Düşmeyi Hak Etmeyenler - 1



Fransa Ligi sona erdi, Auxerre, Dijon ve Caen ligden düşdü. Ligden düşen bu üç takımdan futbolları ile göze batan ve Türkiyeye transfer olursa iş yapacağını düşündüğüm futbolcularıa yer vermeye  çalışacağım. çok fazla kaliteli isim olduğu için seri halinde blogda yer alacak.

Romain HAMOUMA (25 ) Sağ Kanat :  31 maç / 2 gol / asist
Galatasaray'a gelse çok iyi transfer diyebileceğim bir isim. Oyunu dikine oynayabilen, adam eksilte bilen, çok iyi ortalar yapa bilen, defansa yardim eden çok iyi bir açık.  Bu yaz sezonda çok iyi bir transfer gerçekleşdirecekdir. Fransadan takipleri var (Marsilya) ama ülkemizde izlemek istedigim isimlerin en başında geliyor

Benjamin Corgnet (25) Orta saha  : 36 maç / 8 gol / asist
ilginç bir hayat hikayesi var 10-11 yaşlarında Lyon alt yapısı tarafından beğenilmiş ama Mühendis baba ve Ebe olan anne okuması için futbol oynamasına izin vermemiş. Corgnet profesyonel olmasada amatör olarak futbol oynamış hemde Tip fakültesine gitmiş. Sonra Fizyoterapist olmuş. 2010 yıllında Dijon denemelerine katılmış begenilince profesyonel sözleşme imzanmış. Bu kadar geç futbola başlamasına rağmen Ligue 1'deki ilk sezonda 8 gol atmayı başardı. Dijon Ligden düşsede Corgner ortasahadaki savaşcılığı ve golü koklaması ile ligde kalmayı hak ediyor.

Alain TRAORE (24)  Sol Kanat : 27 maç / 9 gol / 3 asist
Sezona harika bir başlangıç yapıp ilk 4 maçda 5 gol atarak adından çok söz ettirmişdi. Afrika kupasına kadar Auxerri'in futbolcu topluluğunun çok üstünde bir futbol sergileğini söyleye bilirim.  Afrika kupasından döndüğünde Traore'den bir kaç parlak performans gelsede Auxerri kurtarmaya yetmedi. Traore gelişmeye açık bir futbolcu transfer eden kim olursa olsun pişman olmaz

Frederic BULOT (21) Sol Kanat : 38 maç /  4 gol / 7 asist
Ocak transfer döneminde Galatasaray'dan buna benzer bir transfer beklendiğim için Blogda yer vermişdim. Her geçen gün üstüne koyarak geliyor. Fransa ümit milli takımda oynayan bu kadar gelişmeye açık bir futbolcuyu bu şartlarda transfer edemezsek bir daha edemeyiz. Başa güreşen Anadolu takımların duyrulur.
Blogda daha önce ver alan Frederic Bulot yazısı


Olivier KAPO (31) Forvet :  15 maç / gol
Listedeki en bilindik futbolcu olan Kapo, İtalya, İspanya, İngiltere, İskoçya ve Katar liglerinde futbol oynadı ve alt yapısından yetişdiği takıma devre arasında kurtarıcı olarak katıldı. Fena bir performans göstermesede Auxerri ligde tutumadı. Bonservis bedeli ve yıllık alacağı çok fazla olmayan bir isim. Anadolu takımları kelepir fiyata bu işi bitire bilirler.

Younousse SANKHARE (22) Orta Saha : 33 maç / 4 gol
Moritanya asıllı olan Sankhare Paris alt yapısından yetişmiş bir isim. Geçen yıl Dijon'da kiralık olarak forma giyordu çok iyi işler yaptı.  Paris transfer çılgınlıgına başlayınca kadroda düşünmediler. Dijon'da  500 bin euroya bonservisini aldı.  Nasıl bir futbolcu olduğuna gelirsek,  Bursalı Alfred N'Diaye'nin daha agresifi, daha tekniği ve gerekdiginde sol kanat oynaya bileni diyebilirim.

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine