18.Haftadan Notlar / Ligue 1



Ligue 1'in 18. haftasında üç takım aynı puanda zirveyi paylaşiyor. Böyle bir tablo en son 1961 / 1962 sezonunda yaşanmış. O zamanda Ligue 1 değil divion 1 vardı ve galibiyete 2 puan veriliyordu.

Haftanın en önemli maçı Paris Saint-Germain - Olympique Lyon arasında oynandı. Lyonnun en önemli eksiği yine sakat olan  Gourcuff'dü. Paris Saint-Germain'de Nene sakat olduğu için kadroya alınmamıştı ama  Nene sakat değilmiş. Hafta sonunu buz pateni yaparak geçirmeyi tercih etmiş.  çok fazla pozisyonlu bir maç olmasada biz türklerin yeni futbol deyimine göre "mücadelesi bol" bir maç oldu. Maçın tek golü 45+2. dakikada Ibrahimoviç'in ortasını güzel bir kafa vuruşu ile değerlendiren Blasie Matuidi'den geldi. PSG Bu galibiyetler 11. hafta Lyon'a devrettiği lig birinciliğini tekrar geri almış oldu.

Ligue 1'deki tek Türkün 90. dakika yedek beklediği maçta Rennes- Valenciennes'ni 2-0 yendi. Mevlüt  son haftalarda kötü oynuyordu ve sonunda formayı 20 yaşındaki Cheick Diarra'ya kaptırdı. Allah'tan Cheick Diarra iyi oynamadı. Ama Hugo Montano'ya bir kaptırsa bir daha o formayı biraz zor görür. Rennes'in gollerini atan Julien Feret ve Jonathan Pitroipa Ligdeki gol sayılarını altııya çıkartılar. Bu maçta gol yemeyen Rennes yedi hafta sonra kalesinde gol görmemiş oldu.

Toulouse ile Marsilya arasında oynanan maçda Toulouse'dan iki futbolcu kırmızı kart gördü. Sol bek Cheikh M'Bengue kasten bir hareketi vardı ve kart doğru karardı ama Franck Tabanou'nun pozisyonunda faul bile yoktu ama hakem direk kırmızı kart gösterdi. Tabanou oyundan atılmadan önce Jordan Ayew'i düşürüp penaltıya sebep olmuştu ama abi Ayew (Andre)  maçın en iyisi kaleci Ahamada'yı geçemedi. Marsilya'nın tek golü sakatlıktan yeni kurtulan Gignac'dan geldi. Gignac usta işi bir gol attı izlemenizi tavsiye ederim. Birde Gignac'ın forma giydiği 11 maçta Marsilya bir kez yenilmiş olmasıda ilginç bir istatistik.

Benim en çok semapti duyduğum takım olan Montpellier ise bu sezon ilk kez bir maçta dört gol atmayı başardı ve galibiyet serisini üç maça çıkartı. Montpellier'in golleri Estrada,Herrera, Belhanda ve bu sezon ilk kez gol atan Anthony Mounier'den geldi. Montpellier adına en sevindirici olansa Belhanda'nın geçen yılki performansına yakın bir futbol oynaması. Devre arasında top tutta bilen bir forvet alına bilirse en azından avrupa kupası kovalana bilir.

Haftanın en çekişmeli maçı Nice ve Evian arasında oynandı. 3. dakikada Ospina tutula bilecek topu tokatlayınca top Yannick Sagbo'nun önünde kaldı. Tabi Yannick Sagbo'da afetmedi. Sagbo transfer dedikodularından sonra düşüşte Lizarazu ve Zidane bu kadroya takviye yapmayacaksa Evian ligden düşer. Sagbo'yu tutmanın bir anlamı kalmaz. Neyse Evian'nın 2. golü 14. dakikada yaşlı kurt  Cedric Barbosa'dan geldi. Adam 36 yaşına geldi. Halada üstüne koyuyor. Orta saha elemanı olmasına rağmen bu sezon ki gol sayısını altıya çıkartı.(Ne kadar çok futbolcu 6. golünü bu hafta atmış). 2-0 dan sonra ev sahibi kendine geldi ve golcüsü Cvitanich ile iki gol buldu ve beraberliği yakaladı. Bu maç böyle bitecek diye düşünürken 87. dakikada oyuna giren Barbosa'dan 20 yaş küçük olan Neal Maupay belkide ilk kez topa dokunduğu anda golü attı(90+1) ve takımına üç puanı getirdi. Ayrıca Nice 8 maçtır yenilmiyor. Birde Ospina ile Lyonun ilgilendiği söyleniyor. Ospina gider kale Joris Delle'e kalırsa maçları en dikkatli izleyeceğim takım olur.

Yazı fazla uzun olmasın insan okumaya sıkılır kısa keselim.

Geriye kalan 4 maçta (Reims 1-1 Lille, Sochaux 1-2 Brest, Troyes 3-2 Ajaccio, Nancy 1- Bordeaux) en dikkat çekici şeyler şunlar.

Nancy 17 haftadır galip gelemiyor ve son 6 maçı berabere bitti. Jean Fernandez 10 kişi kalan rakibine puan vermek için en iyi oynayanları kenara aldı.

Loic Perrin'ni pek beğenmem ama  o olmayınca Sainte Etienne defansı akılsız kalıyor. Rakipde Corgnet, Aliadiere gibi zeki futbolcular olunca yenildi kaçınılmaz oluyor. Bursaspor'un yerinde olsam Pablo Batalla'yı iyi bir paraya satar Corgnet alırım.

Troyes forması giyen Mounir Obbadi ve Fabien Camus çok iyi adamlar Ligimizde iş yaparlar.  Ajaccio skor 3-0 dakika 90 olmasına rağmen maçı bırakmadı. skoru 3-2 getirdi bu azımle Ligden düşmezler.

Sochaux - Brest; Paul Baysse hala Brest'e bu takıma çok fazla. Ben Basat iyi açıldı.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine