Messi'den önce o vardı / Paulino Alcantara


Messi 12 gol daha atarsa Cesar Rodriguez'in 235 gollük rekorunu kıracak olursa olsun. Barcelona tarihine iyi bakarsak ilk sırada 1912-1927 yılları arasında 357 gol atan Paulino Alcantara olduğunu göreceğiz.


ispanyol bir baba, Filipinli bir annenin oğlu olarak Filipinlerde dünyaya gelen Paulino Alcantara,  Catana maçında Barca formasını sırtına geçirdiğinde hem üç gol birden attı hemde Barcelona'nın gelmiş geçmiş en genç forma giyen futbolcusu oldu( 15 yaş 4 ay 18 gün).


Barcelona saflarına katıldıkdan sonra 1 kral kupası, 2 Katalan şampiyonluğu kazanan Alcantara, 19 yaşında Ailesi ile Filipinlere dönmek zorunda kalır.


Filipinlerde Bohemian Sporting kulübünde futbol oynamaya devam eden Alcantara bir yandanda  Tıp eğitimide almaya başlar. 1917 Asya Oyunlarında hem futbolcu hemde Masa tenisinde Filipinleri temsil ederek iyi sporcu olduğunu kanıtlar.


Alcantara sız geçen yıllarda Barcelonada işler iyi gitmez. Alcantara'ya tekrar Barcelona forması giydirmek isterler ama Alcantara'nin ailesi bunu kabul etmez. Asyada sıtma hastalığı salgını başlayınca ilaç almayı ret eden Alcantara, Barcelona forması giyerse ilaç alabileceğini söyleyince Ailesi bunu kabul etmek zorunda kalır ve Alcantara'nın Barcelona kariyeri tekrar başlar.


Fransaya 25 metreden attığı golde fileleri yırtan Paulino Alcantara,  fileleri delen anlamına gelen El Romperedes lakabını alır.  357 gol ve 17 kupa kazanan Alcantara 1927'de 31 yaşında kramponlarını astığında arkasında Ispanyolları, Katalanları ve Filipinlileri uluslar arası arenada temsil etmenin onurunu yaşar.


Filipin Futbol Federasyonun önünde heykeli dikili olan Sporcu ve Doktor Alcantara, 1964 yıllında dolu dolu yaşadığı hayattan göçmeden önce Futbolculuk anılarının yer aldığı birde kitap bırakır.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine