Chedjou Kimdir?


Bir kaç gün önce Bülent Tulun ile Aurelien Chedjou'nun çekilmiş fotoğrafları sosyal medya'da  paylaşıldı ama ellimizden o kadar çok futbolcu Kap'ıldıkı temkinli olmak için Chedjou hakkında birşeyler karalamadim. Aurelien Chedjou'da Saint Etiennes maçından sonra Galatasaray ile 4 yıllığına anlaştığını açıkladıktan sonra karalamanın zamanı gelmiştir.

Chedjou transferinin maddi kısmı açıklanmasada 7.5 milyon bonservis,Chedjou'yada yıllık 2.2 milyon verileceği söyleniyor(Chedjou Lille'de 1.6 milyon kazanıyordu). Galatasaray'ın kadrosundaki futbolcuların kazançlarına bakılınca Chedjou ederini bulmuş gibi duruyor.

Chedjou Kimdir ?

Adı : Aurelien Bayard Chedjou Fongang
Doğum tarihi : 20 Haziran 1985 (27 yaşında)
Doğum yeri: Douala, Kamerun
Boyu: 1,84 m 
Lakabı :The Rock (Kaya)

Aurelien Chedjou 20 Haziran 1985'te Kamerun'un Douala şehrinde doğdu. Chedjou, Futbola ülkesi Kamerun'da Kadji Sports Academy takımında başladı. 2002 yılında La Liga ekiplerinden Villareal'in altyapısına geçiş yapti. Bir sezon sonrada Fransa 3.lig takımlarından Pau'ya transfer oldu. 2004-2007 arası üç sezon dördüncü liglerde mücadele ettikten sonra  22 yaşında Lille takımına katıldı.  O yıl yani  2007-2008 sezonunun çoğunu Lille B takımında geçirdi ve A takımla sadece 2 maça çıktı. ilk Ligue 1 maçında Lorik Cana'lı Marsilya'ya ikinci maçındada Elmander'li Toulousa karşı oynadı. (Elmander golde atmıştı)

Ofansif orta saha olarak Lille saflarları katılan Chedjou,  o dönemde Lille'in başında olan Claude Puel tarafından defansif orta saha olarak değerlendirildi. Rudi Garcia'nin Lille'in başına geçmesiyle Adil Rami, Nicolas Plestan tandeminin önünde üçüncü bir stoper, önlibero arası bir pozisyonda değerlendirdi.(Garcia'ya şimdide zaman zaman  Chedjou ve Basa'nın önünde Rozehnal'ı kullanıyor)

22 yaşına kadar dördüncü Liglerde ofansif orta saha olarak görev alan Chedjou 2009/2010 sezonu ile birlikde gerçek bir stoper olarak görev almaya başladı.  Chedjou'dan daha atletik ve kuvvetli olan Adil Rami rakip forvetleri karşılarken Chedjou oyun kuran, arkayı toplayan stoper görevini üstleniyordu. Lille şampiyon olup Adil Rami takımdan ayrılınca yeni patneri Marko Basa daha yavaş ve bekleyen bir stoper olunca bir evrim daha geçirmek zorunda kalarak ilk toplara müdehala eden stoper rolünü üstlenmeye başladı. Kesici stoper olarak oynamaya başladıktan sonra top kazanma yeteneğide çok gelişti.Top kazanma Ligimizde bir stoper bir maçta ne kadar top kazanır pek bilmiyorum ama Chedjou ortalama maç başı 17.32 top kazanıyormuş ki bence çok yüksek bir rakam. Buluştuğu topların % 87'sini doğru kullandı göz önüne alınca ne kadar değerli bir stoper olduğu ortaya çıkıyor.


Ofansif ortasaha dan devşirme olduğu için oyun görüşü ve oyun zekası oldukça yüksek .  öz güveni ve cesareti arada sorun yaratsada mevcüt stoperimiz Dany'nin riskli  oyunu ve paslarılarından sıkça yaka silkmeye alışık olduğumuz için Chedjou'nun bu yönü fazla gözümüze batmaya bilir.  Arada işin şovuna kaçıp Cvitanic ve Ibrahimoviç'e attığı çalımıda mutlak izletecektir.   

Devamı »

U20 Dünya Kupası Fransa Kadrosu



U20 Dünya Kupası Fransa Kadrosu

U20 Dünya kupasında mücadele edecek olan Fransa milli takımı aday kadrosu teknik direktör Pierre Mankowski tarafından açıklandı. Lorient forması ile son haftalarda göze batan Mario Lemina'nin ilk kez milli takıma alınmış olması hariç beklenen isimler yer alıyor.

 Aday kadro şu futbolculardan oluşuyor

Kaleciler:
Alphonse Aréola (PSG), Paul Charruau (Valenciennes), Maxime Dupe (FC Nantes)

Defans :
Lucas Digne (Lille), Dimitri Foulquier (Stade Rennais), Christopher Jullien (Auxerre / L2), Jérôme Roussillon (Sochaux), Youssouf Sabaly (PSG), Mahamadou Naby Sarr (Lyon), Samuel Umtiti (Lyon), Kurt Zouma (Saint-Etienne).

OrtaSaha:
Geoffrey Kondogbia (FC Séville, ESP), Mario Lemina (Lorient), Axel Ngando (Stade Rennais), Paul Pogba (Juventus/ITA), Jordan Veretout (Nantes, L2).

Forvet :
Jean-Christophe Bahebeck (Troyes), Alexy Bosetti (Nice), Yaya Sanogo (Auxerre/L2), Florian Thauvin (Bastia), Thibault Vion (Porto/POR).
Devamı »

Fransada 2013 Yılının En İyileri



UNFP (Ulusal Futbolcular Birliği)  Tarafından 22 yıldır düzenli olarak seçillen yılın en iyileri belli oldu

Ligue 1 yılın futbolcusu : Zlatan Ibrahimovic (Paris-SG)
Ligue 1 yılın teknik direktörü :  Carlo Ancelotti (Paris-SG) ve Christophe Galtier (Saint-Etienne)
Ligue 1 yılın gelecek vaadeden futbolcu : Florian Thauvin (Bastia)
Ligue 1 yılın kalecisi : Salvatore Sirigu (Paris-SG)
Ligue 1 yılın golü : Saber Khlifa (Evian-TG)
Ligue 1 yılın 11'i:  Sirigu (PSG) – Jallet (PSG), Thiago Silva (PSG), Nkoulou (Marseille) – Maxwell (PSG) - Valbuena (Marseille), Verratti (PSG), Matuidi (PSG), Payet (Lille) – Aubameyang (Saint-Etienne) – Ibrahimovic (PSG)

Ligue 2 yılın futbolcusu : Gianelli Imbula (Guingamp)
Ligue 2 yılın teknik direktörü :  Jocelyn Gourvennec (Guingamp)
Ligue 2 yılın kalecisi: Zacharie Boucher (Le Havre)
Yılın Kadın futbolcusu : Lotta Schelin (Lyon)

Devamı »

Guingamp Ligue 1'de

Guingamp çok ilginç bir ekip. En efsane sezonlarından sonra büyük yıkımlar yaşıyor.

1996/1997 sezonunda Intertoto kupasını kazanıp UEFA'da Kanu'lu, Paul Ince'li, Zamorano'lu, Djorkaeff'li kadrosu ile UEFA kupasını kazanan Inter takımına Italyada kök söktürdükten  bir sezon sonra (1-1) Ligue 2 düşmüştü.

2002/2003 sezonunda Didier Drogba ve Florent Malouda'lı kadrosu ile Ligue 1'deki en iyi performansını sergileyip Ligde 7. olduktan bir sezon sonra Ligue 1'de 18. olup Ligue 2'nin yolunu tuttu.

2008/2009 sezonunda ise Ligue 2'de çok iyi bir sezon geçirmeselerde Coupe de France'da final oynayıp kupayı müzelerine götürdükten bir sezon sonra yine bir alt lige düşmeyi başarmıştı (National).
 (1976-1977 sezonundan sonra en düşük seviyeleri)

Neyse bunlarda neden aklıma geldi bilmiyorum ama National'a düşen Guingamp'ın başına geçen Jocelyn Gourvennec ilk sezonunda takımını Ligue 2'ye, üçüncü sezonunda ise Ligue 1'e taşımayı başardı. Umarım bu başarılı sezondan sonra yine tarih tekerrür etmezde Fatih Atik'li Guingamp'ı uzun yıllar Ligue 1'de izleriz.

 Altdaki video'da Jocelyn Gourvennec'in öğrencilerinin Ligue 1 kutlamaları yer alıyor.





Devamı »

Selim Kayacı Dortmund'da


Saint-Etienne alt yapısında 7 senedir eğitim gören Selim Kayacı bir süredir Dortmund ile deneme  antrenmanlarına çıkıyordu. Selim Kayacı gösterdiği performansma Dortmund yetkililerinin beğenisini kazandı ve iki hafta sonra Selim Kayacı Dortmund ile profesyonel sözleşme imzalayarak Dortmund'un yeni Nuri şahin'i olmak için emek harcayacak. iki taraf için hayırlı olsun.

Hatırlatma : Selim Kayacı  Fransa U16 milli takımı ile 11 maça çıktıktan sonra Gökhan Keskin tarafından U17 milli takımıza davet edilip 4 maçda görev almıştı.

Devamı »

Şampiyon Parisiens

Tarihindeki 3. şampiyonluğu elde eden Paris Saint-Germain'li futbolcularının soyunma odasındaki sevinç anları. (1986-1994-2013)





Devamı »

Fransa'da yıllın en iyileri adayları belli oldu

UNFP (Ulusal Futbolcular Birliği)  Tarafından 22 yıldır düzenli olarak seçillen yılın en iyileri ödülü adayları belli oldu.

Ligue 1 yıllın futbolcusu adayları:  Pierre-Emerick Aubameyang (AS Saint-Etienne) , Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain) ve Thiago Silva (Paris Saint-Germain)

Ligue 1  yıllın teknik direktör adayları : Carlo Ancelotti (Paris SG),Elie Baup (O. Marseille)Christophe Galtier (AS Saint-Etienne) ve Claude Puel (OGC Nice)

Ligue 1 yıllın gelecek vadeden futbolcu adayları : Remy Cabella (Montpellier), Lucas Digne (Lille), Florian Thauvin ve Marco Veratti (Paris Saint-Germain)

Ligue 1 yıllın kalecisi adayları : Mickaël Landreau (Bastia), Steve Mandanda ( Marsilya), Stephane Ruffier ( Saint-Etienne) ve Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)

Ligue 2  yıllın teknik direktör adayları : Michel Der Zakarian (FC Nantes) Jocelyn Gourvennec (EA Guingamp) Stéphane Moulin (Angers SCO) ve Claudio Ranieri (AS Monaco)

Not : Yıllın en iyi 11'i, Ligue 2'de yıllın kalecisi ve futbolcusu adayları ise açıklanmadı.


Devamı »

Olympique Lyon 2013/2014 formaları



Bu hafta sonu PSG maçi ile ilk kez görücüye çıkacak olan 2013/2014 sezonun Forma fiyatları,(Erkek : 80 € , Bayan 70, çocuk 65 )
İç Saha Forması






Deplasman Forması 







3.Forma 




Bayan futbol takımının giyeceği formalar






Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine