Transfer Beklentisi / CÉDRIC CARRASSO


Kaleciden çektiğimiz kadar hiç birşeyden çekmedik.106 yıllık Galatsarayda topu topu 3 tane iyi kaleci forma giydi.Mondi paşa gitdikden sonra Morgan De Sanctis geldi ama onunda kıymetini bilemediler.Son iki senedir Galatasaray kalesinde kimse yer almasa daha iyimi olurdu diye düşünmeye başladım.Bu sene 3 tane kaleci formasını giyen adına kaleci bile diyemeyeceğim arkadaşlar forma giydi.
Aykut 7 senedir Galatasarayda her gecen gün geriliyor gitdikce pısırıklaşıyor çizgiden ayrılmak ona ölüm gibi geliyor.Yol vermenin zamanı geldide geçti bile anadolu takımları mı olur Bank asya mı olur bilmem ama yeter ki gitsin.
Ufuk, Manisada gelecek vadediyordu bir kamyon genç ve miktar para karşığında alınmışdı.Harika bir fiziği var iyi kaleci olacak diye umut etdim ama oynadıkca batdı.Aykutdan cesur gibi gözüksede her kaleyi terk ettiğinde saçmaladı.Galatasarayda yedek kaleci bile olamayacağını kanıtladı.
Zapata ; Aykut ve Ufukdan daha kötü olamaz ya dedik ama en az onlar kadar kalitesiz boşuna yabancı hakkını heba etmeye gerek yokdur onuda sezon sonunda postalamak lazım.
Sezon bizim için bitdi .Gelecek sezon yeni bir kadro kurulması gerektiği kesin.Bizde kim gelse iyi olur diye düşünmeye başladık .En büyük sorunumuz kaleci olunca ilk Galatasaray kalesini korumaya layık isimler aramaya başladım.Medyada Guillermo Ochoa, Samir Handanovic,Grzegorz Sandomierski, Allan McGregor, Tomasz Kuszczak, Vincent Enyeama,Carlos Kameni,Sinan Bolat, Zydrunas Karcemarskas ve Sergio Romero gibi isimler geçiyor bu isimlerin çogunu fazla izlemişliğim yokdur.Benim çok iyi tanığım Galatasaray forması ile görmek istediğim CÉDRIC CARRASSO benim kaleci adayım.Galatasaray Carrasso'yu alabilir mi ??? çok zor bir ihtimal ama benim gönlümdeki isim o .

30 yaşında yaşı ilerledikce kalitesini ortaya koymaya başladı.
Marsilya alt yapısında futbola başladı.
Kiralık olarak C.Palace gitdi pek forma giymeden yeniden Marsilya yolunu tutdu.
tercübe kazansın diye EA Guingamp yolunu tutdu .Harikalar yaratınca Marsilya'ya geri döndü.
Marsilya formasını tapulamışken Pape Diouf'un baskısı ile Kalenin sahibi Mandanda olunca Toulouse gitmek zorunda kaldı .
ilk sezonunda bütün maçlarda forma giydi form grafiği ile Toulouse büyük geldi.Bordeaux'a transfer oldu.Bordeaux'un şampiyonluğunun mimarı oldu.Defalarca Fransa milli takımına çağrıldı ama forma giymedi.Fransanın üçüncü kalecisi ama bence Mandanda ve Lloris'den daha kaliteli.
Carrasso nasil bir kaleci ???
*Franco gibi mal mal bakmıyor sempatik bir kaleci
*Aykut gibi Pısırık değil çok cesur
*Ufuk gibi kaleyi terk ettiğinde saçmalamıyor nerde ne zaman ne yapacağını çok iyi biliyor.
*Mondragon gibi takım arkadaşlarını ateşliyor
*Taffarel gibi ayakları iyi değil ama Zapata'nın ayaklarından çok çok iyi
*Refleksikleri harika ,takımına % 100 veriyor  Galatasaraylılar için en önemlisi hatalı gol yemiyor (en azından ben görmedim)


 Tanımayanlar için videosu



1 yorum:

{ Tansu Gürsel } at: 6 Nisan 2011 09:59 dedi ki...

Bir süre önce Galatasaray'a gereken kaleci tipiyle ve Galatasaray'ın son 20 yıldaki kaleci-başarı ilişkisiyle ilgili bir yazı yazmıştım. O yazıda çıkan sonuca çok uygun bir kaleci Carrasso. İyi bir fikir. Güzel de tanımlamışsın. Keşke böyle bir isim düşünülse (Ünal Aysal'ın seçilmesi halinde yönetimde yer almasına kesin gözüyla bakılan Adnan Öztürk'ün eli böyle oyunculara rahatlıkla ulaşır)

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine