Fransa incelemesi



2012 Avrupa Futbol Şampiyonasının başlamasına bir gün kaldı. Türkiye Şampiyonada olmayınca her futbol sever kendince bir ülkeye destek veriyor. Bazıları Şampiyon adaylarına, bazıları sempatik bulduğu ülkelere destek veriyor. Bense doğal olarak yaşadığım ülke olan Fransaya destek veriyorum.

Rengimizi (Bleus) belli ettiğimize göre Fransaya incilemeye başlayalım
Fransa elemelerde Bosna, Romanya, Beyaz Rusya, Arnavutluk ve Lüksemburg  ile beraber D grubunda yer alıyordu. Grubu 21 puanla birinci olarak tamamladı. Kolay sayıla bilecek grupdan zorlanarak çıkmış olsada sadece 1 yenilgi (Beyaz Rusya) ve sadece 4 gol yiyerek tamamladı.
Elemelerde 15 gol atarken goller Gourcuff (3), Malouda (3) Benzema (3), Remy (2), Nasri, Reveillere, M'vila ve Mexes'in ayağından buldu.
Maçlara genelde şu 11'le sahada yer aldılar.
                           Lloris
Reveillere -Rami-Abidal - Evra
                         M'vila
                 Cabaye -Nasri
Menez                                   Malouda
                         Benzema


Laurent Blanc'nnın aday kadrosu şu şekilde
Kaleci : 1. Hugo Lloris, 16. Steve Mandanda, 23. Cédric Carrasso
Defans:  2. Mathieu Debuchy, 3. Patrice Evra,4. Adil Rami,5. Philippe Mexès, 13. Anthony Réveillère, 21. Laurent Koscielny , 22. Gaël Clichy
Orta saha : 6. Yohan Cabaye, 11. Samir Nasri, 12. Blaise Matuidi, 15. Florent Malouda, 17. Yann M'Vila, 18. Alou Diarra, 19. Marvin Martin
Forvet: 7. Franck Ribéry, 8. Mathieu Valbuena, 9. Olivier Giroud, 10. Karim Benzema, 14. Jérémy Ménez, 20. Hatem Ben Arfa


Raymond Domenech enkaz devralan Laurent Blanc  elemelerde 41 futbolcu deneyerek kendi oyun sistemine en uygun futbolcular ile Şampiyoda mücadele edecek.

Kale : Lyon kalesini koruyan Hugo Lloris birinci kaleci durumda. Sakatlık veya ceza durumu olmadıkça onbirdeki yeri garanti. Fransa'nın ikinci kalecisi Izlanda maçına kadar Steve Mandanda'ydı ama Izlanda maçında o kadar kötü bir performans gösterdiki yerine kayıp etti. Blanc, Bordeaux'dan öğrencisi olan Cédric Carrasso'yu aksilik halinde kalede ikinci tercihi olacakdır. Mandanda'nın son performansı kötü olsa bile üst seviye bir kaleci. üç kalecide kaliteli Fransa kalesi sağlam.


Savunma
Elemelerde genelde Anthony Réveillère defansın sağında yer aldı. çok fazla hücüma destek vermesede sağlam bir bek. Hızlı kanat adamları olan ekiplere karşı Blanc'ın ilk tercihi olacakdır. Diyer bir alternatifde Mathieu Debuchy hızlı, tempolu, sürekli hücüm ediyor ama Réveillere kadar savunması kuvvetlı değil. iki farklı özelikde beki olan Blanc sağda sorun yaşamaz.
Defansın merkezini Adil Rami ve Philippe Mexes oluşduracak. ikisininde ayakları iyi oyun kurabiliyorlar. Bu ikilinin belkide tek eksi noktaları kısmen yavaş olmaları. Bu ikiliyi Arsenallı Laurent Koscielny yedekleyecek. Gerektiginde Alou Diarra bu bölgede kullanı bilir.
Sol bek; Bu bölgede Blanc'ın bankosu Patrice Evra olacak. iyi bir futbolcu olsada ben hiç sevmem Evra'yı. Hep hataları onda bulurum. Neyse sorun olursa Gaël Clichy gibi elde alternatif var bu bölgede sorunsuz.
Réveillère - Rami - Mexes - Evra
(Debuchy)- (Koscielny) (Diarra) -Clichy

Orta Saha :
Defansıf orta saha olarak elemedeler Yann M'Vila kullanıldı gayetde başarılıydı. Yine M'vila kullanılacakdır. Bu bölge Fransa'nın en zengin bölgesi Cabaye, Diarra ve Matuidi gibi kaliteli ayaklar var.
Orta sahanın sağ içinde Samir Nasri oynayacakdır. Nasri'yi Yohan Cabaye ve Marvin Martin yedekleyecekdir.
Blanc'ın aklındadaki sol iç Gourcuff'du. Oynaya bilecek durumdaysa her zaman kadroya aldı. Onbirde olmasada yedek soyundurdu. Gourcuff'de fana işler yapmadı. Gourcuff sakat kadroda yokdur. Bu bölgede Florent Malouda oynayacakdır.
                           M'vila
                Nasri --- Malouda
Yada yine M'vila defansif orta saha sağ iç Cabaye, sol iç Nasri şeklinde orta sahayı kurup Malouda'yı  forvetin sollunda kullabilir. Nasri ve Malouda'nın gösterecegi performans Fransa'nın nereye kadar gideceğine eş değer. Bir Zidane olmasalarda Djorkaeff performansı göstermeliler.

Forvet :
Sağ forvet banko  Jérémy Ménez görev alacakdır. Takımın en formda oyuncularından bir tanesi. Yedeği Marsilyada senede 10-12 asist yapan Mathieu Valbuena olacak. Bu bölgedede sorun olmaz
Sol forvet olarak ilk düşünülen isim Franck Ribéry. Fransa'ya bu zamana kadar çok fazla birşey veremesede Izlanda ve Sırbistan maçlarında fena değildi. Ribery'yi Malouda ve Hatem Ben Arfa  yedekleyecek
Merkez Forvet olarak Blanc'nın iki alternatifi var biri Ispanya liginde 21 gol atan Karim Benzema diğeri Fransa liginde 21 gol atan Olivier Giroud. Blanc'nin ilk tercihi Benzema olacakdır.
Menez ( Valbuena)              Ribery (Ben Arfa, Malouda)
              Benzema (Giroud)
Fransa 21 maçlık yenilmezlik serisi ile Şampiyonaya başlayacak. Kolay bir grupda olmasada 11 Haziranda oynanacak İngiltere maçı alacağı skorla havaya girip iyi bir Şampiyona geçirecekdir. Bence en az yarı final oyanaya bilecek futbolcu topluluğuna sahipler

2 yorum:

{ Celal Abbas } at: 8 Haziran 2012 13:27 dedi ki...

Mvilla sakat diye biliyorum. ilk maçı kaçıracağını okumuştum.

{ turkusev } at: 9 Haziran 2012 20:04 dedi ki...

Evet ilk maçda oynamama ihtimali var

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine