Herve Renard / Dünya'nin konuşduğu adam



Herve Renard / Dünya'nin konuşduğu adam
Herve Renard, Futbol dünyasına gelen Afrika şapmiyonluk ile  dün doğmuş gibi konuşsakda dün geceye gelinceye kadar başarısız ve zor yollardan geçmiş bir insan.

Yeşil çimlere genç yaşında Cannes ile ayak basan Renard,  Cannes  Ligue 1'e çıkmaya hak kazandığında kendini birden 4. ligdeki Vallauris bulmuş. Vallauris ve Draguignan ile Üçüncü, dördüncü ligde mekik dokumuş. Vasat Liglerde futbol oynayan vasat bir futbolcu olarak futbol hayatı son bulmuş.

Son futbol oynadığı takım Draguignan  ile Teknik adamlığa başlayan Renard , ilk sezonunda 3.ligde on dördüncü, ikinci sezonunda yedinci olmuş. Gelecek vaad eden bir başarı olmasada ingilizce bilmesinden dolayı yolu Claude Le Roy  ile kesişmiş. Le Roy Çin, İngiltere ve Gana'ya yardımcısı olarak götürmüş.

2008 Afrika kupası sonrası birinci adam olarak  Zambiya başına geçen Renard, 2010 Afrika Kupasında Zambiya'ya çeyrek final oynatarak ve son olarak Zambiya gibi ekiple 2000'lerin altın jenerasyonu Fildişi Sahilleri yenerek Afrika'nın en büyüğü oldu.

Vasat futbolcu olarak yolla çıkan, ikinci adam olarak olgunlaşan ve  Zambiya ile "Afrika  futbolunun tarihini değiştiren karizmatik  adam " olarak, Futbol Dünyasının konuşduğu adam oldu.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine