Çıkış Yapan defans oyuncuları



Benoit Tremoulinas (26) Bordeaux : 26 maç / 2 asist 
Sol Bek :  Stoper kılıklı beklerden kınağı geldiği bir ortamda süratı, çalım yeteneği ve oyunun iki yönünüde oynaması  ile yüzümüzü güldüren nadir sol beklerden bir tanesi. Fizik olarak  zayıf olsada hızı ve pozisyon bilgisi ile bu açığını kapata biliyor. Bence iki sezondur Ligue 1'de ki en iyi sol bek


Kurt Zouma (17) Saint-Etienne : 16 maç / 2 gol
Stoper :  24 yaşındaki Mustafa Yumlunun genç diye lansa edildiği ülkemize nazire yapar gibi 17 yaşındaki çocuk forma bulmakda kalmıyor defansa liyderlik yapıyor.Fransa U-17 forması giyen Kurt Zouma ilerde kendinden çok söz ettirecekdir.

Aymen Abdennour (22) Toulouse :22 maç / 2 gol
Stoper - Sol Bek :  iki sezon önce Werder Bremen deneyimide yaşamış olan Abdennour sezon başında ülkesi Tunus'un Etoile du Sahel takımından 500 bin euroya transfer edildi. Görev aldığı 22 maçın hepsine 90 dakika sahada kalmayı başaran Abdennour sert ve gösterişsiz futbollu ile bu sezon en dikkat çeken defans oyuncularından bir tanesi.


Mapou Yanga-Mbiwa (22) Montpellier :  23 maç / 1 gol  
Stoper : Montpellier'in Ligue 1'e çıkartan kadrodada yer alıyordu. Kaptan Genç yaşına rağmen 5 sezondur sürekli görev alıyor. Bir defans oyuncusunda olmayacak kadar top tekniği olan Yanga-Mbiwa isabetli pasları ve oyunu geride kurması göze çarpıyor. Takımı ile Şampiyonluk kupası kaldırırmı belli olmaz ama Şampiyonlar Liginde iyi bir piyasa yapacakdır.

Bakary Kone (23) Lyon : 22 maç / 1 gol
Stoper : Yaşlı Cris ve kaliteli ama acemice kart gören Lovren'e alternatif olarak sezon başladıkdan sonra Guingamp'dan 2 milyon euroya alınan Burkina Fasolu, Lyon'nun bu sezon ki en büyük kazancındı diyebilirim.

Paul Baysse (23) Brest : 24 maç / 1 gol 
Stoper :  Baysse, bütün alt yaş katagorilerinde Fransa forması giymiş bir isim. Bordeaux alt yapında futbola başlasada Sedan ile Ligue 2'de kendi gösterip, Brest ile Ligue 1'e sahne almaya başladı. süratı ve çevikliği ile beğendiğim defans oyuncularından bir tanesi.

Henri Bedimo (27) Montpellier : 26 maç / 1 gol / 2 asist
Sol Bek :  çok geç açılan futbolculardan bir tanesi. 2009-2010 sezonunun ilk yarısında Châteauroux forması ile Ligue 2'deki formu ile Lens'a transfer olmuşdu. Lens ile aynı formunu devam ettirince Kamerun'nun 2010 Dünya kupasında yer alan kadrosundada yer almışdı. Geçen sezon Lens küme düşünce 2 milyona Montpellier'e transfer oldu. Bu sezon sadece 1 maçda kaçıran Bedimo, 25 maçın tamamında 90 dakika sahada kaldı.

Nicolas Isimat-Mirin (20) Valenciennes :  25 maç / 1 gol / 1 asist
Stoper : Fenerbahçeli Issiar Dia, Dünyaca ünlü yıldızlar Nicolas Anelka,Thierry Henry,Louis Saha,Christanva,Abou Diaby,Hatem Ben Arfa, William Gallas, Rothen gibi bir çok futbolcuyu yetiştiren Fernand Sastre Ulusal Teknik Merkezi bilinen adı ile Clairefontaine'nin son ürünü olan Isimat-Mirin. Bir defans oyuncusunda olması gereken fizik,güç, hava hakimiyeti, pas kabiliyeti mevcüt. Bir tek olumsuz yönü var oda kolay kırmızı kart görmesi.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine