan dolayı görevinden istifa ederek Juventus'dan ayrıldı.

Eric Gerets'in Marsilya'dan ayrılması ile Marsilya'nın teknik direktörü oldu ve bu görevini 3 sezon sürdürdü. Her sezonda bir şekilde kupa kazanmasını bilsede bu sezon Ligde 15 yenilgi alarak Marsilya kariyerini sonlandırdı.

Marsilya'da Kazandığı kupalar
2010 da Ligue 1 şampiyon
2010,2011 ve 2012 de Coupe de Ligue (Lig Kupası)
2010 ve 2011 de Trophée des champions (süper kupa)

Sonuç olarak 56 kez Fransa forması ile maçlara kaptan olarak çıkmış olan Didier Deschamps, en büyük sorunu disiplin olan bir takıma önderlik yapa bilme ve  yönlendirme temenlisi ile bu göreve getirildi.
Teknik Direktörlük İstatistikleri


Devamı »

Nasser Al-Khelaifi'nin 30.8 milyonluk yeni oyuncağı



Nasser Al-Khelaifi'nin 30.8 milyonluk yeni oyuncağı
Paris Saint-Germain, Napoli'nin Arjantinli forveti Ezequiel Lavezzi'yi 30.8 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek transfer etti. Ezequiel Lavezzi'nin sözleşmesi 4+1 yıllık olup her yıl için 4 milyon euro alacak.

Olivier Giroud 'nun 12 milyon ettiği, Eden Hazard için bütün dev kulüblerin talip olmalarına rağmen 35 milyon ettiği bir futbol piyasasında her sezon 8-9 gol atan yaşını başını almış olan bir futbolcuya bir kulübün bu kadar para vermesi için ya aklının olmaması lazım, yada Nasser Al-Khelaifi gibi muslukdan akması lazım.

Aslında bizide alakadar etmez adam Futbol Menajerlik oyunu oynuyor ve egosunu tatmin ediyor. Nasser Al-Khelaïfi 'nin Lavezzi ile yetinmeyeceğini forvet hattına Pato,Higuain gibi hamleleri yapası muhtemel gibi duruyor.
Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine