Ligue 1 28.hafta değerlendirmesi




Ligue 1 28.hafta değerlendirmesi
Zirvenin sahibi son dakika golleri ile koltukda oturmaya devam ediyor. Carlo Ancelotti geldikden sonra güzel futbol sergilemekden çok uzak olan Paris Saint-Germain bir kez daha 90.dakikada bulduğu gol ile sahadan puanla ayrılmasını bildi.  Son dakika golleri ile aldıkları 6. puan oldu.


Zirvenin takipcisi Montpellier ise Nancy deplasmanındn puansız döndü. Maçın 43. dakikasında Hilton'nun kırmızı kartı ile 10 kişi kalanmasına  rağmen oyunun büyük bir kısmında gol arayan tarafdı. 60. dakikda faul varmı, içerdemi dışardamı tartışmasının yapıldığı pozisyonda hakem kırmızı kart ve penaltı kararı verince Montpellier için yenilgi kaçınılmaz oldu.


28. hafta bir bölgesel derbiye sahne oldu. Fransanın en büyük derbisi " Derby du Rhône"da yine kazanan Lyon oldu. Son 22 yılda sadece iki defa rakibine yenilen Lyon, Saint Etienne'ni eski golcüsü  Gomis ile vurdu.  Saint Etienne bu yenilgi ile Şampiyonlar Liginde oynama hayalinden bir adımdaha uzaklaşdılar. Jean-Michel Aulas'ın geçen yıl söylediği " Şampiyonlar Ligi maçını ancak PlayStation'da oynarsız " sözünü hala içine sindirmeyen Saint Etienne taraftarı için bu maç çok büyük bir kayıp oldu.


Bu hafta Fransada türklerin maçına sahne olacakdı ama Umut 90 dakika maçı yedek kulübesinde tamamlayınca Türklere ancak  birbirlerine başarı dilemek kaldı. Mevlüt Erdinç ise 90 dakika sahada kalmasına rağmen Aymen Abdennour'un sert markaji yüzünden hiç bir varlık göstemedi. Maç türkler için iyi geçmesede güzel maçdı. Toulouse maçın nerdeyse tamamında üstün olan tarafdı. Gol yollarında biraz etkili olsalar maçı farklı kazana bilirdiler. Maçın tek gollünü Danzi kendi kalesine attı.


Hafta içinde Şampiyonlar Liginde son 8 kalan Marsilya ise kendi evinde Dijon'a 2-1 yenilerek dört olan yenilgi serisini beşe çıkartmış oldu. Dijon'a galibiyeti getiren futbolcu kesinlikle Gael Kakuta oldu. Kakuta'yı transfer etmek için ceza almayı göze alan Chelsea istediği verimi alamasada, Dijon Kakuta ile  can bulmaya  devam ediyor. Kakuta'nin Ligde 7 maçda 4 golü bulunuyor.


Ligde sadece 3 galibiyeti olan, bu gelibiyetleride kendi evinde alan Auxerre, hayatı maçda kendi evinde alt tarafın sıcaklığını hissetmek istemeyen Evian konuk ettiği maçda kötü bir oyunla rakibine 2-0 yenilerek Ligue 2  biletini iyice cebine koydu. Bu kadroyu bu hallere sokan Laurent Fournier büyük ihtimalle yakın zamanda kovulur.


Bordeaux kazansa Şampiyonlar Ligi potasına  gireceği bir maçda , süpriz sonuçlar olan Ajaccio'ya 90+2 yeniği golle puan kaptırdı. Bu sonuç şüpesiz ki Ajaccio yaradı.


Ligin en iyi pas yapan takımlarından biri olan Lorient ve Ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri olan Brest'i karşı karşıya getiren maçdan kazanan Lorient oldu. Brest'in tek sayısını atan Ben Basat'ın golü görülmeye değer.


Harry Redknapp ve Alex Ferguson sonra Roberto Mancini'de Hazard'ı izlemek için fransa yollarına düşen Teknik adamlar kervanına katıldı.  1 gol, 2 asist yapan Hazard'da, Mancini'ye  boşuna gelmediğini gösterdi. Dünyaca ünlü takımlar Lille'in en iyi futbolcusu Mathieu Debuchy'yi Valencia kaptırsalar çok büyük yazık olur.


Alt tarafı çok ama çok yakından ilgilendiren maçda gülen ev sahibi takım oldu.  Mehmed Bazdarevic'i takımdan gönderdikden sonra B takımın hocası Eric Hely yolla devam etme kararı alan Sochaux, Eric Hely ile ikide iki yapmış oldu.  Geçen yıl kendiden çok söz ettire Marvin Martin tam 26 hafta sonra topu filelerle buluşdurdu. Sochaux ligde kalmak istiyorsa bu hafta deplasmanda Lyondan puan almak zorunda

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine