Lille İncelemesi



Teknik Direktör :  Rudi Garcia
Geçen Sezon Sıralaması : 3
Gidenler :   Eden Hazard (Chelsea), Irenseusz Jelen (boşda),
Kiralık Gidenler : Vincent Enyama (Maccabi), John Jaire Ruiz (Mouscton-Peruwelz), Arnaud Souquet (Mouscton-Peruwelz) , Alexandre Oukidja (Mouscton-Peruwelz)
Eski takimlarina dönen Kiralıklar : Joe Cole , Mauro Cetto
Gelenler  : Dijibril Sidibe (Troyes), Salomon Kalou (Chelsea), Viktor Klonaridis (Aek),  Steeve Elana (Brest), Marvin Martin (Sochaux)
Kiradan dönenler : Jerry Vandam, Omar Wade

Transfer sezonu  nasıl geçti :
Takımın Mega Starı beklendiği gibi sonunda ayrıldı. Beklenen bir ayrılık olduğu için alternatifi bulunarak gönderildi.  Ederini bularak satıldığı için çok büyük kayıp gözüyle bakılmıyor.

Hazard'ın yerini doldurması için ilk hamle olarak Marvin Martin transfer edildi. Marvin Martin geçen sezon biraz gözden düşmüş olsada Avrupa şampiyonasında boy gösterdi. Bu transfer için Lille'in kasasından 5 taksitle ödenmek üzere 10 milyon çıktı. Marvin Martin'de aylık 200 bin euro brüt ücrat alacak. Ayrıca Hazard'ın 10 numaralı formasıda Martin giyecek.

Hazard'ın pozisyonu için transfer ediler bir başka futbolcuda Viktor Klonaridis. Klonaridis Belçika doğumlu Yunan vatandaşı. Geçen sezon AEK Atina forması ile 19 maça çıkıp 4'de gol atmış. internetde ki görüntülerine dayanarak direk kaleye gidebilen seri bir futbolcu olduğunu söyleye bilirim. 800 bin euro ya transfer edil.

Kaleyede Brest ile harikalar yaratan, sözleşmesi sona erdiği için bedava olan Steeve Elana  transfer edildi. Ligue 1'de forma giyen kaleciler içinde Cedric Carrasso'dan sonra en beğendiğim kaleci Steeve Elana diyebilirim. Bir kalecide olması gereken bütün özelikleri barindiriyor. Yaşı 32 oldu ama 4-5 sezon büyük iş yapar.

Birde Mathieu Debuchy satılırsa diye 2 milyon bonservis bedeli verilek transfer edilen Dijibril Sidibe var. Blogumu takıp edenler  Dijibril Sidibe ismini hatırlayacaktır. Sidibe geçen sezon Troyes forması ile 34 maça çıkıp 1 de gol atmıştı. Rudi Garcia'nın ellinde büyük gelişim gösterecetir.

Kiradan dönen Jerry Vandam'ada yeni transfer edilmiş bir futbolcu gözü ile bakıyorum. Caen forması ile  38 maça ilk 11'de başladı, 35'de 90 dakika sahada kalarak çok büyük gelişim gösterdi. Sağ Bek ve stoper için iyi alternatif olacaktır.

Eşeğin büyüğü ahırda unutulurmuş. Bende uzatmalı sevgilimizi Salomon Kalou'yu unutdum.  Joe Cole'un bonservisi alınmayınca kanatda böyle bir futbolcuya ihtiyaç vardı. isim olarak hedefi 12'den vurmuş gözüküyorlar.

Kaleciler : Mickael Landreau , Barel Mouko, Steeve Elana

16 sezondur kaleyi kimseye kaptırmayan Landreau artık rakipsiz değil. Steeve Elana gibi çok kaliteli bir kaleci ile rekabete girecek. Le Havre  ve Rennes ile oynanan hazırlık maçlarında Landreau başlasada büyük bir ihtimalle eldivenleri kaptıracağını düşünüyorum(istiyorum). Hangisi oynarsa oynasın büyük katkı verecetir.
3.kaleci durumuna düşen Vincent Enyama  kiralık olarak geldiği yere geri döndü.Akhisar'a falan gelse güzel olurdu. 3. kalecilik Barel Mouko kaldı. 3-4 sezondur resmi maç oynamasada Dijon yıllarında iyi işler yapıyordu.

üç kalecide Kemal'e ermiş kaliteli isimler sorun yaşatmazlar

Defans : Adama Soumaoro (stoper), Franck Béria (defansin her yeri), Djibril Sidibé (sağ bek), Mathieu Debuchy (sağ bek), Jerry Vandam  (sağ bek), David Rozehnal (stoper), Aurélien Chedjou (stoper), Marko Basa (stoper), Lucas Digne (sol bek), Pape Souaré (sol bek), Laurent Bonnart (sağ bek)

Sağ bek : Birbirinden kaliteli futbolcular bu bölgede yer alıyor. Başka bir takıma transferi gerçekleşmezse Mathieu Debuchy formanın sahibi olacaktır. Avrupa şamiyonasında kalitesinin altında futbol oynasada Mathieu Debuchy çok kaliteli bir bek. Savunma yönü çok iyi olmasada hücüm bindirmeleri çok etkili.

Debuchy'yi zorlayacak, yokluğunda aratmayacak Sidibe, Vandam , Beria ve Bonnart gibi futbolcular bu bölgenin alternatifleri ama Beria defansın her bölgesinde oynaya biliyor. Bu sezon sol bek, stoperde değerlendirilir.

Formanın ikinci sahibi olmak için Sidibe ve Vandam arasında büyük yarış olacak. Vandam daha çok defansif bir bek, Sidibe ise hem defansif hemde ofansif oynaya bilen bir bek. Rudi Garcia hücüm beklerini daha çok kullanan bir teknik direktör onun için ilk alternafifi Sidibe olacaktır.

Sağ bekin diğer bir alternatifide iki kanattada görev alabilen  Laurent Bonnart  olacak. Bonnart'ın yaşı 32 oldu Marsilya ki günlerinden çok uzakta. önünde kaliteli gençler varken formayı zor görür. Başka bir Ligue 1 takında daha faydalı olur.

Rudi Garcia'nın ellinde Franck Beria, Lucas Digne ve Pape Souaré gibi sol bekler var. Geçen yıl 20. haftaya kadar Beria sol bekde görev almışıdı. 20. haftadan sonra stopere kaydırılıp alt yapının ürünü olan Lucas Digne ya  sol bekde görev verilmişti. Digne'de bu şansı o kadar iyi kullandıkı bu sezonda Garcia'nın ilk tercihi olur gibi geliyor. Sol bekin en son adayıda Olimpiyatlarda Senagal adına mücadele eden Pape Souare olacak.

Kale ve beklerde olduğu gibi defansın merkezindede bolluk var.  David Rozehnal ,Chedjou, Marko Base, Adama Soumaoro gibi orjinal stoperlerin yanı sıra  stoperdede görev alabilen  Vandam ve Beria gibi bekler var.

Forman en büyük adayları savunmadaki sağlam duruşunun yanı sıra golcü özelliği ile dikkat çeken Aurélien Chedjou ve topla ileri çok iyi çıkabilen, hamleli bir bek olan Beria olacaktır. Ama David Rozehnal ve Marko Base ikilisi bile görev alsa Fransa Ligindeki en iyi 2,3 tandenminden biri olur.

Trabzonspor içn  Murak Akça'nın ismi geçiyormuş. Akça'larla Yumlu'larla uğraşmayı bırakıp Marko Base yi transfer etseler 3-4 sene sorun yaşamazlar

Orta Saha : Idrissa Gueye (önlibero), Rio Mavuba (önlibero), Florent Balmont (Orta saha), Benoit Pedretti (Orta saha), Marvin Martin (ofansif ortasaha), Marvin Martin (Ofansif orta saha), Viktor Klonaridis (Orta saha, sol-sağ kanat), Dimitri Payet (sol kanat), Salomon Kalou (sağ kanat)

Rudi Garcia yıllardır iki tane defansif ortasaha, bir tane ofansif ortasaha ve hücümcü iki kanatla oynamayı tercih ediyor. Bu sezonda transferler bu şablona göre yapıldı.

Geçen sezon 38 maçın 38'de de görev alan Rio Mavuba bu sezonda Rudi Garcia'nın vazgeçilmezi olacak gibi. Mavuba'nın patneri olmak için Pedretti, Balmont ve Gueye arasında büyük yarış olacak. Pedretti'nin defansif yönü çok iyi olmadğıı için Balmont ve Gueye formaya daha yakın. şarap gibi yıllandıkça güzelleşen Balmont Lille'deki son yıllı olabilir.

Hücümcü ortasaha olarak yeni transfer Marvin Martin ağır basıyor. Hazard gibi skorer bir futbolcu olmasada önünde oynayan futbolcuları Hazard'dan daha iyi besleyen bir futbolcu. iki sezon önce ligin asist kralı olmuştu. Bu sezonda aynı performansı bekliyorum.

Martin'ni, oyun stili olarak  Hazard'a benzetilen Viktor Klonaridis ve geçen sezon 4 gol, 4 asist yapan Pedretti yedekleyecek.

Sağ kanatda üç sezondur ismi Galatasaray ile anılan ama bir türlü sonuçlandırılamayan Salomon Kalou  bulunuyor.  Kalou ne kadar katkı verir kesdirmesi zor olsada, Joe Cole'u aratmayacaktır.

Sol Kanatda ise skor olarak iyi bir sezon geçirsede futbol olarak beni tatmın etmeyen Dimitri Payet bulunuyor.  Hazırlık kampında çok iyi geçirdi. Bu sezona damgasını vurabilir.

Forvet :  Tulio De Melo, Gianni Bruno, Ronny Rodelin, Nolan Roux

Diğer bölgelere göre forvet oyuncuların kalitesi biraz sönük kalıyor. Bu dört forvet geçen sezonda kadrodaydı ve sadece 15 gol atabililmiştiler. Bu sezon forvetlerin performansı Lille'in Ligdeki yerinde çok belirleyici olacak.

Geçen sezon hatırı sayılır bir paraya transfer edilen Nolan Roux, hocanın ilk tercihi olacaktır. Alışma sürecini atlattığına kalitesini sahaya yansıtması gerekir. Forvet hattının diğer alternatifide Ligin ikinci yarısına kadar formayı göremeyen ama bulduğu ilk şansı çok iyi kullanıp yeni sözleşmeyi kapan Tulio De Melo olacak.
Hazırlık maçlarında göz dolduran genç forvetler Bruno bu sezon daha çok süre alacaktır.

Lafın Kısası
Kale :  Ligin en sağlam kaleci rotasyonuna sahipler
Defans :  Bol alternatifli ve çok kaliteliler
Orta Alan :  Bir Paris ortasahası olmasalarda kaliteliler
Forvet :  idare ederler
Sonuç :  Ligde Psg'ni en çok zorlayacak futbolcular topluluğuna sahipler. Ligi en kötü 3. olarak bitirler.

Beklediğim 11





0 yorum:

 

Copyright © 2010 Turkusev Blogspot Fr, All Rights Reserved. Design by DZignine