Kayserispor 0-2 Galatasaray / kayıpsız



İki maç hakemlerin üstün gayreti ile  tökezledikten sonra Kayseri'den alınan üç puan ilaç gibi geldi. Oyun olarak ahım şahım bir futbol sergilenmedi ama  Geçen seneki takımdan eser yok, maç  kaybedilse bile  mücadele var, yılmak yok. Haksızlığa tahammül yok..

Maça geçersek Terim, devşirme stoperlere sarılmayıp orijini stoper olan Semihi oynatı. Semih hatada yaptı ama hiçde sırıtmadı. Direk 11 oyuncusu olacak kıvamda olmasada iyibir yedek olabiliceğini gösterdi.
Birde Yekta var, taraftar bir 11 hazirlasa % 80'ni 11 de yazacağı, yazmayanlarında değişlik tabelası kalkdığından ilk görmek istediği isim ama nedense hocaların pek görev vermiyorlar.Oda bugün ilk 11'deydi 45 dakika Galatasaray'ın en iyilerindendi ama çapraz bağları koptu 4-5 ay forma giyemeyecek çok büyük kayıp oldu.

Maçın ilk 10-15 dakikası pekde üretken geçmedi. Antalyaspor maçındaki futbollun aynısı vardı. Dakikalar ilerledikçe Galatasaray kendine gelmeye başladı. iyi alan daraltıp iyi mücedele ettik ama üretkenlikden çok uzakdık. Güçsüz olan Riera'da kıpırdanma var. ilk yarıdaki futbollu fena değildi. 37. dakikadada Elmandere şık bir asist yaptı. ilk yarı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

ikinci yarıya umutsuz vaka Aydınla başladık. 18 dakika hiç topa dokunmadı. Dokunmak içinde hiçbir çabasıda yokdu zaten...  Aydın'nin isminip olduğu ama cisminin olmadığı kanatda, Kayserinin en iyi adamları Hasan ali ve Amrabat bulunduğu sol kanatda Eboue çok yanlız kaldı. Kayseri gollü bulabilirdi . Kafa toplarına vurmayı bilmeyen Ömer'e duacı olmalıyız .

Amrabat tam bir top canbazı , müthiş yetenekli biraz törpülenip takım oyuncusu yapıla bilirse tadından yenmez . Melo'yu Türkiyede en zorlayan isim oldu.

Kayserinin etkili olduğu anlarda Eren'in hatası ile skoru 2-0 yapıp maçı kopardik. Hata yapan Eren olunca üzülmedim desem yalan olur.

Maça 40 derece ateşle çıkmış olan Elmandere ayrıca parentez açmak lazım. Sahada basmadık yer birakmıyor,  rakibin oyun kurmasını engelliyor, oyunun sıkıştığı anlarda pas trafiğine katkısıyla takımın nefes almasını sağlıyor. Terim böyle bir futbolcuya sahip olduğu için çok şanslı.
Sonuç olarak çok iyi oynamadığımız, eksiklerin çok olduğu Yekta'nın sakatlanması ile planlarımızın bozulduğu bir günde Elmander diye bir gerçeğin kendini iyice belili ettiği bir deplasmandan kayıpsız döndük

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine