Galatasaray 2-0 Eskişehirspor / Ohh be dünya varmış.

Çok uzun zaman olmuşdu arkama yaslanarak maç izlemeyeli. Eskişehir gibi bir takıma karşı son dakika gol yeme stresini bile yaşamadim. Ohh be dünya varmış.
İlk önce önce kaleden başlayalım 4 haftada 3 kalecide forma giydi. isimleri, önceki tecrübeleri bir yana birakarak performanslara bakarsak en iyisi bugün ki Aykut oldu. Aykut , bir keresinde yan topa çıkıp topu bile yumrukladı. Kendine güvenil gelmiş. Taffarel etkisini gösteriyor .
Defansda Ujfalusi kale gibi duruyor . Savunmada liderliği elline almış durumda. Bugün Mehmet Yıldıza karşı iyi bir sınav verdi . Mehmet gibi kuvvetli bir futbolcuya aman vermedi. Yavaş diye eleşdiriliyordu ama zekası ve oyun bilgisi ile bu açığını kapatıyor .Gökhan Zan,  Pique ve Vidic ile bile oynası onları boza bilecek yetenekde . şuana kadar  Ujfalusi bozamadı . Ujfalusi Balta ve Gökhan'in açıklarını iyi kapatdı . 
Orta sahaya gelirsek , yıllardır bize orta saha futbolcusu diye kimleri kakalamışlar . Melo orta sahayı tek başına kapatıyor. Defansa yardım ediyor  gerektiğinde ofansa da yardım etmesini  biliyor .Taraftarın zevk almasını sağlıyor . Gelecek yıl mutlak takımda olmalı.
Selçuk , Trabzondaki çizgisini daha yakalayamadı. Ama  Gökhan Zan'nın attığı goldeki ortası harikaydı. Veyselle  tutuşduğu kavga gereksizdi . Kırmızı kart görmeliydi.
Reira , Samsun maçından kondisyon ve uyum yönünden daha iyi durumdaydı. Aklinda hep kale var fizik olarak kendini güçlendirirse çok katkıda bulunacakdır.
Kazim'ı  hiç sevmezdim Galatasaray forması ilede görmek istemiyordum ama Kazım sahadaki formu, isteği ve yabancı futbolcular ile uyumu ile bütün laflarımızı yedirdi. 
Elmander tek başına olmasına rağmen iyi çarpışdı . Atmışlarda çok yoruldu Barosla yer değişdirmeliydi . Fit bir Baros çok faydalı olabilirdi.
Birde Hakeme parentez açmak lazım  kol  10 cm yukarı kalkdın mı kartı yapışdırıyorlar sıfır tolerans diye, olayın bokunu çıkartıyorlar. Futbolcularında insan oldugu unutulmamalı.
 Bugün hem iyi oynadık, hem de rahat bir galibiyet aldık. Fatih Terim , Elmander ve Baroslu bir kadro yaparsa hücümdeki yanlızlığı üretgenlige çevire biliriz.


1 yorum:

{ Yasin Dağ } at: 27 Eylül 2011 17:06 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine