Scout - Massadio Haidara

  • 11/28/2012 10:19:00 ÖÖ
  • 0 yorum

Scout sezonunu Valere Germain ile açmıştık. ikinci gençimiz kim olsun diye Lucas Digne ve Massadio Haidara  arasında kararsız kalsamda daha az tanındığı için Massadio Haidara 'da karar kırdım. Vira bismillah diyerek az bilinen ama Fransa ümit milli forması giyiyor olması ile iyi bir referans olan Massadio Haidara bildiğimiz kadar karalayalım.

Tam ismi  :  Massadio Haidara
Doğum Tarihi:  2/12/1992
Uyruk: Fransa / Senegal
Mevkii: sol bek
Takımı :  Nancy
Boy : 1m79
Kilo : 75
Piyasa değeri: 1.000.000 €

* 2 Aralık 1992 yıllında Nicolas Anelka, Jamel Debbouze ve La Fouine gibi ünlü simaların dünyaya geldiği Trappes'de dünyaya geldi

* La Verriere ve Boulogne-Billancourt gibi  kulüblerde alt yapı eğitimini aldıktan sonra 2008 yıllında Nancy'ye katıldı.

* 11 Aralık 2010 tarihinde oyanan Sochaux maçında kendisi amatör olsada  profesyonel hayata merbaha dedi.

* Bir sonraki hafta oynanan PSG maçında çok iyi bir performans sergileyince Nancy ellinde kaçırmamak için 10 Ocak 2011 tarihinde üç yıllık sözleşme imzaladı. (Massadio Haidara'nın ilk süre almaya başladığı  O Nancy'de Ligimizde forma giyen Basser ve Aatif Chahechouhe'da forma giyordu.)

* Bir sonraki sezon yani 2011-2012 sezonunun başlarında forma bulamasada 21 haftadan itibaren bütün maçlarda 90 dakika forma giydi.

* Geçen sezonnun sonlarında başlayan çıkışını bu sezonda sürdürerek Fransa ümit milli takımına çagrıldı.

*19 yaşında olan Massadio Haidara şuana kadar 40 Ligue 1 maçına görev aldı.

Kariyeri :
Fransa U19 : 4 maç
Fransa U20 : 2 maç
Fransa ümit Milli : 2 maç
Nancy :  41 maç / 38 maçda ilk 11 /  5 sarı kart

özelikleri : 
Sol kanati komple kullana bilen ama ne zaman hücüm ne zaman savunma yapması gerektiğini iyi bilen dayanıklı ve çabuk bir bek. Yaptığı ortaların kalitesi ligimizdeki beklerin üstünde. Dayanıklığı ve kuvveti ile Ligimizin en iyi sol beki olabilecek vasıflarda. Farklı özeliklerde olsalarda en az BursasporluAlfred N'Diaye'ye kadar faydalı olacaktır.



Devamı »

Johan Cruyff'a göre Gelmiş Geçmiş En İyi 11



Total futbollun babası Johan Cruyff yeni kaleme aldığı  " Football, ma philosophie "( "Futbol, ​​benim felsefem" adlı kitabında kendine göre gelmiş en iyi 11'e yer vermiş. 3-4-3 sistemine göre 11 kuran Cruyff hiç bir aktif futbolcuya yer vermezken, kadrosunda yer alan en ilginç isimse futbol hayatında Ajax'dan başka hiç bir  formayı üzerine geçirmemiş olan Piet Keizer.

Johan Cruyff'a göre Gelmiş Geçmiş En İyi 11 şu şekilde oluşmuş.

Kaleci : Lev Yachine
Defans : Carlos Alberto, Franz Beckenbauer ve Ruud Krol
Orta Saha : Pep Guardiola, Bobby Charlton, Piet Keizer ve Alfredo Di Stefano
Forvet : Garricha, Pele ve Diego Maradona.
Devamı »

Moussa Sissoko " Rusyada oynamayı sorun etmem "


Toulouse ile olan sözleşmesi Haziran ayından sonra erecek olan Moussa Sissoko'nun Calciomercato ya yaptığı açıklama

«Ne yapacağımı bilmiyorum, şuan düşünme aşamasındayım. Juvetus, Newcastle ve Anzhi benimle ilgileniyormuş bundan hiç haberim yok .Tercih ettiğim bir lig yok. Tarihsel olarak ingiltere ve italya en iyilerin arasında ama dürüst olmak gerekirse Rusyada oynamayı sorun etmem »

« Je n’ai pas encore décidé de ce que je vais faire, je suis en phase de réflexion, a confié le joueur au site Calciomercato. La Juve, Newcastle et l’Anzhi s’intéressent à moi ? Je ne sais rien de cela. Mais je n’ai pas de préférence pour un type de championnat. Historiquement, l’Italie et l’Angleterre font partie des meilleurs, mais pour être clair, je n’aurais aucun problème à jouer en Russie »
Devamı »

salma Hayek " Davud'un Golyat'a karşı kazandığı zafer gibiydi"


Rennes'in sahibi François Pinault'nun dünya ünlü karısı Salma Hayek Paris Saint-Germain galibiyeti sonrası yaptığı açıklama " çok mutluyum. Sadece kazandığımız için değil, kahramanca bir galibiyet olduğu için. PSG devasa bir takım, tıpkı Davud'un Golyat'a karşı kazandığı zafer gibiydi."

Devamı »

insan değilsin ibrahimoviç


31 yaşında bol sıfırlı bir kontra yapmasına rağmen insan üstü mücadelesi ile hayran gözlerle izlediğim Zlatan İbrahimoviç İngiltere filelerine öyle bir gol attıki "insan değilsin ibrahimoviç " dedirtti.



Devamı »

Haziranda Bedavalar / vol.2



isim : Benoit Cheyrou
Doğum tarihi : 03.05.1981
Yaş : 31
Boy : 1.82
Kilo : 78
Uyruk : Fransa
Pozisyon : Orta Saha

Marsilya orta sahasının değişmez ismi olan Benoit, bir ara Liverpool formasında giymiş olan şuandada Nantes forması giyen Bruno Cheyrou'nun küçük kadreşi olur. Abisi gibi Benoit'de Paris Racing takımında futbola başlamış yine abisi gibi Lille alt yapısına katılmış. Abisi Liverpol'un yolunu tuttunca Lille'in değişmezi olmuş. Bu tarihden bu yanada Ligde hiç bir sezon 30 maçın altına düşmeden forma giyor. Son iki sezona o kadar ofansif orta saha olarak görev alsada yaşının ilerlemesi ile daha defansif oynamaya başladı. isveçli futbolcular gibi takımına % 100'nü vermeye çalışan bir futbolcu. Trabzonspor ve Bursaspor gibi takımlardan fark yarata bilir.

Kariyeri :
Ligue 1 : 366 maç / 26 gol / 61 sarı, 1 kırmızı kart
Ligue 2 : 11 maç / 1 sarı kart

isim : Moussa Sissoko
Doğum tarihi : 16.08.1989
Yaş : 23
Boy : 1.87
Kilo : 83
Uyruk : Fransa
Pozisyon : Orta Saha

Moder futbolun olmazsa olmaz unsuru olan Box to Box orta saha elamanlarının en değerlileriden biri olan Moussa Sissoko 23 yaşından bonservissiz tranfer olma şansı doğuyor. Devre arasında bir kaç milyon bonservis bedeli ödenip transfer edile bilir. Yıl sonunu beklenirse ülkemize gelme olasılığı nerdeyse hiç yoktur. Galatasaray, Melo'ya gösterdiği cömertliği Sissoko'ya gösterirse Galatasaray'ın futbollunu bir kademe daha yukarıya taşır.

Kariyeri :
Ligue 1 : 184 maç / 20 gol / 23 sarı, 1 kırmızı kart
Fransa : 5 maç

isim :  Yoan Gouffran
Doğum tarihi : 25.05.1986
Yaş : 26
Boy : 1.75
Kilo : 70
Uyruk : Fransa / Guadeloupe
Pozisyon : Forvet

Guadeloupe asıllı olan Yoan Gouffran futbolla Caen takımda başladı. 17 yaşında Caen forması ile maçlara çıkmaya başladı. 19 yaşında ise Ligue 2'de 15 gol atıp Caen'ni Ligue 1 çıkarırken Ligue 2'nin de en değerli futbolcusu seçilmişti. Fransa ümit milli takımı ile gösterdiği performansla kendisi gibi Guadeloupe asıllı olan Thierry Henry'nin yeni varissi olarak gösterilmeye başladı.


2008 Hazirannında 6.5 milyon euro gibi yüksek bedelle Bordeaux'ya transfer oldu. Ayni sezonun son maçında attığı gol ile Bordeaux'yu şampiyon yaparken, futbolla başladığı Ligue 1'e taşıdığı Caen'ni tekrar Ligue 2'ye gönderdi.
Neyse Yoan Gouffran nasıl bir futbolcu olduğuna gelirsek çime alerjisi olduğu için potansiyelinin altında bir kariyeri olsada  Ligue 1'in en değerli forvetlerinden bir tanesi olduğu kesin. En belirgin özeliği ise hareketli oyunu ve doğru yerde bulunmayı bilmesi. Lakabıda "Le petit prince"

Kariyeri
Ligue 1 : 175 maç / 38 gol / 12 sarı kart
Ligue 2 : 71 maç / 23 gol / 6 sarı kart

isim :  Marco Estrada
Doğum tarihi : 28.05.1983
Yaş : 29
Boy : 1.78
Kilo : 73
Uyruk : Şili
Pozisyon : Orta saha

Şili milli formasınıda düzenli olarak giyen Marco Estrada Fransada 3. sezonunu geçiriyor. Montpellier'in şampiyonluğununun görünmez kahramanlarından bir tanesiydi. Defansif bir orta saha oyuncusu olsada son iki sezonda 9 asist yapmayı başardı. sert mücadelesi ve ikili mücadelelerdeki başarısı ile tanınıyor. Anadolu takımlarımız için faydalı olabilecek bir isim.

Kariyeri :
Ligue 1 : 66 maç / 6 gol / 12 sarı kart
Şili : 33 maç / 1 gol

isim :  Renato Civelli
Doğum tarihi : 14.10.1983
Yaş : 29
Boy : 1.93
Kilo : 89
Uyruk : Arjantin / Italya
Pozisyon : stoper

2003 yılında Banfield'da profesyonel olan Civelli, Banfield'de ki başarılı performans ile 2006 yılında Marsilya'ya transfer oldu. Marsilya'daki ikinci sezonunda 21 maçda görev almasına rağmen 2007 yılında ülkesi Arjantin'nin Gimnasia La Plata takımına kiralandı. 2008'de tekrar Marsilya'ya dönerek 14 maçada görev aldı. Marsilya biten sözleşmesini yenilemeyince San Lorenzo'ya transfer oldu. Ocak 2010'da tekrar Fransa'ya dönerek Nice'de oynamaya başladı.

Sol ayaklı bir stoper olan Civelli (1.93) boyuna rağmen çok ağır bir stoper değil. Bir stopere göre çok iyi tekniğinin olduğunu bile söyleye bilirim. Ayrıca  golcü özeliğinin yanında sert futbollu ile tanınıyor. Eski yedeği Karabükspor forması giyen savruk Larrys Mabiala'nın fena defans oyuncusu sayılmadığı Ligimizde Renato Civelli  fark yarata bilir.

Kariyeri :
Ligue 1 : 138 maç / 15 gol / 33 sarı , 5 kırmızı kart
Devamı »

Haziranda Bedavalar / vol.1



isim : Mapou Yanga-Mbiwa
Doğum tarihi : 15.05.1989
Yaş : 23
Boy : 1.84
Kilo : 77
Uyruk : Fransa / Orta Afrika Cumhuriyeti
Pozisyon : Stoper

ilk profesyonel maçına 17 yaş 9 aylık ken Bastia maçında çıkan Yanga-Mbiwa. Montpellier'in o zaman ki Hocası Rolland Courbis tarafından sol bek'de görevlendirildi. 2009'da takımın başına Rene Girard'ın geçmesi ile ilk önce sağ bek sonra stoper'e kaydırıldı. Stoper olarak 2009 da Ligue 2, 2012 de Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı.Genç kaptanın bir kaç sezondur takıp eden bir çok dev kulüb var ama hiç bir kulüb bedelini verip transfer etmedi.  2013'ün Haziranında bonservissiz transfer olabileceğinden dolayı talıpleri dahada artacaktır. Ujfalusi'nin emeklilik zamanın geldiğine göre Galatasarayın, Dany ve Semih'e liyderlik edecek soğuk kanlı, ayakları yere sağlam basan bir stoper'e ihtiyacı olacak. Yanga-Mbiwa  da bu görev için biçilmiş kaftan.

Kariyeri :
Ligue 1 : 113 maç / 2 gol / 24 sarı, 2 kırmızı kart
Ligue 2 : 64 maç / 2 gol / 7 sarı, 1 kırmızı kart
Fransa : 3 maç

isim : Guillaume Hoarau
Doğum tarihi : 05.05.1984
Yaş : 28
Boy : 1.92
Kilo : 80
Uyruk : Fransa
Pozisyon : Forvet

Fransa'nın deniz aşırı adalarından biri olan Reunion da dünya gelmiş olan Hoarau 2007-2008 sezonunda 28 gol atarak Havre'yi Ligue 1'e taşıdığında isminden söz ettirmeye başarmıştı. O sezon 500 bin euro karşılığında Paris Saint-Germain'e transfer oldu. Paris'deki ilk sezonunda 17 gol atarak Ligue 1'e iyi bir başlangıç yapsada geriye kalan sezonlarda bu performansını yakalayamdı. Geçen sezon başındaki geçirdiği sakatlıkndan dolayı ve Paris'in transfer çılğınlığından dolayı gözden düşmüş durumda. Luyindula gibi süpriz bir sözleşme kapmazsa sezon sonunda serbest kalacak. Fiziği ve hava toplarındaki hakimiyeti ile Ligimizde fark yarata bilecek bir futbolcu.
Kariyeri :
Ligue 1 : 110 maç / 37 gol / 13 sarı, 1 kırmızı kart
Ligue 2 : 140 maç / 69 gol / 6 sarı kart
Fransa : 5 maç

isim : Rod Fanni
Doğum tarihi : 06.12.1981
Yaş : 30
Boy : 1.86
Kilo : 75
Uyruk : Fransa / Benin
Pozisyon : Stoper / sağ bek

Benin'ni bir ailenin çocuğu olarak Martigues dünyaya gelmiş olan Fanni doğduğu şehrin takımında futbolla başlamış ve takımın Ligue 2'ye çıkmasında katkıda bulunmuş. Sırası ile Martigues, Lens, Châteauroux (kiralık), Nice ve Rennes takımlarında oynadıkdan sonra 2010/11 sezonunun devre arasında  Azpilicueta sakatlanması ile 4 milyon euro Marsilya'ya transfer oldu.

 Hiç bir zaman çok yenekli olasada mücadelesi ve çalışkanlığı ile her zaman göz doldurmuş bir isim. Defansın sağında ve merkezinde görev aliyor. Galatasaray ve Fenerbahçe dahil olmak üzere Ligimizdeki her takımda banko oynaya bilecek düzeyde. Hangi takım transfer ederse etsin 3-4 sezon üstün performan alır.

Kariyeri :
Ligue 1 : 261 maç / 4 gol / 29 sarı, 2 kırmızı kart
Ligue 2 : 93 maç / 1 gol / 5 sarı kart
Fransa : 5 maç

isim :  Foued Kadir
Doğum tarihi : 05.12.1983
Yaş : 28
Boy : 1.79
Kilo : 73
Uyruk : Fransa / Cezayir
Pozisyon : Ofansif orta saha / sağ- sol kanat

ülkemizde ismi çok fazla bilinmesede Fransa'da her sezon ismi transfer dedikodularında karışan bir isim. Geride bıraktığız transfer sezonunda ASSE, Lille, Lyon ve Marsilya ile ismi sıkca anılmıştı ama transferi gerçekleşmedi. Bu defa talipleri dahada çok olacaktır. ülkemizde muhtamel kazanacağı parayı Fransada kazanma ihtimali yoktur. Kulüblerimiz devreye girerse çok rahatlıkla transfer edebilirler.
Nasıl bir futbolcu olduğuna gelirsek Ofansif ortasaha ve sağ- sol kanatda görev alabiliyor. üstün top tekniği ve isabetli ortaları en belirgin özelliği.

Kariyeri :
Ligue 1 : 74 maç / 11 gol / 7 sarı kart
Ligue 2 : 67 maç / 6 gol / 4 sarı kart
Cezayir : 14 maç / 2 gol
Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine