Türkiye tatilde! Fransa Takım olma derdinde




Türkiye tatilde! Fransa Takım olma derdinde

Fransa milli takımı son 2-3 Ulusal Turnuvada dibe vurdu.Bizim tavan halimiz onlarin taban haline nerdeyse eş değer olsa bile Fransizlar bu durumdan çok rahatsızdılar,Yeni bir  hoca yeni bir ekiple yolla çıkdılar.Herşey onlar istedikleri gibi gitmesede çalışmakdan başka birşey yapmıyorlar.
Türkiye milli takımı oyuncuları senede 40-45 maç oynuyorlar çok yoruldular ayın üçünde bir maç yapıp Amerikaya  tatile kaçtılar .
 Fransiz futbolcuları  senede 70-80 maç yapıyorlar ama bizim üstümüze  iki tanede hazırlık maçı yaptılar aday kadroya çağırıdıkları 26 oyuncuyuda denediler dünya kupasındaki kavgalar ve küfürleri bir daha duymamak için  takım olmak için uğraşıyorlar.
Eric Abidal ,Kanser oldu  futbol hayatı bitdi derken  Şampiyonlar Ligi Finali'nde 90 dakika sahada  kaldı ,kupayı kaldırdı. Hastayım bırakın yakamı  tatilime çıkayım demiyor Polanya maçında  90 dakika sahada kalıyor , kaptan oluyor.
Onlar 5 farklı ligde oynayan , 10 farklı ırkdaki  vatandaşlarından  her defasında bir takım yapa biliyorlar, biz aynı ligde oynayan futbolcularla hiç bir zaman takım yapamıyoruz .çünkü onlar çalışırken biz Amerikada tatıldeyiz.Ellinizi vicdamıza koyun Abidal ile bizim futbolcuları nasil aynı kefeye koyalım.
ülkemizin  futboldaki  başarısızlığını   ligdeki yabancıların fazlalığına ,sahalara , toplara ,hocalara, hacılara bulacağıza  Eric Abidal  örnek alıp çalışmalız.bu işi başarmanın  başka çaresi yokdur..

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine