29. Haftadan Geriye Kalanlar




Ligde bu hafta zirve el değiştirdi. Montpellier kendi evinde ligin güçlü takımlarından  Saint-Etienne'ni 1-0 yenerek zirveye koruldu. Maçın 90 dakikasında topa hükmeden ve pozisyon bulan taraf Montepellierdi. Montpellier ataklarına tek başına karşı koyan Stephane Ruffier, maçın 1-0 bitmesindeki en büyük etkendi. Mignot'nun gördüğü kırmızı kart yanlışdı. Hakem Fredy Fautrel faul bile olmayan pozisyonda Saint-Etienne'ni eksik bırakdı.


Paris Saint-Germain puan kayıp edince zirveden oldu. iki takımda açık futbol oynamayı tercih edince bol pozisyonlu bir maç izledik. iki kalecide üçer tane % 100 gol pozisyonunu kurtardı. Bordeaux'nun attığı golde aslan payı sezon başında Ordusporla anlaşan ama Orduspor'un ağırdan almasıyla Bordeaux saflarına katılan Nicolas Maurice-Belay ayit. Ancelotti geldikden sonra PSG Ligde 10 maçda 5 galibiyet 5 beraberlik alabildi.


Lille zirveye yaklaşmaya devam ediyor. üç haftadır Eden Hazard önderliğinde çok önemli galibiyetler aldılar. Bu haftaki kurbanları Evian oldu. Maçın başından sonuna kadar oyuna hükmeden Lille 3-0 gibi net skorla haftayı 3 puanla kapattı. 5 sezondur Ligue 1 forma giyen ve bu sezona kadar 16 golü bulunan Hazard, bu sezon 29 maçda 13 golü bulunuyor. Gider ayak gol kralığını zorlayacağa benziyor.


Umut Bulut'un 79. dakikada oyuna hadil olduğu maçda Toulouse, Auxerre 1-0 mağlup etti. Auxerre hafta arasında hoca değişliğine gidip Jean-Guy WALLEMME takımın başına getirsede Auxerre'de hiç birşey değişmemiş. Hala çok kötü oynuyorlar. Bu futbolla ligde kalma şansları hiç yokdur.  Dariusz Dudka ve Alain Traore Türkiyede her takımda rahatlıkla oynar. Değerlendirmek lazım.


Evinde Kral kesilen Valenciennes bu haftada Mevlüt'lü Rennes'i yendi. Bu galibiyetle Valenciennes kendi evinde aldığı 27. puan oldu. Mevlüt, tek etkli olduğu anda uzakdan kaleciyi avlamaya çalışdı. Başkada bir varlık gösteremedi. Takım oyunundan çok uzak olan Rennesde fazla birşeyde beklememek lazım.


Lyon, iki haftadır galip gelen Sochaux kendi evine puansız gönderdi. Ortada bir maç oldu. iki takımda pozisyonlar buldu. Kalecisi daha iyi olan Lyon kazandı. Sochaux bu hafta kayıp etmiş olsada belkide sezonun en iyi maçlarından birini çıkartı. Defansda biraz daha dikkatli olsalar ligde kalabilirler. Maç sonunda Jean-Michel Aulas Marvin Martin ve  Ryad Boudebouz için girişimde bulunacağını açıkladı.


Marsilya için artık söyleyecek bir laf bulamıyorum. Geçen yıl ki  Galatasaray gibi ruhsuz futbol oynuyorlar. Şubat ve Mart aylarını maç kazanmadan bitirdiler.Şampiyonlar Liginden ellendikleri an Didier Deschamps postalarlar. 


Sonuçunu en çok merak ettiğim maçda Dijon Caen'nı 2-0 yendi. Pozisyonu bol olmasada üst düzey mücadelenin olduğu bir maç oldu. Dijon - Caen maçıda izlenir mi diyenler vardır.  Ama iki takımda Hamouma ve Kakuta gibi üç büyüklerde banka oynayacak, Kone, Corgnet, Sankhare, Bulot, Frau ve Nabab gibi anadolu takımlarında porsche etkisi yapacak futbolcular yer alıyor. Neyse bu galiyetle Dijon tünelin sonundaki ışığı görsede, Caen zifiri karanlık bir yola koyuldu.


Ajaccio - Lorien maçını izlemediğim için birşey söyleyemeceğim

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine