Bernard Lama'nın Jübilesi



Bernard Lama'nın Jübilesi
Fransanın ve PSG "kedi" lakaplı  unutulmaz kaleci Lama futbola 10 yıl önce veda etmiş olsada dün Parc des Princes' de jübilesini gerçekleşdirdi.
Ardan yıllar geçsede Lama'nın davetini hiç kimse geri çevirmemiş.Jübileye dünyanın en büyük yıldızları katıldı.



98 dünya kupası şampiyonu Fransa :  Zinédine Zidane, Patrick Vieira, Didier Deschamps, Laurent Blanc, Fabien Barthez, Lilian Thuram, Marcel Desailly, Bixente Lizarazu, Robert Pires, Christian Karembeu, Bernard Diomède, Sabri Lamouchi, Martin Djetou, Olivier Dacourt,Henri Emile, Alain Boghossian.tabiki unutmadan Teknik adam  Aimé Jacquet.

PSG'nın 90 yıllarda ki unutulmaz oyuncuları : Raï, George Weah, Pedro Pauleta, Youri Djorkaeff, Valdo, Ricardo, Leonardo, Jay-Jay Okocha, David Ginola, Laurent Fournier, Vincent Guérin, Daniel Bravo, Antoine Kombouaré, Amara Simba, Alain Roche, Jimmy Algerino, Jérôme Alonzo, Laurent Robert, Jean-Luc Sassus ve niceleri

BlackStars takımı olarak :  Samuel Eto'o, Yannick Noah, Hidetoshi Nakata, Clarence Seedorf, Abedi Pelé, Edgar Davids, Basile Boli, Marius Trésor, Jimmy Adjovi-Boco, Pegguy Arphexad, Anthony Baffoe, Joseph-Antoine Bell, Alain Couriol, Steeve Elana, Wagneau Eloi, Franck Sylvestre, Gael Ipoua, Steeve Marlet, Frédéric Piquionne, Pascal Vahirua ve Fransanın sanat dünyası.

jubile 3 maç oynandı
PSG 90' ile Uluslar arası siyahi yıldızlar  (Black star) takımlari arasında  (1 -1 ) Kapo (BS), Pauleta (PSG)
Fransa 98 ve siyahi yıldızlar  (Black star) takımlari arasında   (2-2)
ve sonuncusu Fransa 98 ve PSG 90' arasında (3-3) Gol : Weah (PSG), Zidane (F98), Pauleta (PSG), Blanc (F98), Djorkaeff (F98), Raï (PSG).


Parisli taraftarların kulübün gelmiş geçmiş en iyi kalecisi seçtikleri Lama ya son bir sevgi gösterisinde bulundular.  jübile nin tüm gelirleri ise DIMABARS DERNEGI ne bağışlandı.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine