Afrika Kupasına Damga Vurmaya Aday Ligue 1 Futbolcuları



Afrika Uluslar Kupasında mücadele edecek olan dokuz futbolcudan biri Ligue 1'de forma giyor olduğundan dolayı turnuvaya baya ilgiliyim. Turnuvaya, Wilfried Bony, Adel Taarabt ve Sofiane Feghouli  gibi isimlerin adından çok söz ettireceğini düşünüyor olsamda "en iyi yol bildiğin yoldur" mantığını benimseyerek turnuvaya damga vurması muhtemel ismileri paylaşmak istedim. (Tabiki bu isimler Ligue 1'de forma giyiyor)

Andre Ayew  : Gananın yeni Abedi Pele'si olarak lansa edilsede Marsilyadaki futbollunu milli takıma yansıttığı pek söylenemez. şuana kadar Gana adına 40 maça çıktı ve sadece 4 golü bulunuyor. 2009 Afrika gençler şampiyonasında Dominic Adiyiah ile beraber Ganayı şampiyon yapmıştı. Bu defada kendine yeni bir Adiyiah bulursa Ganayı şampiyon yapabilecek kaliteye sabip.

Wahbi Khazri :  Daha önce Tunus U20, Fransa ümit milli formaları giymiş olan Khazri Fransa milli takımında oynaya bilecek yetenekde olsada süpriz şekilde milli tercihini Tunus'dan yana kullandı.  Sierra Leone gibi bir ülkeyi bile hiç yenemeden eleyen bir Tunus takımını çok yukarlara taşıyamasada Bastia'daki futbollunu sergileyerek kendi yıldızını parlatacaktır.

Jonathan Pitroipa :  Rennesde müthiş bir ilk yarı geçiren Pitroipa  sol-sağ kanat ve forvet olarak oynaya biliyor. Gücü, sürati ve dinamikliği ile rakiplerinlerin korkulu rüyası olacaktır. Alain Traoré, Bakary Kone ve Kabore'de iyi bir turnuva geçirse Nijerya veya son şampiyon Zambiyadan birini gruplarda eleye bilirler.

Mahamane Traore : Mali orta sahasında Diakite, Keita ve Sissoko gibi isimler olmasına rağmen Mahamane Traore'yi turnuvaya damga vuracak isimlerden biri olarak görüyorum. Pek fazla bilinmeyen bir futbolcu olan Traore, Frederic Antonetti yönetimindeki Nice takımında genç yıldız adayıydı. Sakatanması, Antonetti'nın takımdan ayrılması , Metz'e kiraya verilmesi ve Nice'in sürekli hoca değiştirmesi derken Mahamane Traore 24 yaşına geldi. Takımın başına Claude Puel'en geçince şansı döndü ve Ligue 1'de ilk yarıya damga futbolculardan bir tanesi oldu. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve ince pasları ile çok can yakar. Malinin maçlarına denk gelirseniz dikkatli izlemenizi tavsiye ederim.

Faouzi Ghoulam : iki kez Fransa ümit milli forması giymiş olan Ghoulam A milli tercihini Cezayirden yana kullandı. Fransanın ellinde Mavinga, Digne ve Haidara gibi isimlerin olmasından dolayı böyle bir tercih yapmış olabilir ama yinede Fransa forması giyebilecek yeteneğe sahip olduğunu düşünüyorum. Sol bek dediğin kısa ve enli olur ama Ghoulam 1.86 boyu sol bek olmuş. Hemde stoper kılıklı bek değil baya bay hücüm yapa bilen bir bek olmuş. Cezayir iyi bir jenerasyonu var Faouzi Ghoulam'in katkısı ile iyi turnuva geçireceklerini düşünüyorum.

Younes Belhanda : Fenerbahçe taraftarın iki haftadır yollarını gözlediği Belhanda'da tabiki turnuvaya damga vuracak isimlerden bir tanesi. Sakatlığı maçları kaçırmasına mani olmazsa turnuvanın en dikkat çeken isimlerden biri olur. Fas milli takımının çok iyi kadrosu var final oynamamaları süpriz olur.
Foued Kadir : Adaylarımın en yaşlısı olan Foued Kadir belkide turnuvaya katılan en formda ve morelli isimdir. Valenciennes forması ile ilk yarıda 6 gol, 4 asist ve harika futbol sergileyerek hayalini kurduğu Marsilyaya imza atmış olarak turnuvada boy gösterecek.  Vahid Halilhodzic böyle bir futbolcuya sahip olduğu için çok şanslı

Carl Medjani : Fransa U16 ve U17 milli takında gösterdiği performasla Manu, Bayern ve Arsenal gibi devleri peşine takmıştı. 18 yaşında ise Gérard Houllier'nin peşine takılıp Liverpool'a transfer olmuştu. Ada işler iyi gitmeyince Fransa döndü. Lorient ve Metz'den sonra Ajaccio geçiş yaptı. Beş sezondurda Ajaccio forması giyiyor. Sezonun ilk yarısında oynanan on dokuz maçın on dokuzdada 90 dakika forma giyen ender futbolculardan bir tanesiydi. Bu formu ile iyi takımlarda forma giymeyi hak ediyor. Umarım Afrika kupasında birileri görürde transfer eder. Bu takım Galatasaray olursada fenada olmaz.

Aymen Abdennour : Toulouse savunmasının bel kemeği olan Abdennour'u çok zorlu bir sınav bekliyor. Edebayor, Drogba, Wilfried Bony, Gervinho, Kone,Feghouli, Boudebouz, Lacina Traore gibi birbirinde zorlu futbolculara dur demeye çalışacak. Durdurursa seneye Arsenalda izleriz.

Ryad Boudebouz :  Fransa genç milli takımlarında oynadıktan sonra özvatanını seçen futbolculardan bir taneside Ryad Boudebour.şuana kadar Cezayir milli formasınını 15 kez giymiş. izlediğim en yetenekli futbolculardan bir tanesi olsada  iki sezon önceki kadar umut vadetmiyor olsada kaliteli Cezayir kadrosu içinde kendi bulacağını düşünüyorum.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine