Ligue 2'nin yıldız adayları -1

  • 4/04/2012 06:10:00 ÖS
  • 0 yorum

Mücadeleci yapısıyla futbolseverlerin büyük beğenisini kazanan Ligue 2, birçok oyuncunun kendini gösterdikten sonra daha büyük vitrinlere yol aldığı bir lig. Scoutinglerin üst kurduğu bu ligde en çok göze batan gençleri hakkında kısaca bahsetmeye çalışacağım.



Wahbi Khazri
Yaş : 21
Boy : 1.82
Kilo : 76
Kulüp :  Bastia
Mevki :  Ofansif Orta Saha / Forvet
Bu Sezon : 26 Maç / 6 Gol / 7 Asist / 2253 dakika
Bir kaç sezondur geliyorum diye sinyal veren Tunus'lu sonunda geldi. Kendisinin gelmesi yetmedi peşinden Bastia'yı Ligue 1'e getiyor. Gücü, sürati ve dinamikliği ile rakip defansların korkulu rüyası olan Wahbi Khazri,  gol yollarında etkili olduğu gibi yaptığı asistlerle de  takımına çok katkısı olan bir isim. (Fransa ümit milli kadrosunda yer alan tek  Ligue 2 futbolcusu)

Djibril Sidibe
Yaş : 19
Boy : 1.80
Kilo : 75
Kulüp : Troyes
Mevki : Sağ Bek
Bu Sezon : 28 maç / 1 Gol / 1 Asist / 2366 dakika
Geçen yıl Troyes ile 6 maça çıkan Sidibe, bu sezon takımın değişmez futbolcusu oldu. Top tekniği, dayanaklığı ve enerjisi ile göze batan bir futbolcu. Ligue 1'e yolunda Troyes'un en güvendiği futbolculardan bir tanesi. Fransa U 20 forması ile bu sezon 3 maçda görev aldı.

Jordan Veretout
Yaş : 19
Boy : 1.76
Kilo : 66
Kulüp : Nantes
Mevki : Orta Saha
Bu sezon : 28 maç / 5 Gol / 3 Asist / 2256 dakika
Nantes eski günlerinden çok uzak olsada, futbolcu fabrikası gibi çalışan alt yapı hala eski günlerindeki gibi. Nantes alt yapısının bu sezon ki en değerli elemanı Jordan Veretout desek yanlış olmaz. Teknik özeliklerini ve futbol stilini Selçuk İnan'a benzetiyorum. Takımı ileriye taşıyan, oyunu yönlendiren, oyunun kilitlendiği anda harika bir gol ile takımını rahatlatan bir futbolcu.

Benjamin Mendy
Yaş : 17
Boy : 1.85
Kilo : 75
Kulüp : Havre
Mevki :  Sol bek
Bu sezon : 22 maç / 1 Asist / 1911 dakika
Bu sezon çok genç bir kadro ile mücadele eden Havre'nin genç yıldız adaylarından bir tanesi. Fransa milli takımında her zaman bir yaş büyüklerle mücadele eden Benjamin Mendy. Toplamda 34 kez Fransa milli formasını giymiş bir futbolcu. Yeni Patrice Evra olarak lansa ediliyor. şimdiden Bayern, Valencia ve Arsenal'ı peşine takmış durumda. Havre kulübü  3.5 milyona serbest bıraka bileceğini açıklamışdı.

Florentin Pogba
Yaş : 21
Boy : 1.88
Kilo : 87
Kulüp : Sedan
Mevki : Sol Bek
Bu Sezon : 24 Maç / 3 Gol / 2 Asist / 2084 dakika
Manchester United'lı Paul Pogba'nin abisi olan olan Florentin, Celta Vigo alt yapısında bir süre oynadıkdan sonra Sedan saflarına katıldı ve profesyonel oldu. ilginç bir milli takım serüveni olmuş. 11 Ağustos 2010'da Mali'ye karşı Gine milli takımına davet edilmiş. Sonra tercihini Fransa'dan yana kullanıp Fransa ümit milli takımı ile 3 maçda görev almış.(FIFA kuralları rekabetçi bir maçta olmadıkları  sürece çifte vatandaşlarına ülke seçme izin veriyor) Florentin Pogba'ni sert ve dayanıklı futbolunun yanı sıra isabetli ortaları ile dikkat çekiyor.



0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine