Transfer Beklentisi / Youssef El-Arabi

Futbol yaşantısına yeşil çimlerde başladı ama yıldızı salonlarda parladı .Fransa Futsal milli takımi forması giyme başarısı gösterdi .


2008 de çok kalitesiz bir kadroya sahip olan Caen takımının sıradan bir genç futbolcusuydu , Ligue 1 'da ilk maçına Lyon'a karşı forma giydi.2008 de sadece 3 maçta görev aldı.Caen ligde tutunamayıp Ligue 2 düşünce hayatı değişdi.Franck Dumas ve Patrice Garande'nin sahadaki beyni oldu.Ligue 2'de 34 maça çıktı 11 gol atdı.Caen'ı Ligue 1 taşıdı. Ligue 2 yıldız olan El Arabi'nın Ligue 1 de neler yapacağı merak konusuydu.Caen deplasmanda Marsilya'yı 2-1(El arabi Ligue 1da ilk gollunu atmış oldu ) Lyon 3-2 yenince bütün gözler El Arabi'ye çevrilmesini sağladı.

30.haftası oynanan Ligue'de Caen 35 puanla 17 sırada El Arabi takımı adına 15 gol atdı ama Caen adım adım Ligue 2 yaklaşiyor . Yohan Mollo hariç takımda elli yüzü düzgün bir oyuncu bulunmuyor.Youssef El-Arabi Caen'i Ligue 1 tutsa bile Caen onu ellinde tutamaz.
Youssef El-Arabi nasil bir futbolcu ???

çok güçlü ,ayakları yere çok sağlam basıyor ,leblebi yer gibi adam eksiltiyor , mesafa tanımaksızın şut ata biliyor ,oyun kurucu olarak oynatıldığında takımı çok iyi yönlendiriyor, iki ayağınıda kullana biliyor ve en önemli özelliği gol vuruşları üst düzey .

Tabiki talipleri çok fazla ama Frana milli takımı yerine Fas'ı seçdi.Bir ilginç seçim yapması olası.

Galatasaray'da bu sezon ki en büyük eksiklik kriatif oyuncu eksikliği .çok olası bir transfer olmasada eğer Galatasaray becerip alabilirse Galatasaraydaki Kriatif oyuncu eksikliğini doldura bilir .Doğru bir teknik adamla Alex'in Fenere yaptığı katkıdan daha fazlasını yapa bilir .
 

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine