Fotoğraflarla Anelka'nın kariyeri

INF Clairefontaine futbolla tanışdı.
1995 yılında PSG ile  profesyonel sözleşme imzalandı. Sadece on altı yaşındayken 7 Şubat 1996 onun ilk profesyonel maç oynadı. (Monaco maçında ). Parisde iki sezonda 12 maç 1 gol performansı ile 760.000 € karşığında Arsenal'a transfer oldu

Arsenalda 89 maçda 29 gollük performansı ile Lorenzo Sanz'ın aklını çeldi. Bu transfer Real Madrid'e 35milyon € mal oldu.
2000 yıllında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırma başarısını yakaladı.

Real Madrid ile 33 maçda 7 gol atarak kötü performans göstermiş olsada,34.5 milyon € karşılığında ilk profesyone olduğu takıma geri döner.

Hiç birşey vermeden ayrıldığı takıma biraz tuzluya mal olsada, kiymetini bilmez ve huzursuzluk yaratarak kiralık olarak premier lig'in yolunu tutar.

Kırmızılarda ortalma Anelka performansı sergilemiş olasada, Gerard Houllier vatandaşını  takımda tutmak istemez ve 20 milyon euroya Manchester City geçiş yapar

Anelka, kendinden beklemeyecek bir istikrar gösterir ve tam 3 sezon City formasını giymiş olsada yelkan alma vakdi gelmişdir. Bu defaki durak Fenerbahçe günahı 5.5 milyon €.

Yorumcular "eski halinden eser yok " desede " "sizin ülkenizde futbol oynanmıyor" diyerek Boltonla premier lige dönüş yapar. Bedeli 12 milyon €

Bolton'da hayatının topunu oynayarak, yine para ederek başa güreşen Chelsea'ye transfer olur. Bedeli 19 milyon €

Yaş 32 olsa bile para kazanma hırsını kayıp etmeyen Anelka yıllık 10.6 bir teklif alınca Shanghai Shenhua ile  kendine yeni bir pazar yaratmış oldu.


0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine