2013-2014 sezonu #Ligue 1

Ligue 1'de 2012-2013 sezonunu Paris Saint-Germain 83 puanla tamamlayarak şampiyon olmuştu.  2013-2014 sezonununda en büyük favorisi yine Paris Saint-Germain. Başta Monaco ve Marsilya olmak üzere diğer takımlar Paris Saint-Germain'ni alt etmek için uğraşacaklar.

9 Ağustos Cuma akşamı Montpellier - Paris Saint-Germain  arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak Ligue 1'deki 20 takımın son durumlarını kısaca inceleyeme çalışacağım.

Paris Saint-Germain :

Gelenler : Edinson Cavani, Lucas Digne, Marquinhos
Gidenler : Diego Lugano, Kevin Gameiro, Siaka Tiene, Sylvain Armand, David Beckham, Ronan Le Crom (Ikoko, Sabaly, Areola, Landre ve Bahebeck kiralik )

 Paris Saint-Germain'de en büyük değişiklik yönetim kanadında oldu.Valenciennes maçında hakemi itekleyerek 12 ay ceza alan Leonardo, Carlo Ancelotti'yide ikna edip takımda tuttamayınca kovuldu. Nasser Al-Khelaifi yıldızları yönetmesi için takımnın başına Başkan (Président) lakablı Laurent Blanc'ı getirdi. Laurent Blanc'nın PSG'deki geleceğini ligdeki başarısı değilde, şampiyonlar liginde neler yapacağı bellirleyici olacak.
Futbolcu kanadında takımdan ayrılanlar geçen sezon çok fazla süre alanmayan isimler. Ayrılıkları takımı etkilemeyecek. Laurent Blanc getiriliş amaçı olan yıldız yönetiminde başarılı olursa şampiyonluk çok uzak değil.

Muhtemel 11 : Sirigu, Jallet, Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell (Digne), Matuidi, Verratti, Pastore (Lucas), Lavezzi, Ibrahimoviç, Cavani 
Monaco : 
Gelenler : Monachello, Isimat-Mirin, Anthony Martial, James Rodriguez, Moutinho, Toulalan, Falcao, Abidal, Fabinho, Borja Lopez
Gidenler : Medjani, Mendy, Pinteaux, Tziolis, Appiah, Adriano, (Dingome, Monachello, Salli, Sourzac, Labor, Pandor kiralik)

Rus patron 146 milyon harcadı halada transfer için uğraş veriyor. Transfer piyasasını 200 milyonla kapatacağa benziyor. Böyle takımlar transfer atağına kaktıkları sene genelde  başarılı olamiyorlar. Kadro kalitesi olarakta hala Paris Saint-Germain'nin çok gerisindeler Monaco için ikincilik çok büyük başarı olur.  Bu sezonu geçiş dönemi olarak kabul edip Anthony Martial Borja Lopez ve Ferreira-Carrasco gibi gençleri takımın bir parçası yaparsalar Monaco için büyük kazanım olur. Birde kesinlikle sağ bek transfer etmeleri lazım Raggi ile olacak iş değil

Muhtemel 11 : Subasic, Raggi, Carvalho, Mirin, Abidal, Toulalan, Moutinho, Rodriguez, Carrasco, Falcao
Marsilya :
Gelenler : Dimitri Payet, Benjamin Mendy, Imbula, Saber Khlifa
Gidenler : Joey Barton, N'Diaye, M'Bow (Omrani, Sougou, Mango kiralik ) Amalfitano'nun gidişi resmiyete dökülmedi

Transfere 24 milyon harçadılar ama hepside ihtiyaça yönelik transferlerdi. Ligue 2'nin en iyi futbolcusu Imbula ve Lille'de harika bir sezon geçiren Payet geçen sezon ki form düzeylerini bu sezonda devam ettire bilirseler geçen sezon topladıklari 71 puanın üstüne çıkarlar. Khlifa güzel goller atan bir forvet ama Khlifa'ya güvenip Gignac'ı gönderirseler çok büyük hata olur.  Yedek kulübesi çok kaliteli olmasada uzun zamandır bir arada oynayan futbolculardan kurulu bir takım olmaları en büyük avantajları.  Benjamin Mendy'nin performansı dikkatle izlenmeli.

Muhtemel 11 : Mandanda, Fanni, Nkoulou, Mendes, Morel (Mendy) Romao, Imbula, Valbuena, Ayew, Payet, Gignac
Saint-Etienne 
Gelenler: Valette, Tabanou, Ibrahim Sissoko, Corgnet, Baysse
Gidenler : Kitambala, Aubameyang, Coulibaly, D'Daw, Molla, Laudrup, Bodmer

Geçen yıl şampiyonlar ligine gitmeyi oynanan futbol olarak hak eden takımdılar. Aubameyang'ın kaybı telafi etmek kolay olmasada stoper-sağ Baysse, sol kanat Tabanou ve ofansif ortasaha Corgnet direk onbire gire bilecek isimler. Avrupa Liginde oynadıkları Milsami maçındada bu futbolcuları takıma monta ettiler. Sezona çok iyi başlayan Brandao'ya alternatif olsun diye istenen Mevlüt Erdinç hamlesi gerçekleşirse  şampiyonlar ligine gitme sıralaması için favorilerden bir tanesi olurlar. Christophe Galtier'in yetiştiriciliği ve analiz yeteneği Saint-Etienne 'n büyük avantajı.

Muhtemel 11 : Ruffier, Clerck, Zouma, Baysse, Ghoulam(Brison), Guilavogui, Cohade, Corgnet, Hamouma, Tabanou, Brandao
Lille 
Gelenler : Abdoulaye Diaby, Jeanvier, Simon Kjaer
Gidenler : Chedjou, Petretti, Digne Omar Wade (Michel, Abdoulaye Diaby, Bruno, Klonaridis, Oukidja kiralik)

Lille, Avrupa kupalarına gidemeyince eldeki en iyi üç futbolcusunu elden çıkartmak zorunda kaldılar. Lille için bu çok alışık olmadıkları bir durum olmasada Rudi Garcia gibi teknik adamı kayıp etmelerini kolay kolay atlamaları mümkün görünmüyor. Rudi Garcia'nın bir alt versiyonu René Girard takımın başına geçirdi. Girard çok iyi bir yetiştirici olsada Garcia gibi golün nasıl atılması gerektiğini yazıp gönderecek analiz yeteneğine sahip değil. 

Giden futbolculardan Digne'nin yerini takımın jokeri Beria bir doldura bilir ama  o zamanda sağ bekde yetersiz kalırlar. Payet'nin yerine monte edilmesi beklediğim Thauvin'den ilk sezonunda Payet performansı beklemek haksızlık olur. Temel taşlarını kayıp etmiş bir Lille Avrupa kupalarına katılırsa başarılı sayarım.

Muhtemel 11 : Elana, Berai, Basa, Kjaer, Souare, Mavuba, Gueye, Martin, Origi, Kalou, Thauvin
Rennes
Gelenler : Sylvain Armand, Nelson Oliveira,
Gidenler : Mavinga, Montano, Brahimi, Verhoek, Ilunga, John Mensah 

Futbolcu bazında takımda çok büyük değişiklik yoktur. Ligdeki sıralamalarını yeni hocaları Philippe Montanier bellirleyecek. Takımın başına geçen Philippe Montanier Valenciennes yıllarındada  Real Sociedad'dada pas oynu ile göze hoş gelen takımlar yarattı. Ellindede çok kötü bir takım yoktur istediği oyun felsefesini futbolculara uygulata bilirse Ligin süpriz takımı olurlar. U20 Dünya kupasının en iyilerden Foulquier ve geçen yıl kötü bir sezon geçiren Sadio Diallo'dan bu sezon çok büyük patlama bekliyorum. Rennes'in olmazsa olmazı Alessandrini'nin sağlıklı olarak futbola dönmesi.

Muhtemel 11 : Costil, Foulquier, Kana-Biyik, Catherine, Armand,Pajot, Makoun, Diallo(Danze), Pitroipa, Alessandrini, Mevlüt
Lyon
Gelenler : Bedimo, Miguel Lopes, Gael Danic, 
Gidenler : Lisandro Lopez, Bastos, Monzon, Lovren, Reveillere, Anthony Martial

Remi Garde'nin işi bu sezon daha zor Lisandro Lopez gibi bir hücüm silahını kayıp ettiler kolay kolay yerini doldurmakda çok kolay olmayacak. Bafetimbi Gomis'de gitmek için çok direniyor. Gomis'ide kayıp ederseler geçen sezon elde ettikleri üçüncülüğü elde etmeleri için Yassine Benzia'nın süpermen olması gerekli. Birde yaşlanmış bile olsa  Reveillere'in kayıbıda yabana atılmaz. Yerine gelen Miguel Lopes Grasshoppers maçlarındaki gibi oynarsa Lyon sağ bekden çok çeker. Bedimo'nun gelişi ile Umtiti'nin stopere geçecek olmasıda sezonun en büyük kazancı. Adamım Clément Grenier'de Ligue 1' damgası vurur.

Muhtemel 11 : Anthony Lopes, Miguel Lopes, Bisevac, Umtiti, Bedimo, Gonalons, Malbranque, Grenier, Lacazette, Danic, Gomis

Bordeaux 
Gelenler : Lucas Orban, Brechet
Gidenler : Tremoulinas, Modeste, Chevalier, Marange, Keita, (Laborde, Sala kiralik)

Takımdan ayrılan Tremoulinas hariç diğer futbolcular görev almayan isimler. Tremoulinas'ın yerine de Arjantinli Lucas Orban transfer edildi. Orban hiç tanımadığım bir futbolcu neler yapacağını hep beraber izleyeceğiz. Bordeaux'un geçen sezon stoper ve forvetde sıkıntısı vardı. Bu bölgelere transfer yapılmadı aynı sıkıntılar devam edeceğe benziyor. (Henri Saivet aklını başına olmazsa) Adre Poko ve Hadi Sacko Bordeaux adına ümit veren futbolcular.

Muhtemel 11 : Carrasso, Mariano, Sertic, Sane, Orban, Poko, Obraniak, N'Guemo, Plasil, Belay, Saivet
Toulouse 
Gelenler : Oscar Trejo, Uros Spajic, Mihai Roman
Gidenler : Tabanou, Aguemon, Braaten, Capoue( daha resmiyete dökülmedi)

Geçen sezonu 10. sırada tamamlayan Toulouse güçlenmekden çok güç kayıp etti. Tabanou ve Capoue gibi iki ismin yerini doldurmaları mümkün değil. Bu sezon transfer ettikleri Spajic çok iyi bir stoper kumaşına sahip ama yeteri kadar stoperleri vardı. Oscar Trejo'ye 2.5 milyon verdiler bakalım neler yapa bilecek. Rumen Mihai Roman'da iyi bir yedek olabilir. Fransa U19 milli takım futbolcusu Kévin Rodrigues dikkatle izlenmeli.

Muhtemel 11 : Ahamada, Aurier, Abdennour (Zebina) , Spajic (Yago), M'Bengue, Didot, Trejo, Regattin, Rodrigues (Roman), Regattin, Ben Yedder

Nice
Gelenler : Brüls, Mendy,
Gidenler : Civelli, Meriem, Kevin Diaz

Transfer sezonunu sıfır gelir-giderle tamamladılar. Nampalys Mendy ne kadar büyük kazançsa, Civelli gibi bir stoperin gitmeside o kadar büyük kayıp. Nice bünyesinde orjinal stoper olarak sadece Pejcinovic ve Gomis var. Bu sezon Avrupa Ligindede mücadele edecekler stoper transferi şart. Kiraladıkları Brüls'de bir sıralar Trabzonspor bünyesindeydi.  ümit milli Eysseric ve 16 yaşındaki Neal Maupay sezonun en dikkat çekecek futbolcularından olur.

Muhtemel 11 :  Ospina, Genevois, Pejcinovic, Gomis, Kolodziejczak, Mendy,Digard, Traore, Bautheac, Brüls(Eysseric), Cvitanich
Montpellier
Gelenler : Montano, Sanson, Tiene, Djamel Bakar
Gidenler : Charbonnier, Bedimo, Utaka, Valette, Estrada, Belhanda

Jean Fernandez gibi kötü bir teknik adama Nicollin gibi bir deli ancak takım emanet eder.(Jean Fernandez'li Nancy 19 maçta 11 puan toplamıştı. Aynı takım en iyi futbolcularını satmasına rağmen Patrick Gabriel yönetiminde 29 puan  toplamasına rağmen Ligden düşmüştü.) Fernandez gibi kötü bir teknik adamın yanı sıra geçen yıl ki onbirde görev alan Bedimo, Utaka, Belhanda ve Estrada gibi dört as futbolcusunu kayıp ettiler. 

Takıma yeni katılan Djmel Bakar çok gol atan bir futbolcu olmasada iyi bir takım oyuncusu. Genç Sanson çok iyi bir futbolcu olacak ama daha çok yolu var. Montano transferi ise Galatasaray'dan avrupaya kaçıpta tutunamayınca geri dönen futbolculara benziyor. Arif Erdem olursa ne ala !

Remy Cabella takımın yıldızı konumda ama oda vitrin yapacağı maçlarda sazı elline alıyor. Geçdiğimiz sezonu kötü geçiren Jamel Saidi, Mounier, Ait-Fana ve sakatlıktan yeni kurtulan Stambouli en iyi performslarına ulaşmazsa Montpellier için felaket bir sezon olabilir.

Muhtemel 11 : Jourdren, Congre, Hilton, El Kaoutari, Stambouli,  Jamel Saidi, Cabella, Mounier, Camara, Bakar
Lorient
Gelenler : Guerreiro, Aboubakar
Gidenler : Corgnet, Le Lan, Giuly, Koutuan
2012-2013 sezonda topladıkları 53 puanın yanı sıra en oynadıkları güzel futbolla dikkat çeken Lorient maestrosu Corgnet'i kayıp etti. Corgnet'in yerini dolduracak bir transfer hamlesi yapmasalarda etkili kanat elamanları ile bu açığı kapatmaya çalışacaklar. Aliadiere'nin ayrılma ihtimalden dolayı Aboubakar transfer edildi ama Aboubakar potansiyelini bir türlü yansıtamadı. Aliadiere ayrılırsa takımın pozitif futbollunu baltalaya bilir. U20 Dünya kupasında mücadele eden Lemina ve yeni transfer Guerreiro'yu dikkatle izlemekde fayda var.

Muhtemel 11 : Audard, Gassama, Ecuele, Bourillon, Guerreiro, Lemina, Reale, Jouffre, Barthelme, Monnet-Paquet, Aliadiere

Sochaux
Gelenler : Faussurier, Abdoul Camara
Gidenler : Mikarin Ovono, Osanga, Duplus, Yartey, Sio

Sebastien Corchia'nin 3.5 milyonluk serbest kalma bedelinin ödeneceğini düşünen Eric Hely, 2012-2013 sezonunun en iyi 3-4 sağ pek performansından birini sergileyen Faussurier'i 400 bin euroya transfer etti. şimdi ellerinde iki tane iyi sağ bek oldu Faussurier'i solda kullana bilirler.

Geçen sezon devre arasında Wolfsburg'dan kiralık olarak gelen Giovanni Sio çok büyük katkı vermişti ama Wolfsburg'un istedeği 2 milyonluk bedeli ödeyemediler Sio'nun yeride eski futbolcuları Abdoul Camara'yı kiraladılar. Camara Paok'da neler yaptı bilmiyorum ama Sochaux'da idare ediyordu. Sochaux alt yapısında yetişen Joachim Eickmeyer adından söz ettire bilir

Muhtemel 11 : Pouplin, Corchia, Peybernes, Kante, Roussillon( Faussurier), Kalilou Traore, Eickmeyer, Contout, Boudebouz, Bakumbu, Butin (Privat)
Valenciennes 
Gelenler : Doumbia, Novaes, Yamissi, Chitu, Bahebeck
Gidenler : Leca, Sankhare, Sanchez, Remi Gomis, Aboubakar, Gael Danic, Mirin

ilk onbiri oluşturan dört oyuncu ve nerdeyse her maçta sonradan oyuna giren iki futbolcularını kayıp ettiler ama Daniel Sanchez akılı bir teknik adam yine birşekilde gidenlerin yerini doldurur.  Yamissi ve Doumbia, Gomis ve Sanchez'in yerine transfer edildi. Aynı düzey futbolcular değiller ama sıfır maliyetle alındıkları için iyi transfer diye bilirim. PSG'den kiralanan Bahebeck sezona 15 gol hedefi ile girdi Valenciennes'in en büyük kozlarından biri. 700 bin euroya alınan Rumen Chitu Valenciennes'in adından en çok söz etiren ismi olacak gibi.  Karjean, Masuaku, Kenny Lala ve Lindsay Rose gibi gençlerde büyük gelecek var.

Muhtemel 11 : Penneteau, Lala (Mater), Rose, Angoua (Karjean), Bong (Nery, Masuaku), Ducourtiux (Doumbui), Saez (Chitu), Yamissi, Dossevi, Bahebeck, Le Tallec

Reims
Gelenler : Conte, Charbonnier, Oniangue, Eliran Atar, Mads Albaek
Gidenler: Fauvergue, Ramare

Geçen sezon Brest'den sonra en az gol atan takımı olmalarına ragmen toplanan 43 puanı savunmalarına borçlular.  Gol kısırlığına çare olsun diye israilli golcü Atar ve Montpellierden Charbonnier'i transfer ettiler. Charbonnier'den bir şey olacağı yoktur.Geçen sezonnun devre arasında transfer edilen De Preville'in önünü kesmekden başka birşeye yaramaz. Eliran Atar Tel-Aviv adına 22 gol atmış. Fizik olarak Ligue 1'e ayak uydursa faydalı olabilir.  En iyi transferleride orta sahada görev almasına rağmen Midtjylland  adına 9 gol atan Mads Albaek. Albaek sol ayaklı hücümcü bir ortasaha elamanı. Reims'in Krychowiak gibi bir canavarı vardı. Birde Albaek gelince çok iyi bir orta alana sahıp oldular. PSG'den kiralanan Conte, Tacalfred ve Weber'e çok iyi bir yedek olacak. 

Muhtemel 11 : Agassa, Mandi, Tacalfred, Weber, Signorino, Fortes, Albaek, Krychowiak, Oniangue(Devaux), Ayite, Atar
Ajaccio
Gelenler : Pedretti, Arrache, Perozo, Eduardo, Tonucci, Bonnart, Scibe, Hengbart, Popescu, Dielna
Gidenler : Sammaritano, Delort, Diawara, Bouhours, Maire, Saad, Zahibo, Oberhauser, Tiberi, Lippini, Gigliotti, Poulard

 Ajaccio'nun yeni hocası olan beyaz tilki Fabrizio Ravanelli'nin işi gerçekden çok zor. Tonla adam alındı, bir o kadarda dönderildi ama hala ligin en yaşlı takımılar. Gidenlere nisbeten gelen isimlerden bir kaçının elle tutulur tarafı var. Pedretti yaşlandı ama hala iş yapacak bir futbol aklına sahip. Serie B takımlarından Cesena'dan alınan Tonucci'yi Ravanelli özelikle istemiş. Venezuela'lı Gnenddy Perozo'yu tanımıyorum ama 42 kez milli olmuş demekki belirli bir seviyesi var.  Eduardo ve Hengbart gibi isimlerden bahsetmeye hiç gerek yoktur. Ajaccio Ligue 1'den düşecek takımlardan biri olur.

Muhtemel 11 : Ochoa, Bonnart, Perozo(Zubar), Tonucci, Andre(Popescu), Belghazouani, Pedretti, Pierazzi, Cavalli, Lasne(Mostefa) Mutu
Evian :
Gelenler: Hansen, Sougou, Sabaly, Bertoglio, Escobar, Blanc, Benezet
Gidenler : Adnane, Khlifa, Betao, Sagbo, M'Madi, Mbarki, Andersen 

Biraz Ligue 1'i takıp eden birine sorsan Evian'nın en iyileri kim diye sorsan Khlifa ve Sagbo ismini verir. Bu iki isimde takımdan ayrıldı. Sagbo daha iyi paralara satıla bilirdi ama iki sezondur yeterince naz çekmiştiler. Usanmış olacaklar ki ilk ciddi teklifde sattılar. Khlifa'yı ise çok iyi paraya verdiler. Bu sezonun sonunda sözleşmesi bitecek bir futbolcudan 2.5 milyon ve Sougou gibi çokda kötü olmayan bir forvetti bedavaya kiralamış oldular. Diğer kiraladıkları Sabaly ve Blanc'da büyük potansiyel var ama oynamaya hazırlar mı onu maçlarda göreceğiz. Para vererek aldıkları Benezet, Barbosa ile Evian'nın en büyük kozu olacak. Birde kaleye Hansen'ı aldılar. Andersen gibi piç edilmezse iyi kaleci. Ligden düşmeye aday 5 takımdan biriler 

Muhtemel 11 : Hansen, Wass, Mongongo, Mensah, Sabaly, Benezet, Rabiu, Sorlin(Tie Bi), Ehret (Bertoglio), Barbosa, Sougou
Bastia 
Gelenler : Romaric, Leca, Squillaci, Adama Ba, Bruno, Keserü, Modesto, Diakite, Raspentino
Gidenler : Choplin, Agostini, Novaes, Rothen, Marchal, Vannucci, Bonnefoi, El-Azzouzi, Angoula, Varenne, Vincent

Devre arasında satılan Florian Thauvin ve geçen sezonu Bastia'da kiralık geçiren Modeste gibi çok önemli iki hücüm silahını kayıp ettiler. Thauvin ve Modeste, Bastia'nın attığı 50 golden 29'da direk olarak etkiliydiler. Tabiki bu futbolcuların yerlerinin dolması çok kolay olmayacak.

Ligue 2'nin en iyi golcüleriden biri olan Keserü'yi bedavaya kaptılar. Bastia'da Gekas etkisi yarata bilir. Türk takımlarının uzatmalı sevgilisi Romaric'de bedavaya getirdiler. Romaric, Le Mans günlerinden performans olarak çok uzak olsada iyi transfer. Arsenal'dan yine bedaya alınan  Squillaci ve Ligue 1'nin kokusunu bilen Diakite ve Modesto tecrüberi ile takıma çok şey katacakları kesin. Kiralık olarak alınan Raspentino ve Bruno fena futbolcular değiller yedek kulübesini zenginlik katarlar. Wahbi Khazri'yi bir sezon daha kadroda tuta bilirseler çok iyi olacak.

Muhtemel 11 : Landreau, Diakite, Squillaci, Harek (Modesto), Palmieri (Harek), Yatabare, Cahuzac, Romaric, Khazri, Raspentino, Keserü (Maoulida)
Nantes 
Gelenler : Vizcarrondo, Bedoya, Bammou
Gidenler : Lee, Djellabi, Keita, Wroblewski, Madouni

Nantes adına en iyi transferler geçen sezon kiralık olarak kadroların kattıkları ve Ligue 1'e çıkmalarında büyük yardımı olan Venezuelalılar Aristeguieta ve Cichero gibi futbolcuların bonservisini almak oldu. Cichero'nun milli takımdan patneri Vizcarrondo'da bedavaya alarak savunmlarını sağlama aldılar. Amerika piyasasına hakim olan Ermeni Teknik adam Michel Der Zakarian bir başka transferide ABD milli takındada görev alan Alejandro Bedoya. 

Zakarian'nın ellinde çok genç ve derinlemesine oynamaya çalışan bir kadro var(yanlış bilmiyorsam 23.8 ile Ligine en genç takımı) çok fazla transfer yapıp takımın kimyasınıda bozmadılar. Lige çok büyük renk katacaklar. 

Muhtemel 11 : Riou, Veigneau, Vizcarrondo, Cichero (Djilobodji), Cissokho, Bessat, Toure, Veretout, Bedoya, Djordjevic, Gakpe (Aristeguieta)

Guingamp 
Gelenler : Sankhare, Assembe, Langil, Sorbon, Beauvue, 
Gidenler : Soly, Imbula, Camara, Kharroubi, Plante, Bellugou, Charrier

Ligue 2'nin en iyi futbolcusu seçilen Imbula'yı 7.5 milyon gibi çok iyi bir rakama sattılar. Yerine 2 sezon önce Dijon'da harikalar yaratan Sankhare'yı transfer ettiler. Sankhare gerektiğinde kanatlarda görevde alabiliyor. Imbula'yı aratmayacağı düşünüyorum. En az Imbula kadar takımın Ligue 1'e çıkmasında emeği olan Yatabare gitmek için çok ayak diretti ama Guingamp sözleşmesini 2015 Haziran'nına kadar uzatarak bu sorunu hallettiler. Langil, Assembe, Langiln Sorbon ve Beauvue gibi transferlerse maddi olarak takımı zorlamayacak çok büyük beklenti içinde olmadığım futbolcular. Guingamp'ın Ligue 1'de tutunması çok kolay olmayacak ama National ligde aldığı takımı Ligue 1 taşıyan genç çalıştırıcı Jocelyn Gourvennec Guingamp'ın en büyük kozu olacaktır.

Muhtemel 11 : Samasa, Lemaitre, Sorbon, Kerbrat, Pereira, Mathis, Sankhare, Giresse, Beauvue( Fatih Atik), Langil, Yatabare

Not : Harf hataları ve bozuk Türkçeme katlandığız için Teşekkürler 

Devamı »

Lavezzi'nin el oyunu-2


ilk video'da şampiyonluk kupa töreninde Lavezzi Futbol Fedarasyonu başkanı Frédéric Thiriez'e yaptığı el oyunu yer alıyor.

ikinci video'da ise 3 ay sonra kendini iyice geliştirmiş olan Lavezzi kat ettiği yolu başkana gösteriyor.

Paris'in üçüncü bir kupa kazanırsa Thiriez'in kendine bir Özerten bulması lazım yoksa bu el oyunlarının nereye varacağı belli olmaz


ikinci video yu izleyemeyenler için http://www.youtube.com/watch?v=lmJL-FSPND8
Devamı »
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine