Fransa 1-1 İngiltere



2012 Avrupa Futbol Şampiyonası  D Grubunun iki büyük favorisi Fransa ve İngiltere Ukrayna'nın Donetsk şekrinde karşı karşıya geldiler.  Fransa karşılaşmaya Lloris, Debuchy, Rami, Mexes, Evra, Diarra,Cabaye, Ribery, Nasri, Malouda ve Benzema 11'iyle başlarken İngiltere, Hart, Johnson, Terry, Lescott, Cole, Milner, Gerrard, Parker, Oxlade-Chamberlain, Young ve Welbeck 11'iyle sahada yer aldı. Beklediğim gibi iki takımda maça kontrollü başladı. Fransa  İngiltere  göre topa hükmeden taraf olsada o kadar  aheste aheste paslaşladılar ki bekleyen İngiliz savunmasının ekmeğine yağ sürdüler.

15. dakikaya kadar maç kısır geçsede Ashley Young'ın arapasında kaleci Lloris'i geçen Milner, topu yan ağlara gönderdi. Bu pozisyon belkide maçın en net gol poziyonuydu.

30. dakika'da şampiyonanın en kısa takımı olan Fransa'nın sahadaki en uzun adamı Alou Diarra'nin zamanlama hatasından golü yedirdi. Alou Diarra yenen golde hatalı olsada sahanın en iyisiydi.  Gerrard'ı sahada ezdi. 30lü dakikalarda Fransa adına en net pozisyou Alou Diarra'nin kafasından geldi.

39. dakikada , ceza sahası sol köşesinde buluşan Samir Nasri  kaleci Hart'ı kapattığı köşeden avladı ve durumu 1-1 yaptı.

ikinci yarıda pek farklı birşey olmadı. Top hep Fransızlardaydı. Bol pas yaptılar ama buda kaçarmı diyebileceğimiz hiç pozisyonu izletemediler.

Maç başlamadan Malouda  tercihinin yanlış olduğunu söylemişdim. Malouda sahada uyuyarak yanılmadığımı gösterdi ama Laurent Blanc 84 dakika onu oyunda tutarak beni şaşırtdı. Sağ tarafa Menez'i alsa veya Olivier Giroud forvete alıp Benzema'yı arkasına çekse maç daha farklı olabilirdi.

Neyse bu puan kaybı Fransaya ve oyuncu değişikliğinde geç kalan Laurent Blanc'a nazar boncuğu olsun.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine