Chedjou Kimdir?


Bir kaç gün önce Bülent Tulun ile Aurelien Chedjou'nun çekilmiş fotoğrafları sosyal medya'da  paylaşıldı ama ellimizden o kadar çok futbolcu Kap'ıldıkı temkinli olmak için Chedjou hakkında birşeyler karalamadim. Aurelien Chedjou'da Saint Etiennes maçından sonra Galatasaray ile 4 yıllığına anlaştığını açıkladıktan sonra karalamanın zamanı gelmiştir.

Chedjou transferinin maddi kısmı açıklanmasada 7.5 milyon bonservis,Chedjou'yada yıllık 2.2 milyon verileceği söyleniyor(Chedjou Lille'de 1.6 milyon kazanıyordu). Galatasaray'ın kadrosundaki futbolcuların kazançlarına bakılınca Chedjou ederini bulmuş gibi duruyor.

Chedjou Kimdir ?

Adı : Aurelien Bayard Chedjou Fongang
Doğum tarihi : 20 Haziran 1985 (27 yaşında)
Doğum yeri: Douala, Kamerun
Boyu: 1,84 m 
Lakabı :The Rock (Kaya)

Aurelien Chedjou 20 Haziran 1985'te Kamerun'un Douala şehrinde doğdu. Chedjou, Futbola ülkesi Kamerun'da Kadji Sports Academy takımında başladı. 2002 yılında La Liga ekiplerinden Villareal'in altyapısına geçiş yapti. Bir sezon sonrada Fransa 3.lig takımlarından Pau'ya transfer oldu. 2004-2007 arası üç sezon dördüncü liglerde mücadele ettikten sonra  22 yaşında Lille takımına katıldı.  O yıl yani  2007-2008 sezonunun çoğunu Lille B takımında geçirdi ve A takımla sadece 2 maça çıktı. ilk Ligue 1 maçında Lorik Cana'lı Marsilya'ya ikinci maçındada Elmander'li Toulousa karşı oynadı. (Elmander golde atmıştı)

Ofansif orta saha olarak Lille saflarları katılan Chedjou,  o dönemde Lille'in başında olan Claude Puel tarafından defansif orta saha olarak değerlendirildi. Rudi Garcia'nin Lille'in başına geçmesiyle Adil Rami, Nicolas Plestan tandeminin önünde üçüncü bir stoper, önlibero arası bir pozisyonda değerlendirdi.(Garcia'ya şimdide zaman zaman  Chedjou ve Basa'nın önünde Rozehnal'ı kullanıyor)

22 yaşına kadar dördüncü Liglerde ofansif orta saha olarak görev alan Chedjou 2009/2010 sezonu ile birlikde gerçek bir stoper olarak görev almaya başladı.  Chedjou'dan daha atletik ve kuvvetli olan Adil Rami rakip forvetleri karşılarken Chedjou oyun kuran, arkayı toplayan stoper görevini üstleniyordu. Lille şampiyon olup Adil Rami takımdan ayrılınca yeni patneri Marko Basa daha yavaş ve bekleyen bir stoper olunca bir evrim daha geçirmek zorunda kalarak ilk toplara müdehala eden stoper rolünü üstlenmeye başladı. Kesici stoper olarak oynamaya başladıktan sonra top kazanma yeteneğide çok gelişti.Top kazanma Ligimizde bir stoper bir maçta ne kadar top kazanır pek bilmiyorum ama Chedjou ortalama maç başı 17.32 top kazanıyormuş ki bence çok yüksek bir rakam. Buluştuğu topların % 87'sini doğru kullandı göz önüne alınca ne kadar değerli bir stoper olduğu ortaya çıkıyor.


Ofansif ortasaha dan devşirme olduğu için oyun görüşü ve oyun zekası oldukça yüksek .  öz güveni ve cesareti arada sorun yaratsada mevcüt stoperimiz Dany'nin riskli  oyunu ve paslarılarından sıkça yaka silkmeye alışık olduğumuz için Chedjou'nun bu yönü fazla gözümüze batmaya bilir.  Arada işin şovuna kaçıp Cvitanic ve Ibrahimoviç'e attığı çalımıda mutlak izletecektir.   

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine