Transfer rakamları / Süper Lig, Ligue 1 , Avrupa



Uğruna en çok para harcananlar :
Transferinin son gününde paranın peşinden Rusya'ya giden Hulk 55 milyon ile uğruna en çok para harcanan futbolcu olurken, Arapların Milan'dan çekip aldığı Thiago Silva tarihin en pahalı ikinci defans oyuncusu oldu. Listenin 3. sırasında ise belkide verilen parayi en çok hak eden Eden Hazard bulunuyor.
Ligue 1 Kulüblerinin uğruna en çok para harcadığı futbolcular
Nasser Al-Khelaifi'nin kulübü satın almasıiyla transfer hovardalığında başı çeken PSG, Ligue 1'deki listeyi tek başına oluşturuyor. Ligue 1'in en pahalı transferi rekorunu tazeleyen  Thiago Silva en zirvede yer alırkan yeni takımına Ocak ayında katılacak olan Lucas Moura ise 2. sırada. PSG'nin 21 milyon vererek transfer ettiği Zlatan Ibrahimovic uğruna en çok para harcanan (169 milyon) futbolcu çıtasını biraz daha yukarlara çekti. 
Not : Listede sadece Ligue 1 kulüblerine yer verdiğim için Monaco'nun Ligue 2 transfer rekoru kırarak transfer ettiği Lucas Ocampos transferi listede yer almadı.
Ligue 1 kulüblerinin yurt dışına gönderdiği en pahalı 10 transfer
Geçen yıllara nazaran bol sıfırlı transfer sayılarında azalma olsada Eden Hazard, Fransız kulüblerinin satdığı en pahalı transfer olarak tarihe geçti. Kalitelerinin altında bir ücretlerle Ingiltere'nin yolunu tutan Lloris ve Giroud listedeki diğer futbolcular
Süper Lig Kulüblerinin uğruna en çok para harcadığı futbolcular
Nerdeyse her sezon listenin en tepesindeki isim Fenerbahçe'den olur. Bu sezonda bu gelenek bozulmadı ve 10 milyon ile Raul Meireles zirvede yer aldı. Biraz inat, biraz fedakarlık ile 8.6  milyon gibi bir rakama transfer olan Amrabat'da zirvenin ortağı.
Transferden en çok para kazananlar
Futbolcu pazarlamanın piri olan Portekizliler bu transfer sezonundada kasalarını doldurmayı başardılar. Tokyo (Hulk), Cluj (Álvaro Pereira) ve Saint-Etienne'den (Fredy Guarín) aldığı futbolcuları satarak 80.84 milyonu kasasına koyan Porto en zirvede yer alıyor. Zirvenin takipcisi ise 1 sezon önce 9 milyona aldığı Axel Witsel'i 40 milyona Ruslara satan Benfika. Listede yer alan en ilginç takımsa 14 futbolcu satarak kasasına 54.3 milyon koyan Genoa
Transfere en çok para harcayanlar
6 tane futbolcuya 147 milyon bonservis bedeli vererek transfer eden Paris Saint-Germain belkide ilk kez bir Fransız takımını en hovardaları listesinin zirvesine taşıdılar. Nasser Al-Khelaifi sayesinde gelecek yıllardada PSG kendine bu listede yer bulacaktır. 2. sırada ise hiç beklemediği bir sezonda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu elde eden Chelsea yer alıyor. 
Ligue 1 transfer bilançosu
Ligue 1, transfer giderlerine nazaran transfer gelirleri fazla olan bir ligdi. PSG'nin bol sıfırlı transferleri ile giderler fazla gözüksede, 11 kulüb transfer sezonunda karlı çıkarken PSG hariç 7 tane kulüb ekside tamamladı ve bu kulübleri toplamda 15.3 milyon eksideler
Süper Lig transfer bilançosu
Bu sezon kulüblerimiz futbolcu transferi için 88.530 milyon bonservis bedeli öderken, 35.415 milyon transferden kazanç elde etmiş. ama ama sadece 7.2 milyonluk yurt dışına ihracımız var bu futbolculardanda 3.8 milyon zarar ederek elden çıkartmışız.(Issiar Dia , Prince Tagoe, Ivelin Popov )

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine