Ligue 2'nin en pahalı transferi / Lucas Ocampos



Forbes dergisine göre Dünya'nın 93. zengini  Rus Dmitry Rybolovlev tarafından satın alındıktan sonra transferde atağa kalkan, takımın başına dünyaca ünlü teknik adam Claudio Ranieri getiren. Emir Barjrami, Delvin Ndinga, Jakob Poulsen ve Sebastian Ribas gibi önemli futbolcuları bünyesine katan Monaco, Ligue 2'nin gelmiş geçmiş en pahali transferine imza attı.

River Plate ile 38 maçta 7 gol atarak dikkatleri üzerine çeken 18 yaşındaki ofansif ortasaha oyuncusu Lucas Ocampos'u bünyasine katmak için Monaco'nun ödediği bonservis bedeli 16 milyon.Bundan önceki rekorda yine Monaco'lu ile Nabil Dirar ayitti (6 milyon ). Lucas Ocampos'un alacağı ücret hakkında hiç bir bilgi olmasada sözleşmesi 6 sezonluk.

Ligue 2'de bol sıfırlı transferlere çok alışık değildik ama Dmitry Rybolovlev 2 sezon içinde  en az 100 milyon bonservis ödemeyi taahhüt ederek Monaco'yu satıl aldıktan sonra bu tabu yıkılmaya başladı.

Dmitry Rybolovlev Monaco'yu satın aldıktan sonra yaptığı transferler

Nabil Dirar 6 milyon
Vladimir Koman 2 milyon (tekrar aynı bedele satıldı)
Nacer Barazite 4 milyon 500 bin
Gary Kagelmacher 2 milyon 300 bin
Danijel Subasic 1 milyon
Andreas Wolf 1 milyon 500 bin
Delvin Ndinga 4 milyon
Jakob Poulsen  1 milyon 200 bin
Georgios Tzavellas 300 bin
Lucas Ocampos 16 milyon

Lucas Ocampos'un nasıl bir futbolcu olduğu hakkında çok fazla bilgim yoktur. Benim gibi tanımayanlar için Youtube yer alan görüntüleri belki fikir sahibi olur.

Lucas Ocampos
11 Temmuz 1994
Kilo: 82 Boy : 1.87
Mevki : Ofansif Ortasaha


Not :  Lequipe Bonservis bedelinin 16 milyon olduğunu söylüyor, Wikipedia ise 11 milyon. 11 milyonda olsa 16 milyonda olsa Ligue 2 için bu transfer rekoru  demek http://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Ocampos-est-arrive-a-monaco/305977

0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine