Galatasaray 1-0 Kayserispor



Sağ  bek ve sol beksiz olduğumuz bir haftada karşılaşmak istemeyeceğiz bir takım Kayserispor olsa gerek. (Gel ki Galatasarayda açıkda yokdur ama neyse... )
Adamlarda  Amrabat, Troisi, Biseswar ve Sefa gibi etkili kanat adamları varken, Bizde onları karşılayacak futbolcu olarak,  oynadığı her maçın ardından üzerine biraz daha koymasını beklerken, her geçen maç sonunda daha aşağıya düşen Sabri Sarıoğlu ve açık olarak bile kötü olan Riera vardı.
Amrabat özelikle ilk yarıda Sabriyi çok zorladı ama Kayseri takım olarak Amrabat'a ayak uyduramayınca üstünlük sayısını bulamadılar. Kayserispor ilk yarıda solda maden gibi Riera'nın hiç üstüne gitmediler. ikinci yarıda Amrabat'ı sola aldılar ama oda yorgun olduğu için oda etkili olamadı.

Galatasaray adına kilit rolü oynayan Selçuk ve Melo geçen maçlara göre daha diri ve istekliydiler. Sorumluluk almakdan hiç kaçmadılar. özelikle Melo oyunun ilk yönündede çok agresifdi. Son haftaların formda ismi Engin bu ikiliye yardımcı olunca kırılgan olan Kayseri takımının mat olmasına yetti.
Sezon sonunda Melo gibi bir değeri elden kaçırsak büyük yazık olur.Bence  Melo, Terim'in "Türkiye’nin en iyisi” dediği Colman'dan bile çok çok iyi ..
Tabi birde unutulmaması gereken bir Elmander gerçeği var. Hücumda top tuttuyor, mücadele ediyor, oyun kuruyor. Ama bir adamın üstüne bütün hücum yükünü yıkarsan nereye kadar bu yüke dayana bilir mechül... Kıçına teneke bağlanan Baros, Elmander'in yanına tekrar oynarsa Elmander'in yükü biraz daha hafifleyecekdir. Yoksa Sercanla Necati ile bu iş olmaz.

Neyse toparlarsak eksiklere rağmen kazanmak güzel. Haftaya Melo yokdur ama bence tam zamanında cezalı durumu düşdü. MIY maçında takımı yanlız bıraksada BJK, Sivas,FB, Gençler ve TS maçlarında ona daha çok ihtiyacımız olacak.
Not :  Özgür Yankaya Samsun ve Kayseri maçlarımızı yönetdi. Açık ara Ligin en kötü hakemi. Vermediği penaltıdan dolayı bu fikre kapılmadım. Sahada güven vermiyor, düdükleri geç çalıyor, insiyatif alıp avantaj  oynatamıyor.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine