Le Classique / Marsilya - Paris Saint-Germain 2-2



Le Classique / Marsilya - Paris Saint-Germain 2-2
El Clasico rekabetinden esinlenerek yayıncı kuruluş (Canal + )  tarafından yaratılan Le Classique bu gecede gerçeğini kopyaladı. El Clasico'da Ronaldo açılışı yaptı Messi'de biri serbest vuruştan olmak üzere iki golle cevap verdi, Ronaldo'da kapanışı yaptı. Le Classique'da ise Gignan açılışı yaptı Ibrahimovic'de biri serbest vuruştan olmak üzere iki golle cevap verdi, Gignac'da kapanışı yaptı.

çok uzun zamadır Le Classique izleyen biriyim. Ronaldinho ve Drogba gibi hayran olduğum futbolcuları bu rekabetde izledim ama Ibrahimovic bir başkaydı. şöhrete, paraya, kupalara doymuş olarak Fransaya gelmiş olsada müthiş mücadele etti. Chantome'nun serseri pasını yakalamak için 30 metre depar attığı bile oldu. Attığı iki güzel golü demeye gerek  bile yok herhalde. Arap sermayesinin kulüblerin başına çöreklenmesine karşı olsamda Ibrahimovic'i izledikden sonra bu fikrimden vaz geçmeye başladım.

Bu Le Classique'nun geçmişdeki Le Classique'dan farkı ise eskiden bir elli yağda bir elli bağda olan Marsilya'iken atrık tam tersi olması. Bir sezon önce 12 maç üst üste yenilen kadronun 3 (Stephane Mbia, Azpilicueta, Alou Diarra) tane 11 oyuncusunu kayıp etmesine rağmen yerlerini doldurmak için transfer bile yapmadılar. Paris Saint-Germain'de kadroya bile giremeyenler Marsilya'da banko oynaya bilecek düzeyde.

Bu maçın bir başka özeliğide 25 Kasım 2009'da 10 taraftarın yaralanması ile sonuçlanan olaylardan sonra ilk defa Paris Saint-Germain taraftarının Vélodrome'da maç izlemesine izin verilmeş olması. ( 123 PSG taraftarı maçı izledi)

Elie Baup, Valenciennes maçında fark yiyen kadroyu sahaya sürdü ama bu defa gerçek mevkilerinde oynattı. Valenciennes maçında  ön liberoda kullandığı Kassim Abdallah'ı gerçek yeri sağ beke, Kabore'yide sağ bekden gerçek yeri olan  önliberoda görev verdi.

Carlo Ancelotti oynayabilecek durumda olan futbolcular ile doğru onbir oluşturmuş ama gerek Pastore gerekse Verrratti'yi oyundan olarak gol noktalarına giden yolları kapattı.  Abdallah sakatlanıp çıkınca Kabore'nin karşısına Nene'yi dikmemesi ise ayrı bir gariplikti. Bir hafta önce Danic ve F.Kadir'in o bölgede nasıl cırıt attığını görmuş olsa muhakkat Nene'yi oyuna alırdı.

sözün özü  Carlo Ancelotti'nin yanlışları, Zlatan Ibrahimoviç'in klası ve Valbuena öz verisi bize güzel bir maç izletti.



0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine