Transfer Beklentisi - Yann M'Vila


ismi  :   Yann M'Vila
Doğum Tarihi:  29 Temmuz 1990
Uyruk:  Fransa / Kongo
Mevkii:  Defansif ortasaha
Kulüp :   Rennes
Boy : 1m83
Kilo : 80
Transfermarkt değeri: 16.000.000 €

2009-2010 sezonun 2. haftasında oynana Nice - Rennes maçı 1-1 devam ederken bizim Junichi inamoto 77.dakikada kırmızı kart görür eski takımina yenilmek istemeyen Frederic Antonetti daha 18 yaşına basmamış olan Yann M'vila yi oyuna alır. Bu isimsiz çocuk sonraki haftalarda takımın değişmezi olur ve öyle bir performans gösterir ki futbollu azcık sevenler bile ismini ağızlarında dolarlar.

Aynı sezonunun sonunda (yani 2010 Ağustos ayında) ilk kez Fransa milli takımına çağrılır ve Norveç maçında ilk kez milli formayı giyer. O tarihden sonra 22 kez daha milli forma ile Fransa adına mücadele eder.
Bu sezonun başlaması ile M'vila'da gözle görülür düşüş yaşayınca Didier Deschamps tarafından ümit milli takıma gönderilir ve Avrupa 21 yaş altı futbol Şampiyonası baraj maçında oynaması istenir.

ilk kez Milli forma ile rakip olduğu Norveç'e karşı bu kez daha ümit milli  forması ile rakip olmak nasip olur. Neyse ilk maç 1-0  Fransa'nın üstünlüğü ile sonuçlanır. Deplasmandaki maçın akşamında Pascal Nouma vari bir hareket yaparak Wissam Ben Yedder, M'Baye Niang, Antoine Griezmann ve Chris Mavinga'yı kampdan çıkartarak diskoya götürür.

Dinlenmesi gereken futbolcular eforlarını saha dışında harcayınca hezimet kaçınılmaz olur ve 5-2 lik yenilgi ile Fransa, Israilde düzenlenecek olan Avrupa 21 yaş altı futbol Şampiyonası şansını kaçırır.

Maçtan sonraki gün yenilginin gerçek nedeni ortaya çıkınca FFF yetkilileri Wissam Ben Yedder, M'Baye Niang, Antoine Griezmann ve Chris Mavinga'ya 31 Aralık 2013'e kadar Yann M'vila ise 20 Haziran 2014'e kadar milli takımdan uzak kalma cezası verir.

Bu ceza gerektiren olay yaklaşık bir ay önce gerçekleşti. Burda söz etmemin sebebi ise M'vila'nın düşüş içinde olduğu ve Dünya kupasını kaçıracağı için hayal olan transferinin  ekomik ve vizyon olarak Galatasaray için daha mümkün olması.

Nasil bir futbolcu olduğuna gelirsek, Harika bir fiziğe sahip olan M'vila oyunu çok iyi okuyor ve  başarılı müdaheleleriyle defans çok rahatlatıyor. Kazandığı toplarıda dikine pas yapabilme becerisiyle hücüm bölgesine aktarıyor. Kısaca defansıf 10 numara desek yeridir.

Neden M'Vila :  M'Vila'dan bir kademe daha aşığıda maziyetlere sahip olan Melo'nun geçen sezon takımın oyuna ve Selçuk İnan'nın oyun içindeki etkinliğini nerelere taşıdığını gördük. M'Vila düşüşde olduğu hali ile bile Melo'dan daha faydalı olur. Sonuçta Melo sezon sonunda yolcu yerine bir transfer yapılacak. Birde şampiyonlar liginde oynayası için 10 numara transfer yapılması düşünüyor. M'Vila alırsa Melo + 10 numara transferine gerek kalmayacaktır. Enerjisi ile defansif yükü çeken bir M'Vila olursa Selçuk 10 numara görevi göre bilir. Daha 22 yaşında olduğunu düşünürsek bir sonraki transferinde para kaza biliriz.

Kariyeri :
2009 / 2010 :  Lig maçları (35 maç / 2957 dakika / 6 sarı / 1 kırmızı kart ) toplam 49 maç
2010 / 2011 : Lig maçları (37 maç / 3306 dakika / 4 sarı kart / 2 gol / 1 asist) toplam 55 maç
2011 / 2012 : Lig maçları (38 maç / 3398 dakika / 2 sarı kart / 2 asist ) toplam 58 maç
2012 / 2013 : Lig maçları (13 maç / 803 dakika / 1 kart / 1 asist) toplam 17 maç

Fransa :
Fransa U16 : 2 maç
Fransa U17 : 14 maç / 2 gol
Fransa U18 : 6 maç
Fransa U19 : 18 maç / 3 gol
Fransa U21 : 10 maç
Fransa A Millli : 22 maç / 1 gol

2 yorum:

{ Celal Abbas } at: 20 Aralık 2012 15:12 dedi ki...

Aslında Melo takıma Karakter verebilen hırs veren bir oyuncu. Duran Toplarda yada kanat ortalarında bazen ceza sahasına girip gol bulabilen bir oyuncu. Mvilla nın bu özellikleri varmı bilmiyorum. Geçen yılki değilde bu yılki Melo iyi başlamadı ama Geçen yılki katkıyı veren bir melo bence elde tutulmalı. Melo ile antrenman yapan onunla zaman geçiren biri olmadığım için Melo karakterini çok iyi tanımıyorum ama eğer Melo ile anlaşılırda Melo gelecek endişesi taşımazsa ve geçen yılki performansı verebilecek bir Melo ile oynayacaksak ben Melo derim. Dediğim gibi Melo ile ne antrenamn yapıyorum nede birikte zaman geçiriyorum onu iyi tanımam mümkün değil. sadece uzaktan performan verilerine göre konuşabilirim ancak fikir yürütebilirim.

{ turkusev } at: 20 Aralık 2012 15:43 dedi ki...

@Celal Abbas,
Sezon basinda Melo'nun hiç bir talibi yoktu Juvede kalma olasiligida yoktu ama yinede isi yokusa sürerek tatilin gözüne vurdu. Melo'ya 3-4 senelik kontra yapildiginda neler yapacagini ve ne verecegini tahmin edemeyiz.Birde olayin diger boyutu kalite var. M'vila 3 sezondur sadece 1 kez sakatlandi ondada 2 hafta sahalardan uzak kaldi. Devamliligi var, 90 dakika bitmeyen enerjisi var, Melo'dan daha iyi savunma yapabiliyor, Melo'dan daha iyi uzun pas atabiliyor, Melo'dan daha iyi oyun kura biliyor. Sadece Melo gol vurusu olarak M'Vila'dan daha iyi.
En önemliside Melo gibi ellinde el bombasi patladi patlayacak diye bekleme korkusu yoktur.

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine