ihtiyar delikanlılar / Ligue 1




ihtiyar delikanlılar  / Ligue 1
17-18 yaşındaki çocuların sürekli forma giydiği, Belhanda, M'vila, Ayew, Aubameyang, Hazard, Boudebouz, Mamadou Sakho ve Bakary Sako gibi dünya devlerini peşine takan gençleri ile cazibe merkezi olan Fransa Liginde, birde "ötekiler" var. Yıllandıkca güzelleşen formu ile parmak ısırtan ihtiyar delikanlılar. 
Futbolda son günlerini geçiren bu dekilanlıların en dikkat çekenleri şu şekilde


Cedric Barbosa Evian (35 yaşında) : 17 maç / 7 gol / 6 asist 
Uzun yıllar Montpellier, Rennes ve Metz  gibi takımlarda  Ligue 1 tozunu yutan vasat bir futbolcuydu. 32 yaşında kademe düşdü. Ligue 2'de iki sezon geçirdikden sonra Evian ile tekrar Ligue 1 çıkma bile bir başarıyken, bu sezon Evian'u sırtında taşıyor. Evian Ligde kalırsa bu Barbosa sayesinde olacakdır.


Laurent Batlles Saint-Etienne (36 yaşında): 23 maç/ 3 gol / 2 asist
17 yıllardır aralıksız Ligue 1 'de futbol oynuyor. Marsilya ile zirveyi, Grenoble ile dibi gördü ama hiç bir zaman bu kadar verimli olmadı. Sahada 90 dakika kalacak enerjisi olmasada, oyunda kaldığı süre içinde takımını harika yönlendiriliyor. Muhtamelen bu son sezonu olacakdır ama Saint-Etienne taraftarı her zaman iyi olarak hatırlayacakdır.


Pierre-Alain Frau  (31 yaşında) : 19 maç / 5 gol / 1 asist
Listedeki en genç futbolcu olan Frau, Ligue 1'de 83 gol , Ligue 2'de 18 gol olmak üzere resmi maçlarad 135 golü bulunuyor. Sochaux, Lyon, Lens, PSG ve Lille forması giydi. Her zaman benim beğendiğim bir futbolcu olmuşdur. şampiyon Lille'den ayrılmasını çok yadırgadım. Tamam şampiyonlar liginde takım sırtlayacak bir futbolcu değil ama oyun zora girdiğinde dört elle sarılınacak bir futbolcu. Anadolu takımlarında olsa Webo ve Gekas gibi fark yarata bilecek bir futbolcu.


Vitorino HILTON Montpellier (34 yaşında ) : 21 maç 1 gol 1 asist 
Brezilyalı geçen yıl Marsilyada en son görev verilen defans oyuncusuydu kontratı bitince yol verildi.  Galatasaray defansına  Ujfalusi ne kadar etki etdiyese Hilton transferide Montpellier defansına o kadar etki etti. Montpellier defansını derleyıp toparladı. Takımının zirve ortağı olmasında en büyük paylardan birine sahip.


Florent Balmont  Lille ( 32 yaşında) : 20 maç / 1 gol
Müthiş enerjisi ile Lille orta sahasında dinamosu olan Balmont, Ligue 1'in kısa boylu ve en fazla mesafa kat eden futbolcusu. 30 yaşından sonra o kadar gelişme gösterdiki bu yaşdan sonra dev kulüplere transfer olursa hiç şaşırmam


Jonathan Zebina  Brest ( 33 yaşında):  20 maç 
Nerdeyse bütün futbolcuların ortak bir hayalli vardır. "Avrupanın devlerinde forma giyeyim, futbolada kendi ülkemde veda edeyim" diye. Zebina'da bu hayalin ilk kısmını dibine kadar yaşadıkdan sonra, veda kısmını Manş Denizine karşı yapmak istemiş olsa gerek ki Brest tercih etmiş. Tabi benim bu varsayım şuana kadar teoride kalıyor. Roma günlerinde kalma futbolu ile  hiçde emekli olmaya hazırlanan bir futbolcu gibi durmuyor. 
Not : Burda yer alan isimlerin yakında futbolculukları son bulacak olmasından başka bir orta noktalarına hepsinin tipsiz olmaları olsa gerek.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine