Reims / Efsane Geri Döndü






Reims ( Stade de Reims)
Kuruluş yıllı :  1931
Stadyum : Stade Auguste Delaune (2008 yapıldı )
Stadyum kapasitesi : 21.628 
Sezon ortalaması : 12.419
Reims futbol kulübü çoğu insana pek tanıdık gelmesede Fransanın en köklü kulüblerinden bir tanesi. ilki 1949 sonucusu 1962 yıllında olmak üzere altı Şampiyonluğu bulunan, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki kez final oynamış. Fransa futbollunun en büyük efsanelerinden Raymond Kopa ve Just Fontaine'nin formasını giydiği asırlık bir çinar.
Bu asırlık çınar en son 1978/1979 sezonunda Ligue 1'de yer almış. Sonraki yıllarda 2.lig ve 3.lig arasında mekik dokuyup durmuş. Ve nihayetinde layık olduğu lige kavuşdu.

Reims bugününde neler var diye bakalım
Kulüb başkanılığı koltuğunda Jean-Pierre Caillot oturuyor. Nakliyeci olan Caillot takım 3.ligde oynarken( 1993) formaya reklam vermekle başlamış ve 2004 bu yana başkanlık görevini sürdürüyor.

Teknik Direktör olarak Hubert Fournier görev alıyor. Philippe Montanier (Real Sociedad'ın şuan ki hocası) yardımcısı olarak 4 sezon Boulogne çalışmış. 2009'da Marc Collat yardımcısı olarak Reims göreve başlamış, 2010'da birinci adam olmuş.
Genelde sahaya çıkan 11
Kossi Agassa (33) (Kaleci ) Togo Milli formasını 52 defa giymiş. Atacan Öztürk kıvamında bir kaleci. Emmanuel Emenike ile menajere sahip. 34 maçda 33 gol yedi

Aissa Mandi (20) (sag bek)  Alt yapıdan yetişen ve takımın en genç ismi olan Mandi, sag bekde görev yapıyor. 25 maçda görev aldı, 1 gol, 2 asist yaptı. Süratli, tempolu, iyi toplar kapıp süratla rakip sahaya geçe biliyor. Potansiyeli bir futbolcu ilerde çok iyi bir futbolcu olabilir.

Anthony Weber (24 )  (defans merkez) Hava hakimiyeti olan, güçlü, risksiz bir defans oyuncusu ülkemizde iyi işler yapa bilir. Bu sezon 37 maçda 3 golü bulunuyor.

Mickael Tacalfred (31) (Defas merkez )  Takımın kaptanı olan Tacalfred sağ bek olarakda görev yapa biliyor. Atletik ve zeki bir oyuncu.  Bu sezon oynanan 37 maçın hepsinde 90 dakika görev aldı.
Christopher Glombard (22) (sağ bek) Bordeaux alt yapısından yetişdi. iki sezondur takımda. Kanat bindirmeleri ve süpriz golleri ile tanınıyor. Bu sezon ki katkısı 29 maç 2 gol

Lucas Deaux (23) ( Defansif Orta saha ) Alt yapıdan yetişen futbolculardan bir taneside Deaux. Güçlü fiziği ve bitmek bilmeyen enerjisi ile takımın dinamosu 30 maçda bir golü bulunuyor. çok fazla kart görmesi  ile taniniyor.

Bocundji Ca (25) (Defansif Orta saha) Guinea-Bissau Cumhuriyeti vatandaşı olan Ca, 5 metreye pas atan, rakibi iyi bozman, defansıf olarak iyi işler yapan bir futbolcu. Bu sezon ki karnesi 34 maç 1 gol

Clément Tainmont (26 ) (Sol kanat) üç sezon önceye kadar amatör bir futbolcu olan Tainmont ilk gerçek anlamda futbol oynadığı yılda 4 gol, 6 asistlık bir performans sergiledi. Fizik olarak Ligue 1'e ayak uydura bilirse çok faydalı bir futbolcu olur.

Kamel Ghilas (28) (Ofansif Orta saha / forvet) Cedric Faure ile beraber Ligue 2'nin ve Reims en golcü isimleri. Portekizde Vitoria Guimaes, ispanyada Celta Vigo, ingilterede Hull City formaları giymiş. Top tekniği iyi olan, soğuk kanlı, iyi şut atan, zeki bir futbolcu

Cedric Faure (33) (Forvet) Bundan 9 sene önce Toulouse forması ile gol kralı olup (20 gol) takımını Ligue 1'e taşımışdı. (aynı sezon Emmanuel Adebayor Metz forması ile Ligue 2'de mücadele ediyordu) Ligue 1'de ilk sezonunda 10 gol atmayı başarmışdı ama tekrardan Ligue 2'ye dönüş yapdı. Sonraki yıllarda ligue 2'deki formu ile 2 defa daha Ligue 1'e transfer olsada tutunamadı. Ligue 2'ye bir beden büyük Ligue 1'e bir beden küçük bir isim.Bu sezon takımına 14 gol, 2 asistle katkıda bulundu. Toplamda Ligue 2'de 96 , Ligue 1'de 13 golü bulunuyor

Romain Amalfitano (22) (iki kanat / forvet) Takımın en potansiyeli futbolcusu. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Newcastle  gideceği için yazmaya gerek yokdur


0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine