BEKLENEN OLDU, BOSNA MEN EDİLDİ



BEKLENEN OLDU, BOSNA MEN EDİLDİ
FİFA ve UEFA’nın Bosna-Hersek’e tanıdığı süreninin (01.Nisan .2011) dolmasıyla birlikte ülkenin üyeliği askıya alındı.Bu karar sonucunda Bosna Hersek’in gruptaki kalan maçları da iptal oldu .Bosna futbolu dış dünyaya kapanmış oldu .

Ama Boşnaklar hala bir umutlarinin olabileceğine inaniyorlar.umutlanmalarını sağlayan Üçlü Konsey’in Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç. (Bosna-Hersek'in kurucu Alija Izetbegovic'in oğlu) 3 haziranda oynanması gereken Romanya-Bosna-Hersek maçına kadar uluslar arenada Boşnakların mağdur edildiğini anlatmaya çalişıp biz bu ülke yapısı ile sizin istediklerinizi yapamiyoruz siz bir komisyon kurup bizim futbolumuzu yönetin diyecek .Bu çağrıya FİFA ve UEFA ne cevap verir bilmiyorum ama bosna futbol federasyonun 55 delegesinde yer alan 18 Boşnak üye Fifa ve Uefa'nın bütün şartlarını kabul etdiklerini bildirmişdiler . Boşnakların mağduriyetinden dolayi kabul ede bilirler.

UEFA tarihinde bugüne kadar en uzun süre ile yöneticilik yapan Şenes Erzik bizim futbolumuza bir faydası olmadı belki Boşnakların davasında yardımcı olur.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine