ikinci adam sinif atlatdi




Fransa 1.liginde son iki senedir dü$me potasinin hemen ustunde 17. sirada yer alan Saint-Etienne bu seneye firtina gibi giri$ yapdi. Firtina gibi giri$ yapmasinin en buyuk etkeni Christophe Galtier diye isimsiz bir hocanin payi çok buyuk. 

Galtier kimdir kisaca bahsedelim 


Marseille ba$layan futbol hayatini çinde sonlandirmi$ vasat bir sol kanat oyuncu. Futbollu birakdigi yil futbolla basladigi takim olan Marseille (marsilya)  yardimci hoca olarak i$e ba$lami$ iki yil burda çali$dikdan sonra yollu 1. hoca olarak Yunanistan'nin Aris takimina du$mu$ Arisde ligi 9. sirada tamamladikdan sonra Bastia'da çali$an Gerard Gili'in yanina ikinci adam olarak i$e ba$lar. Bastia'da i$ler iyi gitmeyince kendine yeni bir usta bulur ve Alain Perrin'nin yaninda hiç ayrilmaz.


Perrinle 6 sene geçirir ama i$lerin iyi gitdigi söylenemez .Perrin 2 sezonda Saint-Etienne takimina korkulu rüyalar gördürünce takimdan uzakla$dirilir Perrin'nin yollu katara dü$er .çiraginda artik usta olma vakdi gelmi$dir . Galtier görev verilir .8 maçda topladigi 17 puanla ligin ikinci sirasinda yer aliyor. Lyon gibi bir takimin ligde dökuldugu göze alindiginda Galtier Saint-Etienne için mücize bir ba$langic yapmi$ oldu. Dimitri Payet ve Emmanuel Riviere gibi iki oyuncunun  futbollarini gelisdirerek  sinif atlamalarini sagladi.Galtier bundan sonraki haftalarda gosterecegi performanssi merakla takip ediyorum



0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine