Rene Girard



Rene Girard
Ligue 2'den 3 sezon önce çıkan. Bu 3 sezonda sadece 6 milyon 300 bin € bonservis verek futbolcu alan, karşılığında 14 milyona futbolcu satan. 25 kişilik futbolcu kadrosundan 12 tanesini alt yapıdan çıkan futbolculardan oluşan bir takımı yaratan Teknik Adamın bilinmeyen kariyeni kısaca paylaşmak istedim

Rene Girard, Ligue 1'de beşyüz küsür maça çıkmış, 1982 FIFA Dünya Kupası Fransa ile Dünya dördüncü olmuş bir futbolculuk geçirmiş. Didier Six, Jean Tigana, Bernard Lacombe  ve Michel Platini gibi efsanelerin gölgesinde kalsada çok iyi bir futbolcuymuş. Neyse konumuz futbolculuğu değil...


Rene Girard, futbolculuğu bırakdıkdan sonra Nimes, Pau ve Strasbourg gibi takımları çalışdırmaya başlamış. iyi sinyaller vermiş olacak ki 1998 Dünya kupasında Roger Lemerre ile Aimé Jacquet'nin yardımcısı olarak Dünya şampiyonluğu sevinçini yaşamış.

Usta gitmiş yerine çırak  Roger Lemerre ( Aimé Jacquet ile aynı yaşdalar ) geçer bu defada kidemli çırak olarak Avrupa şampiyonluğu yaşar.

2002'de görevden ayrılan Lemerre'in yerine Jacques Santini geçer. Santini, Fransa U 19'da  görev verir goçunmadan kabul eder. U 16'da görev verir onada tamamder. (Bizim milli takım yardımcılarına böyle bir görev teklif edildiğini düşünemiyorum ile hakaret kabul eder savaş çıkarırlar)

2004'de Milli takımda yine görev değişi olur Raymond Domenech görev alır. Bu defada Rene Girard'a Ümit Milli Takım hocalığı verilir. Bu görevde tam 4 sezon kalır. Hugo Lloris,Samir Nasri, Bacary Sagna,Rio Mavuba, Toulalan,Yoann Gourcuff, Franck Ribéry, Lassana Diarra, Clichy, Jimmy Briand, Karim Benzema, Abou Diaby gibi bir çok futbolcuyu kimse tanımazken milli takımda görev verip A milli seviyesine taşır.

2008 / 09 Sezonunda Ligue 2 'de mücadele eden Montpellier açık ara liyder götürdüğü ligi son 6 haftada tehlikeye soksada son maçda Strasbourg'u yenip Ligue 1'e çıkar. Son haftalardaki düşüşden dolayı Rolland Courbis'in görevine son verilir. Ve Montpellier ile Rene Girard yolları kesişir.

11 sene milli takımda öğretici olarak görev yapan bir Teknik adamdan beklendiği gibi alt yapıdan bir çok futbolcu çıkartır.  Hiç para harcamadan Ligue 1'deki ilk sezonlarında Tino Costa ve Victor Montano önderliğinde harika bir sezon geçirler ve Ligi 5. bitirler.

2010 / 11 sezonda Tino Costa'yı (Valencia) 6.5 milyona, Victor Montano'yı (Rennes) 6.5 milyona satarlar. Yerlerine alınan futbolculardan aynı verimi alamayınca Ligde 14. sırada ligi bitirler.

Sadece bonservis için 107 milyon  harcayan PSG'nin bile baş edemediği masal gibi olan bu sezonu hepimiz biliyoruz zaten.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine