Ligue1 6.Haftanın En iyi ve En Kötü 11'i




Haftanın Futbolcusu :  Olivier Giroud kariyerinde 62 gollü var attığı gollerin 60 tanesini ceza sahasın içinden attı. Tam bir ceza sahası  canavarı , kapsama alanına top girdin mi kurtuluşu yok her türlü topu kaleye sokuyor .Bu haftada Brest filelerini iki defa havalandırdı ve haftanın en iyi futbolcusu oldu .

Haftanın Takımı :Lyon
Haftanın Teknik Direktörü :  Rémi Garde
Jean-Michel AULAS ,mafyadır , antipatdir  , dediği dedik bir adamdır ama futboldan anladığı kesin . 1987'de devraldıgı sıradan bir takımı dünya devi yaptı. Bu sezona başlarken özkaynağımıza döneğiz deyip alt yapıda görev alan Rémi Garde takımın başına getirdi. Garde,  lig başlamadan Gourcuff ve Ederson , ikinci haftada Cris'i dörtüncü haftada Lisandro Lopez'i  kayıp etti. Dört tane yıldızı kayıp eden Rémi Garde geçen yıl hiç görev almayan Bakary Kone, Dabo,Grenier ,Fofana , Gonalons , Siny Kone ve Belfodil gibi futbolcuları oynatmaya başladı.
Geride kalan 6 hafta sonunda 4 galibiyet 2 beraberlik ile ligin zirvesine kuruldu. Bu hafta rakipleri Marsilya'idi. Marsilya ,Fransadaki en iyi kadroya sahip ama işler istedikleri gibi gitmiyor devam mı tamam mı maçına çıkdılar . Herkesin  favorisi Marsilya'idi . Maç başladıgında herşey çok farklı oldu .Lyon 17. dakikada  Bafetimbi GOMIS ve 29.dakikada  Michel BASTOS gollü ile 2-0 kazandı.  Marsilyayı dibsiz kuyulara attılar.Lyon adına kaleci  Lloris, defansın merkesindeki Kone ve forvetde Gomis maça damga vuran isimler oldu.
Haftanın En iyi 11'i

Haftanın En Kötü 11'i


7. Haftanın Programı:
20 Eylül Salı
21 :00 Bordeaux - Lille
21 Eylül çarşamba
19:00 Ajaccio - Montpellier
19:00 Caen - Lyon
19:00 Dijon - Brest
19:00 Lorient - Auxerre
19:00 Marsilya - Evian
19:00 Nancy - Valenciennes
19:00 Paris - Nice
19:00 Sochaux -Rennes
21:00 Saint-Etienne - Toulouse

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine