Trabzona hergün 14 Eylül olsun / İnter 0 - Trabzonspor 1


Tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçına İtalyan devi Inter karşısında Giuseppe Meazza'da çıkan Trabzonspor, 76. dakikada Celustka'nın attığı golle tarihi bir galibiyet  elde etti.
Maç başlarken "Tranzonspor kazana bilir" diyenimiz yokdu herhalde . Şenol Hoca bu maç için çok kafa patlatmış.  Sakin ve akılı savunma yaparak bu maçdan puan alına bileceğini futbolcularınıda  inandirmiş .
Bu maçın kazanilmasında öncülük yapan  aktörler  var.  Bir numaralı  baş aktörler bence  Celustka  geçen yıl kiralik olarak Palermo gitmiş ama bir maçda görev almış. Kim nasil transfer etmiş bilmiyorum ama Trabzonspor'a piyango vurmuş. Savunmanın her yerinde oynuyor. Bugün sağ bekde izledik.  çok soğuk kanlı. Zarate ve Nagatomo geçit vermedi. 76. dakikada ters kanatda herkesin birakdiği anda usta bir golcünün atabileceği bi gol vuruşu yaptı üç puani getirdi.
Kaleci Tolga  iki tane yüzde yüz gollü kurtardı. Trabzonu 76. dakikaya kadar ayakda tutmayı başardı.  Zokora , Colman ve Halil çok akılı oynadılar üzerlerine düşeni fazlası ile yaptılar.
Birde maçın kötüleri vardı. Serkan Balcı, ben hiç tutmam bugün yine etkisizdi. Henrique, Türkiye'ye geldiğinde en ufak bir sakatlık yaşamadım demişdi üçgün sonra sakatlandı. Bu sakatlıkdan tamamen  kurtulamamış öküz gibi kuvvetliydi bu maçda çok güçsüzdü çok fazla top ezdi ve Alanzinho yavaş yavaş anadoluya doğru yol alıyor.
Sonuç olarak Tam 28 yıl önce oynanan karşılaşmada  olduğu gibi 1-0  skorla kazanan Trabzonspor oldu .

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine