Olmasaydı iyi olurdu / Montpellier 2 - 2 Evian



Hafta sonu Lille, Paris'i yenilce fark 5 olmuşdu. Evian'nı evine puansız gönderiyorsun. Rakiplerin gardı düşüyor ve şampiyon oluyorsun. Olay pratikde bu kadar basitdi.

Maçda pratikde olduğu gibi çok kolay başladı. Montpellier, Evian'nı sahasına gömdü. Pozisyon üstüne pozisyon yakaladılar. Montpellier'e kalesinde devleşen Danimarkalı Andersen tek başına karşı koydu.

Dakika 42'ye kadar kalesinde devleşen Andersen zamanlama hatası yapıp, top yerine Olivier Giroud'yu yumruklayınca, Younes Belhanda'nın penaltı golü ile "bu iş burda bitti" dedirtdi. öyleki Evian ortaklarından  Zinedine Zidane gol sonrası tribünleri terk etti.

Zidane, koridorlara bile varmadan Barbosa & Kahlenberg iş birliği skoru eşitledi. Ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

ikinci yarıda ise sahada futbol olarak çok farklı bir Evian vardı. Eric Tie bi, enerjisi ile Estrada ve Stambouli'yi sahada sindirince meydan Barbosa'ya kaldı. Barbosa'da dört haftadır futbolla susamış olacak resmen dökdürdü.

Neyse... Puan kayıbından sonra hiç sevmediğim maç yorumunu uzatmayı bırakıp sadede geleyim.

Şampiyonluk stresini kaldıramayan Montpellierı futbolcularına son saniyede "langirt" deme şansı geldi ama Camara 11 metreden bu şansı geri tepdi.
Bu skora rağmen hala ipler Montpellier'de. Gereksiz streslerini bırakıp kendileri gibi olursalar şampiyonluk kendiliğinden gelecekdir.

Not : 90 + 2'de  Cedric Mongongu'nun el hareketine Younes Belhanda karşılık verince ortalık karışdı. Evian'da Cedric Mongongu ve Saber Khlifa Montpellier'de Gregory Lacombe Younes Belhanda  kırmızı kart gördü.




0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine