İlk Yarının En Iyi 11'i / Ligue 1



Ligue 1'in ilk yarısı sonra erdi. Gelenek haline gelen İlk yarının en iyi 11'i bana göre şu şekilde oluştu.

                                                       Vercoutre (Lyon)
Fanni (Marsilya) Nkoulou (Marsilya) T.Silva (PSG) Tremoulinas (Bordeaux)
                                 Malbranque (Lyon) Matuidi (Paris)
Kadir (Valenciennes)  Feret (Rennes)  Alessandrini (Rennes)
                                                   Ibrahimoviç (PSG)

Remy Vercoutre (Lyon) : Sirigu 17 maçta 8 gol, Ruffier 19 maçta 14 gol ve Carrasso 19 maçta 14 gol yemiş olmasına rağmen 17 maçta 15 gol yiyen Vercoutre bana göre ilk yarının en iyi kaleci performansına sahipti.  32 yaşına geldi ama hiç bir zaman birinci kaleci olamadı. Kariyerindeki en fazla maçı 12 sene önce (20 maç) çıkmış. O performansı ile Gregory Coupe ve Hugo Lloris gibi Lyon'nun efsane kalecilerine yedeklik yaptı. Hugo Lloris takımdan ayrılınca emanetçi olarak eldivenler ona teslim edildi. Her haftada Ospina veya Carrasso alınacak diye kafasına vuruldu ama o hiç yılmadan kalesinde devleşmeye devam etti. Bu performansından sonra kaleci transferi yapılırmı bilinmez ama Vercoutre yıllarca yedek bekleyerek kazandığı paranın hakkını verdi.

Rod Fanni (Marsilya) : 2 sezon önce Rennes'de futbol oynarkende ilk yarının en iyi 11'ine almıştım. Bu defada en iyiler arasında olmayı hak etti. İstatistikler 16 maçta 1 gol, 1 asist olarak çok fazla parlak olmasada stoperde, bekde, önliberoda nerde görev verilirse layıkı ile görevini yerine getirdi.  Sezon sonundada sözleşmesi bitiyor bek ve stoper arayanlara duyrulur. Fanni'den sonra en iyi performanslara Réveillère (Lille) Mandi (Reims), Aurier ( Toulouse) sahip.

Nicalas Nkoulou (Marsilya) :  Oynanan bütün Lig maçlarında 90 dakika sahada kalan ender oyunculardan biri oldu. Bu kadar istikrarlı olmasını bir yana bırakalım şu maçta kötü oynadı bile diyemeyeceğim maçı bile yoktur. Takım savunması çok iyi yönetti. Sezon sonunda büyük bir kulübe transfer olmasını bekliyorum. Ayrıca Kamerun'nun Afrika kupasından elenmemiş olsası Marsilya için  çok büyük şans

Thiago Silva (Paris Saint-Germain ) : Sezon başında 42 milyona transfer edilmişti. Transfer hovardalığı pek hoşuma gitmesede bu kalitedeki futbolcuları izleyince fikrim değişmiyor değil. Neyse Londra Olimpiyatlarından dolayı 5 maç kaçırarak sezona başlatı.  O nun önderliğindeki PSG defansı sadece 9 gol kalesinde gördü. Sakin tavırları ve müthiş mücadelesi ile Ligue 1'deki en iyi performansa sahip futbolculardan bir tanesiydi. Carlo Ancelotti rağmen takım hala zirvedeyse bunu Thiago Silva ve Ibrahimoviç'e borçlular
Stoper bölgesinde Gil (Valenciennes), Chedjou (Lille) ve Abdennour (Toulouse) diğer iyi perfonmans sergileyen isimlerdi.

Benoit Tremoulinas ( Bordeaux) : Seçmekle en çok zorlandığım mevki sol bek oldu. 9 tane 21 yaş ve altında futbolcu ilk 11'de görev alıyor. Digne(19), Aurier(19 genelde sağ bek olarak görev aldı), Roussullon(19),  Mbarki(20), Haidara(20), Mavinga(21), Kolodziejczak(21),Ghoulam (21) ve Umtiti(19) seçenekler bu kadar çok olunca insan hali ile kararsız kalıyor. Bende hem nereyse her sezon ilk 11'e aldığım ve en hucumcu bek olan Benoit Tremoulinas onbirime koymaya karar verdim. Tremoulinas  15 lig maçında 1 gol ve 3 asist yaptı. ( Maxime Barthelme çıkışıda takdire  takdire şayan)

Steed Malbranque ( Lyon) :  Lyon alt yapısından yetişmiş olan Malbranque, Nantes'in şampiyon olduğu sezonnun ardından Fulham'a transfer olmuştu. Onun gidişi ile Lyon efsanesi başladı.

Malbranque içinde yer aldığı 2000/01 kadrosunda Coupet, Edmilson,  Pierre Laigle, Sonny Enderson, Chanelet, (rahmetli)Marc-Vivien Foe, Patrick Müller, Vikash Dhorasoo ve Govou gibi çok iyi isimler vardı.( En sevdiğim Lyon kadrosu olduğu için aklımda kalmış)

Gerçek olayımıza dönelim. Malbranque 4.5 milyon paunt'a Fulham'a transfer olmuştu. Ingiltere Ligini çok fazla izlemediğim sonrası bende yoktur. Fulham, Tottenham ve Sunderland derken geçen sezon Saint Etienne transfer olduştu. Sadece Marsilya maçında oynadıktan sonra kanser olan oğlu ile birlikte olabilmek ve onunla ilgilenebilmek için futbolcu bıraktı.( oğlu akibeti ne oldu bende merak ettim şimdi)

Malbranque ikinci kez futbol hayatına yine Lyonda başladı ve ilk yarıda 16 maçta 2 gol, 6 asistlik performansı ile göz doldurdu (en fazla asist yapan isim).

Blaise Matuidi ( Paris Saint-Germain ) : Troyes günlerinden bu yana dikkatle izlediğim bir futbolcu. Troyes'da çok sert oynuyordu 10-11 kart falan görüyordu, Saint Etienne'de rakibe sertliği bıraktı. Parisde ise tam anlamı ile  oturdu. Defansif özeliklerinin yanı sıra daha çok hücüm çıkmaya başladı. Hücüma çıkmalarının mevyesinide 3 gol atarak aldı. Bu futbolu ile psg orta sahasında forması tek garanti isim.

Defansif orta saha olarak Maxime Gonalons (Lyon), Jeremy Clement (Saint-Etienne)'in performansınıda unutmamak lazım

Foued Kadir ( Valenciennes) :  Sezon başında takımdan ayrılmak istediği için yedek bırakılmıştı. Maçlarda 10-15 dakika oynatılıyordu. Transfer sezonu kapanınca kafasını takımına verince 6 gol, 4 asistlık bir performans ortaya çıktı. Devre arasında takımdan ayrılacak yeni takımda daha iyi performans bekliyorum.

Kadir'i en çok zorlayan performans 5 gol, 3 asistle Remy Cabella ya ayit

Julien Feret ( Rennes) : Her sezon skorer bir ortasaha elemanı olmuştur ama bu sezon resmen altın sezonunu yaşıyor.Kariyerinde bir sezonda en fazla 9 golü bulunuyordu. Ligin ilk yarısında 8 gol atmarak kariyer rekorunu kırmaya çok yaklaştı. Mevlüt yedek bırakılmaya başladıktan sonra efektif oynaması Mevlüt için büyük tehlike

Feret ile aynı perfonsa sahip olsada Mathieu Valbuena'da unutmak olmaz. Fenerbahçe Valbuena transferi gerçekleştirse bir Galatasaraylı olarak üzülsemde futbol sever olarak sevinirim.

Romain Alessandrini (Rennes) :  Bautheac (Nice), Ayew (Marsilya) ve Gael Danic gibi çok iyi performanlar vardı ama benim adam Romain Alessandrini en iyi performansa sahipti. Ligue 1'deki ilk sezonunda 7 gol, 3 asist yaptı. ikici yarı dahada iyi olacatır.

Romain Alessandrini hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler

Zlatan Ibrahimoviç ( PSG) : Rakamlar 16 maçta, 18 gol, 3 asist olarak gösteriyor. . Bu kadar çok para ve bu yaşa rağmen( bu saatden sonra başka transfer yapacak hali yok) çok istekli ve çok çalışkan. Kısaca "Takımını sırt çantası gibi sırtında taşıyor" desem yeridir.

Cvitanich (Nice), Gomis (Lyon), Aubameyang (Saint-Etienne) ve Ben Yedder (Toulouse) diğer dikkat çeken isimlerdi.


0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine