Köy Takımı Ligue 2'de Luzenac


Köy Takımı Ligue 2'de Luzenac

Luzenac 650 kişinin yaşadığı bir Köy olsada bir rüyayi gerçekleştirerek Ligue 2'ye çıkmayı başardılar.

Kulüb Union Sportive des Talcs de Luzenac adı ile 1936 kuruldu ve 1992'ye kadar bu isimle mücadele etti. 1992'de  isim değişlikliğine giderek Union sportive de Luzenac adını aldı. Takımın teknik direktörlüğü 3.lig ve 4 lig seviyelerinde futbol oynamış olan Christophe Pelissier 7 senedir sürdürüyor. Christophe Pelissier Luzenac'deki 2 sezonunda takımı 3.lig (National) taşımıştı ki bu bile Luzenac için çok büyük bir başarı.

2011 yılında maddi sıkıntılardan dolayı kapısına kilit vurulmak üzere olan kulübü emlakçı Jerome DUCROS satın aldı. Ducros'in ilk işi komşu şehirde doğan  Fabien BARTHEZ'i kulübe davet edip Onursal başkan olmasını istedi. Fabien Barthez Onursal başkan olarak ayak bastığı Luzenac kulübdeki eksiklikleri gidere bilmek için Genel Direktörlüğe geçiş yaptı.

Fabien Barthez sağlık ekibi kurmak, mevcüt oyuncuları profesyonel yapmak gibi önemli işleri gerçekleştirmiş olsada.  Futbolcular Luzenac'den 100 kilometre uzakta antreman yapıp, 35 kilometre uzakta ise maçlara çıkıyorlar. Maçlara çıktıkları 3000 kişilik Stade Jean-Noël Fondère Ligue 2 kriterlerine uygun değil. Fabien Barthez bütün giderleri ile 2.5 milyona kurduğu takımın Ligue 2'de neler yapacağını göre bilmesi için ilk önce uygun bir stadyum bulmesı gerekiyor.( Toulouse'un maçlarını oynadığı Stadium municipal ola bilir)

Kulübün Ligue 2 rüyasını gerçekleşmesinde Christophe Pelissier ve Fabien Barthez büyük emekleri olsada 21 gol atan Ande Dona Ndoh'da unutmak olmaz (Luzenac 29 maçta 44 gol attı)

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine