Sessiz Sedasız Transfer / Dany Nounkeu



Sessiz Sedasız Transfer / Dany Nounkeu
Galatasaray hiç alışık olmadığımız şekilde sessizce bir transfer imza attı. Futbolcuyu seneler boyu isteyipde elden kaçırmaya alışınca hazımsızlık yaptığından burun büküyoruz. Cristian Chivu'da gelse aynısı yapacakdık. Neyse Türkiye şartlarında iyi diyebileceğimiz Dany Nounkeu  4 sezon boyunca Galatasaray formasını sırtında taşımaya çalışacak.

 Dany Nounkeu kimdir ?
11 Nisan 1986'da Yaounde (Kamerunda) dünyaya geldi.  Atletic Vogt Koleji'nde kariyerine başladı. 2005 yıllında  Metz tarafından keşfedildi. Pek umut vaat etmemiş olacak ki 5.lig seviyesindeki Amneville saflarına katıldı. iki yıl 5.ligde futbol oynadıkdan sonra 4.lig takımı Pau geçiş yaptı. Pau ile 25 maça çıkıp iyi futbolu ile Ligue 1 ve Ligue 2 takımlarının dikkatini çekdi.  Alain Casanova tarafından yaz kampına götürülüp 10 gün denendikden sonra beğilerek 2 yıllık sözleşme imzalandı. Albin Ebonda sakatlanınca 12 Eylül 2009'da Nancy maçında ilk kez Ligue 1 maçında görev aldı (sağ bek olarak ).  Sonrada Mauro Cetto'nun yokluğunda Daniel Congre'nin pantneri oldu.  Ligue 1'deki ilk sezonunda 17 maçda görev aldı ve bu maçların hepsinde de 90 dakika sahada kaldı. 2010 /2011 sezonundan sonrasınıda sizde biliyorsunuz.

Nasıl bir futbolcu ?
Süratlı, çabuk, dayanıklı, hava hakimiyedi fena değil, çok fazla top çalar ama topları o kadarda kolay kayıp eder. Amneville yıllarında neler yapmış olduğu hakkında bilgi olmasada Fransa 4.ligi dahil olmak üzere hiç gol atmamış. 26 yaşında olmasına rağmen sadece 3 sezondur 1. lig seviyesinde futbol oynuyor. 1.lig seviyesinide üst düzey sayacak olursak maç sayı olarak bile dalya (100) diyememiş.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine