33. Haftadan Kalanlar



* Montpellier beklendiği gibi yine evinde kazandı. Evlerinde oynadıkları maçlarda 15 galibiyet 1 yenilgi (PSG) , 1 beraberlikleri (Toulouse) bulunuyor. Haftaya evinde en az gol yiyen (8 gol) ve Ligin en az gol yiyen takımı (30 gol ) Toulouse'u yenerseler şampiyonluk geldi diye biliriz.
* Brest kendi evinde Rennes'e 1-0 yenilerek son 7 haftada 6. yenilgisini aldı. Bu periyotda tek yenebildiği takım Lille. Mevlüt oyuna 66. dakikada dahil oldu.
* Brest'in et etkili oyuncusu Ömer Erdoğan rolüne soyunan Zebina'naydı.
* Nolan Roux'u satdıkdan sonra dikey bir düşüş yaşayan Brest bu ligden düşen takım olur.  Steeve Elana (büyük ihtimalle OM imza atacak), Paul Baysse, Zebina ve Bruno Grougi yangindan kurtarılacak futbolcular.
* Caen kazansa ateşden gömlekden kurtulacağı maçda Saint-Etienne'den fark yedi (1-4). Pierre-Emerick Aubameyang maçda 2 gol atarken ligdeki gol sayını 13'e çıkartı. Bu gollerin 10 tanesini deplasmanda buldu.
* Caen taraftarının tek tesellisi 17lik M'Baye Niang'in formu olsa gerek
* Gael Kakuta'nın devre arasında transfer edilmesi ile rüzgar gibi esen Dijon, 3 haftadır yeniliyor.  Dijon'u yıkan golleri Hazard ve ve Mavuba'dan geldi. Hazard bu gol ile ligdeki gol sayısını 16 yapdı.
* Hazard'ın sakatlıkdan dolayı maçı yarıda bırakdı. PSG maçinda oynamayacak olması çok kötü oldu.
* Umut Bulut uzun zaman sonra ilk 11'de kendine yer bulduğu maçda Toulouse, Evian'a 2-1 mağlup oldu. Umut maçın basında kendi golüne engel oldu.
* Nice kendi evinde Anthony Mounier'siz ilk maçında gemileri kaymış olan Auxerre'i  1-0 yendi. Nice'in tek sayısı Arjantinli sol bek Farian Monzon'dan geldi.  Bu golle Monzon Ligdeki gol sayısını 7 oldu. Hepside penaltıdan

* Auxerre 3 puanın yanında en golcü ismi Dennis Oliech ve defanslarındaki belkide tek idare eden adamları Willy Boly'de kayıp ettiler. Haftaya Brest'e puan vermeleri kesinleşdi diyebiliriz.
* Bir büyük takım bu kadar maç kayıp etmez haftaya yenerler diyeli tam 12 hafta geçti Marsilya'dan tık yok. Bordeaux'ya galibiyeti getiren goller Jussie'den geldi. Maçda Mandanda birde penaltı kurtardı.
* Ta Katar'dan gol olsun diye twitter'da dualar eden Mamadou Niang' bile Marsilya'ya fayda etmiyor.
* Carrasso'yu Galatasaray kalesinde görememek içime dert olacak.
* Hafta'nın tek berabere biten maçında sevinen Nancy oldu.  8 Maçtir kayıp etmeyen Nancy mucize olmazsa Ligde kalır.

* Paris Saint-Germain'en evinde Sochaux'ya gol oldu yağdı (6-1). PSG'nin golleri Pastore, Motta, Menez, Nene (2) ve Armand'dan geldi.
* Motta Ligue 1'deki ilk golünü atarken,  Nene'nin  Fransadaki en golcü sezonu oldu (16 gol ).  Nene bu sezon attığı 16 golün, 14'ünü Parc des Princes'de.
* Gourcuff'lerin maçında kazanan oğul oldu. Maçda üstün olan taraf Lorient'di skoru 2-0'da yaptılar. Farkada gidebilirdiler ama salakca pozisyonları harcadıkdan sonra 3-2 yenildiler. Umarım bu maçı sezon sonunda aramazlar

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine