Transfer Beklentisi - John Guidetti



Milan Baros'un çok sık sakatlanması ve itirazdan dolayı çok fazla  kart görmesi, Sercan'nın aklının bir karış havada olması, seneye bir yaş daha yaşlanacak Necati'nin bu yükü kaldıramayacak olmasından dolayı forvet  mevkisine transferi yapılması şart oldu. Bende Galatasaraya layık gördüğüm bir forvet adayını tanıtmaya çalışacağım.

Tam ismi  :  John Alberto Fernando Andres Luigi Olof Guidetti

Doğum Tarihi:  15 Nisan 1992
Uyruk: İsveç / İtalya
Mevkii:  Forvet
Kulüp :   Feyenoord (Manchester City'den kiralık)
Boy : 1m83
Transfermarkt değeri: 4.000.000 €




15 nisan 1992 doğumlu İsveçli forvet oyuncusu John Guidetti'nin gelecekte  çok büyük bir yıldız olması bekleniyor. Her yıldız gibi ilginç bir hayat hikayesine sahip. Dedesi italyan kökenli olan ve annesi de brezilyalı olan John, çocukluğunun büyük bir bölümünü kenya'da geçirmiş. Futbolla Kenya Futbol Akademisinde başlamış. Sonra alt yapı eğitimini ülkesinin  Brommapojkarna takımda almış . 2008 yıllında Brommapojkarna futbol oynerken Twente ve Manchester City'i arasında küçük çaplı savaş çıkartmış ama tabiki kazanan City olmuş. Manchesters City U18 takımı ile 13 maçda 13 gol atarak ne kadar yerinde bir yatırım olduğunu kanıtlamış.

2010/2011 sezonunu Burnley takımda kiralık olarak ülkesinde geçiren John'un haziranda sözleşmesi bitmiş. Yine Twente 3 yıl önce olduğu gibi kadrosuna katmak için çok uğraşmış ama Bosman kuralına takılmış.
Biten sözleşmesi Roberto Mancini tarafından yenilenerek sezon başındaki Manchester City'nin Amerika ve İrlanda'daki hazırlık kampına götülmüş ama  yeterli bulunmayarak tecrübe kazanmak için Feyenoord kiralanmış.

Feyenoord forması ile Twente, Ajax ve Vitesse kalelerine üçer gol atarak Hollanda Ligi'nde 3 hat-trick sayısına ulaşan 4 isim oldu. (Wim Kieft, Marco van Basten ve Johan Cruyff ) şuana kadar 15 maçda 17 golü bulunuyor.


Kulüp kariyeri :
2007/08 Brommapojkarna : 2 maç
2008/2010 Chesea alt yapısı
2010/ Brommapojkarna (Kiralik) : 8 maç / 3 gol
2010/11 Burnley (Kiralik) 5 maç / 1 gol
2011/12 Feyenoord (Kiralik) 15 maç / 17 gol
Milli Takım Kariyeri :
İsveç U17 : 11 maç / 8 gol
İsveç U18 : 5 maç / 5 gol
İsveç U21 : 10 maç / 4 gol

Teknik özellikleri : Elmander'e çok benzeyen teknik özelikleri var aslında. Fizikli,hava hakimiyeti iyi olan, çok üstün tekniği sahip, oyun kurabilen ve teknik ve etkili şutlar atabilen futbolcu.
G.Saray başkanı Ünal Aysal John Guidetti kast etmemiş olsada kafasındaki ' beyaz tenli, iri yapılı, İngiltere'de oynayan ' tanımına uyuyor. üstüne birde İsveçli daha ne olsun.
Manchester City ile 2014 yıllına kadar sözleşmesi olması, potansiyeli olması ve çok formda olması transferde engel olarak gözüksede, City'nin ellinde Dzeko, Agüero ve Balotelli gibi futbolcular varken elden çıkarta bilir yada kiralaya bilir.
iki sezon önceki Miroslav Stoch aynı şartlardaydı ama hemen Chelsea'de oynamayacak durumda olduğu olmadığı için transferine izin verilmişdi.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine